Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Νικολά-Κάρλα και στην Αθήνα

Ταξίδι στις ελληνικές του ρίζες… ετοιμάζει ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, απ’ ό,τι φημολογείται στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Στα τέλη Μαΐου ο κ. Νικολά Σαρκοζί προβλέπεται να επισκεφθεί τη χώρα μας με την οποία συνδέεται στενά η οικογενειακή του ιστορία εξαιτίας των Εβραίων Θεσσαλονικιών προγόνων του από τη μεριά της μητέρας του.
Χαράς ευαγγέλια στις μεσημεριανές εκπομπές

Απεβίωσε ο Ζυλ Ντασέν

Την τελευταία του πνοή άφησε τη Δευτέρα, σε ηλικία 97 ετών, ο κορυφαίος ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης και σύζυγος της Μελίνας Μερκούρη, Ζιλ Ντασέν.
Ο Ντασέν, γιος ενός ρωσοεβραίου κουρέα, γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1911 στο Μιντλτάουν της πολιτείας του Κονέκτικατ στις ΗΠΑ.

Σύζυγος της Μελίνας Μερκούρη, ο οποίος διώχθηκε από το Μακαρθισμό, υποστήριξε με πάθος την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Πηγή ΣΚΑΙ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό

Με την οριακή πλειοψηφία των 151 βουλευτών υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό τη Δευτέρα. Ωστόσο, οι αντιδράσεις δεν τερματίζονται, καθώς ξεκινά συζήτηση επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για διεξαγωγή δημοψηφίσματος που θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία το βράδυ της Τετάρτης, εν μέσω συγκέντρωσης.

Μικρή άνοδος 0,31% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Μικρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 3.985,97 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,31%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 601,94 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 378,3 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Προκαλούν οι σκοπιανοί με απαράδεκτη αφίσα εναντίον της Ελλάδας

«Δεν ήθελα να προκαλέσω την Ελλάδα», λέει ο δημιουργός της αφίσας
«Οι άνθρωποι που εικονίζονται είναι η οικογένειά μου. Ήταν Έλληνες. Το σύμβολο δεν είναι η ναζιστική σβάστικα, πρόκειται για λανθασμένη ερμηνεία. Είναι ένα αρχαίο ινδικό σύμβολο για την αιώνια ζωή, την ευτυχία και την αγάπη. Αφορά την ιστορία της οικογένειάς μου, που έχει ελληνική καταγωγή. Είναι μία αφιέρωση σε αυτούς. Δεν είναι προπαγάνδα».
Τα παραπάνω δήλωσε στον ρ/σ Alpha 98,9 ο Ατανάς Μπότεφ, δημιουργός της προκλητικής αφίσας που προκάλεσε το έντονο διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών.
Kαι η Ελληνική Κυβέρνηση και αντιπολίτευση παρακολουθούν.
Αχ φιλαράκια τι μας περιμένει και δεν το φανταζόμαστε.

Kαλομοίρα - Secret Combination (official video)

όπως προεβλήθηκε από την ΝΕΤ.

Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ

Η κα Μαρία Μαργαρίτη, εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το δικαστικό σώμα, όταν έβγαλε φόρα παρτίδα κονδύλια που προορίζονταν ως οικονομική ενίσχυση σε σεισμοπαθείς, τα οποία κατασπαράχθηκαν από κρατικούς και παρακρατικούς φορείς. Παράλληλα, ξεμπρόστιασε ολόκληρο το δικαστικό σώμα, αποκαλύπτοντας τον ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ: Εκατοντάδες ανήλικοι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά (και πολλές φορές έναντι αμοιβής που απολαμβάνουν δικαστικοί και άλλοι "μεσάζοντες") σε μυστικό χώρο, ειδικά διαμορφωμένο εντός των δικαστηρίων!
Η κα Μαρία Μαργαρίτη, προέβη σε απεργία πείνας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας την πλήρη αποκατάστασή της και την ανάδειξη των παραπάνω θεμάτων. Όμως, η προσωπική ασφάλεια του κου Καραμανλή φρόντισε να την απομακρύνει βίαια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα μέχρι αυτή την στιγμή ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΜΕΣΟ.

ΟΤΑΝ ΚΟΙΤΑΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ

Η αεροφωτογραφία που ελήφθη από Αμερικανό αστροναύτη και διοχετεύθηκε στο Διαδίκτυο από τη ΝASA απεικονίζει έναν εντυπωσιακό ύφαλο στη Σαουδική Αραβία, τη χώρα με τον ομορφότερο κοραλλένιο βυθό στη Μέση Ανατολή, καθώς οι ακτές της διατρέχουν τόσο την Ερυθρά Θάλασσα όσο και τον Κόλπο της Αραβίας.
Oι φωτογραφίες αυτές κυκλοφορούν ελεύθερα στο Ιντερνετ και όλοι οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε αυτές.

Παράταση στη δήλωση Ε9

Φιλαράκια δόθηκε τελικά παράταση στην προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων Ε9. Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών, οι υπόχρεοι μπορούν να καταθέσουν τις σχετικές δηλώσεις μέχρι τις 18 Απριλίου. Η αρχική προθεσμία έληγε σήμερα.