Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Η Siemens: Καίει τους πάντες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ το Το 2% του τζίρου της Siemens Hellas το 2003 κατέληξε στα ταμεία των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων την προεκλογική χρονιά του 2004, το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 1,376 εκατομμύρια ευρώ το ποσό αυτό δόθηκε με τρία εμβάσματα από 8 Μαρτίου μέχρι τις 8 Απριλίου 2004 στις λεγόμενες εταιρείες «Γραμματοκιβώτια» και από εκεί δόθηκε στην εταιρεία "πλέϊσινγκ μπλου" …

Φιλαράκια είμαστε περίεργοι να δούμε πως θα αντιμετωπίσουν αυτή την καταγγελία περί «Γραμματοκιβωτίων» οι δύο συνεταίροι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μήπως με τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπισαν το ασυμβίβαστο;

Επίσκεψη του Αυστριακού προέδρου στην Τουρκία

Πριν λίγο καιρό την γείτονα Τουρκία είχε επισκεφτεί η Βασίλισσα της Αγγλίας δείτε εδώ, τώρα τετραήμερη τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ και αυτός συνοδεύεται από τη σύζυγό του αλλά και μέλη της αυστριακής κυβέρνησης αλλά και πολυμελή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών και οικονομικών παραγόντων προκειμένου να συζητήσουν για την Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

Φιλαράκια οι αυστριακοί έχουν ξεκαθαρίσει την θέση τους απέναντι όλων, ως προς την ένταξη τη Τουρκίας, έχοντας αποφασίσει ότι αυτή θα τεθεί σε δημοψήφισμα, κάτι στο οποίο συναινούν και τα πέντε κόμματα της αυστριακής Βουλής, άρα οι Τούρκοι άμεσα αποβλέπουν στην τουριστική τους ανάπτυξη, στον τομέα αυτό εμείς τι κάνουμε;


Νέο μολυσμένο φορτίο

Νέο φορτίο 3.060 τόνων που έφτασε στην Ελλάδα μέσω του Τελωνείου Χαλκίδας στις 17 Μαρτίου με το πλοίο «Kazan» και εισήχθη από την εταιρεία SOYA HELLAS Α.Ε. βρέθηκε να είναι επιμολυσμένο με ορυκτέλαιο σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ κατόπιν ελέγχων σε δείγμα που εξετάστηκε τώρα μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Σε ανακοίνωση του ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων αναφέρει ότι ενημέρωσε σήμερα Δευτέρα και ώρα 18:30 μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το ανωτέρω συμβάν, καθότι το συγκεκριμένο πλοίο δεν συμπεριλαμβανόταν στις μέχρι σήμερα ενημερώσεις.

Φιλαράκια η SOYA HELLAS Α.Ε. εμπορεύεται σογιέλαιο, τι το ήθελε το ορυκτέλαιο μπορεί κάποιος να μου απαντήσει;

Πηγή e-tipos

Δεκαήμερη παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνη Μπέζα παρατείνονται κατά δέκα εργάσιμες εργάσιμες ημέρες, ανάλογα με το ψηφίο του ΑΦΜ των φορολογουμένων, οι προθεσμίες ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από μισθωτούς, αξιωματικούς εμπορικών πλοίων, κατοίκους εξωτερικού, πράκτορες ασφαλιστικών εταιριών, καθώς και όσους έχουν εισοδήματα από συμμετοχή σε εταιρεία.

Φιλαράκια ελπίζουμε να μην καταλήξουμε να πάμε να καταθέσουμε τη φορολογική μας δήλωση την τελευταία στιγμή ελπίζοντας σε νέα παράταση.

Ανοίγουν το δρόμο για μη κρατικά ΑΕΙ

Δεν πρόλαβε να κάνει τη δήλωση στην Ημερησία ο Υπουργός Παιδείας για μη κρατικά ΑΕΙ και σήμερα το πρωί μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε πως ο Κ. Καραμανλής έχει δώσει το πράσινο φως για όλες τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει στην απελευθέρωση του μη κρατικού πανεπιστημίου και θεωρεί ότι ο πιο σοβαρός και υπεύθυνος τρόπος για να γίνει είναι η αναθεώρηση του άρθρου 16»

Φιλαράκια με λίγα λόγια καλώς δεχθήκαμε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και αν η εξέλιξη αυτή θα είναι προς το καλό της παιδείας έχει καλώς, αν όμως είναι να εκδίδονται πτυχία ψεύτικα, όπως εδώ είχαμε αναφέρει, αλλοίμονο μας

Τριήμερο Πένθος στη Κίνα ξεκίνησε σήμερα.

Με μεσίστιες τις σημαίες σε όλα τα κτήρια και αναστολή όλων των εκδηλώσεων ξεκίνησε το πένθος στην Κίνα εις μνήμη των νεκρών από το σεισμό της 12ης Μαΐου, απεικόνιση του σεβασμού τους. Η πορεία της Ολυμπιακής φλόγας έχει ανασταλεί επίσης. Οι διπλωματικές αποστολές της Κίνας στο εξωτερικό έχουν ανοίξει βιβλία συλλυπητηρίων.

Φιλαράκια το θέμα είναι τι θα γίνει με τους επιζήσαντες και της οικογένειες τους, καθώς και με τα έργα υποδομής των σεισμοπαθών περιοχών, τα οποία έχουν καταστραφεί.

Πηγή BOCOG

Κυβερνητικές δηλώσεις για την Αγωγή Βγενόπουλου.

Μετά τις δηλώσεις των υπολοίπων ήλθε και η δήλωση της κυβέρνησης μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου της Θοδωρή Ρουσόπουλου, ο οποίος όταν κλήθηκε να σχολιάσει την αγωγή του Βγενόπουλου δήλωσε : «Η κυβέρνηση δε συμμερίζεται σε καμία περίπτωση τέτοιες πρακτικές, το να καταθέτει κάποιος αγωγή σε πολιτικό αρχηγό, γιατί άσκησε πολιτική κριτική».

Φιλαράκια έστω και καθυστερημένα η κυβέρνηση έδειξε ότι στο θέμα αγωγών του Βγενόπουλου ακολουθεί την ίδια τακτική.

Εσωκομματικές εκλογές και στη Φθιώτιδα

Χθες έγιναν οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη των τοπικών παραγόντων του κόμματος, και ανάμεσα στους πέντε υποψήφιους για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Νομαρχιακής επιτροπής της Φθιώτιδας με 369 ψήφους κέρδισε την μάχη των εκλογών ο Διονύσης Δολιανίτης που είναι ο νέος Γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ στη Φθιώτιδα.

Φιλαράκια σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΛΑΜΙΑ FM1, ο κ Δολιανιτης δήλωσε μεταξύ άλλων : "ευχαρίστησε τον Δημήτρη Κυριόπουλο για την μέχρι σήμερα προσφορά του, απορρίπτει χαρακτηρισμούς όπως Παπανδρεϊκοί και μη, λέγοντας πως ο χαρακτηρισμός αυτός έχει σταματήσει και το ΠΑΣΟΚ ενωμένο δυνατό πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του τόπου, και τέλος πως όλοι πρέπει να λειτουργήσουν με πολιτικές απαντήσεις. Πρέπει να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό στο νομό και η εμπειρία του παρελθόντος να είναι ο φάρος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Νομού".

Που θα πάνε οι δόσεις μας;

Ο Ζαν Κλοντ Τρισέ, έκλεισε οριστικά την πόρτα στις προσδοκίες της αγοράς για μείωση των βασικών επιτοκίων παρέμβασης, και χαρακτήρισε τη σημερινή κατάσταση στην ενέργεια ίδια με την πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του '70, τονίζοντας πως ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια παρατεταμένη, πολύ σοβαρή διόρθωση της αγοράς.

Φιλαράκια μην περιμένετε χαμηλότερες δόσεις για τα δάνεια μας, διότι οι τράπεζες όταν δεν μειώνει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα τα επιτόκια αυτές τα αυξάνουν, με συνέπεια να αυξάνουν και οι δόσεις μας.

Δημόσιοι υπάλληλοι τα κονομήσατε

Στο τέλος Μαΐου θα καταβληθούν στους 440.000 υπαλλήλους και τους 160.000 λειτουργούς του Δημοσίου οι πενιχρές αυξήσεις 2,5% επί των βασικών μισθών που προβλέπει η φετινή εισοδηματική πολιτική για το διάστημα από 1-1-2008 μέχρι 30-9-2008. Μαζί με τις αυξήσεις θα καταβληθούν και αναδρομικά από 1-1-2008.

Φιλαράκια δημόσιοι υπάλληλοι σε καλή μεριά τα χρήματα από το 2,5%, και καθώς λένε και οι παλιότεροι κάλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι.

Πηγή e-tipos

Η Επόμενη μέρα στις τηλεπικοινωνίες.

Μετά την είσοδο της Deutsche Telecom στον ΟΤΕ, οι σημαντικότεροι ανταγωνιστές του βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα, διότι όπως και να το κάνουμε ο ανταγωνισμός θα ενταθεί και κυρίως με τη θυγατρική του για την κινητή τηλεφωνία Cosmote. Από πλευράς των Wind-Tellas, Vodafon, εταιρείες οι οποίες κατέχουν σήμνερα τα πλέον ισχυρά brand name στην αγορά, θεωρούν πως η είσοδος της γερμανικής εταιρείας στην αγορά και εφόσον τοποθετηθεί ένα ικανό μάνατζμεντ, χωρίς εξαρτήσεις από το δημόσιο, θα συμβάλει γενικότερα στη βελτίωση του ανταγωνισμού στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες και στην εξυγίανση της αγοράς.
και εν τέλει θα την ωφελήσει. Οι μικρότερες αντιμετωπίζουν προβλήματα χρηματοδότησης και προσπαθούν να τα αντιμετωπίσουν με συνενώσεις ή και με άντληση κεφαλαίων από το χρηματιστήριο.

Φιλαράκια σε κάθε περίπτωση γεγονός είναι πως η συμμετοχή της φερμανικής εταιρείας στον ΟΤΕ έχει αναστατώσει όχι μόνο την πολιτική αλλά και την αγορά τηλεφωνίας.


Δηλώσεις για τη μήνυση Βγενόπουλου.

Γιώργος Α. Παπανδρέου : «Καθήκον μου και καθήκον του ΠΑΣΟΚ είναι να υπηρετήσουμε, και υπηρετούμε, το δημόσιο συμφέρον και την αλήθεια. Δεν αγόμαστε και φερόμαστε, όπως η κυβέρνηση, από διάφορα συμφέροντα. Η κυβέρνηση και ο κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να γνωρίζουν ότι καμία μεθόδευση δεν θα μας σταματήσει. Η δύναμή μας είναι η δύναμη η δημοκρατική του λαού. Όσοι έχουν να λογοδοτήσουν θα λογοδοτήσουν και πολύ σύντομα».
Γιώργου Παπακωνσταντίνου (εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ) : «Ο μεγάλος κερδισμένος διαμεσολαβητής στην εκχώρηση του ΟΤΕ, Α. Βγενόπουλος, κάνει επίδειξη θράσους για λογαριασμό της κυβέρνησης Καραμανλή. Ενθαρρυμένος από το νοσηρό περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση, νομίζει ότι μπορεί να καθορίζει την πολιτική ζωή του τόπου και να υπαγορεύει τι λένε οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού. Προφανώς προκαλεί, αν και είναι ήδη βαρύτατα εκτεθειμένος, για να συσκοτίσει την αλήθεια και να υπηρετήσει τα πολυπλόκαμα συμφέροντά του και τις πολιτικές και οικονομικές διασυνδέσεις του με τους άλλους εταίρους του και με την κυβέρνηση της ΝΔ».

ΚΚΕ : «Η αγωγή που κατέθεσε ο καπιταλιστής Βγενόπουλος κατά των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ αποτελεί μια απαράδεκτη και επικίνδυνη ενέργεια που πρέπει να καταδικαστεί από το σύνολο των εργαζομένων. Είναι ένα ακόμα στοιχείο που φανερώνει το πόσο έχει αποθρασυνθεί το κεφάλαιο».
Αλέξης Τσίπρας : «Περίμενα ότι ο κ. Βγενόπουλος θα είχε καταλάβει την γκάφα που έκανε με την αγωγή εναντίον μου και θα έκανε μια κίνηση είτε να την αποσύρει είτε να ζητήσει συγγνώμη. Εν τούτοις βλέπω ότι συνεχίζει μια ακραία επιθετική επικοινωνιακή τακτική. Ακολουθεί ένα δρόμο ολισθηρό και επικίνδυνο για τη πολιτική ζωή του τόπου, για την ελευθερία της έκφρασης για την ίδια τη δημοκρατία».
Γιώργος Καρατζαφέρης : «Πολιτική με αγωγές δεν γίνεται. Είναι θέμα προσωπικής αγωγής, η οποία δεν περισσεύει σε κανένα μετερίζι, εντός και εκτός του Κοινοβουλίου».

Φιλαράκια ο θεός και η ψυχή όλων χωρίς καμία εξαίρεση.


Το άδειο καρότσι της νοικοκυρούλας.


Κάποτε μιλάγαμε για το άδειο καλάθι της νοικοκυράς, τώρα μιλάμε για το άδειο καρότσι της νοικοκυρούλας…

Φιλαράκια μια διαφορετική άποψη από το Vavanta.


Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στην Μιανμάρ.

Μέσα στην εβδομάδα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μούν θα μεταβεί στη Μιανμάρ για να συζητήσει με το καθεστώς την αποστολή της διεθνούς βοήθειας.

Μέχρι στιγμής ο απολογισμός είναι 133.000 νεκροί και αγνοούμενοι στην Μιανμάρ. Η χούντα της Μιανμάρ αρνείται να δεχθεί περισσότερη βοήθεια ενώ οι τροπικές καταιγίδες επιδεινώνουν την κατάσταση.

Φιλαράκια ευχόμαστε οι στρατηγοί της χώρας, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο να υιοθετήσουν αυτά τα οποία πρεσβεύει ο ΓΓ του ΟΗΕ διότι όπως και παλαιότερα είχαμε αναφέρει, δείτε εδώ, τα παιδιά και οι οικογένειες των οποίων τα σπίτια έχουν καταστραφεί, έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες.