Τρίτη 1 Απριλίου 2008

Η διπλωματία των πιέσεων και των επιστολών

Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, έστειλε επιστολές στους ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, στις οποίες αναλύει τα ελληνικά επιχειρήματα και τις θέσεις της χώρας μας για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ,
Θεωρούμε ότι μεταβαίνει να αντιμετωπίσει μια προειλημμένη απόφαση και η χρήση του ΒΕΤΟ είναι δίκοπο μαχαίρι φιλαράκια.

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ) Σωθήκαμε Δημιουργείται νέο Πολιτικό Κόμμα.


Στο εξωτερικό δοκιμάζονται οι αφίσες του νέου πολιτικού φορέα ο οποίος θα βγάλει την χώρα από τα σημερινά αδιέξοδα.
Πιθανότερος τίτλος του νέου πολιτικού σχηματισμού θα είναι «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο»
Αρχηγοί του φέρονται ο κ. Κ. Καραμανλής και ο κ. Α. Παπανδρέου.
Φιλαράκια σωθήκαμε.

Άλμα πάνω από τις 4.000 μονάδες το Χρηματιστήριο

ΚΕΡΔΗ για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψε σήμερα ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης, ο οποίος έκλεισε πάνω από το επίπεδο των 4.000 μονάδων πρώτη φορά ύστερα από τις 12 Μαρτίου.

Και τώρα ώρα για λίγη ξεκούραση

Αύριο η κηδεία του Ζ. Ντασέν

Κηδεύεται αύριο από το Πρώτο νεκροταφείο Αθηνών, δίπλα στη σύντροφο της ζωής του Μελίνα Μερκούρη, ο Ζυλ Ντασέν.
Φιλαράκια να ζήσουμε να τους θυμόμαστε

Επέκταση του γηροκομείου Ευρυτανίας

Κατά 45 ανθρώπους επιπλέον θα αυξηθεί η δυνατότητα να φιλοξενείας σε λίγο καιρό του ιδρύματος κοινωνικής πρόνοιας για ηλικιωμένους στην Ευρυτανία. Με την επίβλεψη της νομαρχίας γίνεται η ανακαίνιση του κτιρίου και η επέκτασή του σε δωμάτια. Για τις ανάγκες του γηροκομείου θα προκηρυχθούν και νέες θέσεις. Δουλέψτε πολιτικά γραφεία.

Σε ισχύ από την Τρίτη το θερινό ωράριο στα καταστήματα της Λαμίας.

Σε ισχύει από την Τριτη το θερινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Λαμίας που θα ισχύσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Τα καταστήματα θα λειτουργούν κάθε Δευτέρα 8-1,30μμ Τετάρτη και Σάββατο 8-2μμ και Τρίτη Πέμπτη και Παρασκευή πρωί απόγευμα από τις 8-2μμ και από τις 5,30 έως τις 9 το βράδυ.

50% ακριβότερα θα πληρώνουμε τα διόδια

Κατά 50% ακριβότερα θα πληρώνουν τα διόδια από την Τετάρτη όσοι οδηγοί κάνουν τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Με τη νέα χρέωση ανα χιλιόμετρο, το κόστος των διοδίων, γι’ αυτόν που θα διασχίσει ολόκληρο τον αυτοκινητόδρομο, φτάνει τα 15,4 ευρώ από τα 10, που είναι σήμερα. Η αντίθετη διαδρομή θα κοστίζει περίπου 3 ευρώ φθηνότερα. Οι νέες τιμές θα εισπράττονται στα διόδια Πελασγίας, Μοσχοχωρίου, Τεμπών και Λεπτοκαρυάς από την εταιρεία “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ” που έχει αναλάβει την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση του αυτοκινητόδρομου Ράχες Μαλιακού - Κλειδί Ημαθίας με τη μέθοδο της παραχώρησης. Και οι τέσσερις αυτοί σταθμοί διοδίων θα λειτουργούν εφεξής και προς τις δύο κατευθύνσεις.
Αυξήσεις και στους βασικούς σταθμούς Αφίδνες, Σχηματάρι, Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα. “Νέο χαράτσι σε βάρος των εργαζομένων αποτελούν οι αποφάσεις αύξησης των διοδίων περίπου κατά 30%. Το ύψος της αύξησης ήδη εξανεμίζει την κατάπτυστη αύξηση που υπέγραψαν η ΓΣΕΕ και ο ΣΕΒ. Επιβεβαιώνεται σε όφελος ποιων λειτουργούν και οι συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι, όχι μόνο δεν πρέπει να αποδεχτούν την νέα αύξηση, αλλά και πρέπει να αντιδράσουν μαζικά με αίτημα να καταργηθούν όλα τα διόδια”, αναφέρεται σε σχόλιο του ΚΚΕ για τα διόδια.
Αυξήσεις
1. Τα δίκυκλα και τα τρίκυκλα προς Αθήνα, αλλά και προς Θεσσαλονίκη θα καταβάλουν στην Πελασγία 1,30 ευρώ, στο Μοσχοχώρι 1,80, στα Τέμπη 0,90 και στη Λεπτοκαρυά 1,60 ευρώ.
2. Τα ελαφρά οχήματα με ύψος έως 2,20 μ. θα καταβάλουν στην Πελασγία 1,90 ευρώ, στο Μοσχοχώρι 2,50, στα Τέμπη 1,30 και στη Λεπτοκαρυά 2,20 ευρώ.
3. Τα φορτηγά με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μ. θα καταβάλουν στην Πελασγία 4,60 ευρώ, στο Μοσχοχώρι 6,30, στα Τέμπη 3,30 και στη Λεπτοκαρυά 5,60 ευρώ.
4. Τα φορτηγά με τέσσερις και πάνω άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα, θα καταβάλουν στην Πελασγία 6,50 ευρώ, στο Μοσχοχώρι 8,80, στα Τέμπη 4,60 και στη Λεπτοκαρυά 7,80 ευρώ.
Επισης, τα διόδια στους βασικούς σταθμούς όπως οι Αφίδνες και το Σχηματάρι αυξάνονται για τα ΙΧ από 2 ευρώ σε 2,75 ευρώ και στο δρόμο Κορίνθου-Τριπόλεως από 2 ευρώ για τα ΙΧ στα 2,90 ευρώ.
Ειδικότερα, η κοινοπραξία “Νέα Οδός ΑΕ” που κατασκευάζει την Ιονία Οδό από το Αντίρριο μέχρι τα Γιάννενα και θα εκμεταλλεύεται λειτουργώντας παράλληλα και συντηρώντας το τμήμα του ΠΑΘΕ από τη Μεταμόρφωση Αττικής μέχρι τη Σκάρφεια Λοκρίδος, ανακοίνωσε τις εξής τιμές:
Στις Αφίδνες (Κιούρκα), το Σχηματάρι και την Τραγάνα τα δίκυκλα και τα τρίκυκλα θα πληρώνουν 1,90 ευρώ, τα ελαφρά οχήματα με ύψος μέχρι 2,20 μέτρα θα πληρώνουν 2,75 ευρώ, τα φορτηγά, λεωφορεία κλπ μέχρι τέσσερις άξονες 6,90 ευρώ και τα φορτηγά με περισσότερους από τέσσερις άξονες 9,60 ευρώ.
Οι τρεις συγκεκριμένοι σταθμοί θα λειτουργούν όπως είναι σήμερα, δηλαδή θα καταβάλλουν διόδια μόνο όσοι κατευθύνονται στο ρεύμα από Αθήνα προς Λαμία-Λάρισα-Θεσσαλονίκη.
Φιλαράκια δεν μας γλυτώνει τίποτα, ούτε για καφέ δεν θα μετακινούμε το αυτοκίνητο μας.
Πηγή Ναυτεμπορική

Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Πεκίνο

Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε από την Αθήνα στο Πεκίνο με ειδική πτήση, πρώτο σταθμό του ταξιδιού της ανά την υφήλιο, καθώς θα περάσει κι από τις πέντε ηπείρους, προτού καταλήξει στις 8 Αυγούστου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου, όπου και θα κηρυχθεί η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αλλάζουν και οι εκλογικές περιφέρειες

Ηνέα διοικητική δομή της χώρας, η οποία θα αποτελείται από πέντε περιφέρειες, 15 νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις και περίπου 400 δήμους, είναι απολύτως βέβαιον ότι θα επηρεάσει άμεσα και τον πολιτικό χάρτη. Η ανάγκη της αναδιάρθρωσης των εκλογικών περιφερειών, της θέσπισης νέου συστήματος ανάδειξης των βουλευτών και της επαναδιατύπωσης των εκλογικών καταλόγων, προβάλλει επιτακτική. Το «γερμανικό μοντέλο» ανάδειξης των βουλευτών, με λίστα και σταυρό προτίμησης, επανέρχεται στο προσκήνιο αν και εγκαταλείφθηκε από την κυβέρνηση, η οποία πριν ακόμη αποσαφηνιστούν οι παράμετροι της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης προχώρησε στην ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου με μοναδικό στόχο να ενισχύσει την αυτοδυναμία του πρώτου σε ψήφους κόμματος.
Στο Σχέδιο ήδη της διοικητικής αναδιάρθωσης, το οποίο έχει παραδοθεί στον υπουργό Εσωτερικών κ. Πρ.Παυλόπουλο, γίνεται λόγος για στρεβλώσεις οι οποίες υπάρχουν στον εκλογικό χάρτη ακόμη από το 1994, οπότε εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην πράξη ο θεσμός της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα
Πηγή το ΒΗΜΑ

Δεύτερη σε κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν(ΑΕΠ) η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Δεύτερη σε σειρά παραγωγής πλούτου και κατά κεφαλή ΑΕΠ, η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (20.645 ευρώ) μετά την Αττική. Αντίθετα, το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ καταγράφεται στη Δυτική Ελλάδα (11.548 ευρώ), στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (12.506 ευρώ), στο Β. Αιγαίο (13.261 ευρώ) και στην Ηπειρο (13.373 ευρώ). Ο μέσος όρος για όλες τις περιφέρειες είναι 19.194 ευρώ

Δηλαδή φιλαράκια πατριωτάκια είμαστε πλούσιοι ? ? ?

Προσοχή πρωταπριλιά και καλό μήνα, χωρίς ψέματα και παραμύθια.

Προσοχή στα πρωταπριλιάτικα ψέματα των φίλων, συναδέλφων και συγκενών αλλά
προσοχή και στο πρωταπριλιάτικο αστείο κάθε εφημερίδας, σταθμού ή ιστότοπου, που αποτελεί προϊόν συσκέψεων, συζητήσεων και πολλών απορρίψεων, πριν αποφασισθεί πια είδηση θα εκπροσωπήσει το χιούμορ και τη διάθεση των συντακτών, προσφέροντας παράλληλα μια μοναδική, ευχάριστη εθιμοτυπική, πια, σπαζοκεφαλιά στους αναγνώστες, ακροατές ή θεατές: αυτήν του εντοπισμού του πρωταπριλιάτικου και της σύγκρισης, με φίλους και γνωστούς, για το καλύτερο πρωταπριλιάτικο της χρονιάς.

Σκούρα τα πράγματα για τους φίλους δανειολήπτες

Ασφυκτική πίεση από τις τράπεζες στην αποπληρωμή δανείων και πιστωτικών καρτών δέχονται 2 στους 3 δανειολήπτες στην περίπτωση που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στη μηνιαία δόση.
Αυτό προκύπτει από έρευνα της GPO για το υπουργείο Ανάπτυξης και την γενική γραμματεία καταναλωτή.
Παράλληλα, 2 στους 5 ερωτηθέντες, όπως προκύπτει, έχουν λάβει δάνειο από τις τράπεζες, το 50% για την αγορά κατοικίας, το 20% για επαγγελματικούς λόγους και το υπόλοιπο ποσοστό για αγορά αγαθών.
Για ανεπίτρεπτες πρακτικές των τραπεζών, που απειλούν τον πολίτη για ληξιπρόθεσμες οφειλές δανείων και πιστωτικών καρτών, έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας, μιλώντας σε ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Νίκος Νανόπουλος, κατηγόρησε τους δανειολήπτες που αφού παίρνουν τα δάνεια, επιρρίπτουν ευθύνες τις τράπεζες γιατί δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν.
Φιλαράκια μου συνδανειολήπτες σκούρα τα βλέπω τα πράγματα.
Πηγή ΣΚΑΙ

Νέο ραντεβού για Πάτρα και Λαμία

Την Πέμπτη 3 Απριλίου θα λύσουν οριστικά τις «διαφορές» τους ΕΑ Πατρών και Λαμία. Οι Πατρινοί, στο δεύτερο μεταξύ μας αγώνα, επικράτησαν 3-2 της Λαμίας στην αχαϊκή πρωτεύουσα, ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά των αγώνων και οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν σε τρίτο ματς, που θα γίνει στην πόλη μας
Τα σετ: 25-18, 22-25, 28-30, 25-18, 15-7
Καλή επιτυχία στην ομάδα μας.