Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

Euro 2008 Πορτογαλία – Τουρκία 2-0

Ο δεύτερος αγώνας του Euro 2008 μεταξύ της Τουρκίας και της Πορτογαλίας ξεκίνησε με την ιστορία εις βάρος των Τουρκων έχοντας χάσει στα μεταξύ τους παιχνίδια τα έξι από τα επτά και με 16 γκόλ της Πορτγαλίας έναντι 5 της Τουρκίας. Απόψε στον μεταξύ τους αγώνα η ιστορία συνεχίστηκε και η Πορτογαλία νίκησε με 2-0 με γκόλ των Pepe στο 61΄ και Ραούλ στο 3΄ των καθυστερήσεων.

Φιλαράκια μετά και από την νίκη της Τσεχίας επί των Ελβετών με 2-0 προηγουμένως, στον συγκεκριμένο όμιλο η κατάσταση άρχισε να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα για Τσεχία και Πορτογαλία ενώ σε δύσκολη θέση βρίσκονται τώρα οι Τούρκοι και οι Ελβετοί.

Euro 2008, Ελβετία – Τσεχία 0-1

Μετά από μία φαντασμαγορική τελετή έναρξης άριστα οργανωμένη από του Ελβετούς στο αγωνιστικό μέρος, συνεχίστηκε η ιστορία στους μεταξύ τους αγώνες και απόψε στα πλαίσια στου Euro 2008 και στον πρώτο αγώνα του Euro, η Τσεχία μέσα στην Βασιλεία νίκησε την Ελβετία με 1-0 επιτυγχάνοντας αυτό που είχε βάλει στόχο.

Φιλαράκια η νίκη στον πρώτο αγώνα κάθε Euro σ’ αυτή τη φάση σημαίνει μισή πρόκριση, και οι Τσέχοι έχουν βάσιμες ελπίδες για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση

EURO 2008 εικόνες από την έναρξη



Διχάζει η μαντίλα την Τουρκία

Με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου να ανατρέψει τον πρόσφατο νόμο του Ερντογάν ο οποίος θα επέτρεπε την ισλαμική μαντίλα στα πανεπιστήμια, αντιδράσεις έχουν προκληθεί τόσο από την κυβέρνηση τόσο και από τις φοιτήτριες της Τουρκίας, δείτε το σχετικό video από το Reuters

Φιλαράκια ενδεικτική της σοβαρότητας του θέματος είναι η απόφασή του να μη μεταβεί στην Ελβετία, όπου σκόπευε να παρακολουθήσει το παιχνίδι της Εθνικής Τουρκίας στο Euro.

Gay, δύσκολη η αποδοχή τους στην Ελλάδα.

Σε έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, ως προς το κατά πόσο αποδέχονται οι λαοί της Ευρώπης το γάμο και την υιοθεσία παιδιών από ζευγάρια ομοφυλοφίλων, το 44% των ερωτηθέντων αποδέχεται το γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, ενώ για την περίπτωση υιοθεσίας παιδιών το ποσοστό αποδοχής είναι 32%.

Φιλαράκια στη χώρα μας το ποσοστό αποδοχής του γάμου μεταξύ Gay είναι πολύ κάτω από το μέσο όρο της Ευρώπης και αγγίζει μόλις 15%, ενώ ως προς την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, όπου το θέμα φυσικά είναι πολύ πιο σύνθετο από τον γάμο το ποσοστό φτάνει στο 11%, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρξει λύση στο πρόβλημα.

Δείτε τούρτες διαζυγίου αντί για γαμήλιες.























































Φιλαράκια δεν έχετε παρά να διαλέξετε, την καταλληλότερη για σας.

Gay «Δικαίωμά μας», λένε σήμερα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Με το σύνθημα «Δικαίωμά μας» γιορτάζει σήμερα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Λεσβιακή, Γκέι, Αμφισεξουαλική και Τρανσεξουαλική (LGBT) Κοινότητα το «Φεστιβάλ Υπερηφάνειας» στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπως δε λένε αυτοί που διοργανώνουν την εκδήλωση, φέτος θα είναι ανανεωμένο, πιο δυναμικό με πολλές εκπλήξεις, προ-φεστιβαλικές παράλληλες εκδηλώσεις και πάρτι.

Φιλαράκια στα περίπτερα συμμετέχουν οργανώσεις της κοινότητας, πολιτικά κόμματα, από κοινοβουλευτικά συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ και ο Συνασπισμός, ΜΚΟ ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οργανώσεις για την ενημέρωση και καταπολέμηση του HIV/AIDS.

Στο ρυθμό του Euro

Στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας θα είναι στραμμένα τα ποδοσφαιρικά βλέμματα του πλανήτη για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, καθώς από σήμερα μέχρι και τις 29 Ιουνίου, θα διεξαχθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το τρόπαιο θα διεκδικήσουν 16 ομάδες, χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους και φαβορί για να πάρουν τα «σκήπτρα» από την εθνική Ελλάδας, είναι η Ισπανία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Ιταλία.
Στο «Σεντ Γιάκομπ» της Βασιλείας, χωρητικότητας 40.000 θεατών, ανοίγει το απόγευμα (19:00) η αυλαία του EURO 2008, με την συνδιοργανώτρια Ελβετία να φιλοξενεί την Τσεχία. Η αναμέτρηση θα γίνει στο πλαίσιο του πρώτου ομίλου, με διαιτητή τον Ιταλό, Ρομπέρτο Ροσέτι και απο το αποτέλεσμα της θα κριθεί σε σημαντικό βαθμό, η μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις, που ισοδυναμούν με πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει και το παιχνίδι της Πορτογαλίας με την Τουρκία, για τον 1ο όμιλο του τουρνουά, που θα διεξαχθεί στη Γενεύη (21:45).
Η Πορτογαλία με μεγάλο όπλο τον φοβερό και τρομερό Κριστιάνο Ρονάλντο θέλει τη νίκη για να δείξει τη δυναμική της, καθώς οι Ιβηρες πιστεύουν ότι μπορούν να φθάσουν έως το τέλος του δρόμου και να κατακτήσουν το τρόπαιο της διοργάνωσης. Ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.
Από την άλλη πλευρά, κόντρα σ' ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, την Πορτογαλία, οι Τούρκοι θα προσπαθήσουν να κάνουν ό,τι και η Ελλάδα πριν από τέσσερα χρόνια, που είχε νικήσει την ομάδα του Σκολάρι στην πρεμιέρα. Η παρουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά ο Νιχάτ Καχβετσί πιστεύει πως δεν πρέπει η ομάδα του να εστιάσει την προσοχή της μόνο στον σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ