Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Άντε μπας και συμμαζέψουν την αγορά των σούπερ μάρκετ

Τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας των σούπερ μάρκετ σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης στο πλαίσιο των μέτρων που προωθεί για την πάταξη της ακρίβειας. Μεταξύ τεσσάρων νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν σήμερα, στο πλαίσιο των 41 μέτρων του υπουργείου Ανάπτυξης, το ένα αφορά στη συγκρότηση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής με μέλη στελέχη από τα συναρμόδια υπουργεία και εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ, η οποία θα καταρτίσει σχετική πρόταση.

Φιλαράκια αν και από τα 41 μέτρα έχουν, ήδη, εφαρμοστεί τα 27 και σήμερα ανακοινώθηκαν τέσσερα ακόμα, στόχος τους είναι να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο νομοθέτημα, που θα ρυθμίσει συνολικά τον τρόπο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, έτσι ώστε «να μην παρατηρούνται φαινόμενα που επηρεάζουν αρνητικά την αγορά και τα οποία οφείλονται είτε σε ανυπαρξία ρυθμίσεων είτε σε ρυθμίσεις που δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες συνθήκες», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

ΑΠΕ


ΠΑΣΟΚ: Έκκληση Γ. Ραγκούση για αυτοσυγκράτηση

Σε εγκύκλιό του ο κ. Ραγκούσης αναφέρει ότι «μετά τις σημερινές αποφάσεις του προέδρου πρέπει όλοι στις παρουσίες μας στα ΜΜΕ να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση και να μην εγκλωβιστούμε σε ένα πεδίο συζήτησης που δεν έχει στο επίκεντρό του την αντιπολιτευτική δράση του Κινήματος και τις προτεραιότητες των Ελλήνων πολιτών». Επισημαίνει ακόμη ότι «αυτήν την ώρα έχουμε όλοι καθήκον να προασπίσουμε το κίνημα, να διαφυλάξουμε την ενότητά του και να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών».

Φιλαράκια άρχισαν τα βιολιά και ο Γιωργάκης έχει μαλλιά να ξάνει, με το Σημιτικό περιβάλλον, το οποίο φυσικό ήταν να αντιδράσει και μάλιστα έντονα περιμένουμε να δούμε πόση αυτοσυγκράτηση θα δείξουν.


Παραίτηση Γ. Παπανδρέου ζητά ο Κ. Κουλούρης

Την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου ζήτησε ο Κίμων Κουλούρης ύστερα από τη γνωστοποίηση της διαγραφής του Κώστα Σημίτη από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Κουλούρης χαρακτήρισε διασπαστική την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Φιλαράκια όταν λέγαμε σε προηγούμενες αναφορές μας αν η διαγραφή Σημίτη θα του βγει σε καλό ή κακό, αυτό εννοούσαμε, τώρα ας ανοίξει ομπρέλα και ας περιμένει, αν δε βρέξει θα χιονίσει.

Επικράτησε τελικά η λογική στον Πειραιά

Τελικά επικράτησε η λογική λόγω αν μη τι άλλο των ημερών και αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις που είχαν προγραμματιστεί για αύριο στο δήμο, δηλαδή τον αποκλεισμό του επιβατικού λιμένα όπως προηγούμενα είχαμε αναφέρει εδώ.

Φιλαράκια τώρα τουλάχιστον μπορείτε να προγραμματίσετε άνετα ένα ταξιδάκι για τα νησιά δεδομένου ότι αποφασίστηκε η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, εντός του Ιουλίου, για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος των υπερχρεωμένων δήμων.

Το χρηματιστήριο σήμερα.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 3.839,44 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,98%.

Φιλαράκια η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σήμερα στα 320,3

Γυμνοί στο μπάνιο δείτετο.

Φιλαράκια η σκηνή είναι από την επιτυχημένη σειρά του Mega.

Μαγκιά του Παπανδρέου…

Τελικά όπως είχαμε προαναφέρει εδώ, με μια κίνηση ματ ο Γιωργάκης έθεσε τον Σημίτη εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Φιλαράκια η κίνηση αυτή μπορεί να του βγεί σε καλό μπορεί και σε κακό θα το δούμε στο άμεσο μέλλον.

Η άλλη ματιά των καλλιστείων δείτε το

Φιλαράκια κάθε νόμισμα έχει δύο, όψεις πως σας φάνηκε αυτή;

Τσίπρας περιοδεία σε Αχαία και Ηλεία και δηλώσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τους Νίκο Τσούκαλη, Πάνο Τριγάζη και τον Γιάννη Πρωτονοτάριο, μέλη της ΚΠΕ του Συνασπισμού, επισκέπτεται σήμερα τις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας. Μαζί τους, από το μεσημέρι και μετά, και ο ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαζάχος.

Φιλαράκια ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας στην απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Απασχόλησης δήλωσε ότι «Το Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης της Ε.Ε. πήρε χθες μια απόφαση που δεν θα τολμούσε να πάρει καμία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση σε όλη την Ευρώπη. Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ακούμε πολλά για συνεργασίες, αλλά για το ζήτημα της περίφημης flexicurity, μέρος του οποίου είναι και η χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Απασχόλησης της Ε.Ε., παρατηρούμε μια αμηχανία από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η λέξη αμηχανία είναι ένας επιεικής χαρακτηρισμός. Αυτή η αντιφατικότητα ίσως έχει να κάνει με το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να δείχνει αλληλεγγύη στους Βρετανούς Εργατικούς, που ηγούνται αυτής της προσπάθειας, αλλά ζήτησε από όλα τα κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση».

ΑΠΕ


Κρούσμα μηνιγγίτιδας στη Λάρισα

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας συνιστάται χημειοπροφύλαξη σε όσους μαθητές ήλθαν σε επαφή με την πάσχουσα μαθήτρια, ενώ η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας αναφέρει ότι δεν χρειάζεται απολύμανση του χώρου και δεν συντρέχει λόγος για αποχή των μαθητών από το σχολείο.

Φιλαράκια πάντως η μαθήτρια νοσηλεύτηκε στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και ελπίζουμε να μην υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

ΑΠΕ

Η Ντόρα Μπακογιάννη Στην Κύπρο

Σε δήλωσή της στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι η λύση του Κυπριακού θα πρέπει να δώσει τέλος στην κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και τα αποτελέσματα της εισβολής και της κατοχής και να ρίξει το τελευταίο τείχος της Ευρώπης.

Φιλαράκια η κυρία Μπακογιάννη δήλωσε ότι είναι ευτυχής για την επίσκεψή της στην Κύπρο και για την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πρόεδρο Χριστόφια και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και αν δούμε λύση στο Κυπριακό σφυρίξτε μου.

Ένα special video αφιερωμένο στο troktiko.


Crash

Φιλαράκια τρωκτικά ελπίζω να το απολαύσατε.

Και ο Άκης Τσοχατζόπουλος στη Siemens.

Στην υπόθεση της Siemens φέρεται να εμπλέκεται και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου έχει στα χέρια του τέσσερα ανεξόφλητα τιμολόγια που αφορούν τον κ. Τσοχατζόπουλο.

Φιλαράκια σύμφωνα με το Σκάϊ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο κ. Αθανασίου έχει ζητήσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα συγκεκριμένα τιμολόγια από τον κ. Χριστοφοράκο, ο οποίος εκλήθη εκ νέου στο εισαγγελικό γραφείο.

Την κάνανε σε χασάπικο

Παντού είχαμε δει να βάζουν γκαζάκια, σε τράπεζες, σε κομματικές οργανώσεις, σε πρεσβείες, σε φυλάκεια πανεπιστημίων, σε αυτοκίνητα, σε μάνδρες αυτοκινήτων αλλά γκαζάκια σε κρεοπωλείο δεν είχαμε δει. Το είδαμε και αυτό όταν αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη στις 4 τα ξημερώματα στο Παγκράτι με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο κρεοπωλείο να σπάσουν τζάμια σε διπλανά καταστήματα και διαμερίσματα.

Φιλαράκια επειδή η αστυνομία αποδίδει την επίθεση σε πιθανές οικονομικές ή άλλες διαφορές του ιδιοκτήτη του κρεοπωλείου, χωρίς να αποκλείει οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο, φανταστείτε τώρα να αρχίσει και ο ευγενής χώρος των χασάπηδων τις μάχες τι έχει να γίνει.

Λουκέτο στο λιμάνι του Πειραιά.

Απόφαση για αποκλεισμό του επιβατικού λιμανιού του Πειραιά, έχει πάρει ο Φασούλας στον Πειραιά, διαμαρτυρόμενος για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψη του ότι το κλείσιμο λιμανιού, παραμονές του Αγίου Πνεύματος ισοδυναμεί με πλήγμα κατά του τουρισμού.

Φιλαράκια υπάρχει σήμερα μία συνάντηση του ψηλού με τον Αλογοσκούφη μπας και βρουν την άκρη και μπορέσει ο κόσμος να ταξιδέψει στα νησιά για το τριήμερο

Έξαρση της εσωστρέφειας στο ΠΑΣΟΚ

Χαμός γίνεται στο ΠΑΣΟΚ καθώς οριστική είναι πλέον η διάρρηξη των σχέσεων των κ. Γιώργου Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη. Αφορμή αποτέλεσε η πρωτοβουλία του κ. Σημίτη να αποστείλει και να δημοσιοποιήσει επιστολή προς τον κ. Παπανδρέου, με την οποία εξέφραζε πλήρη διαφωνία με τη θέση του ΠΑΣΟΚ να διεξαχθεί δημοψήφισμα επί της νέας ευρωσυνθήκης. Ακόμη και με διαγραφή ενδέχεται να απειλεί τον Σημίτη ο Γιωργάκης στην απαντητική του επιστολή.

Φιλαράκια μην ξεχνάμε πως μιλώντας στη βουλή ο Γιωργάκης επέμεινε στη θέση υπέρ διεξαγωγής δημοψηφίσματος τονίζοντας ότι «αυτή είναι η ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή μας από τη Δεξιά». Τώρα εν μέσω αρνητικών δημοσκοπήσεων και για το ΠΑΣΟΚ, άντε και καλά ξεμπερδέματα.

Έξαρση στη φτώχεια των Παιδιών

Σύμφωνα με μελέτη της Τραπέζης της Ελλάδος μεγαλώνει το ποσοστό φτώχειας στα παιδιά και εκτινάχτηκε στο 22% από 19% το 2005.
Φιλαράκια όπως σημειώνεται στην έκθεση, αν και οι κοινωνικές δαπάνες στην χώρα μας έχουν αυξηθεί σημαντικά ωστόσο χρησιμοποιούνται με αναποτελεσματικό τρόπο και περίπου 450 χιλιάδες παιδιά προσπαθούν να επιβιώσουν κάτω από το όριο της φτώχειας.