Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή.

ΑΞΙΟΝ Ε Σ Τ Ι


Επιφυλακτικός ο Σαρκοζί απέναντι στην Τουρκία

Ο Νικολά Σαρκοζί σε τηλεοπτική του συνέντευξη που παραχώρησε με την ευκαιρία ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του, δήλωσε για μία ακόμη φορά για το θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «Εάν τεθεί το θέμα όσο εγώ είμαι πρόεδρος, θα κάνω δημοψήφισμα».

Φιλαράκια ευτυχώς που υπάρχει και ένας Ευρωπαίος κυβερνήτης, ο οποίος εξετάζει σοβαρά το θέμα εισδοχής της γείτονος σοβαρά. Πάντως το κακό είναι πως στην επικείμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα δεν θα συνοδεύεται από την όμορφη σύζυγό του.

S.O.S για το κλίμα από την WWF

Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF δίνοντας στη δημοσιότητα την τελευταία έκθεση απηύθυνε έκκληση στις αρκτικές χώρες, δηλαδή στον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Ισλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία και τη Δανία, να συνεργαστούν για να βοηθήσουν τις κοινότητες της περιοχής να προετοιμαστούν για την αντιμετώπιση των αλλαγών που επέρχονται στην περιοχή.

Φιλαράκια το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική μπορεί να προκαλέσει διάβρωση των ακτών, να επηρεάσει την καθημερινή ζωή των αυτοχθόνων και να πλήξει τους θαλάσσιους οργανισμούς. Παράλληλα εκτιμάται ότι θα υπάρξουν συνέπειες για όλο τον πλανήτη, αφού εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των θαλασσών θα απειληθούν κοινότητες που ζουν σε παράκτιες ζώνες από το Μπαγκλαντές μέχρι την Ολλανδία και ορισμένα τμήματα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πιστοί στα ήθη και έθιμα οι Έλληνες.

Σε πείσμα πολλών και διαφόρων με διάφορες απόψεις πρίοδο θρησκευτικής κατάνυξης, που συμβάλλει στη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας και παράδοσης και στη μετάδοσή της στις νεώτερες γενιές, αποτελεί για την πλειονότητα των Ελλήνων το Πάσχα. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την παγκόσμια έρευνα που διενήργησε η Κάπα Research, σε συνεργασία με το in.gr, για λογαριασμό του Βήματος και στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η συντριπτική πλειονότητα (84%) των ερωτηθέντων δηλώνει ότι τηρεί το έθιμο των κόκκινων αυγών, ενώ πιστό στην παράδοση που θέλει την ημέρα του Πάσχα το γλέντι να «ανάβει» με δημοτική μουσική εμφανίζεται το 41,4% και λαϊκά-ρεμπέτικα (12,4%).

Φιλαράκια θεωρούμε πως ότι πιστεύει ο καθένας, είναι το σωστό για εκείνον.

Σε καλό δρόμο ο ΧΥΤΑ Κεντρικής Φθιώτιδας αλλά όχι ικανοποιητικό.

Βάσει των χρονοδιαγράμματων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι δήμοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι μέχρι το τέλος του 2008 για την δημιουργία χώρων διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Ο υφυπουργός εσωτερικών Θανάσης Νάκος κατά την συνάντησή του στην Περιφέρεια, που έγινε στη Λαμία βλέπε εδώ, αφού ενημερώθηκε από τους άρχοντες της αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας κατέληξε πως ο φορέας διαχείρισης Κεντρικής Φθιώτιδας, μαζί με την Ευρυτανία και τη Βιωτία βρίσκονται σε καλό δρόμο, σε αντίθεση με την Λοκρίδα την Εύβοια και τη Φωκίδα οι οποίες ευρίσκονται στο μηδέν.

Φιλαράκια το τελικό συμπέρασμα είναι πως δεν έχει υπάρξει η απαιτούμενη πρόοδος στο θέμα αυτό, και υπάρχει κίνδυνος αναπόφευκτα όταν κληθεί η χώρα στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, οι τοπικές μας αυτοδιοικήσεις με εξαίρεση το δήμο Δομοκού, να μην έχουν να παρουσιάσουν έργο.

Η κα Ψαρούδα Μπενάκη στη Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Σ.Ε.

Στη Βιέννη θα μεταβεί στις 28 Απριλίου η κα Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες της Επιτροπής Ίσων Ευκαιριών για Άντρες και Γυναίκες καθώς και στη Διάσκεψη για την Κοινοβουλευτική Διάσταση της εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης στη μάχη κατά της βίας εναντίον των γυναικών, συμπεριλαμβανομένης της ενδοοικογενειακής βίας.

Φιλαράκια η ισότητα γυναικών και ανδρών αποτελεί μια από τις θεμελιώδεις αξίες του κοινοτικού δικαίου. Οι στόχοι της Ευρωπαϊκης Ένωσης στο θέμα της ισότητας γυναικών και ανδρών αφορούν αφενός την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών και μεταχείρισης για τα δύο φύλλα και αφετέρου την καταπολέμηση κάθε μορφής διακρίσεων λόγω φύλλου.

Ο Καραμανλής την Τρίτη στη Μόσχα

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στο ρωσικό πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, ενόψει της επίσκεψής εργασίας στη Μόσχα, την Τρίτη του Πάσχα. Οι συνομιλίες με τον κ. Κώστα Καραμανλή είναι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Κρεμλίνου, από τις τελευταίες συναντήσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν με ξένους ηγέτες υπό την προεδρική του ιδιότητα.

Στη συνένετυξή του αυτή μεταξύ άλλων δήλωσε : εκφράζοντας ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, που επισκέπτεται για τρίτη φορά τη Μόσχα και τον πρόεδρο Πούτιν, «ένα μεγάλο Ευρωπαίο ηγέτη, αλλά και φίλο της χώρας μου». Επίσης ότι «εχουμε αμοιβαία συμφέροντα στη σφαίρα της ανάπτυξης και της ευημερίας και εγγύς απόψεις, σε πολλά διεθνή ζητήματα».

Για την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι «η ανάγκη για διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας συνιστά πλέον προτεραιότητα για τις χώρες της Ευρώπης, δεδομένου ότι σημαντικές ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου θα εισρεύσουν στην ευρωπαϊκή αγορά από την περιοχή της Κασπίας στο εγγύτερο μέλλον».

Φιλαράκια τέλος για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, δήλωσε ότι : "το διεθνές κονσόρτσιουμ που θα αναλάβει την κατασκευή και τη διαχείρισή του έχει ήδη δημιουργηθεί στην Ολλανδία και δουλεύει εντατικά για την υλοποίηση του έργου".

Μήνυμα του Προέδρου της Βουλής για το Πάσχα

Το μήνυμα της Ανάστασης καθοδηγεί και στηρίζει για πολλούς αιώνες το Ελληνικό Έθνος.

Ας το ενστερνιστεί και τώρα ο καθένας από μας στην ατομική, κοινωνική, πολιτική και εθνική μας ζωή.

Να αναστήσουμε αξίες και πρότυπα ζωής που θα μας στηρίζουν να οικοδομήσουμε σήμερα ένα καλύτερο αύριο, για τη δική μας και τις επόμενες γενιές.

Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων εύχομαι σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες Καλό ΠΑΣΧΑ, Καλή ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Εύχομαι από την καρδιά μου σε κάθε οικογένεια, σε κάθε πολίτη που ζει και εργάζεται στον Τόπο μας, υγεία και κάθε καλό.