Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Να ακυρωθεί το Rally Acropolis στην Πάρνηθα ζητά η WWW Ελλάς

Φιλαράκια δημοσιεύουμε όσα αναφέρει η WWW Ελλάς σχετικά με το Ράλι «Ακρόπολις.

Τη δυσφορία του για τη διοργάνωση δύο ειδικών διαδρομών του Ράλι Ακρόπολις στα όρια του πολύπαθου Εθνικού Πάρκου Πάρνηθας εξέφρασε το WWF Ελλάς. Σε επιστολή που απέστειλε σήμερα στην ΕΛΠΑ και τους αρμόδιους για την προστασία της Πάρνηθας φορείς αναλύει τους λόγους για τους οποίους η διοργάνωση στη συγκεκριμένη περιοχή θα έπρεπε να ακυρωθεί, απευθύνοντας έκκληση στην ΕΛΠΑ να αποσύρει τον εν λόγω σχεδιασμό και καλώντας τους αρμόδιους φορείς να λάβουν όλα τα δυνατά μέτρα για ακύρωση της διοργάνωσης. Όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή, οι διοργανωτές έχουν ενημερωθεί εδώ και καιρό για τα προβλήματα χάραξης της διαδρομής στα όρια του Εθνικού Πάρκου, ενώ προχωρούν σε δημόσιες αναγγελίες και διαφημίσεις χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες.»
Δείτε την επιστολή εδώ.


Με Wind Surf θα πηγαίνουμε στα νησιά σας το είπαμε

Σε προηγούμενη αναφορά μας, βλέπε εδώ, είχαμε αναφέρει πως οι εφοπλιστές εξετάζουν αυξήσεις ναύλων έως και 20%. Σήμερα μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργος Βουλγαράκης, απηύθυνε έκκληση προς τους ακτοπλόους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στη διαμόρφωση των τιμών.
Φιλαράκια ο κ. Βουλγαράκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση δίνει επιπλέον 14 εκατ. ευρώ στην επιδότηση των άγονων γραμμών προς εξυπηρέτηση των πολιτών και 20 εκατ. επιπλέον στο σύνολό της. Επίσης, η κυβέρνηση δίνει γύρω στα 70 εκατ. για την υδροδότηση των νησιών όπου υπάρχουν προβλήματα, το θέμα είναι αν θα εκτιμήσουν οι εφοπλιστές όλα αυτά δεδομένου ότι υπάρχει άμεση συνάρτηση του ναύλου με την τιμή του πετρελαίου.


61η σύνοδος Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

Στη Γενεύη λαμβάνει χώρα η 61η σύνοδος της Παγκόσμιας Οπγάνωσης Υγείας, στη διάρκεια της συνόδου αυτής θα συζητηθούν μια σειρά από ζητήματα της δημόσιας υγείας όπως, η ετοιμότητα για πανδημία γρίπης, εφαρμογή παγκόσμιας στρατηγηκής για την πρόληψη και τον έλεγχο των ασθενειών, στρατηγικές για τη μείωση του οινοπνεύματος, την αλλαγή του κλίματος κ.α.

Φιλαράκια τα θέματα απασχολούν την διεθνή κοινότητα και τα συμπεράσματά της συνόδου θα είναι χρήσιμα για όλους μας.

Πηγή WHO

Γιαννακόπουλος συμμετοχή στον ΠΑΟ

Τέλος στον ερωτηματικό της συμμετοχής του ή όχι στο νέο πολυμετοχικό σχήμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έβαλε ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Μία ημέρα πριν ανακοινωθεί και επίσημα το «πράσινο» πλάνο, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός δήλωσε ότι θα προσφέρει το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Φιλαράκια συγκεκριμένα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΑ Σπόρ δήλωσε: «Όπως έχω επανειλλημένα πει, τον Παναθηναϊκό τον έχω στην καρδιά μου και όχι στην τσέπη μου. Δεν τον είδα ποτέ επιχειρηματικά. Στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ θα βάλω δέκα εκατομμύρια ευρώ χωρίς να επιζητώ θέσεις και αξιώματα».

Το χρηματιστήριο σήμερα

Σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 4.165,62 μονάδες παρουσιάζοντας μεγάλη πτώση σε ποσοστό 2,17%.

Φιλαράκια η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 328 εκατ. ευρώ. Οι επί μέρους δείκτες κατέγραψαν απώλειες, με εξαίρεση τον δείκτη των Ασφαλειών, ο οποίος ενισχύθηκε οριακά σε ποσοστό 0,14%.

Αποσύρονται όλα τα ηλιέλαια

Αποσύρονται από τα ράφια της ελληνικής αγοράς όσα ηλιέλαια εισήχθησαν στη χώρα μας από την 1.1.2008, ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΦΕΤ, προκειμένου να υποβληθούν σε έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν έχει διοχετευθεί στην ελληνική αγορά ηλιελαίο αναμεμειγμένο με ορυκτέλαιο και δεν εντοπίστηκε στον πρώτο τελωνειακό έλεγχο, που υπέστη, όταν μπήκε στην ελληνική αγορά.

Φιλαράκια έπρεπε να παραιτηθεί ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, δείτε εδώ προηγούμενη αναφορά μας, και ο νέος να πάρει την απόφαση αυτή η οποία βέβαια εκτός των άλλων θα έχει και κόστος για τους λιανοπωλητές αλλά και για τους Χονδρεμπόρους, σε ερώτηση δε δημοσιογράφων σχετικά με τη χθεσινή, ανακοίνωση δείτε εδώ, επανέλαβε και αυτός τα χθεσινά λεχθέντα.

Κακούργημα το έγκλημα κατά του Περιβάλοντος.

Σε κακούργημα μετατρέπονται πλέον τα εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος, με βάση τη νέα περιβαλλοντική νομοθεσία που ψηφίζεται την Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Τα κράτη μέλη έχουν περιθώριο δύο ετών να προσαρμόσουν το εθνικό σύστημα δικαιοσύνης, μετατρέποντας από πλημμέλημα σε κακούργημα τις περιβαλλοντικές παραβάσεις. Το νομοσχέδιο αφορά φυσικά και νομικά πρόσωπα, αλλά όχι κράτη.
Φιλαράκια Ιστορική χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ την απόφαση, ο Φρεντερίκο Ντεγκιρόλαμο, υπεύθυνος τύπου νομικών υποθέσεων της ΕΕ, και όπως είπε, σπάνια η κοινότητα λαμβάνει τέτοιου είδους αποφάσεις, ενώ πρόσθεσε ότι η τιμωρία όσων επιβαρύνουν το περιβάλλον, θα είναι πλέον μεγαλύτερη.

|Πηγή ΣΚΑΪ



Ντόπινγκ, συνέχεια με ποινικές διώξεις

Μετά την τελευταία κατάθεση επι του θέματος του προπονητή Χρήστου Ιακώβου, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ανδρέας Καραφλός, άσκησε ποινικές διώξεις για εννέα πλημμελήματα, πέντε εκ των οποίων αφορούν αυτόν. Οι κατηγορούμενοι έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στον Εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος, αν και εφόσον διαφωνήσει με την κρίση του κ. Καραφλού, θα παραπέμψει την υπόθεση στο Συμβούλιο Εφετών.

Φιλαράκια εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι οι συνολικές ποινές φυλάκισης για τα αδικήματα που ασκήθηκαν διώξεις μπορούν να φθάσουν και τα 10 έτη, ενώ προβλέπονται και υψηλότατα χρηματικά πρόστιμα.

Καλομοίρα και Secret Combination


Απόψε δίνει τη μάχη της το Καλομοιράκι και του ευχόμαστε όλοι καλή επιτυχία, Σχολιαστές της βραδιάς θα είναι οι αδελφές Μαγγίρα, και η μετάδοση θα ξεκινήσει στις 19:00 από τη ΝΕΤ.

Φιλαράκια παρά το πολύπλοκο της ψηφοφορίας για την επιλογή των πρώτων 10 τραγουδιών του πρώτου ημιτελικού, η Καλομοίρα μας είχε την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη ψηφοφορίας στο επίσημο site της Eurovision.

Τράπεζα Ελλάδος και Βασιλεία ΙΙ

Η εφαρμογή της Βασιλείας ΙΙ είναι υποχρεωτική για κάθε είδους πιστωτικά ιδρύματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εντεταλμένη για την εφαρμογή αυτής της κοινοτικής οδηγία για την Ελλάδα είναι μια Διεύθυνση της Τράπεζας της Ελλάδος, η ηγεσία της Διεύθυνση αυτής όμως οδηγείτε σε εκτροπές από την υπηρεσιακή και δεοντολογική ομαλότητα.

Φιλαράκια καλό θα είναι να γνωρίζουν πως δείκτες σχετικοί με τη φερεγγυότητα των Ελληνικών τραπεζών υπάρχουν πολλοί και διάφοροι και καλό θα είναι να αποφεύγονται αυθαιρεσίες και αυταρχισμός.

Δεκτή η παραίτηση του Προέδρου του ΕΦΕΤ

Την παραίτησή του στον υφυπουργό Ανάπτυξης Γεώργιο Βλάχο υπέβαλε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Ε.Φ.Ε.Τ., Βασίλης Λάζος, μετά τις διαστάσεις που έλαβε η υπόθεση με το επιμολυσμένο ηλιέλαιο.

Φιλαράκια η παραίτηση του έγινε αποδεκτή και προσωρινά καθήκοντα προέδρου θα ασκεί ο έως ώρα αντιπρόεδρος, Αντώνης Ζαμπέλας.

Θέματα με απαιτήσεις γνώσεων.

Απαιτητικά και για καλά προετοιμασμένους τα θέματα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο οποίο διαγωνίστηκαν οι τελειόφοιτοι και απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων, ζητήθηκε από τους υποψηφίους να αναπτύξουν τις αιτίες απομάκρυνσης και να αναφέρουν τους τρόπους επανασύνδεσης των νέων με την παράδοση.
Φιλαράκια δεν είναι παράλογο να υπάρχει ανάγκη γνώσης της παράδοσης και οι νέοι να έχουν σχέση με αυτή.


Βοήθεια στο περιβάλλον από το Δήμαρχο Λαμιέων

Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και επιχειρήσεων Super Market, για αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας, ο Δήμαρχος Λαμιέων & Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΚΕ Γεώργιος Κοτρωνιάς, προχωρά σε υπογραφή αντίστοιχου Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαμιέων και επιχειρήσεων της περιοχής μας. Η υπογραφή του Μνημονίου θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο Δημάρχου (Σκληβανιώτη 8,1ος όροφος) την Τρίτη 20 Μαΐου 2008 ώρα 12.30 μμ. (πηγή Δ.Λ)

Φιλαράκια με ευκαιρία την πρωτοβουλία του Δημάρχου Κακλαμάνη, είχαμε προτείνει σε παλαιότερη αναφορά μας, δείτε εδώ, πως καιρός λοιπόν είναι και οι υπόλοιποι αυτοδιοικητικοί να αναλάβουν ανάλογες πρωτοβουλίες, και όχι μόνο αυτοί αλλά και εμείς θα πρέπει να αποβάλουμε την ευκολία της πλαστικής σακούλας, ο Δήμαρχος μας πάντως την ακολούθησε.


Καλά δεν παίζετε ο Σουφλιάς


Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel ο υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Γιώργος Σουφλιάς, και μετά από τόσο θόρυβο για το θέμα, το γυρίζει στο ημιαντάρτικο και δηλώνει την αντίθεσή του στη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την Deutsche Telekom, για την πώληση του Ο.Τ.Ε., αλλά… θα υπερψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας, όταν αυτή έλθει στη Βουλή, για να μην προκαλέσει κυβερνητική κρίση.

Φιλαράκια ο ίδιος αυτή την περίοδο υποστηρίζει πως πολλοί μπορεί να θέλουν να τον κοντύνουν πολιτικά διότι είναι σε ένα υπουργείο με πολλά αντικείμενα και πολλά συμφέροντα και άλλοι μπορεί να τον θεωρούν εμπόδιο στα σχέδιά τους, τελικά είναι ή δεν είναι και ο «best»…


Νεοελληνική γλώσσα το πρώτο μάθημα

Σήμερα ξεκινάνε τη μάχη τους για μια θέση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση 94.600 υποψήφιοι και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία. Στη μάχη τους θα εμπλακούν 30.000 εκπαιδευτικοί εκ των οποίων 17.000 επιτηρητές.

Φιλαράκια και πάλι καλή επιτυχία σ’ όλους τους μαθητές ημερησίων και εσπερινών λυκείων, κουράγιο και στους γονείς και στους καθηγητές.

Ένα τηλεσκόπιο στο σπίτι σας.

Τώρα έχοντας ένα απλό P/C έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθείς τη σελήνη, τους περιστρεφόμενους γαλαξίες, τα εξωτικά νεφελώματα και γενικά κάθε τι το οποίο πλανιέται στο διάστημα με το νέο δωρεάν εργαλείο της Microsoft και το οποίο λέγεται WorldWide Telescope.

Φιλαράκια το εργαλείο αυτό παρουσιάζει όχι μόνο τις καλύτερες καταγραφές από τηλεσκόπια εδάφους αλλά και του διαστήματος, η εξέλιξη είναι συνεχής και η ενημέρωσή μας εμπλουτίζεται διαρκώς.

Κυρία Βουλευτού τα φόρεσε στο σύζυγο.

Σύμφωνα με αναφορά του troktiko, γνωστός βουλευτής δημοφιλής στους οπαδούς του και ιδιαίτερα αντιπαθής στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, έπιασε την αρκετά νεότερη σύζυγό του με τοπικό παράγοντα σε τρυφερές περιπτύξεις!

Φιλαράκια το ροζ σκάνδαλο επιχειρείται να κρατηθεί μυστικό, οπότε δεν γνωρίζουμε την περιφέρεια στην οποία αναφέρεται το γεγονός άρα μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα, αλλά οι πρώτες λεπτομέρειες είναι γαργαλιστικές και λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Κάτι τρέχει με τον Αλογοσκούφη;

Φιλαράκια σα μεταφέρουμε άρθρο από το blog press-gr αυτούσιο προς ενημέρωσή σας, και ο θεός βοηθός.

«Εκτός από την πολιτική και ηθική διάσταση, έχει και άλλη παράμετρο το θέμα με τα 280.000 ευρώ που δεν πλήρωσε για τις εκλογές του 2004 ο Γ. Αλογοσκούφης. Το Press-gr αποκάλυψε αποκλειστικά (διαβάστετο εδώ) ολόκληρο το εξώδικο.

Εφόσον αποδειχτεί ότι οι δαπάνες αυτές αφορούσαν, σε αυτό το ύψος, την προεκλογική του εκστρατεία, αντιμετωπίζει ένα πολύ μεγάλο κίνδυνο. Να εκπέσει από την βουλευτική του έδρα αφού σύμφωνα με το νόμο το πλαφόν για τους υποψηφίους βουλευτές είναι πολύ μικρότερο. Και σε περίπτωση υπέρβασης του, ο παραβάτης χάνει τη βουλευτική του έδρα...

Οπως φαίνεται το θέμα θα έχει συνέχεια.»

Συναντήσεων Βαρδινογιάννη-Βγενόπουλου συνέχεια.

Νέα συνάντηση είχαν τη Δευτέρα οι Βαρδινογιάννης – Βγςενόπουλος, προκειμένου να βάλουν τους όρους του σχεδίου συγκρότησης του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού. Ανακοινώσεις δεν υπήρξαν αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η ΠΕΚ θα δώσει συνέντευξη τύπου την Τετάρτη μετά από αυτή του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Τα μέλη της ΠΕΚ ενημέρωσε χθες το απόγευμα ο Βγενόπουλος στο σπίτι του.

Φιλαράκια όσον αφορά τον Ντούσαν Μπάγεβιτς η διοίκηση του Παναθηναϊκού θα του καταθέσει επίσημη πρόταση, ζητώντας άμεση απάντηση από τον Σερβοέλληνα τεχνικό.

Τσίπρα ο πιο πρώην προτείνει

Πρόταση για προεκλογική συμμαχία, κοινό πρόγραμμα και κοινή κυβερνητική πλατφόρμα, έκανε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος με τη σειρά του επανέλαβε τη σταθερή του θέση για άνοιγμα προς την Αριστερά. Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι η συνάντηση των δύο κομμάτων θα μπορούσε να αρχίσει από τα κινήματα και την τοπική αυτοδιοίκηση και να φθάσει στη συνέχεια έως την κυβέρνηση. Αλήθεια ο Τσίπρας τι έχει να πει για όλα αυτά.

Φιλαράκια πάντως την πρόταση του Νίκου Κωνσταντόπουλου σχολίασε μέσω ΑΝΤ1, ο Αλέκος Παπαδόπουλος, που σημείωσε ότι «δεν βλέπω ότι μπορεί να γίνει αυτό που λέει ο κ. Κωνσταντόπουλος». Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε «ότι μέχρι τότε καλό είναι να ενδυναμώσουμε κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ γιατί αλλιώς η χώρα δεν κυβερνάται.» και αναρωτιόμαστε αυτός είναι από άλλο κόμμα;