Σάββατο 10 Μαΐου 2008

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Φανάρι.

Εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Εκκλησία της Ελλάδος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος πραγματοποιεί επίσκεψη

Στο Φανάρι όπου του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή. Σήμερα το πρωί άρχισαν οι συνομιλίες μεταξύ των εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των εκπροσώπων της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίες κράτησαν επτά ώρες.

Φιλαράκια Αύριο το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος θα συλλειτουργήσουν στη ναό της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί. Και έτσι ολοκληρώνεται η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στο Φανάρι.

Κυριακή Γιορτή της Μητέρας

Αύριο γιορτάζουν οι μητέρες όλου του κόσμου, μια γιορτή η οποία έχει τις ρίζες τις στην Αρχαία Ελλάδα, με την γιορτή της άνοιξης όπου λατρευόταν η Γαία, η μητέρα Γη, μητέρα όλων των θεών και των ανθρώπων. Αργότερα την αντικατέστησε η κόρη της η Ρέα η σύζυγος του Κρόνου, μητέρα του Δία και θεά της γονιμότητας.

Φιλαράκια η δεύτερη Κυριακή του Μάη έχει επικρατήσει διεθνώς ως γιορτή της μητέρας και το εμπόριο και διαφήμιση ανακάλυψαν μια νέα πηγή εσόδων και έτσι τα πρώτα συμβολικά λουλούδια της γιορτής έγιναν γρήγορα ανθοδέσμες και γλάστρες, πάντως όπως και να έχει «μητέρα είναι μόνο μία».

Χειρόφρενο για 24 ώρες στα ταξί.

Ακινητοποίηση των ταξί για 24 ώρες από τις 5 το πρωί της Δευτέρας ανακοίνωσαν οι ιδιοκτήτες ταξί σε ολόκληρη τη χώρα. Ο ΣΑΤΑ με ανακοίνωσή του καλεί τα μέλη του στις 10:30 της Δευτέρας σε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο θέατρο Περοκέ.

Φιλαράκια οι ταξιτζίδες όπως αναφέρουν διαμαρτύρονται για την πενιχρή, όπως αναφέρουν, η αναπροσαρμογή των κομίστρων δεν καλύπτει ούτε καν τις απώλειες από την αλματώδη άνοδο των καυσίμων και τις επιπτώσεις στο λειτουργικό κόστος.

Συνελήφθη Μπάρμαν βαποράκι ναρκωτικών

Σερβιτόρος ο οποίος εργαζόταν σε κεντρική καφετέρια της Λαμίας, έπεσε στα χέρια της αστυνομίας σήμερα το πρωί μετά από αξιοποίηση των καταγγελιών που είχαν.

Φιλαράκια ο συγκεκριμένος μπάρμαν εκμεταλλευόταν τη θέση του για να πουλά ηρωίνη, κοκαΐνη και χασίς σε νέους της πόλης.

Ένας στους τέσσερις μαθητές είναι καπνιστής

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο επιμελητής Α' στην καρδιολογική κλινική του "Γεώργιος Γεννηματάς", Νικόλαος Γκουζούμας. Καπνιστής είναι ένας στους τέσσερις μαθητές γυμνασίου στη χώρα μας, ενώ στο λύκειο το ποσοστό των μαθητών που καπνίζουν είναι 36%.

Φιλαράκια η χώρα μας βρίσκεται στη 2η θέση στον κόσμο σε κατανάλωση τσιγάρων στους ενήλικες, ωστόσο στους εφήβους ηλικίας 15 ετών βρίσκεται λίγο πιο χαμηλά από το μέσο όρο της Ευρώπης.


Πηγή ΣΚΑΪ

Ελληνική Εβδομάδα κατά του καρκίνου του Δέρματος

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μελανώματος και της Ελληνικής Εβδομάδας κατά του Καρκίνου του Δέρματος η οποία πραγματοποιείται από το 2000 με μεγάλη επιτυχία, για 8η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί και φέτος, από τις 12 μέχρι και τις 16 Μαΐου, η δωρεάν δερματολογική εξέταση για το κοινό από δερματολόγους της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ).

Φιλαράκια ένα τηλεφώνημα στο 800 801 80 60 αρκεί για να κλείσει κάποιος προσωπικό ραντεβού στον πλησιέστερο δερματολόγο για να ελέγξει δωρεάν τους σπίλους (ελιές) στο δέρμα του για την ανίχνευση τυχόν μελανώματος ή άλλων μορφών καρκίνου του δέρματος.

Πηγή ΑΝΤ1

«Καποδίστριας 2» ένα εγχείρημα στο «σκοτάδι»

Έτοιμοι για διάλογο και με τη μελέτη ανά χείρας για τη νέα διοικητική δομή της χώρας, οι δήμαρχοι της χώρας αναμένουν διακαώς τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι πολυδιαφημιζόμενες εξαγγελίες παρατείνονται, από μήνα σε μήνα, αφήνοντας στο «σκοτάδι» τους αιρετούς, οι οποίοι ωστόσο καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις για το δεύτερο και σημαντικότερο εγχείρημα του «Καποδίστρια 2».

Φιλαράκια εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρο το άρθρο από το «Εθνος».

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ στο χάνι της Γραβιάς.

Συνεχίζονται οι τριήμερες εκδηλώσεις που έχουν οργανωθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας και τον Δήμο Γραβιάς στο ιστορικό χάνι, προς τιμήν του Οδυσσέα Ανδρούτσου και των παλικαριών του που πολέμησαν για την Ελευθερία.

Φιλαράκια στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης στο Χάνι της Γραβιάς, θα παραβρεθεί αύριο Κυριακή Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης.

Τρεις μήνες ανεξάρτητο Κόσοβο.

Στις 17 Μαΐου, θα γιορτάσου οι κάτοικοι του Κόσοβου την ανεξαρτησία τους. Το θέμα είναι τώρα που η προσοχή των διεθνών ΜΜΕ άρχισε να στρέφεται σε άλλα μέρη του κόσμου και οι πανηγυρισμοί καταλάγιασαν θα φανεί τι έχει να δώσει η πολιτική ηγεσία των κοσοβάρων και αυτοί περιμένουν πολλά.

Φιλαράκια εδώ είναι που λένε «και τώρα μόνοι», διότι δεν είναι εύκολη η διακυβέρνηση μια χώρας ακόμα και με την υποστήριξη των όποιων συμμαχικών.

Οι σκληροί πυρήνες φτώχειας στην Ελλάδα

Οι πλέον «σκληροί πυρήνες» κοινωνικών ανισοτήτων και φτώχειας αποτελούν οι νομοί Πρεβέζης, Αρτης, Αιτωλοακαρνανίας και ακολουθούν οι νομοί Πρέβεζας, Αρκαδίας, Μεσσηνία και Ηλείας. Η περιφέρεια της Αττικής με το μικρότερο ποσοστό φτώχειας (12%) βρίσκεται στο αντίθετο άκρο.

Φιλαράκια όπως ανέφερε στη Καθημερινή, ο ερευνητής και διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Πολιτικής του ΕΚΚΕ κ. Διονύσης Μπαλούρδος τα άτομα που βρίσκονται κάτω από το όριο σχετικής φτώχειας, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξυπηρέτησης στοιχειωδών αναγκών τους.

Πηγή Καθημερινή

Χτύπημα στο κύκλωμα των «νονών»

Οι θεωρούμενοι ως αρχηγοί της ομάδας μπράβων που ήλεγχε μαγαζιά στη Γλυφάδα

συνελήφθησαν. Πρόκειται για ένα 41χρονο μπράβο σεσημασμένος για ανθρωποκτονία και εκβιασμούς ενώ σχημάτισε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη 42χρονου, με παρόμοιο παρελθόν.

Φιλαράκια το πρόβλημα με τους μπράβους των νονών της νύχτας είναι υπαρκτό αλλά για πολλούς και διαφόρους λόγους το θάβουν.

Πηγή Εθνος

Και άλλες ακατάλληλες ποσότητες ηλιελαίου

Την άμεση απόσυρση ποσοτήτων ηλιελαίου επιμολυσμένου με ορυκτέλαιο ζητά από την αλυσίδα Lidl Ελλάς ο ΕΦΕΤ. Πρόκειται για επιμολυσμένο ηλιέλαιο το οποίο διακινήθηκε, μέσω του Βελγίου, από την εταιρεία Cargill Oil Packers, Prins Albertlaan 12, B-8870 Izegem, στην επιχείρηση Lidl ΕΛΛΑΣ και αφορά συσκευασμένο ηλιέλαιο συνολικής ποσότητας 356.400 L με ημερομηνία λήξης 30-06-2009.

Φιλαράκια πάλι καλά Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημέρωσε άμεσα την επιχείρηση και απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων ποσοτήτων και επιλήφθηκε των ελέγχων. Φαίνεται όμως πως το πρόβλημα με μολυσμένο ηλιέλαιο συνεχίζεται, βλέπε εδώ προηγούμενη αναφορά μας.

Στόπ στις προσλήψεις στους ΟΤΑ χωρίς ΑΣΕΠ

Η πρόθεση της ανεξάρτητης αρχής του ΑΣΕΠ είναι να βάλει STOP στις προκηρύξεις που εκδίδουν σωρηδόν οι εκατοντάδες φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η αντικατάστασή τους από πιο μαζικές διαδικασίες προσλήψεων

Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος το ΑΣΕΠ πρόκειται να ασκήσει «Βέτο» στον Πρ. Παυλόπουλο για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους, τις δημοτικές επιχειρήσεις και τις νομαρχίες της χώρας.

Φιλαράκια αν επιτευχθούν οι στόχοι της αρχής του ΑΣΕΠ θα παύσουν τα πολιτικά ρουσφέτια και θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες πρόσληψης και θα μειωθούν τα οικονομικά βάρη των υποψηφίων

Με άδεια ρεζερβουάρ θα μείνουμε.

Καθώς οι επαφές τους με τον υπουργό Μεταφορών Κ.Χατζηδάκη έχουν αποβεί άκαρπες, αφού το υπουργείο Μεταφορών έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να εγκρίνει μεγαλύτερη αύξηση, οι ιδιοκτήτες φορτηγών έχουν δηλώσει ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους επ' αόριστον. Οι απεργοί ζητούν αυξήσεις μεγαλύτερες του 5%

Φιλαράκια το αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύουμε να μείνουμε με άδειο ρεζερβουάρ στα αυτοκίνητά μας. Ήδη, πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αττική, καθώς και στην περιφέρεια, έκλεισαν, λόγω έλλειψης βενζίνης, ενώ ουρές σχηματίζονται έξω από εκείνα στα οποία υπάρχει ακόμη απόθεμα.

Εκδήλωση για τον εορτασμό της ημέρας της μητέρας

Με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας της μητέρας, η Ελληνική Εταιρία Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (δείτε εδώ) πραγματοποιεί τη Κυριακή εκδήλωση στο ολυμπιακό κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο.

Φιλαράκια σας παραθέτουμε αυτούσια την πρόσκληση και εάν βρεθούμε στην Αθήνα καλό θα είναι να την παρακολουθήσουμε.

«Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν τις χρονιές που μας πέρασαν οι παιδικές εκδηλώσεις «Μamma Mia» προ δύο ετών και «Mamma Μia Τoo» πέρσι, η ΕΛΕΠΑΠ, Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων, επανέρχεται αυτή τη φορά, με την ευγενική φιλοξενία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο με το «Mamma Μia Τhree» και προσκαλεί τους μικρούς και μεγάλους της φίλους , να δώσουν τις καλύτερες ευχές τους στις μανούλες που γιορτάζουν, σε μια εκδήλωση-γιορτή, την Κυριακή 11 Μαΐου 2008, από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.»

Πρώτη στην ακρίβεια η Ελλάδα

Τα σκήπτρα της ακρίβειας κατέχει η Ελλάδα, αφού οι καταναλωτές αγοράζουν έως 168% ακριβότερα σε σύγκριση με τους Γερμανούς ή τους Ολλανδούς
Σύμφωνα με την έρευνα του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, που παρουσιάζουν Τα Νέα, για ένα καλάθι με 86 προϊόντα, ο Έλληνας πληρώνει 215,7 ευρώ και ο Γερμανός 162,7.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα: Ένα κιλό γιαούρτι κοστίζει στο Βερολίνο 0,93 ευρώ και στην Αθήνα 2,49 ευρώ, ενώ για ένα μπουκάλι πορτοκαλάδα ενάμισι λίτρου ο Έλληνας πληρώνει 0,74 ευρώ και ο Γερμανός μόλις 0,39 ευρώ. Ακόμα και κατεξοχήν ελληνικά προϊόντα, όπως είναι η φέτα και οι πιπεριές Φλωρίνης, πωλούνται ακριβότερα στην Ελλάδα από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Έτσι 200 γραμμάρια φέτα κοστίζουν στο Βερολίνο 1,39 ευρώ και στην Αθήνα 1,88 ευρώ, δηλαδή 35,25% ακριβότερα, και για ένα γυάλινο βάζο με πιπεριές 720 γραμμ. ο Έλληνας καταναλωτής πληρώνει 1,79 ευρώ και ο Γερμανός καταναλωτής 1,49 ευρώ- δηλαδή 20,13% φθηνότερα.

Ανάλογη εικόνα και στην αγορά της Ολλανδίας: ένα κουτί δημητριακών 500 γραμμ. πωλείται στην Ολλανδία 2,21 ευρώ και στην Ελλάδα 2,96 ευρώ (33,94% ακριβότερα), ενώ κατά 51,2% ακριβότερα πωλείται ένα μπουκάλι σάλτσας κέτσαπ 570 γραμμ. στην Ελλάδα σε σχέση με την Ολλανδία.

Φιλαράκια σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις στο διάστημα Απριλίου 2006-Απριλίου 2007 σημειώνονται στο αλεύρι (19%), το ψωμί (17,3%), τα ζυμαρικά (22,4%), τα τυριά (15,8%), το βούτυρο γάλακτος (31,5%), τα σπορέλαια (35,4%), το φυσικό αέριο (45%) και το πετρέλαιο ( 38,6%). Στο θέμα είχαμε αναφερθεί και παλαιοτέρα δείτε εδώ.

Νέο μυστήριο με τη Siemens

Διαπλεκόμενοι, δημοσιογράφοι, εισαγγελέας και λοιποί συγγενείς είναι αναστατωμένοι από την αιφνίδια και αυτόβουλη παρουσία μιας μυστηριώδους γυναίκας στον εισαγγελέα, η οποία ζήτησε αστυνομική προστασία. Η κυρία ισχυρίζεται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση της Siemens, ως γραμματέας ενός από τα κορυφαία στελέχη της εταιρείας και κάτοχος ενός από τους επίμαχους λογαριασμούς της Ελβετίας.

Φιλαράκια καθώς αναφέρει το ΑΝΤΙBLOG η κυρία προηγουμένως ήταν γραμματέας υψηλά ισταμένου στελέχους της Ρηγίλλης, χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα αναγκαστικά για το στέλεχος της ΝΔ.