Κυριακή 20 Απριλίου 2008

Στο ΚΑΤ ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου.

Μετά από βλάβη στο ποδήλατο του Γεωργίου Παπανδρέου, και από την πτώση του υπέστη κάταγμα στον όγδοο θωρακικό σπόνδυλο, και έσπασε και τον παράμεσο δάκτυλο του δεξιού χεριού.

Η εκτίμηση των ιατρών του ΚΑΤ όπου νοσηλεύεται, είναι ότι θα παραμείνει τουλάχιστον για τρεις-τέσσερις ημέρες.

Τις ευχές του για περαστικά και γρήγορη ανάρρωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας.

Φιλαράκια θυμάστε σε μια προπόνηση ποδοσφαίρου είχε τραυματιστεί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και τι είχε λεχθεί τότε; Τελικά θεός να μας φυλάει.

Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής περιόδου 2007-2008

Με τη σημερινή του νίκη με 3-1 επί του Ηρακλή, ο Ολυμπιακός κατακτά το φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, εκτός απροόπτου.

Η ΑΕΚ με 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης κατέκτησε τη δεύτερη θέση.

Ο ΠΑΟ με 3-1 επί της Καλαμαριάς κατακτά την τρίτη θέση

Ο Ατρόμητος, η Βέροια και η Καλαμαριά υποβιβάζονται στη δεύτερη εθνική κατηγορία.

Φιλαράκια υπομονή για την αυριανή απόφαση και η οποία θα επιβεβαιώσει τα παραπάνω ή θα τα ανατρέψει.

Πρόθεση εγκατάλειψης της Αθήνας από τους Κατοίκους της.

Για πρώτη φορά καταγράφεται δυσαρέσκεια για το Δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη από το 56% τω ερωτηθέντων, σε έρευνα που δημοσιεύεται στην Καθημερινή της Κυριακής. Παράλληλα το 65 % των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα εγκατέλειπε εάν μπορούσε την Αθήνα, σημειώνοντας ως κύρια προβλήματα το κυκλοφοριακό και το έλλειμμα καθαριότητας.

Φιλαράκια με εξαίρεση το ζήτημα της καθαριότητας, όμως σε μια παλιά πόλη όπως η Αθήνα, η Λαμία, και άλλες παρόμοιες πόσες πιθανές λύσεις για επίλυση του κυκλοφοριακού υπάρχουν;

Μεγάλη γιορτή ανακύκλωσης από την Carrefour

Ο 'Ομιλος Carrefour Μαρινόπουλος, στο πλαίσιο της έντονης περιβαλλοντικής του δραστηριότητας, προέτρεψε για άλλη μια φορά όλους τους καταναλωτές να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, συμμετέχοντας στη Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών Μικροσυσκευών, που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα Αλίμου, το Σάββατο 12 Απριλίου. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο ζήτημα της διαφύλαξης του περιβάλλοντος, ο όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος, έχει αναλάβει μία σειρά ενεργειών προς την κατεύθυνση αυτή, έχοντας την πεποίθηση πως η λύση βρίσκεται στην κοινή προσπάθεια.

Φιλαράκια με αφορμή λοιπόν αυτής της φιλοσοφίας καλούμε όλους να στηρίξουν εμπράκτως τη σημαντική αυτή προσπάθεια, πιστεύοντας πως η διαφύλαξη του περιβάλλοντος είναι στο χέρι όλων μας.

Στην Υπάτη ο Μανώλης Γλέζος.

Από την Υπάτη που βρίσκεται ο Μανώλης Γλέζος και σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε με το δήμαρχο της μαρτυρικής πόλης Δημήτρη Καραβάνα επεσήμανε την ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Ο Μανώλης Γλέζος έχει καταδικαστεί 28 φορές για τη πολιτική δραστηριότητα του, από τις οποίες, 3 φορές σε θάνατο, ενώ παρέμεινε στη φυλακή κρατούμενος συνολικά 16 χρόνια. Γεννήθηκε στην Νάξο, στ’Απεράνθου, το 1922 και το 1940 φοίτησε στην ΑΣΟΕΕ. Από μαθητής γυμνασίου (1939) δημιούργησε αντιφασιστική ομάδα, για την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου από τη δικτατορία του Μεταξά. Κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής ανέπτυξε έντονη δράση μέσα από τις απελευθερωτικές οργανώσεις των νέων, ΟΚΝΕ, ΕΑΜ ΝΕΩΝ, ΕΠΟΝ.

Φιλαράκια καλοί είναι οι λεκτικοί αγώνες για αποζημιώσεις από τους Γερμανούς, αρκεί να μην εξαντλούνται στην εσωτερική κατανάλωση.


Μόνο από ένα Θαύμα θα προέκυπτε αυτοδυναμία

Μόνο από ένα θαύμα θα προέκυπτε αυτοδύναμη κυβέρνηση σύμφωνα με ότι δείχνουν οι δημοσκοπίσεις όλων των εταιρειών.

Ο πρόεδρος της GPO κ. Τ.Θεοδωρικάκος δήλωσε στα ΝΕΑ ότι η Ν.Δ. «αδυνατεί να ανέβει και αντιμετωπίζει πολύ μεγάλες δυσκολίες που απειλούν την κυριαρχία της. Είναι στη δεύτερη τετραετία της, σε μια συγκυρία που συμπίπτουν χρονικά η παγκόσμια οικονομική ύφεση, η κοινωνική αναστάτωση από την ακρίβεια, το Ασφαλιστικό και η επεκτεινόμενη ανασφάλεια που χαρακτηρίζει την καθημερινότητα όχι μόνο των πιο αδύνατων κοινωνικών ομάδων, αλλά και της μεσαίας τάξης. Αυτά υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να δημιουργήσουν ένα ισχυρό πλειοψηφικό αντικυβερνητικό κύμα στην κοινωνία». Το ΠΑΣΟΚ βελτίωσε τη συσπείρωσή του, «κυρίως γιατί δημιούργησε μια πιο σχετικά ενωτική εικόνα», συνεχίζει, τονίζοντας ωστόσο ότι οι στρατηγικές επιλογές που θα κάνει τώρα είναι κρίσιμες για «το αν θα οδηγηθεί σε μια δυναμική διεκδίκηση της εξουσίας ή απλώς θα σταματήσει την πολύ πτωτική πορεία του προηγούμενου διαστήματος. Από αυτό θα εξαρτηθεί ουσιαστικά και η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ».

Φιλαράκια τα προβλήματα είναι τεράστια ο Κ. Καραμανλής σίγουρα σε πρώτη φάση οδεύει σε σαρωτικό ανασχηματισμό αναμένοντας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα από τα ομόλογα και την Ζαχοπουλιάδα και μετά βλέπουμε, μην ξεχνάτε ότι είναι αδύνατον να υπουργοποιήσει και τους 151 βουλευτές του.