Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Euro 2008 : Ελλάς – Σουηδία 0-2

Άσχημο ξεκίνημα απόψε για την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ελλάδα με ένα αγώνα απέναντι στη Σουηδία που στην ιστορία των 5 μεταξύ των παιχνιδιών 2 έχει κερδίσει η Ελλάδα και 3 είχαν ισόπαλο αποτέλεσμα και τέρματα 8-6 υπέρ μας, απόψε η Εθνική μας έχασε με 2-0. Αυτή η νίκη των Σουηδών απόψε είναι η πρώτη στην ιστορία των δύο ομάδων. Τα γκόλ για τους Σουηδούς το 1-0 ο Ibrahimovich στο 67΄ και 2-0 ο Hansson στο 72΄.

Φιλαράκια η νίκη στο σημερινό παιχνίδι ήταν απαραίτητη λόγω του ότι οι άλλες δύο Ισπανία και Ρωσία είναι ισχυρότερες θεωρητικά, από την Σουηδία. Δυστυχώς για την Εθνική μας τα πράγματα είναι πλέον πολύ δύσκολα αν όχι τραγικά, για την συνέχεια του Euro 2008 εκτός αν αντιδράσει με ψυχραιμία απέναντι στους αντιπάλους της.

Euro 2008 : Ισπανία – Ρωσία 4-1

Στον πρώτο αγώνα του τετάρτου ομίλου, συναντήθηκαν η Ισπανία με τη Ρωσία, η μεταξύ τους ιστορία λέει πως έχουν συναντηθεί σε 3 παιχνίδια, από τα οποία 2 έχει κερδίσει η Ισπανία και ένα έληξε ισόπαλο, στα μεταξύ τους τέρματα 2-0 υπέρ της Ισπανίας. Απόψε η Ισπανία έδειξε τα δόντια της στους Ρώσους με 4-1, Τα 2 τέρματα πέτυχε ο Villa στο 20΄και 44΄ του πρώτου ημιχρόνου και το τρίτο πάλι ο ίδιος στο 75΄, το τέταρτο πέτυχε ο Fabregas στο 91΄, ενώ για τους Ρώσους μείωσε ο Pavlyuchenko στο 86΄.

Φιλαράκια οι Ισπανοί με τη νίκη τους αυτή κατάφεραν να πάρουν σοβαρό προβάδισμα στον όμιλο που ανήκει και η Εθνική μας λόγο και σου σκορ. Όπως και να έχει ευχόμεθα καλή επιτυχία στην Εθνική μας.

Πρόεδρος της «Minoan» ο Γκριμάλντι

Πρόεδρος της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο ακτοπλοϊκής Minoan Lines είναι και επισήμως από χθες ο Ιταλός μεγαλομέτοχος Εμανουέλε Γκριμάλντι, ενώ θέσεις-«κλειδιά» μετά την ψηφοφορία για τη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου κατέλαβαν στενοί συγγενείς και συνεργάτες του. Η εξέλιξη αυτή προαναγγέλλει ανακατατάξεις στην Ελληνική Ακτοπλοΐα και ένταση του ανταγωνισμού μεταξύ των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις γραμμές του Αιγαίου και της Αδριατικής, όπου τα πλοία του κ. Γκριμάλντι διεκδικούν τα πρωτεία της κίνησης (Πάτρα-Ιταλία) από τα πλοία της ΑΝΕΚ και της Blue Star Ferries.

Φιλαράκια ο κ. Γκριμάλντι απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας της Minoan Lines εκτός Ελλάδας και διευκρίνισε ότι πρωταρχικό επιχειρηματικό μέλημά του είναι η ανανέωση του στόλου της ηρακλειώτικης εταιρείας με νέα υπερσύγχρονα επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία, αλλά και η παραμονή του Αντώνη Μανιαδάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Ελευθεροτυπία


Ακατάλληλα 24 σχολεία στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, από τις 202 αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές στους Νομούς Αχαΐας και Ηλείας, σε αντίστοιχες σχολικές μονάδες 24 σχολεία κρίθηκαν ακατάλληλα.

Φιλαράκια όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι προσπάθειες του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και του υπουργείου Παιδείας εστιάζονται πλέον στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών, προκειμένου οι σχολικές μονάδες που παρουσιάζουν πρόβλημα να μπορούν να λειτουργήσουν με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

ΑΠΕ

iPhones ταχύτερα και φθηνότερα.

Η Apple Steve παρουσιάζει την επόμενη γενιά iPhone της εταιρείας. Δείτε πως τα παρουσιάζει video των Reuters.

Φιλαράκια τα νέα iPhones, θα κοστίζουν φθηνότερα, στην Αμερική $ 199 περίπου και αναμένονται να κυκλοφορήσουν γύρο στις 11 Ιουλίου.

Το χρηματιστήριο σήμερα

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 3.925,77 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 1,88%.

Φιλαράκια η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σήμερα στα 263,2 εκ. ευρώ.

Ευρεία αναφορά στο troktiko.

Ευρεία αναφορά έγινε στο Blog troktiko για την εξέλιξη της υπόθεσης Σεργιανόπουλου, στην εκπομπή του Alpha «Κους κους το μεσημέρι» με την Κατερίνα Καραβάτου.

Φιλαράκια ομολογουμένως το troktiko είναι από τα πλέον ενδιαφέροντα στην Ελληνική blogόσφαιρα. Εύγε troktiko.

Euro 2008 : Ελλάδα μπορείς να κρατηθείς στην κορυφή.

Σίγουρα δυσκολότερο είναι να κρατηθείς στην κορυφή από το να τη φτάσεις, όμως οι διεθνείς μας και ο Ρεχάγκελ το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά. Απόψε με τη Σουηδία πρέπει να δείξουν ότι μπορούν να το επιτύχουν, για να επαναληφθεί αυτό που συνέβη πριν τέσσερα χρόνια.

Φιλαράκια βοηθοί τους στον αγώνα μέσα στο γήπεδο, θα είναι οι δέκα και πλέον χιλιάδες φίλαθλοι της ομάδας μας, και οι ευχές όλων μας για το καλύτερο.

Αποσύρονται ντομάτες από εστιατόρια στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Zoygla online, γνωστές αλυσίδες εστιατορίων στις Ηνωμένες Πολιτείες αποσύρουν τα αποθέματά τους σε ντομάτες, μετά την ανακάλυψη 16 κρουσμάτων σαλμονέλας, σε Τέξας και Νιού Μέξικο.

Επίσης αποφασίστηκε για όσο διάστημα διεξάγονται έρευνες για την προέλευσή τους τα εστιατόρια δεν θα μπορούν να σερβίρουν ωμές ντομάτες ενώ αποσύρονται και από τα σούπερ μάρκετ. Μέχρι στιγμής έχουν εξαιρέσει κάποια είδη, αλλά δεν έχουν βρει την πηγή του κακού.

Φιλαράκια ελπίζουμε να μη χτυπήσει και την χώρα μας αυτό το κακό, για το καλό των παραγωγών μας, των εξαγωγών μας, της οικονομίας μας και όλων μας ανεξαιρέτως.

Κλήσεις καθ’ οδών για το Θέμο.

Μέσα στις επόμενες ημέρες –το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα– ο 2ος ειδικός ανακριτής, κ. Δημήτρης Οικονόμου, αναμένεται να δώσει το «εναρκτήριο λάκτισμα» και ο χρόνος πλέον για την ώρα που τα νέα πρόσωπα θα περάσουν το κατώφλι του γραφείου του δικαστικού λειτουργού με την ιδιότητα του κατηγορουμένου αρχίζει να μετρά αντίστροφα.

Φιλαράκια τα κατηγορητήρια για τον εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», κ. Θέμο Αναστασιάδη, και άλλους δύο συνεργάτες του ετοιμάζονται. Οι νέοι τρεις κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται με τη διακίνηση, αλλά και την επεξεργασία του επίμαχου «ροζ» dvd.

e-tipos


Μεγάλη αποτυχία στα Μαθηματικά

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η αποτυχία στα Μαθηματικά της θετικής και της τεχνολογικής κατεύθυνσης, γεγονός που εκτιμάται ότι θα ανακόψει την ανοδική τάση των βάσεων στα κεντρικά Πολυτεχνεία, τις Ιατρικές και τις Φυσικομαθηματικές Σχολές του 2ου επιστημονικού πεδίου. Αντιθέτως, οι βάσεις των σχολών που αποτελούν τα «φιλέτα» της θεωρητικής κατεύθυνσης (Νομικές, Παιδαγωγικά κ.λπ.) δεν βρίσκουν σοβαρά εμπόδια στην ανοδική τους πορεία.

Φιλαράκια περισσότερα εάν θέλετε μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

e-tipos

Tamta @ Mega

Δείτε τη Tamta στο So you think you can dance

Φιλαράκια ελπίζουμε να σας διασκεδάσαμε με την βοήθεια του Yupi TV

Δείτε τη Ζωή Τατόπουλος να χορεύει.

Όλες οι εμφανίσεις της «Ποτ πουρί από όλες τις εμφανίσεις της Ζωής στο So you think you can dance»

Φιλαράκια αυτή ήταν η αντίδρασή της κατά την αποχώρησή της.

Βίκυ Καγιά για πάντα!

Κόντρες και απεργία για συμφωνία ΟΤΕ- Deutsche Telecom

Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε τη Δευτέρα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου, που κυρώνει τη συμφωνία μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telecom, για την πώληση του ΟΤΕ. Στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής έχουν κληθεί σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγιώτης Βουρλούμης, καθώς και εκπρόσωποι της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Δείτε τη δήλωσαν στη βουλή :

Γιώργος Αλογοσκούφης, «χαρακτήρισε τη συμφωνία πρωτοποριακή, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη»

Χάρης Τσιόκας (ΠΑΣΟΚ), χαρακτήρισε τη συμφωνία «ως εκποίηση τριτοκοσμικού και αποικιοκρατικού χαρακτήρα» και επανέλαβε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν νομιμοποιεί αυτή τη συμφωνία και πως θα προχωρήσει στην πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση πιθανής απιστίας σε βάρος του Δημοσίου».
Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ), «Να παρεμποδιστεί με κάθε τρόπο η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ»

Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), «Μνημείο νεο-υποτέλειας και παράδοσης του ΟΤΕ σε ξένα κρατικά συμφέροντα»

Μάκης Βορίδης (ΛΑΟΣ), «Κατά της συμφωνίας»

Φιλαράκια σήμερα εξάλλου απεργούν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, εκτός των εργαζομένων στους νομούς Ηλείας και Αχαΐας.

Net.ert.gr


Ισχυρή χαλαζόπτωση σε νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας

Η χαλαζόπτωση έπληξε στην Καρδίτσα δημοτικά διαμερίσματα Προαστίου και Πεδινού, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε γεωργικές καλλιέργειες με καλαμπόκι, βαμβάκι, κηπευτικά, καρπούζια, πεπόνια και σιτηρά τα οποία επλήγησαν από την 20λεπτη χαλαζόπτωση, που είχε το μέγεθος καρυδιού.

Φιλαράκια στα Τρίκαλα η χαλαζόπτωση έπληξε το Δημοτικό Διαμέρισμα των Σερβωτών του Δήμου Πελινναίων, όπου και εκεί καρπούζια, πεπόνια, κηπευτικά, βαμβάκια, καλαμπόκια, σιτηρά ισοπεδώθηκαν από την ισχυρή χαλαζόπτωση.

ΑΠΕ

Δείτε μια τρελή πόρτα.


Βρέθηκε το αυτοκίνητο της απαγωγής

Τον πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος Γιώργος Μυλωνάς, και ιδιοκτήτης της ''ΑΛΟΥΜΥΛ-Μυλωνάς ΑΕ'', απήγαγαν τρείς κουκουλοφόροι σύμφωνα με καταγγελία της συζύγου του.

Φιλαράκια η αστυνομία έχει εξαπολύσει κυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών της απαγωγής. Ευρέθη το αυτοκίνητο της απαγωγής παρατημένο , μετά από τηλέφωνο των απαγωγέων στη σύζυγο του προέδρου σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1. Ήδη η αστυνομία έχει κλείσει τα σύνορα και έχει στήσει μπλόφα στους δρόμους.

Δηλώσεις Κ.Καραμανλή για το σεισμό

Τη θλίψη του για την απώλεια των ανθρώπινων ζωών από τον ισχυρό σεισμό στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός.
«Η σκέψη μου αυτές τις ώρες είναι στους συμπολίτες μας που πλήττονται», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Μαζί με τη θλίψη όλων για τα συμβαίνοντα και για την απώλεια ανθρωπίνων ζωών, θέλω να τονίσω και να υπογραμμίσω ότι η Πολιτεία και πάλι θα βρεθεί στο πλευρό όσων δοκιμάζονται».
«Έδωσα ήδη εντολές στους αρμόδιους υπουργούς να κινήσουν τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν πέρυσι μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, ώστε αμέσως όσοι έχασαν τη μόνιμη κατοικία τους να λάβουν μία πρώτη οικονομική αρωγή», ανέφερε ο κ. Καραμανλής.
Φιλαράκια ο πρωθυπουργός, από την πρώτη στιγμή, ήταν σε επαφή με τους αρμόδιους υπουργούς κ.κ. Προκόπη Παυλόπουλο, Γιώργο Αλογοσκούφη, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Γιώργο Σουφλιά και Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ενημερώθηκε για όλες τις παραμέτρους που αφορούν το σεισμό και έδωσε εντολή να κινηθούν οι διαδικασίες το συντομότερο δυνατόν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ