Δευτέρα 12 Μαΐου 2008













Ο πρόεδρος της FIA Max Mosely έστειλε επιστολή στις ομάδες Formula One περιγράφοντας τα σχέδια για τη σταδιακή χρήση υβριδικών συστημάτων στον αθλητισμό με εφαρμογή έως το 2013. Ένα νέο μηχανικό σύστημα, το οποίο θα προσθέτει στα αυτοκίνητα F1 βάρους μόνο 55 λιβρών, θα μετατρέπει και θα φυλάσσει την κινητική ενέργεια στο φρενάρισμα, ώστε ο πιλότος με τη χρήση ενός κουμπιού στο τιμόνι να επιλέγει πότε να τη χρησιμοποιήσει.

Φιλαράκια οι πάντες φροντίζουν για οικολογική στήριξη, εμείς εδώ τι κάνουμε.

Πηγή AutoblogGreen

S.O.S Βερόπουλος (ηλιέλαιο Spar), Μαγιονέζα Kraft περιλαμβάνουν ένοχο ηλιαίλεο

Αποψηνή ανακοίνωση του ΕΦΕΤ αναφέρει, ότι οι δύο προαναφερόμενε επιχειρήσεις προβαίνουν σε αποςύρσεις, ο μεν Βερόπουλος αποσύρει προληπτικά όπως λέει τις ποσότητες ηλιελαίου Spar, η δε Kraft ποσότητες μαγιονέζας συγκεκριμένων λήξεων και αυτή όπως δηλώνει προληπτικά.

Φιλαράκια πάντως ο κ Βλάχος τόνισε ότι, ως τώρα, πάνω από τη μισή ποσότητα βρίσκεται στις αποθήκες των εταιριών και οι έλεγχοι συνεχίζονται, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται η απόφαση του Γενικού Χημείου του Κράτους για την τοξικότητα της συγκεκριμένης πρόσμειξης, ο θεός και η ψυχή τους.


Ανάβει πράσινο φως στην απόσυρση ο Γ. Σουφλιάς

Με στόχο τη διασκέδαση της αρνητικής επικαιρότητας για την Αντιμετώπιση της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης ο Γ. Σουφλιάς παρουσίασε σήμερα σχέδιο με τα μέτρα που η κυβέρνηση θα πάρει με χρονικό ορίζοντα 2009 με 2010.

Συνοπτικά, μεταξύ των μέτρων ξεχωρίζουν:

  • απόσυρση οχημάτων παλαιάς τεχνολογίας με οικονομικά κίνητρα
  • επιβολή νέων τελών κυκλοφορίας με γνώμονα «πράσινα» χαρακτηριστικά
  • δημιουργία δακτυλίου με γνώμονα «πράσινα» χαρακτηριστικά στην Αθήνα και ίσως όχι μόνο
  • επιβολή διοδίων στο κέντρο μεγάλων πόλεων
  • μέτρα περιορισμού των ρύπων στη βιομηχανία
  • μέτρα και κίνητρα αντικατάστασης παλαιών καυστήρων κεντρικής θέρμανσης
  • Στόχος της συνολικής προσπάθειας είναι η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε αστικά και βιομηχανικά κέντρα μέσα από τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου στρατηγικής για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη χώρα μας.

Φιλαράκια το πρόβλημα είναι πως τα περισσότερα μέτρα είναι δυνατόν να υλοποιηθούν στο χρονικό ορίζοντα που θέτει ο Σουφλιάς, αλλά για το μέτρο για την απόσυρση λόγο έχει και ο Αλογοσκούφης για τη συγχρηματοδότησή του.

Έκτακτη είδηση για την απεργία.

Πριν από λίγο εκπρόσωποι των ιδιοκτητών βυτιοφόρων πέρασαν την πόρτα του υπουργείου μετά από πρόσκληση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνη Μπέζα, η συνάντηση θα γίνει με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.

Φιλαράκια η συνάντηση γίνεται μετά από πρωτοβουλία της κυβέρνησης εξ αιτίας του εμφράγματος που έχουν προκαλέσει στην αγορά οι παρενέργειες της συνεχιζόμενης απεργίας. Δείτε προηγούμενη αναφορά μας εδώ

Ερώτημα γεννάται αν θα υπάρξει επομενη μέρα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Ορατός είναι ο κίνδυνος να μην έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο εκπρόσωπο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την ερχόμενη σεζόν. Μπορεί ο πρωταθλητής Ολυμπιακός και ο δεύτερος Παναθηναϊκός να βρίσκονται στους «ισχυρούς» στα προκριματικά της διοργάνωσης, ωστόσο αυτό δεν σιγουρεύει την παρουσία τους στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όταν στους «αδύνατους» βρίσκονται ομάδες όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Γαλατάσαραι και η Ντιναμό Κιέβου.

Το «τριφύλλι» θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του από τον δεύτερο προκριματικό γύρο και στην κλήρωση θα αποφύγει τις Σέλτικ ή Ρέιντζερς, Βασιλεία, Φενέρμπαχτσε, Αντερλεχτ, τη δεύτερη ομάδα του ουκρανικού πρωταθλήματος (κατά πάσα πιθανότητα τη Ντιναμό Κιέβου), τον δεύτερο της Τσεχίας (κατά πάσα πιθανότητα τη Σπάρτα Πράγας), τον Πρωταθλητή της Σερβίας (κατά πάσα πιθανότητα την Παρτιζάν), τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τη Βίσλα Κρακοβίας και τη νορβηγική Μπραν, που θα βρίσκονται επίσης στο γκρουπ των ισχυρών.

Γκέτεμποργκ (Σουηδία), Ανόρθωση (Κύπρος), ΜΤΚ (Ουγγαρία), Τάμπερε Γιουνάιτεντ (Φινλανδία), Διναμό Τιφλίδας (Γεωργία), Βέντισπιλς (Λετονία), Ραμποτνίσκι (Σκόπια), τον πρωταθλητή Βοσνίας, FBK Κάουνας (Λιθουανία), Σέριφ Τιράσπορ (Μολδαβία), Ντροχέντα (Ισραήλ) και Βαλούρ Ρέικιαβικ (Ισλανδία), αναμένεται να είναι οι «αδύναμοι» της κλήρωσης και ταυτόχρονα οι πιθανοί αντίπαλοι του «τριφυλλιού» στον Β' προκριματικό γύρο.

Φιλαράκια αν ο Παναθηναϊκός προκριθεί, τότε θα συναντήσει τον Ολυμπιακό στον τρίτο προκριματικό γύρο. Οι δύο ελληνικές ομάδες θα βρίσκονται στο γκρουπ των «ισχυρών», αλλά ο… δρόμος προς τους ομίλους μόνος στρωμένος με ροδοπέταλα δεν θα είναι. Ατλέτικο Μ., Σπάρτα Πράγας, Ντιναμό Κιέβου, Γαλατασαράι, Σλάβια Πράγας, Παρτιζάν (ή Ερυθρός Αστέρας), Νανσί (ή Μαρσέιγ), Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Βίσλα, Σταντάρ Λιέγης, Ραπίντ Βιέννης, Γκιμαράες είναι μερικά από τα εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεράσουν ενώ υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες σε μερικά πρωταθλήματα όπως στην Ιταλία, την Ολλανδία και τη Γερμανία.

ANT1


Το χρηματιστήριο σήμερα

Mε οριακή πτώση έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Δευτέρα. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε πτώση 0,16% και έκλεισε στις 4.199,04 μονάδες.

Φιλαράκια σήμερα η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 262,102 εκατ. ευρώ.

Ανάκτηση δεδομένων σκληρού δίσκου από το πεσμένο Columbia










Κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα, το Φεβρουάριο του 2003, το διαστημικό λεωφορείο Columbia διαλύθηκε, σε ύψος πολλών χιλιομέτρων, λόγω ενός ρήγματος που είχε δημιουργηθεί κατά την εκτόξευση του, δύο εβδομάδες νωρίτερα. Τελικά ένας σκληρός δίσκος με λειτουργικό σύστημα DOS, βρέθηκε σε άθλια κατάσταση στα συντρίμια του λεωφορείου καμένο και λιωμένο ανευρέθηκε και εξετάστηκε από ειδικούς στην ανάκτηση δεδομένων.

Φιλαράκια ο συγκεκριμένος σκληρός δίσκος περιείχε δεδομένα από ένα πείραμα που είχε πραγματοποιηθεί κατά την μοιραία αποστολή του Columbia για τις ιδιότητες του υγροποιημένου αερίου ξένου πάντως όπως ανακοίνωσαν κατάφεραν να ανακτήσουν το 99% των δεδομένων του δίσκου αυτού και το γεγονός αυτό ανακοινώθηκε πρόσφατα.


Αύριο η απόφαση για την απεργία των Βυτιοφόρων

Μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων, αφενός με την υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, προκειμένου να λάβουν απαντήσεις στα ασφαλιστικά τους αιτήματα, και αφετέρου με τον με τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνη Μπέζα αποφάσισαν αύριο Τρίτη να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας να λάβουν απόφαση για τη συνέχιση ή τη λήξη της απεργίας τους, που έχει παγώσει την αγορά.

Φιλαράκια πάντως η μεν κα Πετραλιά πρότεινε τη σύσταση ομάδας εργασίας που θα συντάξει νέα αναλογιστική μελέτη για το ασφαλιστικό των εργαζομένων του κλάδου, ενώ μετα τη συνάντηση τους με τον Αντώνη Μπέζα δήλωσαν ότι κατά τη συνάντησή τους διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων και η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ οι ίδιοι δεν δεσμεύτηκαν για οτιδήποτε σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σόδομα και Γόμορρα από το σεισμό στη Κίνα

Σφοδρός σεισμός, μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έπληξε τις επαρχίες Σιτσουάν, Γκανσού και Γιουνάν, της νότιο δυτικής Κίνας, προκαλώντας και τεράστιες υλικές καταστροφές. Στους τρεις με πέντε χιλιάδες υπολογίζονται οι νεκροί από τον σφοδρό σεισμό. Το πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε ότι 900 μαθητές ετάφησαν κάτω από τα ερείπια του σχολείου του στην πόλη Τζουγιουάν. Πάντως όπως ανακοινώθηκε από αρμόδια πηγή, το γιγάντιο φράγμα των Τριών Φαραγγιών στον ποταμό Γιανγκτσέ της κεντρικής Κίνας, δεν επηρεάστηκε από τον σεισμό, επίσης δε ο εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων δήλωσε ότι οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις την κινεζική πρωτεύουσα δεν υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό.

Φιλαράκια ο αρμόδιος για την Ανάπτυξη και την Ανθρωπιστική Βοήθεια επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λουί Μισέλ δήλωσε ότι η Επιτροπή είναι έτοιμη να βοηθήσει την Κίνα, εάν υπάρξει ανάγκη.


Εκπομπή σε άλλη ώρα η Λιβανίου στο Star

Φιλαράκια σας παραθέτουμε άρθρο από το troktiko προ ενημέρωσή σας.

Δεν θα φύγει από το star η Έμμι Λιβανίου καθώς ο Σταμάτης Μαλέλλης μπορεί να την τιμωρείσαι προσωρινά αλλά ήθελε να την βγάλει από την πρωινή ζώνη. Σκέφτεται τον ρόλο που θα τις δώσει από την νέα σαιζόν μιας και η ίδια δεν ήθελε να κάνει το πρωινό και σκεφτόταν να αλλάξει εκπομπή. Η συνέντευξη που έδωσε και είπε "νουμεράκια" τον Σταμάτη Μαλλέλη ήταν το κύκνειο άσμα...

της Λιβανίου. Το ερώτημα είναι γιατί τιμω5ρήθηκε η Λιβανίου που είπε την αλήθεια για τον Μαλέλλη; Όσοι μας έχουν στείλει e-mail και τον γνωρίζουν, ξέρουν ότι ο άνθρωπος είναι "νουμεράκιας" και γι’ αυτό έχει το μοναδικό ξεκατινιασμένο δελτίο ειδήσεων που ασχολείται με τον Τόκο! Μην ξεχάσουμε να πούμε ότι ο Μαλέλλης κάνει το δελτίο αλλά ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θα το έβλεπε ποτέ.


Ο Θανάσης Γιαννόπουλος στην Περιφέρεια

Ο Θανάσης Γιαννόπουλος θα παραβρεθεί σε σύσκεψη, η οποία έχει προγραμματιστεί για αύριο στα γραφεία της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπό τον κ. Σκορδά, με θέμα την τελειοποίηση του Νοσοκομείου Λαμίας. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν και υπηρεσιακοί παράγοντες. Ο κ. Σοφιανός έχει κάνει δωρεά τη απαιτούμενη μελέτη, η οποία έχει εγκριθεί για τα περιβαλλοντικά από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Φθιώτιδας και απομένει το υπουργείο Υγείας αφού εντάξει το έργο στο 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο προβεί σε προκήρυξη και εν συνεχεία ανάθεση του έργου.

Φιλαράκια ο πρώην υπουργός και ο κ. Σκορδάς σκοπό έχουν να αξιοποιήσουν την δωρεά μελέτης με το καλλίτερο τρόπο ώστε να προχωρήσουν τα έργα για μονάδα τεχνητού νεφρού, κατασκευή βιβλιοθήκης, κατασκευή αμφιθεάτρου και άλλα.

Μήνυμα Δημάρχου Λαμιέων.

Φιλαράκια με ευκαιρία την συμπλήρωση 43 ετών από την ημερομηνία λήξης του Β. Παγκοσμίου Πολέμου ο Δήμαρχος Λαμιέων απηύθυνε μήνυμα προς όλους τους Λαμιώτες το οποίο σας παραθέτουμε.

«Συμπληρώνονται φέτος 43 χρόνια από την ημέρα λήξης του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου του πλέον πολύνεκρου πολέμου της Παγκόσμιας ιστορίας και η 9η Μαΐου εορτάζεται ως ημέρα μνήμης και τιμής .
Μνήμης για τα εκατομμύρια των πολιτών που θυσιάστηκαν για τα πανανθρώπινα ιδανικά της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας και τιμής για όλους αυτούς που τόλμησαν και όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στις δυνάμεις του Φασισμού και του Ναζισμού και έδωσαν τις μάχες για να μπορούμε εμείς να απολαύσουμε τα αγαθά της Ειρήνης.
Με αφορμή αυτή την ημέρα, όλοι οι Έλληνες αποτίουμε φόρο τιμής στη γενιά του Αλβανικού Έπους και της Εθνικής Αντίστασης , στους αγωνιστές που πολέμησαν και αντιστάθηκαν, που μαρτύρησαν στα βασανιστήρια των δυνάμεων κατοχής και σε όλους τους μαχητές που κράτησαν ψηλά τη σημαία της Ελευθερίας και της Πατρίδας μας.
Οι λαοί όμως που έδωσαν τη νίκη στο αντιφασιστικό μέτωπο, δεν είδαν, όλα τους τα όνειρα και τις ελπίδες να επιβεβαιώνονται με το τέλος του πολέμου αφού δυστυχώς οι ισχυροί του κόσμου μας δείχνουν καθημερινά πως δεν τους έχουν γίνει μάθημα οι καταστρεπτικές συνέπειες και τα δεινά που επέφερε.
Ο Δήμος Λαμιέων τιμά όλους εκείνους που έδωσαν την ζωή τους, για την Ελευθερία, την Ειρηνική συνύπαρξη των λαών και την διατήρηση της Εθνικής μας ταυτότητας.»

Πηγή Δήμος Λαμιέων


Συνέχεια υπόθεσης Siemens

Από τον εσωτερικό έλεγχο της Siemens Ελλάς προκύπτει πως 11 εκατομμύρια μάρκα φαίνεται να έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό εταιρείας συμφερόντων του πρώην Οικονομικού Διευθυντή Τηλεπικοινωνιών της εταιρείας Χρήστου Καραβέλα. Ότι η εταιρεία North Part Investment το 2003 χάρισε στην κόρη του ένα αγρόκτημα στην Αντίπαρο και ένα αγρόκτημα στην Αράχωβα. Βέβαια ο Χρήστος Καραβέλας αρνείται οποιαδήποτε σχέση του με τα μαύρα ταμεία της Siemens

Φιλαράκια όπως και να έχει το πράγμα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Παναγιώτης Αθανασίου από το Μόναχο που βρίσκεται θα παραλάβει από την εκεί εισαγγελία η οποία δικάζεται στις 26 Μαΐου και θα εξετάσει στελέχη της μητρικής Siemens, τελικά ο χορός καλά κρατεί.

Ο Σπηλιωτόπουλος για το θαλάσσιο τουρισμό.

Στον Πόρο έλαβε χώρα Συμπόσιο, υπο την αιγίδα της τοπικής Δημοτικής αρχής και του Ελληνικού Υπουργείου Τλουριστικής Ανάπτυξης και με διοργανωτές την Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ). Το συγκεκριμένο διεθνές συμπόσιο Yachting, απευθύνεται τόσο στους επαγγελματίες του χώρου όσο και στο ευρύ κοινό.

Φιλαράκια ο Άρης Σπηλιοτόπουλος κηρύσσοντας την έναρξη του Συμποσίου σημείωσε ότι ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί σπουδαίο κομμάτι του συνολικού τουρισμού της χώρας μας και πώς να μην το δηλώσει όταν το μερίδιο από τα εθνικά τουριστικά έσοδα, που αποκομίζουν τα σκάφη τουρισμού σε ετήσια βάση, ανέρχεται στο 9%, τη στιγμή που ο κλάδος εκπροσωπεί κάτι λιγότερο από το 2% της συνολικής τουριστικής κίνησης.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έτσι υποδέχονται οι Αυστριακοί το Euro 2008

Φιλαράκια σας μεταφέρουμε ένα δείγμα από τις πρώτες φωτό από τις μηχανές τρένου που κατασκεύασε ο Αυστριακός Σιδηρόδρομος για να υποδεχτεί το Euro 2008 όπως τις μεταδίδει και σχολιάζει το Blog Ελληνικό Καφενείο.

Η μηχανή είναι βαμμένη με τα χρώματα της γαλανόλευκης και φέρει και φωτό του Χαριστέα και του Ζαγοράκη.Χαρείτε τις!

Όλα αυτά στην Αυστρία βέβαια
γιατί αν στην Ελλάδα
τολμούσε κανείς να βάψει κάποια μηχανή τρένου
με τα χρώματα της γαλανόλευκης
τότε:
Ο Τσίπρας θα έκανε καταγγελία πως πρόκειται για ένα ακόμη Εθνικιστικό παραλήρημα
Ο Αλαβάνος θα ζητούσε δημοψήφισμα και θα όριζε την Ρεπούση υπεύθυνη για την συλλογή των υπογραφών
Το παρατηρητήριο των συμφωνιών του Ελσίνκι θα μήνυε τον ΟΣΕ για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Ο Πρωθυπουργός θα ξήλωνε τον πρόεδρο του ΟΣΕ Η Φι και Πι Πετραλιά θα έβρισκε ευκαιρία και θα έφερνε νόμο που θα θεμελίωνε σύνταξη μετά θάνατο
Ο υπουργός Συγκοινωνιών θα έβγαζε ανακοίνωση που θα μας ενημέρωνε πως αυτή η κυβέρνηση ρίχνει σε όλα φως...και θα παρέπεμπε την υπόθεση στον εισαγγελέα
Ο Θεοδωράκης του MEGA θα έκανε ρεπορτάζ με εργοδηγό των σιδηροδρόμων επί Τίτο ο οποίος θα υποστήριζε πως η μηχανή του τρένου ανήκει και αυτή στα Σκόπια
Ο πρακτορίσκος του bulgmark θα έγραφε πως οι σιδηροδρομικές γραμμές επεκτείνονται μέχρι την Βουλγαρία άρα και ο Σταθμός Λαρίσης βρίσκεται σε έδαφος Βουλγαρικό
Ο Ιός της Ελευθεροτυπίας θα παρουσιάζε αποκαλυπτικό άρθρο γιατί το πηλίκιο του σταθμάρχη έχει ίδιο "κόψιμο" με των αξιωματικών της αστυνομίας
Οι Καρατζαφέρης, Ψωμιάδης και Παπαθεμελής θα τσακωνόταν για το ποιός από τους τρείς θα βρίσκεται στο πρώτο δρομολόγιο
Ο Παπανδρέου θα έκανε... συνέδριο και νέο ξεκίνημα για το κόμμα
Η παπαρήγα θα έψαχνε από που προέρχεται η μηχανή ώστε να καταγγείλει πως πρόκειται για ένα ακόμη σχέδιο του καπιταλισμού Η σύμβαση με τον εργολάβο που θα έβαφε το τρένο θα ήταν σίγουρα σκάνδαλο
Ο Λαζόπουλος θα χαιρόταν επειδή το τρένο θα περνούσε από Λάρισα...αλλά δεν θα το έδειχνε καθώς θα έπρεπε να κρατήσει την "γραμμή" της Κουμουνδούρου
Οι φοιτητικές παρατάξεις πάλι δεν θα μπορούσαν να συμφωνήσουν για τα αποτέλεσματα των φοιτητικών εκλογών
οι "προκόπηδες" των Εξαρχείων θα έκαιγαν με μολότωφ τον σταθμό Πελλοπονήσου ως άλλη μία ένδειξη αντίστασης !
και φυσικά τα κανάλια θα φιλοξενούσαν στα παράθυρα δεκάδες άσχετους...που όμως θα δηλώναν ειδικοί για το θέμα.


Ο Μπόρις Τάντιτς νικητής των σερβικών εκλογών

Οι κάλπες για τις βουλευτικές και δημοτικές εκλογές στη Σερβία για τις οποίες είχαμε αναφερθεί προηγουμένως δείτε εδώ και που θεωρούνται ως δημοψήφισμα για τη συνέχιση της ενσωμάτωσης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έκλεισαν στις 21:00 ώρα Ελλάδος και οι επίσημες αρχές της Σερβίας ανακοίνωσαν ότι με καταμετρημένο το 50% των ψήφων ο συνασπισμός που ηγείται ο Μπόρις Τάντιτς έλαβε το 39% των ψήφων και καταλαμβάνει 103 από τις 250 έδρες στη βουλή. Το Ριζοσπαστικό Κόμμα Σερβίας ελαβε το 28,8% και 76 έδρες, ο συνδυασμός που ηγείται ο Βόϊσλαβ Κοστούνιτσα 11,6% και 30 εδρες, το Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβίας (SPS) 8% και 21 έδρες, και το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDP) 5,2% και 13 έδρες.
Φιλαράκια το πρόβλημα είναι πως, ο ΟΗΕ και οι Αλβανοί Κοσοβάροι αξιωματούχοι εκτιμούν, πως το Βελιγράδι μπορεί να χρησιμοποιήσει τη σημερινή ψηφοφορία για να ενισχύσει μια παράλληλη σερβική σερβική διοίκηση σε τοπικό επίπεδο στο Κόσοβο, η οποία είναι παρούσα στην περιοχή από το 1999 χάρη στην πολιτική και οικονομική υποστήριξη του Βελιγραδίου. Άντε και καλά ξεμπερδέματα.

Πηγή Καθημερινή

Ο Άνθιμος Θεσσαλονίκης μίλησε για όλα.

Στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, από την ιερά μονή της Παναγίας του Έβρου στην Μάκρη Αλεξανδρούπολης, όπου βρέθηκε για τον εορτασμό των 25 χρόνων, μίλησε για όλους και για όλα. Για τους πυροπαθείς της Πελοποννήσου που δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη είπε ότι είναι δικαιολογημένη η αγανάκτησή τους: και πως «Πρέπει να πάρουν τα όπλα; Ε, θα τα πάρουν». Για τους μουσουλμάνους στη Θράκη δήλωσε ότι εάν δημιουργείται κάποιοι πρόβλημα, αυτό είναι υποκινούμενο: και πως «Κανείς Έλληνας πολίτης όποια καταγωγή και αν έχει να μην υποτάσσεται στις προπαγάνδες και τα θελήματα προξενείου». Για τους Σκοπιανούς είπε πως «Οι σκοπιανοί είναι δύσκολοι και δύστροποι».

Φιλαράκια τέλος ο Άνθιμος ζήτησε από τους βουλευτές να παραδειγματιστούν από τον Ιωσήφ και είναι πιο ειλικρινείς απέναντι στο λαό. Πάντως οι παρεμβάσεις του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης μετά την εκλογή Αρχιεπισκόπου έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και πρέπει να τις προσέχουμε ιδιαιτέρως.