Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Χαμός για την «υπέρβαση» του 48ωρου

Σφοδρές αντιδράσεις των συνδικάτων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκαλεί η απόφαση του Συμβουλίου υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ για την επέκταση του ανώτατου ορίου εργασίας έως και τις 65 ώρες την εβδομάδα, δείτε εδώ προηγούμενη αναφορά μας, δείτε παρακάτω μερικές δηλώσεις ενδεικτικές.

ΑΔΕΔΥ : «Πρόκληση» για τους εργαζόμενους αλλά και «για το όποιο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο έχει απομείνει» αποτελεί η απόφαση της ΕΕ για επέκταση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας έως τις 65 ώρες, και καταλογίζει ευθύνες και στην κυβέρνηση.

ΠΑΣΟΚ : «Η αποχή της Ελλάδας από τη διαδικασία υιοθέτησης της Κοινοτικής Οδηγίας στο Συμβούλιο των Υπουργών Απασχόλησης δεν έχει απολύτως κανένα αντίκρισμα και είναι απλώς 'στάχτη στα μάτια' των Ελλήνων πολιτών»

ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα : «Θα θυμάστε ότι έλεγαν εδώ και χρόνια για 36 ώρες και 37 ώρες δουλειάς. Και τώρα πάμε στα 65 κι αν το ερμηνεύσουν τις 13 επί 7 πάμε και στα 75» και συνέχισε «Είμαι βέβαιη ότι θα υπάρξει αντίδραση. Δε νομίζω ότι οι εργαζόμενοι είναι διατεθειμένοι να αυτοκτονήσουν».

ΣΥΡΙΖΑ : «Ο σκανδαλώδης και απαράδεκτος συμβιβασμός του Συμβουλίου γυρίζει το ρόλοι 90 χρόνια πίσω, στον εργασιακό Μεσαίωνα, πριν ακόμα και από τη σύμβαση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας του 1919 που όρισε ως μέγιστο χρόνο εργασίας το 48ωρο!»

Φιλαράκια όπως είχαμε προαναφέρει καλά πάμε το αποτέλεσμα ποιο θα είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: