Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Euro 2008 : Ελβετία – Τουρκία 1-2

Σε ένα αγώνα με κύριο χαρακτηριστικό τη βροχή, στο στάδιο στο οποίο έγινε και η τελετή έναρξης του Euro 2008 οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν και οι δύο για τη νίκη. Οι Ελβετοί με γκόλ του Hakan Yakin στο 32΄ προηγήθηκαν των Τούρκων, οι οποίοι ισοφάρισαν με γκόλ του Semih Senturk sto 57΄, και πέτυχαν το γκόλ της νίκης με τον Arda Turan στο 92΄ στέλνοντας τους Ελβετούς εκτός διοργάνωσης.

Φιλαράκια και οι δύο ομάδες είχαν από μία ήττα και το παιχνίδι ήταν καθοριστικό για την συνέχειά τους στο Euro 2008, μετά το αποψινό αποτέλεσμα τα πράγματα σχεδόν ξεκαθάρισαν καθώς η Πορτογαλία έχει 6 βαθμούς, η Τουρκία 4 η Τσεχία έχει 3 και 1 η Ελβετία μετά το αποψινό σοκ έμεινε εκτός αν και γηπεδούχος.

Μάχες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιου

Ζημιές σε τρία φυλάκια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, καθώς και σε κτίρια του Ιδρύματος προκάλεσαν άγνωστοι που σκόρπισαν τον πανικό σήμερα το απόγευμα, κινούμενοι με πέτρες, ξύλα και βαριοπούλες μέσα στους χώρους του ΑΠΘ, όπου εξακολουθούν να παραμένουν.
Φιλαράκια μπορεί η κατάσταση να έχει εκτονωθεί αυτή τη στιγμή, με τις δυνάμεις τις Αστυνομίας να έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του Πανεπιστημίου, αλλά καλό θα είναι να μην υπάρξουν αυτου του είδους οι αντιδράσεις οι οποίες μόνο κακό μπορούν να προκαλέσουν στο φοιτητικό κίνημα.

Euro 2008 : Τσεχία – Πορτογαλία 1-3

Ο αποψινός αγώνας στη Γενεύη, ήταν ζωής και προβλημάτων για του Πορτογάλους και από την αρχή έδειξαν ότι ήθελαν τη νίκη όσο τίποτε άλλο. Τελικά με γκόλ των Deco στο 8΄ και Ronaldo στο 63΄ και του Quaresma στο 91΄κατάφερε να νικήσει με 3-1 τους Τσέχους οι οποίοι είχαν μειώσει με τον Sionko στο 17΄

Φιλαράκια με την δίκαιη αυτή νίκη τους είναι η πρώτη ομάδα η οποία εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Euro 2008

Σκηνές από την έκρηξη αεροπλάνου (video).

Δείτε σκηνές από την έκρηξη σε προσγείωση στο αεροδρόμιο στο Χαρτούμ του Σουδάν ενός αεροπλάνου της Σουδανικής Sudan Airways.

Φιλαράκια πληροφορίες ανέφεραν ότι το σουδανικό αεροπλάνο προέρχονται από τη Συρία και την Ιορδανία, ελπίζουμε να μην πρόκειται για τρομοκρατική και ενέργεια, τουλάχιστον.

Μέτρα για τους μαθητές των σεισμόπληκτων περιοχών.

Λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε ο σεισμός της Κυριακής, ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης ανακοίνωσε μέτρα για τους μαθητές των σεισμόπληκτων περιοχών των νομών Ηλείας και Αχαΐας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου:
Α) Οι μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Γυμνασίου, καθώς και οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων Γενικού Λυκείου, θα εξεταστούν προφορικά αντί γραπτά στα μαθήματα που οφείλουν να εξεταστούν κατά την εξεταστική περίοδο του Μαΐου - Ιουνίου, με ημερομηνία έναρξης την 12η Ιουνίου 2008. Η προφορική βαθμολογία θα έχει θέση γραπτής. Για το βαθμό ετήσιας επίδοσης του μαθητή στο Γυμνάσιο, ισχύει το άρθρο 4 του Π.Δ. 409/94 Φ.Ε.Κ. 226, τ. Α΄/22-11-1994. Αντίστοιχα, για το βαθμό ετήσιας επίδοσης του μαθητή στο Γενικό Λύκειο, ισχύει το άρθρο 28 του Π.Δ. 60/06 Φ.Ε.Κ. 65, τ. Α΄/30-03-2006.
Β) Οι μαθητές της Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου θα εξεταστούν γραπτά στα οφειλόμενα μαθήματα (άρθρο 17 του Π.Δ. 60/06, Φ.Ε.Κ. 65, τ. Α΄/30-03-2006), στις σχολικές μονάδες που έχει ορίσει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, από τις 12 έως και τις 19 Ιουνίου 2008, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του σχολείου τους. Στα ανωτέρω οριζόμενα σχολεία εξέτασης των μαθητών μπορεί να παρευρίσκεται ψυχολόγος, με ευθύνη του τοπικού Κ.Δ.Α.Υ. και, ελλείψει αυτού, του τοπικού Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου. Όπου κριθεί αναγκαίο, οι μαθητές θα μεταφερθούν, με ευθύνη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, από και προς το σχολείο εξέτασής τους με λεωφορεία, τα οποία θα μισθώσουν οι Διευθυντές των σχολείων, με δαπάνες των Σχολικών Επιτροπών.

Φιλαράκια το συντονισμό για την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων αυτών θα έχει ο Περιφερειακός Διευθυντής Π.Ε. και Δ.Ε. Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Νομών Αχαΐας και Ηλείας αντίστοιχα.

Το χρηματιστήριο σήμερα

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 3.877,63 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 1,23%.

Φιλαράκια η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σήμερα στα 350,32 εκ. ευρώ.

Σκοτάδι στην υπόθεση απαγωγής Μυλωνά.

Σε συνθήκες πλήρους μυστικότητας συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης απαγωγής του 49χρονου προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Γιώργου Μυλωνά, ο οποίος βρίσκεται στα χέρια των τριών ένοπλων κουκουλοφόρων από το βράδυ της Δευτέρας.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης δεν ανακοινώνει το παραμικρό γύρω από τις έρευνες και δεν επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει τις φήμες που αναφέρουν ότι οι απαγωγείς ζήτησαν λύτρα από την οικογένεια του 49χρονου για να τον απελευθερώσουν. Η τακτική που ακολουθεί η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ταυτίζεται και με την επιθυμία των συγγενών και των βιομηχάνων - μελών της διοίκησης του ΣΒΒΕ, οι οποίοι απευθύνουν έκκληση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να αποφεύγουν τη συνεχή και εκτενή μετάδοση πληροφοριών γύρω από την υπόθεση.

Φιλαράκια και ενώ έχει φουντώσει η συζήτηση για το θέμα και άλλοι να λένε ζήτησαν 30 εκατομμύρια ευρώ και άλλοι 50 εκατομμύρια ευρώ, πρόκειται για τρομοκράτες, πρόκειται για ανταγωνιστές, εμείς παρακαλάμε να επιστρέψει ο άνθρωπος ζωντανός στην οικογένειά του και υγιείς, δεδομένου ότι η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει ούτε και διαψεύδει τις φήμες που αναφέρουν ότι οι απαγωγείς του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος ζήτησαν λύτρα.

Καθημερινή

Κρίσιμο για την ελληνική οικονομία το έτος 2008

Ειδική μελέτη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), η οποία περιλαμβάνεται στην πρόσφατη έκθεση του διεθνούς Οργανισμού για την παγκόσμια οικονομία, προβλέπει ότι την περίοδο 2010-2014 θα επιτευχθεί στην Ελλάδα ρυθμός ανόδου του ΑΕΠ 3,5% κατά μέσο όρο και υποχώρηση του πληθωρισμού το 2014 στο 1,9%. Η μελέτη καταρτίστηκε με τις παραδοχές ότι οι τιμές του πετρελαίου θα διατηρηθούν έως το 2014 στα σημερινά ονομαστικά επίπεδα, όπως και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες και η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.

Φιλαράκια με άγνωστο τον χρονικό ορίζοντα λήξης της διεθνούς αναταραχής, μια θετική εκτίμηση για το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας δημιουργεί αισιοδοξία στους παράγοντες του οικονομικού επιτελείου. Αυτοί αισιοδοξούν το αποτέλεσμα εμείς θέλουμε να δούμε.

Καθημερινή



Νεκροί σε πηγάδι βρέθηκαν οι δύο αδερφοί

Νεκροί μέσα σε πηγάδι εντοπίστηκαν το μεσημέρι οι δύο αδελφοί 47 και 44 χρονών από τη Μεταμόρφωση Αττικής, που αναζητούσαν, από χθες το μεσημέρι, αστυνομία και πυροσβεστική. Οι συγγενείς των αδελφών κατήγγειλαν χθες την εξαφάνιση, δηλώνοτας ότι οι αγνοούμενοι είχαν φύγει από τα σπίτια τους προχθές το απόγευμα με προορισμό καφετέρια στον Άγιο Στέφανο, όπου θα έβλεπαν ποδόσφαιρο.

Χθες το απόγευμα, κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων, περιπολικό εντόπισε το αυτοκίνητό τους δίπλα στη λεωφόρο Διονύσου, σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από το γερμανικό νεκροταφείο. Ήταν σταθμευμένο κοντά σε πηγάδι, βάθους περίπου 40 μέτρων και από την πρώτη στιγμή εκφράστηκαν φόβοι ότι οι δύο άνδρες είχαν πέσει μέσα.

Φιλαράκια από χθες το απόγευμα, ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής αντλούσε το νερό του πηγαδιού και ερευνούσε το εσωτερικό του, ενώ κλήθηκε και ειδικό συνεργείο, με μικροκάμερα, της ΕΥΔΑΠ, ώσπου σήμερα εντοπίσθηκαν τα πτώματα των άτυχων αδελφών. Αυτή την ώρα γίνεται επιχείρηση για την ανάσυρση των δύο ανδρών, ενώ από την Ασφάλεια διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους, αλλά και πώς βρέθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Καθημερινή

Madonna, «Δώστο μου» δείτε το

Με αφορμή της αναγγελίας της επίσκεψης της Μντόνα στην Ελλάδα δείτε το ακόλουθο video.

Φιλαράκια ελπίζουμε να μπορέσουμε να την απολαύσουμε και ζωντανά

Gay σωθήκατε κατά κάποιο τρόπο

Η Κυβερνητική Επιτροπή ενέκρινε ομοφώνως την Τετάρτη τη ρύθμιση για το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης, καθώς και μία σειρά άλλων θεμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, μεταξύ των οποίων η αυστηροποίηση των διατάξεων για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών. Όπως είπε μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης, η εισήγησή του για το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν αφορούσε τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, καθώς επιδίωξη ήταν να υπάρξει απόλυτη συστοιχία του συμφώνου με το θεσμό του γάμου.

Φιλαράκια Gay, ελπίζουμε αυτή η αλλαγή θα μπορέσει να δώσει κάποοια λύση στο πρόβλημα του γάμου, το οποίο βλέπουμε να παραμένει άλυτο.

Χαμός για την «υπέρβαση» του 48ωρου

Σφοδρές αντιδράσεις των συνδικάτων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκαλεί η απόφαση του Συμβουλίου υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ για την επέκταση του ανώτατου ορίου εργασίας έως και τις 65 ώρες την εβδομάδα, δείτε εδώ προηγούμενη αναφορά μας, δείτε παρακάτω μερικές δηλώσεις ενδεικτικές.

ΑΔΕΔΥ : «Πρόκληση» για τους εργαζόμενους αλλά και «για το όποιο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο έχει απομείνει» αποτελεί η απόφαση της ΕΕ για επέκταση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας έως τις 65 ώρες, και καταλογίζει ευθύνες και στην κυβέρνηση.

ΠΑΣΟΚ : «Η αποχή της Ελλάδας από τη διαδικασία υιοθέτησης της Κοινοτικής Οδηγίας στο Συμβούλιο των Υπουργών Απασχόλησης δεν έχει απολύτως κανένα αντίκρισμα και είναι απλώς 'στάχτη στα μάτια' των Ελλήνων πολιτών»

ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα : «Θα θυμάστε ότι έλεγαν εδώ και χρόνια για 36 ώρες και 37 ώρες δουλειάς. Και τώρα πάμε στα 65 κι αν το ερμηνεύσουν τις 13 επί 7 πάμε και στα 75» και συνέχισε «Είμαι βέβαιη ότι θα υπάρξει αντίδραση. Δε νομίζω ότι οι εργαζόμενοι είναι διατεθειμένοι να αυτοκτονήσουν».

ΣΥΡΙΖΑ : «Ο σκανδαλώδης και απαράδεκτος συμβιβασμός του Συμβουλίου γυρίζει το ρόλοι 90 χρόνια πίσω, στον εργασιακό Μεσαίωνα, πριν ακόμα και από τη σύμβαση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας του 1919 που όρισε ως μέγιστο χρόνο εργασίας το 48ωρο!»

Φιλαράκια όπως είχαμε προαναφέρει καλά πάμε το αποτέλεσμα ποιο θα είναι;

Οδοιπορικό στη Γραμμένη Οξιά και διάσχιση των Βαρδουσίων.

Αναδημοσιεύουμε e-mail που λάβαμε με την καταγραφή ενός οδοιπορικού για να γνωρίσουμε τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας μας. Ιδιαίτερη παράκληση μην το βαρεθείτε αξίζει να το διαβάσετε.

"Επειδή η άνοιξη περνά και εμείς εδώ στην Αθήνα δεν την καταλαβαίνουμε..." έγραψε ένα φίλος για να δικαιολογήσει γιατί μας έστειλε τις φωτογραφίες από την όμορφη πορεία - διάσχιση Γραμμένη Οξιά (καταφύγιο) – Βαρδούσια – Αθανάσιος Διάκος. Να μια αλήθεια που χρειάζεται να τη μελετήσουμε. Γιατί τελικά δεν καταλαβαίνουμε την άνοιξη οι σύγχρονοι άνθρωποι – κάτοικοι των πόλεων; Πόσο σημαντικό είναι αυτό;
"Δεν υπάρχει ένα ειρηνικό μέρος στις πόλεις των λευκών ανθρώπων. Δεν υπάρχει τόπος όπου μπορείς ν' ακούσεις τα φύλλα που αναπτύσσονται την άνοιξη, ή το θρόισμα των φτερών κάποιου εντόμου. Αλλά μπορεί να γίνεται έτσι, γιατί είμαι άγριος και δεν καταλαβαίνω. Ο θόρυβος των πόλεων φαίνεται μόνο να προσβάλλει τα αυτιά. Και τι ενδιαφέρον υπάρχει πια στο να ζεις, αν δεν μπορείς να ακούσεις τη μοναχική κραυγή του κοκκινολαίμη ή τις συζητήσεις των βατράχων στα έλη τη νύχτα. Είμαι ένας ερυθρόδερμος και δεν καταλαβαίνω." Από την απάντηση του Αρχηγού των Ινδιάνων του Σιάτλ στον πρόεδρο της Αμερικής
Βρεθήκαμε στο καταφύγιο της Γραμμένης Οξιάς στα 1740 μέτρα 48 φίλοι ορειβάτες. Σκοπός ν' απολαύσουμε την άνοιξη ορειβατικά. Να νοιώσουμε λίγο "ερυθρόδερμοι". Να ακούσουμε το αηδόνι το βράδυ και τον σπίνο το πρωί. Να ακούσουμε το θρόισμα της οξιάς και να απολαύσουμε το άρωμα των απίθανων λουλουδιών. Ορειβάτες από τον Πεζοπορικό Όμιλο Αθηνών (ΠΟΑ), τον ΕΟΣ Αθηνών κι εμείς …οι φίλοι της Βαρβάρας.
Η Γραμμένη Οξιά θεωρείται το μικρό αδελφάκι των "γιγάντων" που την περιβάλλουν: Βαρδούσια, Γκιώνα και Βελούχι. Είναι ένα ενδιαφέρον βουνό με πυκνή δασοκάλυψη, ομαλές πλαγιές και εξαιρετική ομορφιά. Το δάσος της θεωρείται ως το νοτιότερο δάσος οξιάς στην Ευρώπη.

Το απόγευμα του Σαββάτου ανεβήκαμε στη Σαράνταινα (1923 μ), την κορυφή της Γραμμένης Οξιάς. Μια ώρα περίπου ανάβαση από το καταφύγιο και μία ώρα επιστροφή. Σύμφωνα με την παράδοση πήρε το όνομά της από τους σαράντα ανθρώπους, που πέθαναν κοντά στο σημείο αυτό, όταν, γυρίζοντας από γάμο στο χωριό Γραμμένη Οξιά, έπεσαν σε χιονοθύελλα
Οι ορέξεις ορισμένων για την…ανάπτυξη έφθασε ως τα δω. Το real estate “παίζει” παντού. "Προτείνουμε την δημιουργία χιονοδρομικού κέντρου στην περιοχή μεταξύ του ορειβατικού καταφυγίου Οξυάς και της κορυφής “Σαράνταινα”, στη βόρεια πλευρά της κορυφογραμμής όπου η χιονοκάλυψη είναι ισχυρή και μακράς διάρκειας." Είναι ένα μικρό απόσπασμα από την εισήγηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Φθιώτιδας τον Απρίλιο του 2006. Αυτό που ξέρουμε μέχρι τώρα είναι ότι το ΝΣ Φθιώτιδας προχωράει στη μελέτη για το χιονοδρομικό κέντρο…
Το καταφύγιο ανακαινίστηκε πριν λίγα χρόνια και η διαχείριση έχει ανατεθεί από την Ομοσπονδία στον Κλαουδάτο. Πριν την ανακαίνιση, η ευθύνη της διαχείρισης ανήκε στον ΕΟΣ Λαμίας, ο οποίος σήμερα κρατάει το καταφύγιο της Οίτης. Το καταφύγιο της Γραμμένης Οξιάς είναι το μόνο καταφύγιο στη Φθιώτιδα σε καλή κατάσταση. Δυστυχώς το καταφύγιο της Οίτης, αλλά περισσότερο του Καλλίδρομου, δεν είναι σε καλή κατάσταση. Αυτό μας επιτρέπει να μιλάμε για ορειβατική εγκατάλειψη των βουνών μας, σε αντίθεση με τη Φωκίδα, που διατηρεί δύο καταφύγια στα Βαρδούσια και ένα στη Γκιώνα. Δεν έχει σημασία σε ποιον ανήκει το κάθε καταφύγιο, γιατί τα βουνά ανήκουν σε όλους μας.
Μ' αυτές τις σκέψεις και τις συζητήσεις και με τη νόστιμη μακαρονάδα του καταφυγίου, κύλησε όμορφα η βραδιά για να πάμε για ύπνο σχετικά νωρίς στη σκηνή μας. Γιατί το πρόγραμμα έχει αναχώρηση στις έξι, που σημαίνει εγερτήριο τουλάχιστον στις 5.30'
Πράγματι στις 5.30' όλοι στο πόδι και αναχώρηση από τη διασταύρωση στο διάσελο στις 6 και 20'. Το μονοπάτι ξεκινάει με ανηφόρα, μέσα από τις αραιές οξιές στην αρχή και την πυκνή βλάστηση, με κατεύθυνση νοτιοανατολικά. Ανεβαίνουμε στην πρώτη κορυφή, η κορυφή 1713, απέναντι από το καταφύγιο. Συνολικά η διαδρομή έχει δεκατρία γεωγραφικά υψομετρικά, άρα δεκατρείς κορυφές.
Συνεχίζουμε στην κορυφογραμμή με κατεύθυνση νότια έχοντας μπροστά μας στο βάθος διαρκώς τον όγκο των Βαρδουσίων. Αριστερά και ανατολικά είναι ο Γουλινάς(1467μ) πάνω από τη Σπερχειάδα, λίγο πιο νότια η Οίτη (2152μ) και μακριά μας απέναντι η Όθρης. Βόρεια φαίνεται το περήφανο Βελούχι(2315μ) (εξού και το "Βελούχι μου περήφανο και Οξιά ζωγραφισμένη" των δημοτικών μας τραγουδιών) και λίγο δεξιότερα με δυσκολία ξεχωρίζουν οι ανατολικές κορυφές των Αγράφων. Νοτιοδυτικά και απέναντι το χωριό η Αρτοτίνα (1350μ) και δυτικά ξεχωρίζουν μερικά σπίτια του χωριού της Γραμμένης Οξιάς. Ο ορίζοντας δεν επιτρέπει πολλά πράγματα.
Οι αρχηγοί μας εναλλάσσονται στην κεφαλή της πορείας κρατώντας αργή την κίνηση για να μην σπάσει. Μετά την κορυφή 1713 πρέπει να προσέξει κανείς γιατί μπορεί να πάρει κατά λάθος την κορυφογραμμή νοτιοδυτικά, η οποία οδηγεί στο χωριό της Γραμμένης Οξιάς. Η πορεία ανεβαίνει και κατεβαίνει κρατώντας τη διαδρομή διαρκώς πάνω από τα 1600 μέτρα.
Περνάμε την κορυφή Πύργος, τα Παλούκια, την 1604 και την Πολεμίστρα, περνάμε τη Μηλιά (1784μ) και το Ομαλό στο πλάι, από δυτικά, ανεβαίνουμε την Τσελίκαινα έχοντας απέναντί μας και ανατολικά τα Ζερέλια των Μαρμάρων, το όμορφο οροπέδιο με τις λίμνες. Σε κάποιο διάσελο εκεί σκοτώθηκε στις 21 Ιούνη 1949 ο καπετάν Διαμαντής, διοικητής της ΙΙ Μεραρχίας του ΔΣΕ
Κατεβήκαμε να περάσουμε το Σινάνι (2054μ) από δεξιά, δυτικά, στα τυφλά χωρίς μονοπάτι μέσα στο πυκνό δάσος, κρατώντας όμως σταθερά το ύψος, σύμφωνα και με το GPS. Κάτω το Καρυώτικο ρέμα, οι πηγές του Εύηνου, και απέναντί μας οι κορυφές των Δυτικών Βαρδουσίων Πάνω Ψηλό(2160μ) και Κάτω Ψηλό(2220μ), Γιδοβούνι (2065μ), Πλάκα – Πυραμίδα(2247μ) και Αλογόραχη (2264μ), απόκρημνες και δύσβατες, που παραμένουν σχετικά άγνωστες για τον περισσότερο ορειβατικό κόσμο.
Ακριβώς κάτω από το Σινάνι συναντάμε τα πρώτα αμυδρά κόκκινα σημάδια και το μονοπάτι αρχίζει να ξεχωρίζει. Πέφτουμε πάνω στη στάνη και στην πρώτη βρύση - ποτίστρα. Από δω ξεκινάει ο δασικός δρόμος και τα δύσκολα. Γιατί η κούραση μετά από τόσες ώρες αλλά και η πορεία στο χαλίκι είναι ένας δύσκολος συνδυασμός για τον ορειβάτη. Ευτυχώς μόνο που ανανεώσαμε όλοι το νερό και γεμίσαμε τα παγούρια μας.
Συναντάμε το Ε4 που έρχεται από την Αρτοτίνα Είναι μπροστά και δεξιά το Τυροκομείο, πάνω ψηλά τα καταφύγια και οι Πόρτες και αριστερά το Βουνό της Χωμήριανης (2298μ). Περνάμε τον Σταυρό, τη διασταύρωση για τα καταφύγια, και κατηφορίζουμε για τον Προφήτη Ηλία με τη γνωστή σε όλους διαδρομή. Περνάμε τον Προφήτη Ηλία και ακολουθώντας το Ε4, να ο Αθανάσιος Διάκος! Τίποτα...
Η διαδρομή είναι στις 10 ώρες, 30 περίπου χιλιόμετρα, δεν έχει μεγάλες υψομετρικές διαφορές, αλλά πολλά σκαμπανεβάσματα, όπως λέει ο φίλος μου ο Νίκος ο vardousiomanis
Στέφανος Σταμέλλος

Φιλαράκια οι φυσικές ομορφιές της Ελλάδας είναι ατελείωτες, και πρέπει να τις ανακαλύπτουμε είτε από περιγραφές είτε από επισκέψεις.

Κάλεσμα Blogers για ανθρωπιστική βοήθεια

Το δικό μας δυναμικό «παρών» στην προσπάθεια ανακούφισης των σεισμόπληκτων πρέπει να δώσουμε όλοι οι bloggers. Την ερχόμενη Παρασκευή 13 Ιουνίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης.

Η σύγκεντρωση των ειδών θα γίνει στην πλατεία Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι (τέρμα της γραμμής 2 του Μετρό).

Οι Έλληνες Ενεργοί Πολίτες ενημερώνουν ότι μετά από επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, οι ανάγκες που υπάρχουν άμεσα είναι:
• κρεβάτια (ραντζάκια),
• κλινοσκεπάσματα (σεντόνια και κουβέρτες),
• μαξιλάρια,
• φωτιστικά γκαζάκια,
• γκαζάκια με μεγαλύτερη βάση και φιαλίδιο, ώστε
να μπορεί κάποιος να τηγανίσει,
• μικρές κρεμαστές δεξαμενές νερού για μπάνιο,
• ομπρέλες (τέντες σκίασης) με βάση.
Η ανθρωπιστική βοήθεια θα παραδοθεί την επόμενη ημέρα στα σεισμόπληκτα χωριά που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές, και θα μοιραστεί από εθελοντές στους σεισμοπαθείς. Οι ίδιοι καλούν όλους όσοι μπορούν και θέλουν να φέρουν βοήθεια, να βοηθήσουν στη συσκευασία και στη διαχείρισή της.

Επιπλέον, όποιος επιθυμεί μπορεί να ακολουθήσει την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας και να βοηθήσει στην παράδοσή της στους σεισμόπληκτους.

Φιλαράκια δεν έχουμε παρά να χειροκροτήσουμε την συγκεκριμένη ανθρωπιστική πρωτοβουλία και να ακολουθήσουμε το κάλεσμα του Blog.


Δουλέψτε «σκλάβοι»… Περισσότερες ώρες δουλειά

Στην αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας από 48 σε 65 συμφώνησαν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με οδηγία που υιοθέτησαν, με την αποχή της Ελλάδας και άλλων τεσσάρων χωρών. Μάλιστα, οι υπουργοί Απασχόλησης συμφώνησαν ότι η περίοδος απασχόλησης θα μπορεί να ξεπερνά τις 65 ώρες την εβδομάδα, αν ένα τμήμα του χρόνου εργασίας καταγράφεται ως χρόνος εφημερίας του εργαζόμενου και υπάρχει σχετική συλλογική σύμβαση που να το αποδέχεται.

Φιλαράκια την οδηγία καταδικάζουν τα ευρωπαϊκά εργατικά συνδικάτα, αναφέροντας ότι τα περί ελεύθερης συμφωνίας μεταξύ ενός πανίσχυρου εργοδότη και ενός εργαζόμενου αποτελεί πρόσχημα, καθώς θα απειλείται συστηματικά με απόλυση αν δεν υποκύψει στις απαιτήσεις του αφεντικού του. Η Ελλάδα και οι άλλες τέσσερις χώρες-μέλη εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους για το «σπάσιμο» του κανόνα των 48 ωρών εργασίας την εβδομάδα, χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή ως «οπισθοδρόμηση της κοινωνικής Ευρώπης». Καλές βέβαια οι αντιδράσεις και θα ακολουθήσουν και άλλες αλλά τελικά ψηφίστηκε ικανοποιώντας για άλλη μια φορά τις ανάγκες της εργοδοσίας.

ΣΚΑΙ

Μεταβιβάσεις και πωλήσεις ακινήτων stop.

Απαγορεύονται οι μεταβιβάσεις ή οι πωλήσεις ακινήτων από τις 17 Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου στις 107 υπό κτηματογράφηση περιοχές εάν δεν προσκομίζεται βεβαίωση δήλωσης του ακινήτου στο Κτηματολόγιο.
Φιλαράκια στις ίδιες περιοχές μεταξύ αυτών και η Λαμία, την ίδια περίοδο απαγορεύεται και η έκδοση οικοδομικής άδειας.

Οι Σκοπιανοί διαβουλεύονται για το όνομα.

Συνάντηση μεταξύ του προέδρου της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι και του εκπροσώπου της χώρας στις διαπραγματεύσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας Νίκολα Ντιμιτρόφ, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στα Σκόπια, ενόψει των επαφών που θα έχει στη Νέα Υόρκη ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.

Φιλαράκια όπως αναφέρεται σε λιτή ανακοίνωση από το γραφείο του κυρίου Τσερβένκοφσι, στη συνάντηση αυτή, ο κ. Ντιμιτρόφ, έλαβε σχετικές οδηγίες από την ηγεσία της ΠΓΔΜ, για την εκπροσώπηση των κρατικών συμφερόντων της χώρας, στο νέο αυτό γύρο διαβουλεύσεων που όρισε ο μεσολαβητής του ΟΗΕ. Να ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά και μετά το φιάσκο των εκλογών τους θα υπάρξουν πιο διαλλακτικοί

ΑΠΕ


Εκτροχιασμός εμπορικής αμαξοστοιχίας στη Λιβαδειά

Πρόκειται για μια αυστριακή εμπορική αμαξοστοιχία, η οποία κατά την είσοδό της στο σταθμό της Λιβαδειάς εκτροχιάστηκε το ένα από τα 18 βαγόνια της και σημειώθηκε μικρής έκτασης πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε αμέσως από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Φιλαράκια ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί και δεν διακόπηκε η κυκλοφορία των επιβατικών αμαξοστοιχιών.

ΑΠΕ

Έτοιμα τα σκυλιά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τελείωσαν την διετή εκπαίδευσή τους τα αστυνομικά σκυλιά, σε εκπαιδευτικό κέντρο στη Κίνα και είναι έτοιμα για να βοηθήσουν στην ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου. Δείτε στο επόμενο video σκηνές από την εκπαίδευσή τους.

Φιλαράκια όπως είδατε μέρος της εκπαίδευσής τους αποτελούσε η αντιμετώπιση εμποδίων με στεφάνια, να αντιλαμβάνονται ασυνήθιστες μυρωδιές και γενικά ακολουθούσαν το πρόγραμμα των αστυνομικών.