Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Ο Άνθιμος Θεσσαλονίκης μίλησε για όλα.

Στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, από την ιερά μονή της Παναγίας του Έβρου στην Μάκρη Αλεξανδρούπολης, όπου βρέθηκε για τον εορτασμό των 25 χρόνων, μίλησε για όλους και για όλα. Για τους πυροπαθείς της Πελοποννήσου που δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη είπε ότι είναι δικαιολογημένη η αγανάκτησή τους: και πως «Πρέπει να πάρουν τα όπλα; Ε, θα τα πάρουν». Για τους μουσουλμάνους στη Θράκη δήλωσε ότι εάν δημιουργείται κάποιοι πρόβλημα, αυτό είναι υποκινούμενο: και πως «Κανείς Έλληνας πολίτης όποια καταγωγή και αν έχει να μην υποτάσσεται στις προπαγάνδες και τα θελήματα προξενείου». Για τους Σκοπιανούς είπε πως «Οι σκοπιανοί είναι δύσκολοι και δύστροποι».

Φιλαράκια τέλος ο Άνθιμος ζήτησε από τους βουλευτές να παραδειγματιστούν από τον Ιωσήφ και είναι πιο ειλικρινείς απέναντι στο λαό. Πάντως οι παρεμβάσεις του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης μετά την εκλογή Αρχιεπισκόπου έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και πρέπει να τις προσέχουμε ιδιαιτέρως.


2 σχόλια:

stergios είπε...

Γιατί πρέπει να τις προσέχουμε ιδιαίτερα;Μήπως τις παραπροσέχουμε;

PALIOS LAMIOTIS είπε...

Θεωρώ πως οι δηλώσεις που γίνονται από κάποιον όπως ο συγκεκριμένος και ο οποίος δεν πολιτεύεται για να έχει την ανάγκη της ψήφου ίσως έχουν κάποια ιδιαίτερη βαρύτητα, διότι οι αιρετοί πρώτα σκέφτονται τη ψήφο και μετά την ουσία.