Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Δείτε τη Πέγκυ Ζήνα αλά Κάιλι Μινόγκ στα mad Awards!

Φιλαράκια ελπίζω να απολαύσατε το new look, της Πέγκυ.

Το Χρηματιστήριο σήμερα

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 3.439,71 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,45%.

Φιλαράκια η αξία των συναλλαγών σήμερα διαμορφώθηκε στα 282,3 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε 4.000 κόκκινα μπαλόνια σε διαμαρτυρία κατά της βίας.

Το Ρίο είναι μία από τις πιο βίαιες πόλεις του κόσμου, με βαριά οπλισμένων συμμοριών ναρκωτικών που ελέγχουν πολλές από τις φτωχογειτονιές και που οι αστυνομικοί απάντησαν με στρατιωτικές επιδρομές του ίδιου στυλ.

Φιλαράκια σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με το επίπεδο της βίας ακτιβιστές στο Ρίο ντε Τζανέιρο απελευθέρωση 4.000 κόκκινα μπαλόνια που συμβολίζουν τον αριθμό των θυμάτων της βίας κατά την διάρκεια των επόμενων έξι μηνών. Κάθε κόκκινο μπαλόνι συμβολίζει ένα μελλοντικό θύμα, σκηνές από τη πρωτότυπη αυτή διαμαρτυρία μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε στιγμές με αλλόφρονες επιβάτες του «Θεόφιλος»

Φιλαράκια αυτή η κατάσταση επικρατούσε στους επιβάτες του πλοίου.

Το νου σας στις πιστωτικές κάρτες σας.

Επειδή το καλοκαίρι η χρήση πιστωτικής κάρτας είναι συχνότερη το Γραφείο Μεσολαβητή Τραπεζικών και Επενδυτικών Υπηρεσιών, συστήνει στους καταναλωτές τα ακόλουθα :

- Η κάρτα πρέπει να φυλάσσεται με επιμέλεια από τον κάτοχο σε ασφαλές μέρος.

- Χειριστείτε την κάρτα σας όπως και τα μετρητά. Ελέγχετε συχνά ότι έχετε την κάρτα σας.

- Ο κάτοχος δεν πρέπει σε καμιά απολύτως περίπτωση και σε κανέναν, να αποκαλύπτει το μυστικό προσωπικό αριθμό αναγνώρισης (PIN), τον οποίο θα πρέπει να αλλάζει συχνά.

- Ο κάτοχος δεν θα πρέπει να επιλέγει PIN που μπορεί να αποκωδικοποιηθεί εύκολα.

- Ο κάτοχος δεν πρέπει να γράφει σε αντικείμενο που τηρεί μαζί με την κάρτα, το PIN ούτε ως έχει ούτε κωδικοποιημένο.

- Ο κάτοχος δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τον αριθμό της κάρτας για συναλλαγές από απόσταση (τηλέφωνο, fax, διαδίκτυο) χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρος για την ασφάλειά τους (εντεταλμένο όργανο ως παραλήπτης, συστήματα ασφαλείας ηλεκτρονικών συναλλαγών).

- Ο κάτοχος θα πρέπει άμεσα να αναφέρει την απώλεια ή την κλοπή της κάρτας του στην τράπεζα από την οποία εκδόθηκε, προς αποτροπή παράνομης χρήσης. Ενδείκνυται η καταχώρηση του αριθμού τηλεφώνου της αρμόδιας για την ακύρωση Υπηρεσίας, σε σημείο ανά πάσα στιγμή προσιτό.

Ειδικότερα για τις συναλλαγές σε Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές (ΑΤΜ) ο Τραπεζικός Μεσολαβητής προχωρεί στις ακόλουθες συστάσεις:

- Αποστηθίστε τον Προσωπικό σας Αριθμό Αναγνώρισης (PIN) και μην τον σημειώνετε με οποιονδήποτε τρόπο σε μέσο που μπορεί να συνδυαστεί με την κάρτα.

- Προσέχετε κατά τη διάρκεια της συναλλαγής. Βεβαιωθείτε ότι ο επόμενος πελάτης, βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας ώστε να μην μπορεί να αντιληφθεί την πληκτρολόγηση του PIN σας.

- Όταν πληκτρολογείτε το PIN, καλύπτετε πάντα το χέρι σας με το άλλο χέρι ή κάποιο έγγραφο ή αντικείμενο, αποφεύγοντας έτσι να δουν το PIN σας. Σε κάθε περίπτωση, η πληκτρολόγηση του μυστικού αριθμού σε ΑΤΜ δεν θα πρέπει να γίνεται παρουσία τρίτων. Βεβαιωθείτε επίσης ότι δεν υπάρχει κάτι ύποπτο στον περιβάλλοντα χώρο.

- Μη γνωστοποιείτε το PIN σε πρόσωπα τα οποία επιδιώκουν να σας αποσπάσουν αυτή την πληροφορία, προφασιζόμενα να σας βοηθήσουν, με τον ισχυρισμό ότι είναι υπάλληλοι τραπεζών ή άλλων φορέων ή αρχών. Οι τράπεζες δεν αναθέτουν σε υπαλλήλους τους ή τρίτους ποτέ τέτοια καθήκοντα.

- Κάνετε οι ίδιοι τις συναλλαγές σας. Μην επιτρέπετε να σας βοηθήσουν τη στιγμή της συναλλαγής, δίνοντας την κάρτα ή το PIN σας.

- Αν η κάρτα σας παρακρατηθεί από ΑΤΜ, βεβαιωθείτε επιτόπου γι' αυτό και επικοινωνήστε άμεσα με την τράπεζα. Ομοίως ο κάτοχος θα πρέπει να επικοινωνεί επί τόπου και να ενημερώνει την τράπεζα για κάθε απρόοπτο ή ύποπτο κατά τις συναλλαγές του με ΑΤΜ.

- Αν χάσετε ή σας κλέψουν την κάρτα σας δηλώστε αμέσως την απώλεια ή την κλοπή στην τράπεζα στα τηλέφωνα που εμφανίζονται στις οθόνες των ΑΤΜ ή στο μηνιαίο λογαριασμό της κάρτας σας.

Φιλαράκια τελικά δεν είναι να παίζουμε με τις κάρτες και τα μάτια μας πρέπει να είναι δεκατέσσαρα.


ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΦΕΣΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Αυξήθηκε το φέσι της χώρας μας προς το εξωτερικό κατά 11 δισεκατομμύρια ευρώ στο πρώτο τρίμηνο φέτος, που να κλείσει και η χρονιά. Δηλαδή αυξήθηκε τόσο ο εξωτερικός δανεισμός του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, δανεισμός που με την αύξηση των επιτοκίων, η οποία θα ανακοινωθεί την Πέμπτη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μεγαλώσει περισσότερο.

Φιλαράκια σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το ύψος του συνολικού εξωτερικού χρέους της χώρας που περιλαμβάνει το δημόσιο χρέος, τα χρέη των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΔΕΚΟ), τις οφειλές τραπεζών, επιχειρήσεων και ιδιωτών (δάνεια, ομόλογα, δαπάνη εισαγωγών κ.λπ.) αυξήθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2008 κατά 10,9 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκε σε 314,147 δισ. ευρώ ή στο 128% του ΑΕΠ, σε σχέση δε με το 2007 έχει αυξηθεί κατά 17,7%. Αυτό είναι που λένε χρωστάμε και της Μιχαλούς.

Ναυτεμπορική


«Ο ΗΡΑΚΛΗΣ Ο ΑΧΕΛΩΟΣ ΚΑΙ Η ΓΙΓΙΑ ΜΟΥ» ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΙΑΜΠΑΣΙΑΚΟΥ.

Το υπέροχο video το παρουσιάζουμε μετά από e-mail που λάβαμε από το φίλο Δημήτρη Βαρελογιάννη και αφορά το χωριό του στα Τρίκαλα την Μεσοχώρα και τον αγώνα που δίνουνε για να μην καταστραφεί από την ΔΕΗ.

Φιλαράκια περισσότερες πληροφορίες εάν θές για το θέμα της Μεσοχώρας στο http://www.mesochoranet.gr/