Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Συναυλία Μουσικής Δωματίου

Tο Μουσικό Σχολείο Λαμίας και η Δημοτική Πινακοθήκη «Αλέκος Κοντόπουλος», διοργανώνουν συναυλία μουσικής δωματίου στην Δημοτική Πινακοθήκη, στην Αίθουσα "Αλέκος Κοντόπουλος", την Δευτέρα 26 Μαΐου και ώρα 8.30 μ.μ.

Θα συμμετέχουν οι μαθητές και οι καθηγητές, των συνόλων κιθάρας και ορχήστρας δωματίου.

Φιλαράκια καλό θα είναι να παρακολουθήσουμε την εκδήλωση και μην ξεχνάτε πως η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μήνυμα προς την Άγκυρα

Όπως σας είχαμε αναφέρει δείτε εδώ, ο πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τουρκια αλλά με τη συνάντηση που πρόκειται να έχει αύριο Πέμπτη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ, στέλνει μήνυμα προς την Άγκυρα, ολοκληρώνοντας την τετραήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Τουρκία, τονίζεται σε σημερινό σχόλιο της μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακής εφημερίδας "Κλάινε Τσάιτουνγκ", αλλά και σε ανάλυση του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Φιλαράκια στο σχόλιο της ίδιας εφημερίδας, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία αντιβαίνει συνειδητά στις επιθυμίες των οικοδεσποτών του, οι οποίες προβλέπουν ότι ξένοι επίσημοι επισκέπτες που επισκέπτονται τον ορθόδοξο Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι, πρέπει να συναντηθούν και με τον μεγάλο μουφτή της Κωνσταντινούπολης, αλλά ο Αυστριακός πρόεδρος είπε γιόκ, και τέλος πάντων υπμονή μέχρι αύριο και βλέπουμε.

Πηγή Σκάϊ

Χαμός με το Ουκρανικό ηλιέλαιο

Τις εισαγωγές Ουκρανικού ηλιελαίου σκοπεύει να απαγορεύσει για 1 χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς το Κίεβο δεν παρέσχε εγγυήσεις ότι το ηλιέλαιο που στέλνει δεν περιέχει ορυκτέλαια. Πρόθεσή μας είναι να απαγορεύσουμε το ηλιέλαιο από την Ουκρανία", δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ σε δημοσιογράφους. "Περιμέναμε να μας ενημερώσουν ότι υπάρχει δέσμευση πως δεν θα εξαχθεί στην ΕΕ ηλιέλαιο μολυσμένο με ορυκτέλαιο. (Οι Ουκρανοί) δεν το έκαναν και η προθεσμία εξέπνευσε χθες (την Τρίτη)", δήλωσε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους. Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ από την Πέμπτη.

Φιλαράκια, όπως είχαμε αναφέρει εδώ, αποσύρονται από την ελληνική αγορά, με απόφαση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, όσα ηλιέλαια εισήχθησαν στη χώρα μας από την αρχή του χρόνου. Και με το ηλιέλαιο σε μπουκάλια ή όποια συσκευασία κάτι γίνεται, με αυτό όμως το οποίο έχει διοχετευτεί σε παράγωγα προϊόντα άντε να το βρείς.

Δημόσιοι υπάλληλοι τα κονομήσατε συνέχεια…

Στις 19 Μαΐου, βλέπε εδώ, σας είχαμε πει πως τα αναδρομικά και οι «αυξημένες αποδοχές», της τάξης 5% επί των βασικών μισθών, θα καταβληθούν στους 440.000 υπαλλήλους και τους 160.000 λειτουργούς του Δημοσίου, στο τέλος Μαΐου.

Φιλαράκια σήμερα διαβάστε εδώ την πλήρη ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους και ετοιμάστε καινούργια πορτοφόλια για τις αυξήσεις.

Πηγή ΥΠΟΙΟ

Το χρηματιστήριο σήμερα.

Σήμερα το χρηματιστήριο ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 4.151,36 μονάδες μειωμένος σε ποσοστό 0,34%.

Φιλαράκια η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 226,6 εκατ. ευρώ.

Δρυμωνάκος : «δεν γνώριζε τον αυτουργό της κακουργίας»

Με ανακοίνωσή της σήμερα η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ), έκανε γνωστό ότι πρόκειται για τον αθλητή Γιάννη Δρυμωνάκο και πως η ουσία που βρέθηκε σε έλεγχο ντόπινγκ στο δείγμα είναι η μεθυλτριενολόνη.

Φιλαράκια όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος του Έλληνα κολυμβητή, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, «Δεν γνωρίζει, στην παρούσα τουλάχιστον στιγμή, τον αυτουργό της κακουργίας, δηλαδή αυτόν που εν αγνοία του αθλητή τού έδωσε, μαζί με τα νόμιμα ενισχυτικά συμπληρώματα διατροφής, την απαγορευμένη ουσία. Ο αθλητής μετά τις τελευταίες εξελίξεις αποσύρεται από την κολύμβηση και επιφυλάσσεται να ασκήσει όσα δικαιώματα του παρέχει ο νόμος για να διαφυλάξει, τουλάχιστον, την τιμή και την υπόληψή του».


Επίθεση στα Τρίκαλα αλλά όχι στα δυο στενά.

Επίθεση με αεροβόλο όπλο δέχτηκαν δύο παιδιά στα Τρίκαλα από συντοπίτη τους, ο οποίος ενοχλήθηκε επειδή έπαιζαν κι έκαναν φασαρία, ο άνδρας πυροβόλησε τα παιδιά στο κεφάλι, τραυματίζοντας ελαφρά το ένα.
Φιλαράκια το παιδί νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Τρικάλων χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του, ενώ ο άνδρας συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Τελικά φτηνά τη γλύτωσε το παιδί
Πηγή Σκάϊ

Δηλώσεις Βαρδινογιάννη για τον Παναθηναϊκό.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης παρουσίασε -όχι αναλυτικά- το νέο μοντέλο διοίκησης του Παναθηναϊκού, μίλησε όμως και για την υπόθεση προπονητή, επιβεβαιώνοντας το ραντεβού με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς αλλά δηλώνοντας: «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και δεν κρέμεται από κανέναν προπονητή», ενώ απάντησε στον πρόεδρο της ΠΑΕ Αρη, Λ.Σκόρδα, «δεν απαγορεύεται να συζητάς με άλλο προπονητή αλλά με παίκτες».

Φιλαράκια σχετικά με την ΠΕΚ και αυτό είπε «Ο κόσμος φαίνεται οτι έχει απαλλαγεί απο τη διάσπαση. Οφείλουμε όσοι συμμετέχουμε στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό να τον διαφυλάξουμε και να μην είμαστε διασπαστικοί, γιατί ο κόσμος δεν φταίει σε τίποτα. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας, δεν είναι ο Παναθηναϊκός του μεν, του δε ή ο Παναθηναϊκός του βόλεϊ» Πάντως για ουσιαστικές εξελίξεις να περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και μετά βλέπουμε

Πηγή in.gr


Η παιδοφιλία καλά κρατεί στην Ελλάδα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου δικογραφία σε βάρος 21 ατόμων έχει σχηματιστεί στην Ελλάδα, για εμπλοκή στο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας. Οι δράστες είναι από 30 έως 50 ετών, οικογενειάρχες και με παιδιά, και μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 12 άτομα, για εμπλοκή στο κύκλωμα και οι δράστες από 30 έως 50 ετών, οικογενειάρχες και με παιδιά και στην πλειοψηφία τους γιατροί, ιδιωτικοί υπάλληλοι, άνθρωποι δηλαδή «υπεράνω υποψίας»

Φιλαράκια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως είναι η πρώτη υπόθεση μετά την ψήφιση του νόμου για την προστασία ανηλίκων, όπου ακόμη και η κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού, θεωρείται κακούργημα. Τελικά εμείς δεν καταλαβαίνουμε τίποτα μπροστά στο εύκολο χρήμα λαμβάνοντας υπόψη ότι τα τελευταία πέντε χρόνια το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει εξιχνιάσει εκατοντάδες υποθέσεις, ενώ έχουν κατηγορηθεί περισσότεροι από 400 άνθρωποι και έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 200 παιδόφιλοι.

Η παράγκα της παράγκας ώ παράγκα.

Σας μεταφέρουμε μια είδηση από την Παραπολιτική :

«Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ προσέλαβε στη θέση του team manager τον Κο Κασναφέρη. Ο Κος Κασναφέρης αναλαμβάνει τα καθήκοντά του από το Σάββατο 17 Μαΐου στις 22:15", Είναι μια είδηση που γνωρίζουμε εδώ και καιρό. Περιμέναμε όμως να ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις όλων των ομάδων , ώστε να κάνουμε μια ψύχραιμη αποτίμηση των πραγμάτων. Πρώτα απ’ όλα , ο Γιώργος Κασναφέρης δεν είναι ο πρώτος διαιτητής που συνεχίζει την καριέρα του σε άλλο πόστο ποδοσφαιρικής ομάδας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γιώργος Μποροβήλος που είναι γενικός αρχηγός στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Γιώργος Κασναφέρης υπήρξε τα τελευταία χρόνια ο αρχιδιαιτητής του SuperLeague ένα από τα πιο συζητημένα πρόσωπα της ελληνικής διαιτησίας. Υπήρξε ιδιαίτερα παράξενος διαιτητής με πρωταγωνιστικές διαθέσεις και δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε ξεσηκώσει τους οπαδούς με τις αποφάσεις του. Είχε άριστες σχέσεις με τον Ολυμπιακό και τις "φιλικές" ομάδες».
Φιλαράκια γεγονός είναι πως αυτή είναι η πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου με το παρασκήνιο να ζει και να βασιλεύει....


Δηλώσεις για την ονομασία

Μηνύματα εκατέρωθεν αντηλλάγησαν μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του σκοπιανού προέδρου, κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στη Βουλγαρία. «Αν το τίμημα για την λύση στο θέμα της ονομασίας είναι τόσο υψηλό που θα δημιουργήσει αποσταθεροποίηση και διασπάσεις, τότε όχι μόνο δεν θα είναι χρήσιμο αλλά και αντιπαραγωγικό» είπε ο Μπράνκο Τσερβενκόφσκι. «Οι καλές γειτονικές σχέσεις και η επίλυση του θέματος αποτελούν προτεραιότητα για την προσχώρηση στο ΝΑΤΟ» απάντησε ο Κώστας Καραμανλής και πρόθεσε ότι «η Ελλάδα δεν επιδιώκει την απομόνωση της ΠΓΔΜ από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιθέτως μια διευθέτηση με κέρδη για όλους»
Φιλαράκια ανέφερε επίσης ότι χώρα μας επιδιώκει μια ρεαλιστική, λειτουργική, εφαρμόσιμη λύση για μια βιώσιμη συνολική συμφωνία, την οποία θα επισφραγίσει ψήφισμα του συμβουλίου ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τελικά στο τέλος έρχεται ο λογαριασμός.


Απόψε τελικός Champions League

Στον αγωνιστικό χώρο του «Λουζνίκι» στη Μόσχα, θα διεξαχθεί ο τελικός του Champions League, απόψε στις 21:45 ανάμεσα σε δύο μεγαθήρια του Αγγλικού αλλά και του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Φιλαράκια ποδοσφαιρόφιλοι πρόκειται για τον στον πρώτο αμιγώς αγγλικό τελικό στην Ιστορία του Champions League αλλά και του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, έχοντας οι δύο ομάδες καταστήσει καθαρά Αγγλικό πρόβλημα στο ποιος θα το κατακτήσει, καλή διασκέδαση.

Μετά ζητάνε και αυξήσεις στα ναύλα

Στον προβλήτα της Πάτμου προσέκρουσε τα ξημερώματα το Ε/Γ Ο/Γ «Μαρίνα», που με 60μελές πλήρωμα 206 επιβάτες επέστρεφε στον Πειραιά. Η ζημιά από την πρόσκρουση ήταν μικρή, ωστόσο, το πλοίο παρέμεινε στο νησί για την απαραίτητη επισκευή.

Φιλαράκια η ζημιά της πρόσκρουσης επισκευάστηκε και το πλοίο σήμερα το πρωί συνέχισε το ταξίδι του για τον Πειραιά μαζί με τους επιβάτες του, την ταλαιπωρία των 206 επιβατών όμως οι κύριοι εφοπλιστές την αναλογίζονται;

Πηγή in.gr

Νέο Διατροφικό κρούσμα;

Με τη παλιά διαδικασία της ντουντούκας ειδοποιούνται οι κάτοικοι στο Δημοτικό Διαμέρισμα Θεολόγου στη Θάσο «πως πρέπει να είναι προσεκτικοί στην κατανάλωση τυριού που δεν τυροκομήθηκε από παστεριωμένο γάλα», ενώ με την ντουντούκα συνεχώς ακούγεται και η ανακοίνωση της Νομαρχίας Καβάλας, διότι σύμφωνα με όλα τα στοιχεία αυτή είναι η αιτία στην οποία οφείλονται τα κρούσματα μελιταίου πυρετού που εντοπίστηκαν σε κατοίκους της περιοχής.

Φιλαράκια μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος ο αριθμός των κατοίκων της Θάσου που έχουν προσληφθεί από μελιταίο πυρετό, εντούτοις από χθες το πρωί πολλοί κάτοικοι επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Πρίνου με συμπτώματα υψηλού πυρετού και έκτοτε νοσηλεύονται εκτός κινδύνου και ελπίζουμε να παραμείνει τοπικό το πρόβλημα. Ήδη από χθες το απόγευμα κτηνίατροι της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Καβάλας βρίσκονται στη Θάσο προκειμένου να εξετάσουν από κοντά την κατάσταση αλλά και για να διαπιστώσουν τον αριθμό των αιγοπροβάτων που έχουν προσβληθεί από μελιταίο πυρετό.

Τελικά λειτουργεί ή όχι ο ΕΦΕΤ

Αιχμές για άδικη απομάκρυνσή του αφήνει ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ Ευάγγελος Λάζος με δήλωση του, στην οποία επισημαίνει ότι ο ΕΦΕΤ από την πρώτη στιγμή έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διαχείριση του προβλήματος με το ηλιέλαιο με βάση το νομοθετικό πλαίσιο και τις δυνατότητες που του έχουν δοθεί. Ο κ. Λάζος εξέφρασε την ελπίδα η αλλαγή των προσώπων να αποτελέσει αφορμή για ανάπτυξη του ΕΦΕΤ ως μοναδική αρχή ελέγχου για τα τρόφιμα.

Φιλαράκια αποσύρονται όλες οι ποσότητες ηλιελαίου που έχουν εισαχθεί στη χώρα μας από τον Ιανουάριο και μετά. Σκεφτείτε τι θα γινότανε αν ο ΕΦΕΤ δεν έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, κατά τα λεγόμενά τους. Το τι τρώμε πάντως το γνωρίζει μόνο ο οργανισμός μας. Εκφράζω δε μια απορία, πως είναι δυνατό ο ίδιος να ομολογεί ότι ελπίζει μετά την απομάκρυνσή του να υπάρξει ανάπτυξη του ΕΦΕΤ, αυτό σημαίνει ότι ομολογεί την ανικανότητά του;


Απάντηση Κοτρωνιά σε Σερέτη

Με δελτίο τύπου απαντά ο δήμαρχος Κοτρωνιάς στο κ. Σερέτη το οποίο και σας μεταφέρουμε αυτούσιο :
«Ο κ.Σερέτης και ο Συνδυασμός του, μη θέλοντας να φανεί η γύμνια και η απουσία επιχειρημάτων σε σημαντικά θέματα, με αφορμή μια λογομαχία μεταξύ Αντιδημάρχου και του κ.Σερέτη και παρά το γεγονός, ότι προτάθηκε συμβιβασμός μεταξύ των δύο αντρών, προτίμησαν για δεύτερη φορά τη φυγή, από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι δημότες, είναι αυτοί που κρίνουν και συγκρίνουν και σ’ αυτούς θα λογοδοτήσουν.
Εμείς, συνεχίζουμε την προσπάθεια για να υλοποιήσουμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους συμπολίτες μας, με σεβασμό στον φυσικό χώρο διαλόγου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο».
Φιλαράκια τα συμπεράσματα δικά σας.

Θετικό το δείγμα του κολυμβητή

Σε δύο προηγούμενα άρθρα το πρώτο δείτε εδώ και το δεύτερο εδώ, σας είχαμε ενημερώσει ότι υπήρξε νέο Κρούσμα ντόπινγκ στην κολύμβηση.
Φιλαράκια σήμερα δημοσιεύουμε άρθο του ΑΝΤ1 προς ενημέρωσή σας και δυστυχώς για την επιβεβαίωσή μας.
«Θετικό ήταν και το δεύτερο δείγμα του Έλληνα κολυμβητή που είχε βρεθεί να κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας, μετά από έλεγχο εκτός αγώνων στις αρχές Μαρτίου.
Στο πρώτο αυτό δείγμα είχε ανιχνευθεί ισχυρό στεροειδές, το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν ίδιο με αυτό που βρέθηκε στους έντεκα αθλητές και αθλήτριες της άρσης βαρών.
Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται την Τετάρτη από την ΚΟΕ. Στη συνέχεια αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες για την παραπομπή του αθλητή στην πειθαρχική επιτροπή.

Αφού έγινε και η εξέταση του δεύτερου δείγματος, πλέον αναμένεται να κληθούν για κατάθεση τα μέλη της ομοσπονδίας, οι προπονητές και ο ίδιος ο αθλητής, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν υπάρχει παράβαση του νόμου περί ντόπινγκ».

Το πετρέλαιο εκτινάχθηκε στα ύψη.

Εκτός ελέγχου οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού βρισκόταν νωρίς το βράδυ στα 128,90 δολ. το βαρέλι, υποχωρώντας ελαφρώς από την τιμή-ρεκόρ των 129,60 δολαρίων, που σημείωσε λίγο νωρίτερα, αλλά παραμένοντας κοντά στα 130 δολάρια.

Φιλαράκια οι προβλέψεις των διαφόρων οικονομικών παραγόντων δεν παρουσιάζουν ελπίδες για κάμψη των τιμών αλλά σταθερότητα στις σημερινές και πιθανώς αύξηση προς τα πάνω.

Το Καλομοιράκι τα κατάφερε και προκρίθηκε.

Η Καλομοίρα μας κατάφερε τελικά και προκρίθηκε στους τελικούς του Σαββάτου καταλαμβάνοντας την θέση που της αξίζει.

Καλομοίρα απέδειξες σε όλους ότι δεν είσαι καλομοίρα, αλλά δυναμική, δυνατή για το καλλίτερο και στο ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας, Συγχαρητήρια και πάλι Συγχαρητήρια, καλή επιτυχία στον τελικό.