Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Μην πετάτε τα P/C σας



Φιλαράκια αν πάλιωσε το P/C σας και θέλετε να το πετάξετε, μη βιαστείτε εμείς σας προτείναμε τρεις διαφορετικούς τρόπους χρήσης, διαλέξτε κάποιον από αυτούς.

Τι συμβαίνει με την Cosmote και το Γερμανό

Εμάς δεν μας ενδιαφέρει τι πολιτικού φρονήματος ήταν ο Γερμανός, αλλά τι ακριβώς συμβαίνει, με την αγοραπωλησία με την Cosmote,διότι αν αυτά τα οποία αναφέρονται στα τρία συνεχόμενα videos και τα οποία έχει αναρτήσει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στο YouTube εδώ και ένα μήνα τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και οι υπεύθυνοι πρέπει να απαντήσουν.



Φιλαράκια υπάρχει κατά την άποψή μας και ένα θέμα της καθυστέρησης της παρουσίασης του θέματος από πλευράς Μάκη στο ευρύ κοινό.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-1

Με νίκη 78-67 ο Παναθηναϊκός στον τρίτο μικρό τελικό έκανε το 2-1 επί του Ολυμπιακού, πήρε δε σοβαρό προβάδισμα έναντι του Ολυμπιακού διότι και να ισοφαρίσει της νίκες ο Ολυμπιακός, ο τελικός θα γίνει στο ΟΑΚΑ έχοντας την πλήρη υποστήριξη των φιλάθλων του.

Φιλαράκια στον πρώτο αγώνα είχε νικήσει ο Παναθηναϊκός δείτε εδώ και στον δεύτερο ο Ολυμπιακός δείτε εδώ.

Τα 23 παλικαριά του Ότο

Σε ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρεται η λίστα των 23 ποδοσφαιριστών, που εστάλη στην UEFA ενόψει του EURO 2008. Οι ποδοσφαιριστές της λίστα είναι αυτοί τους οποίους διάλεξε ο Οτο Ρεχάγκελ.

Φιλαράκια οι διεθνείς, καθώς και οι αριθμοί στις φανέλες τους είναι οι:

1. Αντώνης Νικοπολίδης
2. Γιούρκας Σεϊταρίδης
3. Χρήστος Πατσατζόγλου
4. Νίκος Σπυρόπουλος
5. Τραϊανός Δέλλας
6. Αγγελος Μπασινάς
7. Γιώργος Σαμαράς
8. Στέλιος Γιαννακόπουλος
9. Αγγελος Χαριστέας
10. Γιώργος Καραγκούνης
11. Λουκάς Βύντρα
12. Κώστας Χαλκιάς
13. Αλέξανδρος Τζόρβας
14. Δημήτρης Σαλπιγγίδης
15. Βασίλης Τοροσίδης
16. Σωτήρης Κυργιάκος
17. Φάνης Γκέκας
18. Γιάννης Γκούμας
19. Παρασκευάς Αντζας
20. Γιάννης Αμανατίδης
21. Κώστας Κατσουράνης
22. Αλέξανδρος Τζιόλης
23. Νίκος Λυμπερόπουλος

Φιλαράκια εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Μια από τα ίδια στα πρόστιμα

Βγήκε η απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ η οποία αναλυτικά τιμωρεί με πρόστιμο 15.000 ευρώ για την ρήψη κροτίδων και με 2.000 ευρώ για εκτεταμένης έντασης υβριστικών συνθημάτων.

Φιλαράκια η τιμωρία του Ολυμπιακού για τη συμπεριφορά των οπαδών του στον δεύτερο τελικό είναι η ίδια με αυτή του Παναθηναϊκού

Ο Πανιώνιος νίκησε το Μαρούσι

Ελπίδες για την κατάληψη της τρίτης θέσης δημιούργησε ο Πανιώνιος με τη νίκη του επι του Αμαρουσίου με 89-82, μειώνοντας σε 2-1 της νίκες.

Φιλαράκια σε εξέλιξη αυτή την ώρα βρίσκεται ο τρίτος αγώνας μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού

Ομοφυλόφιλοι Γιόκ στην Τουρκία.

Στην Τουρκία το 1993 ιδρύθηκε η πρώτη ένωση με την επωνυμία LambdaIstanbul, για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην χώρα. Σήμερα το Τουρκικό δικαστήριο διέταξε το κλείσιμο της μοναδικής αυτής ένωσης για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων που λειτουργεί στην Κωνσταντινούπολη, καθώς σύμφωνα με τον εισαγγελέα παραβιάζει τους νόμους περί δημόσιας ηθικής.

Φιλαράκια στην ιστοσελίδα (δείτε εδώ) της οργάνωσης, έχει αναρτηθεί υπόδειγμα μηνύματος fax απευθυνόμενο προς το υπουργείο Δικαιοσύνης και το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας στο οποίο δηλώνεται ότι η απόφαση είναι εναντίον των θεμελίων της δημοκρατίας, γεγονός που υποδηλώνει και μια σοβαρή μείωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και παρακαλούν για την αποστολή του από όλους σε υποστήριξη του αγώνα τους.


Που θα φτάσουν οι τιμές τροφίμων παγκοσμίως.

Σε έκθεση του ΟΟΣΑ σε συνεργασία τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας διαπιστώνεται ότι αναμένεται σημαντική αύξηση έως και 50%, των ειδών διατροφής σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία.

Φιλαράκια στη προαναφερόμενη έκθεση ως αίτια αναφέρονται η πτωχή συγκομιδή, η παραγωγή βιοκαυσίμων, η ζήτηση και αλλαγή διαιτολογίου σε ταχύτατα αναπτυσσόμενες χώρες και οι υψηλές τιμές πετρελαίου. Ως προτεινόμενες λύσεις αναφέρονται ότι απαιτείται επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια για την αντιμετώπιση της πείνας και η επανεξέταση των πολιτικών για την παραγωγή βιοκαυσίμων πρώτης γενιάς.

Το χρηματιστήριο σήμερα

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 4.091,72 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,63 μονάδων ή σε ποσοστό 0,04%.

Φιλαράκια η αξία των συναλλαγών σήμερα ανήλθε στα 312,591 εκατ. Ευρώ.

Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, δείτε εδώ κάτι για τους εφήβους και το κάπνισμα, είναι στις 31 Μαΐου, και με την ευκαιρία αυτή δόθηκε συνέντευξη τύπου από την Αντικαρκινική Εταιρεία και την Ελληνική Αντικαπνιστική Εταιρεία, στη συνέντευξη αυτή ο υφυπουργός Γιώργος Παπαγεωργίου ανέφερε ότι τα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία αποδεδειγμένα βοηθούν στην απεξάρτηση από τη νικοτίνη, με σχετική ρύθμιση την οποία θα καταθέσει στον «αντικαπνιστικό νόμο» βλέπε προηγούμενη αναφορά μας εδώ, θα προβλέψει την κάλυψη από τα ασφαλιστικά Ταμεία των δαπανών για την αγορά τους.

Φιλαράκια ο υφυπουργός ελπίζει πολλά από τον «αντικαπνιστικό νόμο» αναφέροντας ότι «από τις αρχές του 2010, οπότε και θα εφαρμοστούν πλήρως οι διατάξεις για την απαγόρευση του καπνίσματος (δείτε εδώ αναφορά μας), θα μπορούμε να αναπνέουμε ελεύθερα».


H Σέξι Αντριάνα Λίμα!

Φιλαράκια για να ξεφύγετε λίγο, δείτε την Σέξι Αντριάνα Λίμα να τα βγάζει «όλα» σε διαφήμιση!

Παραλίες με «Γαλάζια Σημαία».

Δεύτερη θέση έχει η Ελλάδα, στη λίστα με τις πιο καθαρές παραλίες, για το 2008, που βραβεύτηκαν με τη «Γαλάζια Σημαία» για 430 ακτές και 8 μαρίνες της, εδώ μπορείτε να δείτε ποιες Ελληνικές παραλίες συγκεκριμένα έχουν βραβευθεί. Την ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

Φιλαράκια η χώρα μας βρίσκεται δεύτερη πίσω από την Ισπανία, μεταξύ 40 χωρών, έχοντας μάλιστα δύο ακτές περισσότερες να βραβεύονται φέτος, σε σχέση με πέρυσι.

Αλογοσκούφης : Νέα σελίδα για τον ΟΤΕ

Με την ευκαιρία της κατάθεσης σήμερα στη βουλή της συμφωνίας μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ συνέντευξη τύπου έδωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης στην οποία χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «μία νέα σελίδα για τον ΟΤΕ και για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας».

Φιλαράκια ένα σημείο σοβαρό στο οποίο επίσης αναφέρθηκε ο υπουργός είναι ότι «η συμφωνία προβλέπει ότι για τρία χρόνια η Deutsche Telekom δεν μπορεί να αυξήσει τη συμμετοχή της στον ΟΤΕ, ενώ μέχρι το 15% της συμμετοχής του ελληνικού Δημοσίου στον ΟΤΕ, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα του ελληνικού Δημοσίου».

Στα ύψη τα επιτόκια των καρτών.

Σε προηγούμενη αναφορά μας στη μείωση των επιτοκίων των καρτών και την εφαρμογή των αμετάκλητων αποφάσεων, δείτε εδώ, είχαμε την ακόλουθη απορία κατά λέξη «λέτε να εφαρμοστούν τώρα όλες μαζί; Θα δούμε». Τελικά κατά τα φαινόμενα δεν πρόκειται να προχωρήσει η επιβολή πλαφόν στα επιτόκια των πιστωτικών καρτών, καθώς η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης έκρινε ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να στηριχθεί νομικά.

Φιλαράκια τελικά επειδή η μείωση των επιτοκίων των καρτών θα επιβάρυνε αφάνταστα την κερδοφορία των τραπεζών, με αυτό το πρόσχημα η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης, θα προχωρήσει σε "σύσταση" προς τις τράπεζες, άντε και τους ακούσανε οι Τράπεζες.

Ο Βενιζέλος κρατά αποστάσεις.

Σε χθεσινοβραδινή εμφάνισή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μega, ο Βαγγέλης Βενιζέλος δήλωσε μεταξύ άλλων πως, ότι αφορά την ηγεσίας «δεν έθεσε ποτέ θέμα ηγεσίας ούτε καν στις προηγούμενες εκλογές, υπενθυμίζοντας ότι το θέμα άνοιξε με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου», για την περίπτωση συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ, δείτε προηγούμενη αναφορά μας εδώ και εδώ, «Ναι στη συνεργασία με τον ΣΥΝ αλλά μετεκλογικά»

Φιλαράκια στην περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαγγέλης Βενιζέλος παίρνοντας αποστάσεις τόσο από τη Χαριλάου Τρικούπη όσο και από τους κ.κ. Πάγκαλο και Σκανδαλίδη, είπε πως «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διεκδικήσει την αυτοδύναμη πλειοψηφία, ένα ΠΑΣΟΚ παρακλητικό, που εμφανίζεται να ζητά τη συνεργασία για να την απορρίπτει ο κ. Αλαβάνος, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου».


Φρένο στην ακρίβεια επιχειρεί η κυβέρνηση.

Συνάντηση είχαν σήμερα το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης Χρ.Φώλιας και ο υφυπουργός Γ.Βλάχος 45 εκπροσώπους μεγάλων πολυεθνικών βιομηχανιών, καθώς η κυβέρνηση θεωρεί πως το τελευταίο «όπλο» της κυβέρνησης στην προσπάθεια να μπει «φρένο» στην έκρηξη της ακρίβειας σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες είναι οι συμφωνίες με τις πολυεθνικές βιομηχανίες και τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Φιλαράκια τελικά ο Χρ.Φώλιας κάλεσε τις επιχειρήσεις να δείξουν το «κοινωνικό τους πρόσωπο», και την προσεχή Δευτέρα τους περιμένει με τις προτάσεις του σε συνεργασία και με το ΣΕΒ.

Πάγωμα των εισιτηρίων από τη Blue Star

Η Blue Star ανακοίνωσε το πάγωμα των εισιτηρίων της, με αποτέλεσμα ο διευθύνων Σύμβουλός της να αναγκασθεί να παραιτηθεί από την προεδρία της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας, λόγω των αντιδράσεων των άλλων εταιρειών του κλάδου.

Φιλαράκια πώς να μην αντιδράσουν τα φιλαράκια μας οι εφοπλιστές σε αυτού του είδους αποφάσεις.

Σιγά μην παραιτηθώ, και τι έγινε

Ούτε λίγο ούτε πολύ έτσι απάντησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχ.Ολμέρτ, για τον οποίο η αστυνομία όπως έχουμε προαναφέρει δείτε εδώ, ενεργεί έρευνα για χρηματισμό του, όταν ο Εχούντ Μπάρακ, της αντιπολίτευσης, τον κάλεσε να παραιτηθεί.

Το θράσος του δεν έχει όρια αν λάβουμε υπόψη μας ότι σε συνάντησή του με εκπροσώπους ισραηλινών κοινοτήτων, είπε «Δεν θα τα παρατήσω θα συνεχίσω να εξασκώ τα καθήκοντά μου» προσθέτοντας «Μερικοί πιστεύουν ότι κάθε φορά που υπάρχει μια έρευνα, πρέπει να οδηγήσει σε μια παραίτηση. Εγώ όμως δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη», έχετε να πείτε τίποτα;

Αλωση της Κωνσταντινούπολης

Φιλαράκια σήμερα είναι μια πένθιμη επέτειος της ιστορίας μας, 29η Μαΐου ήταν η ημέρα πτώσης της Πόλης, και ο Δήμαρχος Λαμιέων έστειλε μήνυμα το οποίο σας παραθέτουμε :
«Αποφράδα και πένθιμη για τον Ελληνισμό η ημέρα της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης, αλλά και ημέρα μνήμης, για τους τελευταίους υπερασπιστές της Βασιλεύουσας που πάλεψαν θαρραλέα και οι θρύλοι που γεννήθηκαν τότε ζουν μέχρι σήμερα.
Η πτώση της Πόλης, απετέλεσε την συγκλονιστικότερη είδηση που γνώρισε ποτέ ο άνθρωπος, αφού για έντεκα αιώνες η Κωνσταντινούπολη, απετέλεσε το κέντρο ενός κόσμου φωτός και σηματοδότησε, εκτός από την Ελληνική και την Παγκόσμια Ιστορία, γιατί σαρώθηκε αμετάκλητα ένας πολιτισμός και το τελευταίο προπύργιο του Ελληνισμού χάθηκε, δίνοντας τη δυνατότητα στους Τούρκους, να κυριαρχήσουν στην παλαιά κραταιά Βυζαντινή Αυτοκρατορία πατώντας στη Δύση.
Ο Δήμος Λαμιέων τιμά την 29η Μαΐου σαν ημέρα περίσκεψης, γιατί η θλιβερή ανάμνηση της Αλωσης, πρέπει να γίνει ελπίδα και η προσήλωση στο Ελληνικό ιδεώδες και την Ορθοδοξία είναι το μήνυμα σ’ αυτούς, που θέλουν να ξεχαστεί η προσφορά της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στην ανθρωπότητα».

Περί συγκάλυψης της δομημένης απάτης

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στην Βουλή, επί της προτάσεως του Κινήματος, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής είπε «Συγκαλύπτετε την δομημένη απάτη στο μεγάλο σκάνδαλο των ομολόγων των ασφαλιστικών Ταμείων, γιατί αυτό έχει και πολιτική ταυτότητα»

Φιλαράκια ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την πρόταση, πράξη ευθύνης του ΠΑΣΟΚ, απέναντι στους εργαζόμενους και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την αρνητική της στάση επιβεβαιώνει την έλλειψη πολιτικής βούλησης να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα της διαφθοράς, εδώ μπορείτε να διαβάσετε εάν θέλετε ολοκληρη την ομιλία στου στη βουλή.

Επιδότηση των ΟΤΑ για την ανακύκλωση.

Τα επιπλέον οικονομικά κίνητρα που θα δοθούν στους Δήμους για την ανακύκλωση ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ.Σουφλιάς. Κλιμακωτή η οικονομική ενίσχυση ανά ΟΤΑ, με βάση την ποσότητα αποβλήτων που συλλέγεται ανά κάτοικο κάθε έτος. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ σε συνάντηση που είχε με την διοίκηση του Συλλογικού Συστήματος Ανακύκλωσης Συσκευασιών, έκανε λόγο για τα επιπλέον οικονομικά κίνητρα που θα δοθούν στους ΟΤΑ της χώρας για την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων οικιακών αποβλήτων, δηλαδή, το χαρτί, το γυαλί, το πλαστικό και το μέταλλο που προέρχονται από συσκευασίες και συλλέγονται μέσα από το πρόγραμμα των «μπλε κάδων».

Φιλαράκια στα πλαίσια αυτά ο κ. Σουφλιάς αποφάσισε το 2009 να ανακηρυχθεί ως έτος ανακύκλωσης για την Ελλάδα με σειρά εκδηλώσεων, αν θέλετε περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Αντιδράσεις στο δεν έχει συγγράμματα.

Όπως είχαμε αναφέρει προηγούμενα δείτε εδώ, το υπουργείο Παιδείας, εν είδη τελεσιγράφου, αρνήθηκε δώσει στα πανεπιστήμια παράταση στην εφαρμογή του νέου νόμου όσον αφορά τα συγγράμματα, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς βιβλία το Σεπτέμβριο.

Φιλαράκια το γεγονός αυτό φυσικό και επόμενο ήταν να προκαλέσει πολιτικές αντιδράσεις, από τις οποίες μέρος αυτών σας παραθέτουμε :

Αννα Διαμαντοπούλου (ΠΑΣΟΚ) : δήλωσε ότι «Δυστυχώς, ο υπουργός Παιδείας ενεργεί ως προβοκάτορας σε διατεταγμένη υπηρεσία. Κάθε πρωί χτίζει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και κάθε βράδυ γκρεμίζει τα δημόσια. Προχθές, οι τετραετείς προϋπολογισμοί των πανεπιστημίων, χθες, τα συγγράμματα, αύριο τι; Είναι πια σαφές τι εξυπηρετεί, δυναμιτίζοντας καθημερινά το κλίμα στο πανεπιστήμιο».

Αλέκα Παπαρήγα (ΚΚΕ) : απευθύνει ερώτηση στον πρωθυπουργό «αν επιμένει στις πολιτικές «εκβιαστικής εφαρμογής» του νόμου-πλαίσιου και της «αναγνώρισης και επιβολής των ιδιωτικών πανεπιστημίων», οι οποίες «βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, όπως εκφράζεται όλο αυτό το διάστημα, με κινητοποιήσεις και συλλογικές αγωνιστικές διαδικασίες».

Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) : σε συνέντευξή του επέκρινε την κυβέρνηση, λέγοντας «ότι έχουμε μια συμπλεγματική αντίδραση εκ μέρους της απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο, ενώ υποστήριξε ότι το υπουργείο Παιδείας λειτουργεί ως εκβιαστής, όταν απειλεί με διακοπή της χρηματοδότησης των συγγραμμάτων».


Χαμός στην βάπτιση του εγγονού της Ντόρας

Το Σάββατο στις 12:30 στις 12.30 στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στις Κορυσχάδες, Ο Κώστας και η σύζυγός του Κάλια Μπακογιάννη δώσουν στον γιό τους το όνομα του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη αποφάσισαν να κάνουν ένα ανοιχτό σε όλους και κυρίως στους συμπατριώτες του Κώστα μυστήριο με γλέντι στην πλατεία του χωριού. Οι προσκεκλημένοι αναμένεται να ξεπεράσουν τα 1300 άτομα.

Φιλαράκια όπως αντιλαμβάνεστε η Ευρυτανία θα βρεθεί το τριήμερο Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή στο επίκεντρο του πανελληνίου ενδιαφέροντος, διότι επ’ ευκαιρία του γεγονότος εκτός του Κώστα Καραμανλή, θα παραβρεθούν σημαντικές προσωπικότητες του πολιτικού, επιχειρηματικού, εφοπλιστικού και δημοσιογραφικού κόσμου της Ελλάδας και της Κύπρου, αφού η βάπτιση αφορά τον εγγονό της Ντόρας Μπακογιάννη.