Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Εορτασμός στο Ευρωκοινοβούλιο για την Διεθνή Ημέρα των Ρομά,

Φιλαράκια επιστροφή στο 1986: όλα τα ραδιόφωνα παίζουν το "He's just a friend of mine"(Είναι απλά φίλος μου) δήτε το σχετικό video εδω , ενός νεοσύστατου βελγικού συγκροτήματος με το όνομα "Vaya con Dios". Είκοσι χρόνια αργότερα, το εν λόγω συγκρότημα κάνει περιοδείες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Βρυξελλών. Στις 9 Απριλίου το συγκρότημα βρέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με αφορμή τη Διεθνής Ημέρα των Ρομά.

"Αγγελιοφόροι της εκστρατείας για την Εξοικονόμηση Ενέργειας" της Greenpeace.

Η Greenpeace στην προσπάθειά της να ενημερώσει τον κόσμο για τους 10+1 τρόπους Εξοικονόμησης Ενέργειας εφαρμόζει το πρόγραμμα "Αγγελιοφόροι της εκστρατείας για την Εξοικονόμηση Ενέργειας", μέσα από το οποίο το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται σταθερά, να παρακολουθεί, να συμμετέχει ενεργά και να συνεισφέρει στην εκστρατεία της Greenpeace ενάντια στις κλιματικές αλλαγές.

Στόχος είναι να μεταδώσουμε το αισιόδοξο μήνυμά μας σε όλη την ελληνική επικράτεια, έτσι ώστε η Εξοικονόμηση Ενέργειας να γίνει τελικά τρόπος ζωής και να ενταχθεί στην καθημερινότητά μας

Φιλαράκια μια ελάχιστη συνεισφορά στους αγώνες της Greenpeace περισσότερα στοιχεία μπορείτε να δείτε εδώ

Ομιλία Καραμανλή στη συνάντηση του Economist.

Στην 12η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης του Economist σε ομιλία του ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής πραγματοποίησε ομιλία και μεταξύ άλλων

δήλωσε :

«Η Ελλάδα Ασκεί Εξωτερική Πολιτική, που αντλεί τις προτεραιότητές της από τις αρχές της αμοιβαίας κατανόησης, της ειρηνικής συνύπαρξης και της συνεργασίας των λαών. Αξιοποιεί, τόσο την Οικονομική, όσο και την Κοινοβουλευτική Διπλωματία, για την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών. Υποστηρίζει, σταθερά και ανυπόκριτα, την ευρωπαϊκή προοπτική, όχι μόνον των χωρών της Ν.Α. Ευρώπης, αλλά και της γειτονικής Τουρκίας».

Ειδικότερα για την FYROM δήλωσε : «Η στάση μας, σ’ ό,τι αφορά την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ, είναι πράξη ευθύνης και αξιοπιστίας. Είναι πράξη συνέπειας της Ελλάδας στις αρχές της καλής γειτονίας» επίσης δε ανέφερε ότι «.Επιδιώξαμε -και επιδιώκουμε- μια ξεκάθαρη, μια πρακτική, μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Λύση στη βάση μιας ουσιαστικά σύνθετης ονομασίας, που να ισχύει έναντι όλων. Λύση που δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φορέας για ανιστόρητες, εθνικιστικές και αλυτρωτικές λογικές. Καλύψαμε με το παραπάνω την απόσταση, που οδηγεί στο σημείο σύγκλισης».