Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Το ΠΑΣΟΚ σχημάτισε "Σκιώδης" κυβέρνηση

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ορίζονται οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, Θεόδωρος Πάγκαλος και Χρήστος Παπουτσής, με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, με απόφαση του κ. Παπανδρέου ορίστηκαν και οι βουλευτές, πολιτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι θα είναι αρμόδιοι κατά υπουργείο.
Οι πολιτικοί εκπρόσωποι, θα παρακολουθούν την δραστηριότητα του αντίστοιχου υπουργείου, ενώ θα συνεργάζονται και θα υποστηρίζονται στο έργο τους από τους κοινοβουλευτικούς Τομείς Εργασίας και τους Τομείς του ΠΑΣΟΚ.
Οι πολιτικοί εκπρόσωποι κατά αρμοδιότητα είναι οι εξής:
Εσωτερικών (και συντονιστής): Χάρης Καστανίδης
Οικονομίας και Οικονομικών: Λούκα Κατσέλη
Εξωτερικών: Ανδρέας Λοβέρδος
Εθνικής Άμυνας: Βάσω Παπανδρέου
Ανάπτυξης: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Περιβάλλοντος και Χωροταξίας: Σπύρος Κουβέλης
Δημοσίων Έργων: Γιάννης Μαγκριώτης
Παιδείας και Θρησκευμάτων: Άννα Διαμαντοπούλου
Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας: Εύη Χριστοφιλοπούλου
Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Γιώργος Φλωρίδης
Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Βασίλης Έξαρχος
Δικαιοσύνης: Γιώργος Παπαδημητρίου
Πολιτισμού: Μαρία Δαμανάκη
Αθλητισμού: Σοφία Σακοράφα
Τουριστικής Ανάπτυξης: Άντζελα Γκερέκου
Μεταφορών και Επικοινωνιών: Νίκος Σηφουνάκης
Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: Ελπίδα Τσουρή
Μακεδονίας-Θράκης: Μάρκος Μπόλαρης
Επικρατείας: Τηλέμαχος Χυτήρης.
Τέλος, ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης ορίστηκε υπεύθυνος για τον διάλογο με τα άλλα κόμματα της αριστεράς, και την προώθηση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για την Δημοκρατία και το Πολιτικό Σύστημα
Φιλαράκια τώρα μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο...

Αναστέλλεται η απεργία στην ΤτΕ

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδος, μετά τη συμφωνία με τον Γ.Αλογοσκούφη για σύσταση τριμερούς επιτροπής
Η σύσταση τριμερούς επιτροπής που θα εξετάσει την εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου για το ταμείο συντάξεων του προσωπικού της Τράπεζας της Ελλάδος, λόγω και της συμμετοχής της ΤτΕ στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών, αποφασίσθηκε στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης με τον Σύλλογο των υπαλλήλων της ΤτΕ
.Φιλαράκια καιρός είναι να κυκλοφορήσει στις τσέπες μας λίγο χρήμα

Το χρηματιστήριο σήμερα

Φιλαράκια ανοδικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στη συνεδρίαση του
Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4।164,25 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 1,43%

Γ. Σ. Λαμίας – Π.Α.Ο 3-0 σετ

Τελικά έχασε η ομάδα μας από την ανώτερη ομάδα του ΠΑΟ

Με 3-0 σετ μετά από καταπληκτική προσπάθεια.

Φιλαράκια πάντως ικανοποιημένοι από τον αγώνα του Γ.Σ. Λαμίας

Έμειναν οι φίλαθλοι που τον παρακολούθησαν.

Μάστιγα οι κατασχέσεις αυτοκινήτων και ακινήτων

Τρομακτικές διαστάσεις λαμβάνουν οι Κατασχέσεις αυτοκινήτων και ακινήτων λόγω ανεξόφλητων τραπεζικών οφειλών. Περισσότερες από 100 χιλιάδες δικαστικές αποφάσεις για Κατασχέσεις ακινήτων και αυτοκινήτων έγιναν πανελλαδικά την προηγούμενη χρονιά, για το πρώτο δίμηνο του 2008, μόνο στο ειρηνοδικείο Αθηνών οι αιτήσεις πλειστηριασμών ξεπέρασαν τις 5.000.
Επίσης, μόνον στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και σε καθημερινή βάση υποβάλλονται 70 έως 90 αιτήσεις κατασχέσεων.

Φιλαράκια τα οικονομικά είναι δύσκολα και πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε.

Επειδή το παρελθόν μέσα από το παρόν δημιουργεί το μέλλον

Προβλήματα στην ολυμπιακή φλόγα στο Παρίσι.

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που είχαν πάρει οι γαλλικές αρχές για την μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας στο Παρίσι, δεν σταλθήκαν αρκετά να εμποδίσουν τους διαδηλωτές, για την καταπάτηση από την Κίνα των δημοκρατικών ελευθεριών στο Θιβέτ, με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να αναγκαστούν δύο φορές να σβήσουν την Φλόγα και να την "φυγαδεύσουν" με λεωφορείο, όπως μεταδίδουν πολλά διεθνή ΜΜΕ. Οι δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι αναγκάστηκαν να την σβήσουν τη Φλόγα εξαιτίας "τεχνικού προβλήματος".

Φιλαράκια όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτησή μας, η Ολυμπιακή ιδέα είναι κάτι ιερό και πάνω από κάθε πολιτική, στην αρχαιότητα δε η παύση των εχθροπραξιών ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της περιόδου τέλεσης των, αλλά δυστυχώς τα προβλήματα συνεχίζονται και θα δούμε που θα φτάσουν.

Εορτασμός της Παγκόσμιας ημέρας Υγείας

Δηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, που εορτάζεται σήμερα, έκανε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

"Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγεία αποτελεί ευκαιρία να εστιάσουμε στις μεγάλες απειλές για την υγεία που δημιουργεί η υπερθέρμανση του πλανήτη", τόνισε ο Μπαν Κι Μουν.

Στο μήνυμα του για τη σημερινή ημέρα, ο Μπαν Γκι Μουν επισημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η κεντρική θέση της υγείας στην ατζέντα για την κλιματική αλλαγή।

Φιλαράκια η υγεία είναι το Α και το Ω για τη ζωή μας


Πηγή ΣΚΑΙ

Συγκροτημένη αισιοδοξία επικράτησε στη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό.

Στο διάλογο που είχαν ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσία των δημοσιογράφων, ο κ. Πατουλιάς τόνισε ότι ήταν επιτυχία το Βουκουρέστι, σημειώνοντας ότι δημιουργεί μια καινούργια αφετηρία. Περάσαμε ένα δύσκολο κάβο, παρατήρησε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η πορεία θα είναι μακρά, εξέφρασε δε την ελπίδα να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. Ο Κ. Πατουλιάς πρόσθεσε ότι το Βουκουρέστι δίνει έναν καινούργιο αέρα αισιοδοξίας, ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι επιτυχές.
Φιλαράκια ελπίζω να μη φάει η αισιοδοξία.

Αλλαγή δεδομένων για την εθνική ομάδα άρσης βαρων

Ο κ. Δημητρακόπουλος δικηγόρος του κ. Ιακώβου παρουσίασε έγγραφο που αλλάζει τα δεδομένα στην υπόθεση ντόπινγκ της εθνικής ομάδας άρσης βαρών. Το έγγραφο έστειλε η κινεζική εταιρεία που προμηθεύει την συγκεκριμένη ομοσπονδία με συμπληρώματα διατροφής. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι έγινε λάθος επιλογή σκευασμάτων.
Φιλαράκια όλα είναι πιθανά και μακάρι να αποδειχθεί η ακεραιότητα της ομάδας μας, οι εξελίξεις τρέχουν και τις παρακολουθούμε.

Ο Γεώργιος Σούρλας θα Παρουσιάσει το βιβλίο του, στη Λαμία

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γεώργιος Σούρλας θα βρεθεί την Δευτέρα στην πόλη της Λαμίας για την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο: «Οι Ηρωες του 1940 Περιμένουν», που οργανώνει η Ν.Α.Φ. στις 8 το βράδυ στο δημοτικό θέατρο Λαμίας. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο αντιστράτηγος, Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο βουλευτής Θανάσης Γιαννοπουλος, ο δήμαρχος Λαμιέων Γ. Κοτρωνιας και ο ΓΓΠ Στερεάς Αθανάσιος Σκορδας. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί αφιέρωμα στο μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου.
Φιλαράκια καλό θα ήταν να γνωρίζουμε τι θα πει

Καμένα Βούρλα προτάσεις για επίλυση προβλημάτων

Συνεχείς προτάσεις και αναφορές καταθέτει το Blog των Καμένων Βούρλων για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης.
Η δημιουργία του Βlog σκοπό έχει όπως λέει να εξυπηρετήσει τους δημότες , τους παραθεριστές και φίλους των Καμένων Βούρλων, με χρηστικές πληροφορίες , κακώς και καλώς κείμενα,νέα των Καμένων βούρλων και γενικότερα με ότι αφορά την ευρύτερη περιοχή.
Φιλαράκια εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αγώνες του.

Ευρεία σύσκεψη για το θέμα του ντόπινγκ, πραγματοποιείται αυτήν την ώρα, υπό τον υπουργό Πολιτισμού, τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού και με τη συμμετοχή όλων των ομοσπονδιών των Ολυμπιακών αθλημάτων, καθώς και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Παράλληλα άρχισε και η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.
Πηγή ert.gr

Στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κώστας Καραμανλής

Αυτή την ώρα (12.00), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχεται τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Φιλαράκια σημειώσατε ότι σε δημοσκοπήσεις που βλέπουν τον φως της δημοσιότητας στον κυριακάτικο Τύπο δείχνουν ότι η στάση που τήρησε η Ελλάδα κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, σχετικά με το ζήτημα της ΠΓΔΜ, τυγχάνει σχεδόν καθολικής υποστήριξης από όλους τους συμπολίτες μας.

Ανήσυχος ο πρόεδρος της Δ. Ο. Ε. Ζακ Ρογκ.

Την ανησυχία του για την κατάσταση στο Θιβέτ και τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη λαμπαδηδρομία στο Λονδίνο εξέφρασε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ.

«Η λαμπαδηδρομία της Φλόγας έγινε στόχος. Η ΔΟΕ έχει εκφράσει τις σοβαρές ανησυχίες της και κάνει έκκληση για ταχεία, ειρηνική επίλυση στο πρόβλημα του Θιβέτ» ανέφερε ο Ρογκ σε ομιλία του στη συνάντηση της Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών στο Πεκίνο.

«Η βία για οποιοδήποτε λόγο δεν συνάδει με τις αρχές που διέπουν τη λαμπαδηδρομία ή τους Ολυμπιακούς Αγώνες» πρόσθεσε, λέγοντας ότι αν και κάποιοι ηγέτες έχουν σκεφτεί την ιδέα ενός μποϊκοτάζ, αυτή η ιδέα δεν αποτελεί γενικευμένο φαινόμενο.

Φιλαράκια η Ολυμπιακή ιδέα είναι κάτι ιερό και πάνω από κάθε πολιτική, στην αρχαιότητα δε η παύση των εχθροπραξιών ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της περιόδου τέλεσης των.


Ο Τσάρλτον Ήστον «Έφυγε»

Ο τιμηθείς με βραβείο Όσκαρ Αμερικανός ηθοποιός, γνωστός για τη συμμετοχή του στις πρώτες υπερπαραγωγές του Χόλιγουντ αλλά και για τη στάση του υπέρ της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας στις ΗΠΑ, απεβίωσε χθες Σάββατο σε ηλικία 84 ετών, σύμφωνα με ανακοινωθέν της οικογένειάς του.Τον Αύγουστο του 2002 ο Τσάρλτον Ήστον ανακοίνωσε διάγνωση με νευρολογικά συμπτώματα «απόρροια της ασθένειας Αλτσχάϊμερ». «Δεν τα παρατάω και δεν υποκύπτω», είχε δηλώσει τότε ο Ήστον.

Ζαχόπουλου συνέχεια...

Σήμερα συνεχίζεται η κατάθεση του Χρήστου Ζαχόπουλου, στο 2ο ειδικό ανακριτή και τον εισαγγελέα, στον «Ευαγγελισμό». Ασφαλώς φιλαράκια είναι εντελώς τυχαίο το γεγονός ότι η κατάθεση συμπίπτει με το κλίμα εθνικής ευφορίας για τα Σκόπια. Διαφορετικά θα ήταν πρώτο θέμα.
Φιλαράκια μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης θα γνωρίζουμε αν Πήδηξε επειδή Έμαθαν ότι είχε…ερωμένη।