Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Φωτιά και πάλι το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές.

Kέρδη πάνω από εννέα δολάρια κατέγραψε το πετρέλαιο, με την τιμή του να ξεπερνά και τα 137 δολ. το βαρέλι, καθώς η άνοδος του ποσοστού ανεργίας στις ΗΠΑ στο 5,5% αποδυνάμωσε περαιτέρω το δολάριο.Στην άνοδο αυτή συνέβαλαν οι εντάσεις μεταξύ Ιράν και Ισραήλ, με τον υπουργό Μεταφορών της χώρας να δηλώνει ότι εξετάζεται επίθεση εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Τεχεράνης, καθώς και οι εκτιμήσεις της επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley σύμφωνα με τις οποίες το πετρέλαιο θα φτάσει τα 150 δολάρια μέχρι τις 4 Ιουλίου.

Φιλαράκια η τιμή του αμερικανικού αργού στις 19:23 (ώρα Ελλάδας) διαμορφωνόταν στα 136,79 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε αναρριχηθεί στα 137,70 δολ. Και το πετρέλαιο τύπου μπρεντ ανήλθε στα 136,05 δολ., σημειώνοντας καταγράφοντας κέρδη της τάξεως των 8,51 δολαρίων.

Ναυτεμπορικη

Το τζόγκινγκ του Σαρκοζί

Σε μια διακοπή του επίσημου προγράμματός του ο Νικολά Σαρκοζί φόρεσε τη φόρμα του και έκανε τζόγκινγκ στον εθνικό κήπο. Ο κόσμος που τον αντιλήφθηκε ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Φιλαράκια ο Σαρκοζί χάρισε ακόμη μια πρωτόγνωρη εμπειρία, στον κόσμο που ήταν στην περιοχή, όταν κατάλαβαν πως κατευθυνόταν προς την Μ. Βρετανία με το αυτοκίνητό του χωρίς την παραμικρή ιδιαίτερη κυκλοφοριακή ρύθμιση.

Cosmos

Λοξοδρόμημα πολεμικού αεροσκάφους.

Ένα διθέσιο μαχητικό αεροπλάνο τύπου RF4, το οποίο είχε απογειωθεί από την 110 Πτέρυγα Μάχης, για να συμμετάσχει στη ναυτική άσκηση «Καταιγίδα», που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Αιγαίο, κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης λοξοδρόμησε 50 μέτρα περίπου.

Φιλαράκια οι δύο αεροπόροι είναι καλά στην υγεία τους έχοντας εγκαταλείψει το αεροσκάφος λίγο πριν εκδηλωθεί σε αυτό πυρκαγιά.

Καλό ταξίδι Νίκο

Κηδεύτηκε πριν από λίγο ο Νίκος Σεργιανόπουλος εμείς με αυτό το video του απευθύνουμε το τελευταίο αντίο.

Φιλαράκια αιωνία του η μνήμη.

Το χρηματιστήριο σήμερα

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 4.096,50 μονάδες, μειωμένος σε ποσοστό 0,64%.

Φιλαράκια η αξία των συναλλαγών σήμερα διαμορφώθηκε στα 252,8 εκατ ευρώ.

Yves Saint Laurent η κηδεία του

Δείτε στο ακόλουθο video την επίσημη τελετή της κηδείας του μέγα μόδιστρου Yves Saint Laurent, παραβρέθηκαν ο Νικολά Σαρκοζί με την Κάρλα, αστέρια του κόσμου της μόδας και του κινηματογράφου, συμπεριλαμβανομένης της παλιάς του φίλης Catherine Deneuve.

Φιλαράκια τα Γαλλικά μέσα ενημέρωσης έχουν κάνει μεγάλα και εκτεταμένα αφιερώματα στον εκλιπόντα, ενώ στην εκκλησία του Αγίου Roch, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή, ενώ δημοσιογράφων και κόσμου την παρακολούθησε.

Dia της άλλαξαν τα φώτα

Άστραψε και βρόντηξε η Επιτροπή ανταγωνισμού με πρόστιμο 5.192.346 ευρώ το οποίο πρέπει να πληρώσει η DIA Hellas, διότι πιάστηκε να έχει παραβεί απόφαση, σύμφωνα με την οποία η DIA ως δικαιοπάροχος καθόριζε τις τιμές λιανικής του δικτύου των δικαιοδόχων της (καταστημάτων franchising), γεγονός που αντιβαίνει στη νομοθεσία περί ανταγωνισμού.

Φιλαράκια το πρόστιμο είναι εξωφρενικό, με αποτέλεσμα να διακινδυνεύει κατά την άποψη μας η δομή της και η λειτουργία της, βέβαι και η βλάβη που έχει προκαλέσει με την πολιτική της είναι διπλή και για το καταναλωτικό κοινό αλλά και για για τα καταστήματα franchising.

in.gr

Σαρκοζί «Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η Γαλλία»

Με αυτά τα λόγια ο Γάλλος πρόεδρος έκλεισε την ομιλία του σήμερα στη βουλή των Ελλήνων όπως μεταδίδουν όλα τα μέσα ενημέρωσης. Είχε προηγηθεί θερμή υποδοχή από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μετά τον Ντε Γκολ το 1966, για πρώτη φορά Γάλλος πρόεδρος περνά το κατώφλι της Βουλής, εάν θέλετε δείτε προηγούμενη αναφορά μας εδώ.
Φιλαράκια στις συνομιλίες που θα έχει ο Γάλλος πρόεδρος με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας θα κυριαρχήσουν διμερή, περιφερειακά και ευρωπαϊκά θέματα, ενώ θα υπογραφεί κοινή διακήρυξη για την Άμυνα και Ασφάλεια.


Δείτε 10 καυτά ερωτήματα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δείτε 10 ερωτήσεις και μία παράκληση που απευθύνει η zoygla στον κ Κυριάκο Μητσοτάκη για αυτά που έχουν προκύψει με την Siemens και έχουμε αναφερθεί εδώ.

«1. Κύριε Μητσοτάκη, έχετε ξαναγοράσει ποτέ κάτι που να κοστίζει 140.000 ευρώ, χωρίς να δώσετε ούτε ένα ευρώ και μάλιστα χωρίς να υπογράψετε τίποτα που να αποδεικνύει αυτή σας την αγορά επί πιστώσει;

2. Κύριε Μητσοτάκη, έχετε τόσο στενή φιλική σχέση με τον κ. Χριστοφοράκο ώστε να κάνετε συμφωνίες 140.000 ευρώ χωρίς κανένα συμφωνητικό αποπληρωμής; Είστε τόσο φίλοι;

3. Κύριε Μητσοτάκη, αν δεν είχατε χρήματα τότε, γιατί δεν δανειστήκατε από καμιά τράπεζα; Επίσης, η SIEMENS έχει και προγράμματα δόσεων. Ούτε αυτό το σκεφτήκατε, για να έχετε το χαρτί στο χέρι και να είστε πεντακάθαρος… Άρα καταλήγουμε ότι τύχατε της απίστευτα ευνοϊκής μεταχείρισης από το φίλο σας. Γλιτώσατε και τους τόκους… Η ερώτηση είναι: Έτσι δεν είναι;

4. Κύριε Μητσοτάκη, αυτόν τον εξοπλισμό τον προμηθευτήκατε προεκλογικά. Απαντήσατε ότι σας καλύπτει η διάταξη του εκλογικού νόμου και ότι δεν ήσασταν υποχρεωμένος να δηλώσετε αυτά σας τα έξοδα. Ωστόσο, δεν χρησιμοποιήσατε τον εξοπλισμό σας για τον προεκλογικό σας αγώνα; Πείτε μας την αλήθεια. Εν όψει εκλογών δεν αγοράσατε (χωρίς ευρώ τότε) όλο αυτόν τον εξοπλισμό;

5. Κύριε Μητσοτάκη, πέρυσι το καλοκαίρι, όταν πήρατε -χωρίς ευρώ τότε- τον εξοπλισμό της SIEMENS, δεν είχατε ακούσει τίποτα για το σκάνδαλο με τις μίζες; (Αν είχατε ακούσει κάτι, διαβάστε την επόμενη ερώτηση).

6. Κύριε Μητσοτάκη, εφόσον δεχόμαστε ότι δεν πρόκειται για «μαύρη και άραχνη χορηγία», γιατί πήρατε από την εταιρεία, που ερευνάται για μίζες σε πολιτικούς, πράγματα τέτοιας αξίας χωρίς να πληρώσετε; Αυτό τι είναι; Κίνηση στήριξης στο φίλο; Αφελής ενέργεια; Κάτι άλλο; Τι άλλο;

7. Κύριε Μητσοτάκη, το ίδιο που κάνατε εσείς, έκανε και η αδελφή σας. Γιατί ο συνεργάτης της Λεωνίδας Δραγουμάνος παραιτήθηκε; Τελικά αυτή η ενέργεια είναι κατακριτέα; Μήπως είναι κατακριτέα μόνο για τους μικρούς συνεργάτες και όχι για ένα γόνο μεγάλης πολιτικής οικογένειας;

8. Κύριε Μητσοτάκη, μεταφέρατε σας παρακαλούμε και δυο ερωτήσεις στην αδελφή σας. Δηλαδή από την παραίτηση του συνεργάτη της, τι πρέπει να καταλάβουμε; Ότι του έδωσε τα χρήματα για να πληρώσει τη SIEMENS και εκείνος το ξέχασε; Αυτός φταίει; Εσείς τι λέτε;

9. Κύριε Μητσοτάκη, άντε και εσείς δεν είχατε τόσα λεφτά. Η αδελφή σας που αγόρασε μόνο ένα τηλεφωνικό κέντρο κοντά 6000 ευρώ, δεν είχε να τα δώσει; Γιατί και η Ντόρα Μπακογιάννη προτίμησε την αόριστη πίστωση;

10. Και κάτι τελευταίο. Κύριε Μητσοτάκη, θέλετε –αν καταλάβαμε καλά- να πιστέψουμε ότι πήγατε στη SIEMENS και σας είπαν: «Πάρε ό,τι θες και δώσε ό,τι θες, όποτε θες»; Εσείς τους είπατε.. «Να αφήσω κάτι…» και εκείνοι αρνήθηκαν. « Όχι τώρα. Θα μαλώσουμε».

Και τώρα μια παράκληση… Επειδή θέλω και εγώ να αγοράσω κάτι πράγματα από τη SIEMENS, μπορείτε να τους πείτε μια καλή κουβέντα και για μένα; Θέλω να πληρώσω του χρόνου, θέλω να δίνω όσα θέλω όταν θέλω και φυσικά δεν θέλω να υπογράψω τίποτα που να με δεσμεύει. Ξέρετε εσείς…»

Φιλαράκια μπορείτε να διαβάσετε αν θέλετε περισσότερα εδώ.


Δείτε εγκεφαλογράφημα από ένα άνδρα, μια γυναίκα και μία ξανθιά



Τράμ στον Πειραιά

Το πράσινο φως για την επέκταση του Τραμ στον Πειραιά, άναψε η Νομαρχία Πειραιά, κάνοντας θετική γνωμοδότηση προς την κατεύθυνση αυτή. Με δεδομένη και τη θετική στάση που έχει τηρήσει και ο Δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Φασούλας, εκτιμάται ότι σύντομα θα αρχίσουν τα έργα επέκτασης του Τραμ, προς το πρώτο λιμάνι της χώρας.
Φιλαράκια ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την εξέλιξη και τόνισε ότι μέχρι το 2010 το Τραμ θα είναι στον Πειραιά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συναγερμός στην Κυβέρνηση για Κ.Μητσοτάκη

Χθες βράδυ ο Κ. Μητσοτάκης είχε ξεκαθαρίσει από πλευράς του ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό μαζί του, δείτε εδώ προηγούμενη αναφορά μας. Σήμερα αναμένεται να καταθέσει τα παραστατικά των συγκεκριμένων αγορών του στον εισαγγελέα. Στην Κυβέρνηση υποβαθμίζουν την όλη υπόθεση, τονίζοντας με έμφαση ότι «δεν υπάρχει 'μαύρο χρήμα' που διακινείται με την έκδοση τιμολογίων...».

Φιλαράκια σύμφωνα με το Σύνταγμα η εμπλοκή πολιτικού προσώπου σε δικαστική έρευνα προκαλεί αυτομάτως την ανάγκη να διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή και να αποφασίσει η Εθνική Αντιπροσωπεία αν και με ποιον τρόπο θα συνεχιστεί η ανάκριση μέσω εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής.

in.gr

Κτηματολόγιο στη Λαμία

Ο Δήμος Λαμία μας ενημερώνει που πρέπει να απευθυνόμαστε για το για το Εθνικό Κτηματολόγιο, σας αναφέρουμε διεύθυνση Βασιλικών 12 και τηλ:2231034343.

Φιλαράκια επίσης στην εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Εθνικό κτηματολόγιο.

Μενεγάκη Δώστα Όλα, Νέο

Φιλαράκια ουδέν σχόλιο.

Ταλανίζεται η Deutsche Telecom από το Telecomgate.

Δανειζόμενο το ΠΑΣΟΚ το «Telecomgate», με το όνομα δηλαδή που αποκαλείται το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην Γερμανική εταιρεία Deutsche Telecom, ζητά ευθύνες από την κυβέρνηση για το θέμα των μικρομετόχων και «ανησυχεί» για την θυγατρική του ΟΤΕ σε ΠΓΔΜ.

Φιλαράκια αυτό που λέει το ΠΑΣΟΚ δια του εκπροσώπου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, είναι ότι το Telecomgate, δημιουργεί πλέον ανησυχίες και για το ίδιο το μέλλον της γερμανικής εταιρείας.

in.gr

Λόγω Siemens παραίτηση συνεργάτη Ντ. Μπακογιάννη.

Σύμφωνα πάλι με το Mega, συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το προσωπικό της blog, υπέβαλε την παραίτησή του διότι αυτός φέρεται να μην εξόφλησε εμπρόθεσμα το ποσό των 6.800 ευρώ που στοίχισε η αντικατάσταση του τηλεφωνικού κέντρου του γραφείου της βουλευτού της ΝΔ.

Φιλαράκια λέγεται πως τελικά παραιτήθηκε προκειμένου να μη φέρει δε δύσκολη θέση την υπουργό εφόσον η υπόθεση έβλεπε το φως της δημοσιότητας, έλα όμως που την είδε.

Κυριάκος Μητσοτάκης και «μαύρα ταμεία» της Siemens

Μιλώντας χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΜEGA, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτήρισε άδικη και ανυπόστατη οποιαδήποτε σύνδεση του ονόματός του με την υπόθεση των "μαύρων ταμείων" της Siemens, δείτε προηγούμενη σχετική μας αναφορά εδώ.

Φιλαράκια η προμήθεια του εξοπλισμού έγινε με βάση έναν προφορικό διακανονισμό που έκανε ο Κυριάκος με την εταιρεία, λόγο της γνωριμίας του με τον τέως επικεφαλής της Siemens Ελλάδος κ. Χριστοφοράκο. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

Στην Αθήνα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα, όπως παλαιότερα είχαμε αναφέρει εδώ, ο πρόεδρος της Γαλλίας. Τον Νικολά θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης θα ξεκινήσει με την κατάθεση από τον Νικολά Σαρκοζί στεφάνου στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, ενώ στις 13.00 θα απευθυνθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο. Αργότερα και ολιγόωρη επίσκεψη θα φθάσουν ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερτράν Κουσνέρ και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν.

Φιλαράκια δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα αν ο Γάλλος πρόεδρος θα συνοδεύεται από την σύζυγό του, εμείς την πιθανότητα να μην συνοδεύεται την είχαμε αναφέρει παλαιότερα εδώ, πάντως όλοι μαζί θα αποχωρήσουν για το Λίβανο το πρωί του Σαββάτου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βράβευση Ολυμπιονίκη.

Σε τελετή που οργανώνει ο Δήμος Αγίου Κωνσταντίνου στις 14 Ιουνίου, θα βραβευθεί ο Ολυμπιονίκης αθλητής Βασίλης Γανωτής.

Φιλαράκια στην βράβευση του Βασίλης Γανωτής Ολυμπιονίκη της πάλης θα γίνει παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Το περιβάλλον στη Στερεά Ελλάδα.

Σας μεταφέρουμε πλήρες άρθρο για την περιγραφή των προβλημάτων της Στερεάς Ελλάδας από το Star Κεντρικής Ελλάδας.

Με περισσότερα προβλήματα από κάθε άλλη χρονιά βρίσκει την στερεά η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Ο Ασωπός, η ΛΑΡΚΟ και η πρόθεση για δημιουργία εργοστασίου λιθάνθρακα, το αλουμίνιο της Ελλάδος όπου επίσης προωθείται εργοστάσιο λιθάνθρακα, η ΕΛΜΙΝ, η Ανγροινβέστ, είναι μερικά από τα πάμπολλα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και την επικαιρότητα. Το Star βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή, προβάλλοντας σε όλη την περιφέρεια τις ανησυχίες των κατοίκων. Ταυτόχρονα με τις παρεμβάσεις του σε κεντρικό επίπεδο, αναδεικνύει τα θέματα που απασχολούν τον τόπο μας, συμβάλλοντας στην δημοσιοποίηση αλλά και την δρομολόγηση λύσεων. Η ανακύκλωση του χαρτιού, ώστε να περιοριστεί η κοπή των δέντρων, και η ορθολογική χρήση του νερού ήταν τα μηνύματα που πέρασαν σήμερα στους πολίτες υπάλληλοι της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Στο κέντρο της Λαμίας μοίραζαν φυλλάδια, ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για το πώς μπορεί να προστατέψει σε ατομικό πρώτα επίπεδο το περιβάλλον. Την ευκαιρία να διασκεδάσουν, αλλά και να ενημερωθούν παράλληλα για την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος μαθαίνοντας και τρόπους για να το επιτύχουν, είχαν σήμερα και οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης που επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της πανελλήνιας έκθεσης Λαμίας. Η δημοτική αρχή θέλησε να απευθυνθεί στους αυριανούς πολίτες προκειμένου να τους κάνει κοινωνούς της οικολογίας και να τους εμφυσήσει περιβαλλοντική συνείδηση. Με αφορμή την 5η Ιουνίου, η δημοτική κίνηση, παρέμβαση πολιτών για την πόλη της Λαμίας, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης, συγκέντρωση στο πάρκο του πρώην στρατοπέδου Τσαλτάκη, παρουσιάζοντας τις προτάσεις της. Το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών που εποφθαλμιούν το υδάτινο και αιολικό δυναμικό της Ευρυτανίας, ανησυχεί τις Δασικές Υπηρεσίες του νομού. Εκτιμούν ότι, ο μέχρι σήμερα άθικτος φυσικός πλούτος του νομού απειλείται εάν δεν ενωθούν υπηρεσίες και πολίτες για την προστασία του, τόσο από πυρκαγιές, όσο και από αλόγιστες επενδύσεις. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, στα Καμένα Βούρλα πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της παραλίας. Στον καθαρισμό συμμετείχαν ο όμιλος φίλων Αθανασίου Γιαννόπουλου « Κοινωνική Παρέμβαση και δράση», ο δήμος Καμένων Βούρλων, μαθητές από τα σχολεία της περιοχής και εθελοντές.

Φιλαράκια θεωρούμε πως ανταποκρίνεται στην περιβαλλοντική πραγματικότητα της Στερεάς Ελλάδας.