Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

Λύστε το πρόβλημα σε ένα λεπτό

Ο.Τ.Ε. Απίστευτα και όμως σημερινά

Η Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνου δυναμικού του ΟΤΕ, με αφορμή της εξαγγελθείσας απεργίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ για την 7 Απρ. 2008 καθώς και για τις επαναλαμβανόμενες που θα ακολουθήσουν έστειλε σήμερα ενημερωτικό e-mail προς όλο το προσωπικό, το οποίο λέει επί λέξει :
Μαρούσι, 4 Απριλίου 2008
Κατά την πρόσφατη απεργία παρεμποδίστηκε η προσέλευση του προσωπικού με του εξής τρόπους:
- Αλυσίδες στις εισόδους
- Κλειστές είσοδοι χωρίς αλυσίδες ή χωρίς περιφρούρηση
- Ανοιχτές είσοδοι με περιφρούρηση
- Ψυχολογική πίεση και απειλές κατά προϊσταμένων καταστημάτων και υπηρεσιών
- Πίεση απʼ ευθείας από συναδέλφους
Λόγω των παραπάνω υπάρχει το ενδεχόμενο εργαζόμενοι να μην εργάστηκαν παρʼ όλο που το επιθυμούσαν. Σαν αποτέλεσμα έχασαν την αμοιβή τους για τις ημέρες των απεργιών ή έκαναν χρήση ημερών αδείας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για τις διακοπές τους.
Για να μην επαναληφθεί το ίδιο στην εξαγγελθείσα απεργία της 7/4/2008, όποιος εργαζόμενος ή εργαζόμενη επιθυμεί να εργασθεί, μπορεί, αν παρεμποδιστεί με οποιονδήποτε τρόπο, να στείλει μέχρι τις 10.30 το πρωί της Δευτέρας 7/4/2008 SMS στον τετραψήφιο αριθμό 3456 τής COSMOTE αν είναι συνδρομητής COSMOTE, ή στον δεκαψήφιο αριθμό 697 33 500 10 της COSMOTE αν είναι συνδρομητής άλλου δικτύου, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμο και το ΚΑΜ του οπότε και ασχέτως προσελεύσεως θα θεωρηθεί ότι εργάσθηκε.
Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την καταβολή των νομίμων αποδοχών των εργαζομένων που θα κάνουν χρήση της ως άνω δυνατότητας.

Φιλαράκια είναι απίστευτο και όμως αληθινό, τι να πούμε, εκτός από αυτό που λέει η πηγή μας, Παραπολιτική, ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ!!!!!

Πρόσκληση Πούτιν στον Καραμανλή

Νέα πρόσκληση απηύθυνε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Κώστα Καραμανλή να επισκεφθεί επισήμως την Μόσχα και να συναντηθεί μαζί του. Πριν καλά καλά τελειώσει η Σύνοδος του ΝΑΤΟ.

Φιλαράκια λέτε να έχουμε κάποια απρόβλεπτη στροφή προς αριστερά?

Αύριο Ιωνικός Λαμίας-Δάφνη στις 5.30μμ

Αύριο Σάββατο στις 5.30μμ στο Χαλκιοπούλειο ο Ιωνικός Λαμίας υποδέχεται την ομάδα της Δάφνης. Το ζητούμενο για την ομάδα είναι να ολοκληρώσει της υποχρεώσεις της με τον καλύτερο τρόπο παλεύοντας όλα τα παιχνίδια μέχρι τέλους.
Ο Λουκάς Ζαρονικόλας δεν αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα εκτός του ασθενή Σπύρου Κέκελη.
Φιλαράκια ευχόμαστε ότι καλύτερο στην ομάδα για την διατήρηση της φήμης της και την δική μας ευχαρίστηση.

Στη Λαμία και του Χρόνου ο Ανδρεόπουλος

Απάντηση μέσω της τηλεόρασης του Star Κεντρικής Ελλάδας, έδωσε ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος στην διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου Λαμίας που πριν ένα μήνα του έκανε πρόταση ανανέωσης συνεργασίας, δηλώνοντας αμέσως μετά τον νικηφόρο αγώνα με την ΕΑΠ, ότι θα παραμείνει και την νέα περίοδο στη Λαμία.

Ντοπαρισμένη όλη σχεδόν η ομάδα της Άρσης Βαρών

Το γεγονός είναι πρωτοφανές γεγονός και σκάνδαλο για τον ελληνικό αθλητισμό...
Σύσσωμη σχεδόν η ομάδα της Άρσης Βαρών βρέθηκε ντοπαρισμένη σε έλεγχο που έγινε από την WADA κατόπιν «παραγγελίας» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στη διάρκεια της προετοιμασίας για το Πρωτάθλημα Ευρωπαϊκής Ένωσης
Στην ακόλουθη ανακοίνωση προέβη η ΕΟΑΒ:
«Η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών (ΕΟΑΒ) ανακοινώνει ότι σε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ που διενεργήθηκε από την WADA με εντολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, εκτός αγώνων, στις 7 Μαρτίου του 2008, βρέθηκαν θετικά, τα πρώτα δείγματα 11 Ελλήνων αθλητών και αθλητριών
Θα ζητηθεί η εξέταση και του δεύτερου δείγματος, όπως ακριβώς προβλέπεται από τους κανονισμούς και κατόπιν το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκροτήσει, ειδική εξεταστική επιτροπή, που θα επιληφθεί του θέματος.
Σήμερα, ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Ιακώβου, ως υπεύθυνος της προετοιμασίας των αθλητών και αθλητριών της εθνικής ομάδας, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΑΒ.
Το Δ.Σ. έθεσε τον κ. Ιακώβου σε διαθεσιμότητα μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης που αποτελεί άμεση και κατεπείγουσα προτεραιότητα της ΕΟΑΒ».
Φιλαράκια Ντροπή τους μετά από αυτό το γεγονός ποια είναι η αξία του εορτασμού παλαιοτέρων επιτυχιών της Άρσης βαρών?

Το Χρηματιστήριο σήμερα

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Παρασκευή. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.105,72 μονάδες, παρουσιάζοντας οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,14%.

Αυξάνονται οι πίνακες των αντικειμενικών αξιών

Αυξάνονται κατά μέσο όρο 23,5% από 8 Απριλίου οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων στις περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι οι νέες τιμές για τις περιοχές εκτός σχεδίου πόλης και οικισμούς, που δεν έχουν ειδικούς όρους δόμησης είναι σύμφωνες με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για ήπια αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Σημειώνεται ότι με βάση τις τιμές αυτές καθορίζεται η φορολογία στις μεταβιβάσεις των ακινήτων στις περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως.
Αυξάνεται το ελάχιστο κόστος κατασκευής οικοδομών
Αυξάνεται το ελάχιστο κόστος κατασκευής οικοδομών ( ΕΚΟ) με αυτεπιστασία όπως προβλέπεται σε κοινή υπουργική απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα και του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. κ. Γιώργου Σουφλιά. Η αύξηση του ελάχιστου κόστους κατασκευής οικοδομών θα επηρεάσει ανάλογα και τον ελάχιστο ΦΠΑ που θα πρέπει να καταβάλουν στην εφορία όσοι ανεγείρουν οικοδομές και αυτεπιστασία.
Φιλαράκια άντε να αγοράσεις ή να μεταβιβάσεις ακίνητο.

Και τώρα ώρα για λίγη ξεκούραση

"Η Ελλάδα δεν απομονώθηκε" δήλωσε ο κ. Καραμανλής

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βουκουρέστι ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι
"Τα όσα έγιναν στο Βουκουρέστι αποδεικνύουν πως η Ελλάδα έχει όλες εκείνες τις δυνάμεις για να προασπίζει τα συμφέροντά της. Δύο είναι οι προϋποθέσεις για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας: Να είμαστε αξιόπιστοι στο εξωτερικό. Να είμαστε ενωμένοι στο εσωτερικό", καθώς επίσης τόνισε από το Βουκουρέστι όπου συμμετέχει στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια στο Αφγανιστάν, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει εντονότερα η χώρα μας στον τομέα της ανοικοδόμησης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος την Παρασκευή περιόδευσε στη Θεσσαλονίκη, τόνισε: "Δεν περιμέναμε να λυθεί η διαφορά μας με τη γειτονική χώρα στο πλαίσιο της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο των επιδιώξεων των ΗΠΑ στην περιοχή. Επιδιώξεις που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές και για τα εθνικά μας συμφέροντα αλλά και για την ευρύτερη προοπτική ασφάλειας και σταθερότητας στα Βαλκάνια".
Φιλαράκια νενικήκαμεν και τώρα ποιος μα πιάνει.

Εκνευρίζει το συνεχές κυκλοφοριακό πρόβλημα της Λαμίας

Συνεχίζει να εκνευρίζει , πολίτες και εμπόρους, το κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρουσιάζεται σήμερα στη πόλη της Λαμίας. Αιτία η ταυτόχρονη εκτέλεση έργων σε κεντρικούς δρόμους της Λαμίας χωρίς τον κατάλληλο προγραμματισμό.
Πρόβλημα δε παρουσιάζεται και από την αλόγιστη κατάληψη των πεζοδρομίων και μεγάλου μέρους των πεζοδρόμων από ορισμένους επιχειρηματίες αλλά και πλανόδιους πωλητές.
Επίσης κατά κύριο λόγω οι επιχειρηματίες θα πρέπει να μην καταλαμβάνουν χώρους γύρω από τους κάδους σκουπιδιών, εγκαταλείποντας μεγάλα χαρτοκιβώτια.
Το ζήτημα εντείνεται λόγω των επερχομένων εορτών του Πάσχα, ημέρες τις οποίες αναμένει ο εμπορικός κόσμος και όχι μόνο να αναθερμανθεί η αγορά.
Την Δευτέρα πρόκειται να εξεταστεί το ζήτημα στο Δημοτικό συμβούλιο και αναμένονται αποφάσεις.
Φιλαράκια το θέμα το έχουμε επανεξετάσει και περιμένουμε να δούμε αποτέλεσμα.

Ο Ζαχόπουλος θα καταθέσει

Την Παρασκευή αναμένεται να καταθέσει στον δεύτερο ειδικό ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος.
Ο ανακριτής πρόκειται να μεταβεί στον Ευαγγελισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ζαχόπουλος αναμένεται να υποστηρίξει ότι τον εκβίαζε η Εύη Τσέκου ενώ πιέσεις, του ασκούσαν και οι δύο δικηγόροι, που του είχε συστήσει η ίδια.
Αναφορικά με τον Χρήστο Νικολουτσόπουλο, αναμένεται να υποστηρίξει ότι δεν τον γνώριζε προσωπικά.
Φιλαράκια τελικά μήπως και αυτός δεν έχει δεί το περιβόητο DVD? και αν όχι, ποιος το έχει δειτελικά?

«Χαράς ευαγγέλια» οι αυξήσεις στα όρια του πληθωρισμού

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την εισοδηματική πολιτική του Δημοσίου το 2008. Ο βασικός μισθός των λειτουργών και υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΟΤΑ και λοιπών ΝΠΔΔ, καθώς και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αυξάνεται κατά 4,5%. Ειδικότερα, αυξάνεται κατά 2,5% από 1/1/2008 και επιπλέον κατά 2% από 1/10/2008. Αντίστοιχα, οι συντάξεις αυξάνονται κατά 3% από 1/1/2008 και επιπλέον κατά 2% από 1/10/2008.
Όμως η αλήθεια είναι πέρα για πέρα διαφορετική, καθώς το οικονομικό επιτελείο υπολογίζει ως αύξηση όχι μόνο τις αλλαγές μισθολογικού κλιμακίου λόγω παλαιότητας, αλλά ακόμη και την ενσωμάτωση του 1/3 του κινήτρου απόδοσης στον βασικό μισθό, που ούτως ή άλλως το έπαιρναν οι δημόσιοι υπάλληλοι και το 2007.
Φιλαράκια άντε τώρα με αυξήσεις «ψίχουλα» από 0,76 έως 1,72 ευρώ την ημέρα μετά τις εισφορές για τους μισθωτούς και από 0,88 έως 1,8 ευρώ την ημέρα για τους συνταξιούχους να ζήσεις και να προκόψεις.

Οι Τουρκοκύπριοι παραβίασαν τη συμφωνία και οι Ελληνοκύπριοι έκλεισαν τη δίοδο.

Η δίοδος στην οδό Λήδρας, στη διχοτομημένη Λευκωσία, ήταν κλειστή από 1964 και υπήρχε οδόφραγμα το οποίο αποσύρθηκε και επανήλθε χθές το απόγευμα, μετά την είσοδο Tουρκοκυπρίων αστυνομικών στο ελεύθερο κομμάτι της πόλης. «Εκλεισε εξαιτίας της παραβίασης των συμφωνηθέντων από τις κατοχικές αρχές», επιβεβαίωσε την είδηση ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Χρυσοστομίδης.
Τίποτε δεν προμήνυε το πρωί την χθεσινοβραδινή εξέλιξη. Με το κόψιμο μιας κορδέλας και την απελευθέρωση πολύχρωμων μπαλονιών, το οδόφραγμα που έστεκε επί 44 χρόνια στη Λευκωσία αποτέλεσε παρελθόν και οι δύο κοινότητες εξέφρασαν την ελπίδα ότι μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα προς την οριστική λύση.
Φιλαράκια Τούρκοι είναι αυτοί δεν είναι παίξε γέλασε.

Διάφορα τα σενάρια για την υπερνομαρχία Στερεάς


Σε εκπομπή «βήμα για όλους» στο STAR της Λαμίας ο Γιώργος Κοτρωνιάς άφησε ανοιχτό παράθυρο για την πιθανή μεταπήδησή του στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης.
Επίσης υπήρξε δήλωση του Αριστείδη Ρούσσαρη ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Θανάση Χειμάρα. Ικανοποιημένος πάντως από τη δήλωση στήριξης, του επικεφαλής της μειοψηφίας του νομαρχιακού συμβουλίου Βοιωτίας, Άρη Ρούσαρη στην υπόθεση υπερνομαρχία, δείχνει ο Νομάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Χειμάρας. Ο κύριος Χειμάρας δεν θέλησε να σχολιάσει την διάθεση του Γιώργου Κοτρωνιά να διεκδικήσει την υπερνομαρχία, λέγοντας χαρακτηριστικά, να είναι καλά.
Φιλαράκια όλοι στο περίπου εμφανίζονται και τελικά να δούμε τι θα γίνει.
Αυτά είναι τα επίσημα, το τι όμως πλανάται κάτω από τις Νεραντζιές μόνο αυτές και κάποιοι άλλοι το γνωρίζουν, πάντως ο Δήμαρχος δείχνει καθαρά ότι έχει βλέψεις προς τα πάνω.

Πενήντα ένα έργα στην περιφέρεια Στερέας Ελλάδας μέσω του "Θησέα"

Εγκρίσεις δημοπράτησης 51 έργων του προγράμματος "Θησέας", που αφορούν τους νομούς της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αθανάσιος Σκορδάς.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των 51 έργων ανέρχεται στο ποσό των 4.764.020,51 ευρώ.
Ο κ. Σκορδάς υπενθύμισε, ακόμη μια φορά, ότι το πρόγραμμα «Θησέας» πλησιάζει στο τελευταίο έτος και γι’ αυτό απαιτείται οι δήμοι να επιταχύνουν τις συμβασιοποιήσεις των ενταγμένων έργων, και να προβούν σε άμεση δημοπράτηση ακόμη και των έργων που έχουν προγραμματιστεί για το 2009.
Φιλαράκια φανταστείτε ταλαιπωρία που περιμένει τους δημότες.

Το αδύνατο σημείο της Κάρλα αλλά και του Σαρκοζί

Με ιδιαίτερη αγωνία αναμένεται από τους... άσπονδους "φίλους" του Νικολά Σαρκοζί, μια φωτογραφία της εκλεκτής της καρδιάς του, Κάρλα Μπρούνι, η οποία μπαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Christie's.
Στις 10 Απριλίου.
Η επίμαχη φωτογραφία, που αναμένεται να γίνει πρωτοσέλιδο σε δεκάδες περιοδικά της Οικουμένης, τραβήχτηκε πριν 15 χρόνια και εμφανίζει το μεγαλύτερο μέρος του σώματος της Ιταλίδας μοντέλας.... γυμνό.
Φιλαράκια δεν ξέρουμε τι έχουμε να δούμε.