Σάββατο 26 Απριλίου 2008

Πάσχα Ελλήνων

Με κατάνυξη προσέρχονται στις εκκλησίες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε όλα τα μέρη του κόσμου όπου υπάρχουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, για να γιορτάσουν την Ανάσταση του Ιησού.

Το Άγιο Φώς μεταφέρθηκε από τα Ιεροσόλυμα αργά το απόγευμα/

Φιλαράκια το Το ξενύχτι είναι μέσα στο πρόγραμμα, ωστόσο την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται πρωινό ξύπνημα για το σούβλισμα του οβελία.

Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται αυτή την ώρα η κυκλοφορία στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, ενώ η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά το μεσημέρι. Σήμερα, εν τω μεταξύ, όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτηση, βλέπε εδώ, απαγορεύεται έως τις 3 μετά το μεσημέρι η κυκλοφορία φορτηγών στις εθνικές οδούς, ενώ από τις 8 απόψε μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, θα είναι ανοικτά τα διόδια Ελευσίνας, Ισθμού, Ζευγολατιού, Ρίου, Ακτίου και Μαλγάρων.

Φιλαράκια πάντως όσοι μετακινούνται, δεν θα έχουν σύμμαχο τον καιρό, καθώς σήμερα προβλέπονται βροχές σε όλη τη χώρα, με τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά κυρίως το απόγευμα. Αύριο, η κακοκαιρία αναμένεται να περιοριστεί στην κεντρική και νότια Ελλάδα, με βαθμιαία εξασθένηση.


Στη Πλατεία Πάρκου η Συνάντηση των επιταφίων

Χθες το βράδυ Μ Παρασκευή, έγινε η συνάντηση των επιταφίων της Λαμίας στην πλατεία Πάρκου. Η συνάντηση των επιταφίων στο συγκεκριμένο χώρο έγινε για πρώτη φορά φέτος. Η παρουσία των πιστών υπήρξε μαζική και χαρακτηριζόταν από κλίμα κατάνυξης.

Την ικανοποίηση του προς τους συγκεντρωμένους πιστούς εξέφρασε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ Νικόλαος, από τη συνάντηση των επιταφίων στο νέο χώρο.

Φιλαράκια το βράδυ σε όλους τους Ναούς θα τελεσθεί η ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια η θεία λειτουργία.

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός

Με δαπάνη του υπουργείου Εξωτερικών θα γίνει η μεταφορά του Αγίου Φωτός. Την μεταφορά έχει αναλαύει η Ολυμπιακές Αερογραμμές η οποία με 18 τακτικές πτήσεις της εταιρίας, οι ώρες των οποίων έχουν τροποποιηθεί ώστε να φθάσει εγκαίρως στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και στις εκκλησίες όλης της Ελλάδας.

Την μεταφορά θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα Αθήνα ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Θεοφάνης,

Φιλαράκια στην επίσημη αποστολή, την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Κασσίμης, ενώ θα μετέχουν επίσης εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων και της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.