Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Τρισέ : οι τιμές, τιμές δεν θα έχουν








Σήμερα από το Ζάππειο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν Κλοντ Τρισέ, στην εισαγωγική του δήλωση είπε : «Οι ρυθμοί πληθωρισμού έχουν αυξηθεί σημαντικά από το φθινόπωρο κυρίως λόγω των αυξήσεων των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων», και πρόσθεσε «Οι ρυθμοί πληθωρισμού αναμένεται να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για μάλλον παρατεταμένη χρονική περίοδο και στη συνέχεια θα μειωθούν σταδιακά»

Φιλαράκια και ο Πρόεδρος της δημοκρατίας στην ίδια εκδήλωση αναφέρθηκε στην συμπεριφορά των ελληνικών τραπεζών απέναντι στους δανειολήπτες, και στο πρόβλημα ύπαρξης άνω των 400.000 νοικοκυριών τα οποία αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις τους και ευρίσκονται σε απόγνωση.

Για πλήρη ανάγνωση των δηλώσεων Τρισέ και Γκαργκάνα δείτε εδώ.
Πηγή Ναυτεμπορική

ΜΙΝΕΡΒΑ και ΕΛΑΙΣ είναι οι εταιρείες με τη διατροφική βόμβα

Επιτέλους από πρωτοβουλία των εταιρειών μαθαίνουμε ποιες είναι αυτές που διοχέτευσαν στην αγορά το νοθευμένο ηλιέλαιο, δείτε προηγούμενη ανάρτησή μας εδώ. Και οι εταιρείες αυτές είναι η Μινέρβα και η Ελαϊς, οι οποίες ανακοίνωσαν την απόσυρση των νοθευμένων ηλιελαίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ 682 τόνους προμηθεύτηκε η Μινέρβα και πάνω από 252 τόνους προμηθεύτηκε η ΕΛΑΙΣ, το θέμα είναι που έχει διατεθεί η υπόλοιπη ποσότητα, μέχρι τους 2.000 τόνους που εισήχθησαν παράνομα από την Ουκρανία από τα Λιμάνια του Βόλου και της Ελευσίνας.

Φιλαράκια αν αυτές οι εταιρείες εισάγουν στην αγορά αυτής της ποιότητας λάδια που πάει η πρόσφατη διαφήμιση για αγορά λαδιού με όνομα;

Μόνο σε θαύμα μπορεί να ελπίζει η Κλίντον

Μόνο σε θαύμα μπορεί να ελπίζει η Κλίντον μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων προκριματικών, ενώ ανώτατα στελέχη των Δημοκρατικών συσπειρώνονται γύρω από την υποψηφιότητα Ομπάμα.

Φιλαράκια περισσότερες λεπτομέριες για το θέμα αυτό μπορείται να δείτε εδώ.

Πηγή Foreignpress

Ο Πούτιν πρωθυπουργός της Ρωσίας.

Με ψήφους 392 υπέρ έναντι 56 κατά, η ρωσική Κρατική Δούμα εξέλεξε σήμερα πρωθυπουργό της Ρωσίας τον έως χθες πρόεδρο της χώρας και νυν ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία» Βλαντίμιρ Πούτιν.
Απευθυνόμενος νωρίτερα στο σώμα των βουλευτών με τις προγραμματικές του δηλώσεις, ο Βλαντίμιρ Πούτιν περιέγραψε ως κεντρικό στόχο της κυβέρνησής του την άνοδο της ανταγωνιστικότητας της ρωσικής οικονομίας και την κατάκτηση ηγετικών θέσεων παγκοσμίως στους δείκτες ποιότητας ζωής των πολιτών (επίπεδο εισοδήματος, κοινωνικών παροχών, ποιότητα παιδείας και υγείας, προσδόκιμο ζωής και στέγαση). Έθεσε μάλιστα το στόχο να ξεπεράσει η Ρωσία σε ΑΕΠ τη Μεγάλη Βρετανία εντός του 2008.
Ο Ρώσος ηγέτης υποσχέθηκε φορολογική μεταρρύθμιση και καταπολέμηση της διαφθοράς και ζήτησε τη στήριξη της Βουλής για τον εκσυγχρονισμό και την «τακτοποίηση» της ρωσικής οικονομίας, θέτοντας ως πρώτιστο στόχο τον έλεγχο του πληθωρισμού, που κινήθηκε πέρυσι εκτός ελέγχου με διψήφιο ποσοστό, καθώς και τη σταθεροποίηση των τιμών στα τρόφιμα. Μεταξύ άλλων, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεσμεύτηκε ότι θα φροντίσει ιδιαίτερα τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και το προσωπικό τους, τους βετεράνους του πολέμου και τους συνταξιούχους και γενικότερα τα πιο αδύνατα στρώματα του πληθυσμού, υποσχόμενος την εκπόνηση προγράμματος κατά της φτώχειας έως το τέλος του χρόνου, αλλά και την καταπολέμηση του αλκοολισμού και του καπνίσματος.

Φιλαράκια εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι έγινε στον Πούτιν υποβάθμιση ή αναβάθμισή του με τα νέα του καθήκοντα.

Πηγή ΕΤ3

Το Χρηματιστήριο σήμερα

Οριακή άνοδο παρουσίασε σήμερα το χρηματιστήριο κατά 0,13% και ο δείκτης τιμών έκλεισε στις 4.266,84 μονάδες.

Φιλαράκια η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 340 εκατ. Ευρώ εκ των οποίων 33,4 εκατ. Ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων

Τα ελληνικά δελτία ειδήσεων












Φανταστικό το σκίτσο, το οποίο σατιρίζει τα ελληνικά δελτία ειδήσεων

Φιλαράκια δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, διότι παρακολουθόντας τα Ελληνικά δελτία ειδήσεων στο τέλος υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να αναρωτηθείς αν πράγματι η γη εξακολουθεί να γυρίζει.

Φωτ: ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Σώστε τα παιδιά!!!

Ο φόρος αίματος εξακολουθεί να αυξάνεται εξ’ αιτίας του κυκλώνα Nargis, ο οποίος έπληξε τη νοτιοδυτική ακτή της χώρας Μιανμάρ, το Σάββατο, 3 Μαΐου. Μέλη της διεθνούς οργάνωσης Save the Children έχουν ξεκινήσει προσπάθειες αρωγής σε πέντε περιφέρειες που πλήττονται περισσότερο από την καταιγίδα.

Φιλαράκια από τη Δευτέρα η οργάνωση Σώστε τα παιδιά (Save the Children) έχει μοιράσει δύο μετρικούς τόνους τροφίμων, πλαστικά φύλλα, ταμπλέτες καθαρισμού του νερού, εξοπλισμό κουζίνας, άλλα μη εδώδιμα προϊόντα σε πάνω από 50000 παιδιά και οι οικογένειες των οποίων τα σπίτια έχουν καταστραφεί

Χρήση πυρηνικής ενέργειας στην Ελλάδα










Σήμερα πραγματοποιείται διεθνές συνέδριο για την αναγέννηση της πυρηνικής ενέργειας στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Οι επιστήμονες που συμμετέχουν στο συνέδριο αναφέρουν ότι σήμερα παρατηρείται διεθνώς μια ανάκαμψη της πυρηνικής ενέργειας μετά την δεκαετία του '90 που υπήρχε παρακμή, καθώς αυτή την περίοδο κατασκευάζονται 28 πυρηνικοί αντιδραστήρες κι έχει ανακοινωθεί η κατασκευή άλλων 50

Φιλαράκια παράλληλα, όλοι οι συμμετέχοντες στο συνέδριο συμφώνησαν ότι είναι η ώρα να ανοίξει ο διάλογος για τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας στην Ελλάδα, και τη λειτουργία πυρηνικού σταθμού μετά το 2020.

Πηγή ΣΚΑΪ

Αναδρομική άδεια στις μητέρες

Όπως γράφει στο πρωτοσέλιδό του ο Αδέσμευτος Τύπος, αναδρομική ισχύ για τις ασφαλισμένες του ΙΚΑ που έχουν γεννήσει και βρίσκονται σε άδεια λοχείας θα έχει η εφαρμογή της ρύθμισης του ασφαλιστικού νόμου για τη χορήγηση 6 μηνών επιπλέον άδειας μητρότητας.

Φιλαράκια δείτε το πλήρες άρθρο εδώ.

Λαϊκές Αγορές Λαμίας, μεγάλο το κόστος καθαριότητας δηλώνει ο Δήμαρχος

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Κοτρωνιάς στο κεντρικό δελτίο του FM1το κόστος καθαριότητας των λαϊκών αγορών είναι 2.000 ευρώ για το Σάββατο και 1.000 ευρώ για κάθε άλλη λαϊκή

Προς το παρόν δεν νομιμοποιήται η όποια είσπραξη, αλλά έχουν εισηγηθεί οι της αυτοδιοίκησης για την νομοθετική ρύθμιση του θέματος

Φιλαράκια όντος είναι μεγάλο το κόστος για τον δήμο και θα πρέπει το κόστος αθτό να επιμερισθεί

Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Έβερεστ









Σε υψόμετρο 8.848,42μ. στο Έβερεστ κατάφεραν να ανεβάσουν την Ολυμπιακή φλόγα Κινέζοι ορειβάτες οι οποίοι φωτογραφήθηκαν έχοντας στα χέρια τους την Ολυμπιακή φλόγα, την Ολυμπιακή σημαία και το έμβλημα των Ολυμπιακών αγώνων.

Φιλαράκια δείτε την χαρά τους και το καμάρι τους.

Πετρέλαιο : Νέα κούρσα ανόδου

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η συνεχής αύξηση πετρελαίου παγκοσμίως με συνέπεια σήμερα να κινείται σταθερά πάνω από 123 δολάρια στις Αγορές της Ασίας οι οποίες έκλεισαν πριν από λίγο.

Φιλαράκια χθες στη Νέα Υόρκη έφθασε μια ανάσα από τα 124 δολάρια το βαρέλι, οι συνέπειες πλέον για μας του καταναλωτές είναι απρόβλεπτες.

Φώλιας: Εκτός του ενεργειακού μας σχεδιασμού η πυρηνική ενέργεια

Επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι πώς δεν υπάρχει η πυρηνική ενέργεια στον ενεργειακό μας σχεδιασμό, δήλωσε απόψε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ενεργειακά κτίρια ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας. Την ξεκάθαρη αυτή αυτή θέση διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας και κατά το κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου για τις κλιματικές αλλαγές. Οπως είπε ο κ.Φώλιας η Ελλάδα παρακολουθεί με προσοχή την λειτουργία ή δημιουργία η σχεδιασμό πυρηνικών αντιδραστήρων σε γειτονικές χώρες και απαιτεί απόλυτη εφαρμογή όλων των κανόνων ασφαλείας.

Φιλαράκια για περισσότερα δείτε εδώ

Πηγή ΑΠΕ

Διατροφική Βόμβα

Σύμφωνα με τον Alpha διατροφική βόμβα με νοθευμένο ορυκτέλαιο ηλιέλαιο, την ανάκληση του οποίου διέταξε ο ΕΦΕΤ. Το προϊόν προέλευσης Ουκρανίας εισήγαγαν από την Ελβετία δύο Ελληνικές εταιρίες, με σκοπό να υποστεί ραφινάρισμα

Φιλαράκια το ορυκτέλαιο είναι λάδι όμοιας χημικής δομής με το ηλιέλαιο και χρησιμοποιείται μόνο ως λιπαντικό για τις μηχανές των αυτοκινήτων.

Σκάνδαλο στον Ο.Τ.Ε.









Φιλαράκια σκάνδαλο αποτελούν οι νέες προσλήψεις στον οργανισμό.

Ιδού ένα δείγμα.

Πηγή Vavanta

Χρώμα στα χαράματα


Από την Ελευθερία Αρβανιτάκη

Ο υπουργός Χατζηδάκης στα Κ. Βούρλα

Διημερίδα οργανώνουν σήμερα στα Κ. Βούρλα η ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. (ΕΡΓΟΣΕ) και το τμήμα του ΤΕΕ με θέμα τα μεγάλα έργα της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Τιθορέας – Δομοκού.

Κατά την έναρξη της διημερίδας θα παραστεί και ο Υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος θα επισκευθεί την περιοχή μας

Φιλαράκια χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. (ΕΡΓΟΣΕ), ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, και εκπρόσωπος του Νομάρχη Φθιώτιδας.

Βιβλική καταστροφή, χιλιάδες οι νεκροί

Ο κυκλώνας Ναργκίς έπληξε την νύκτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, την περιοχή του δέλτα και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την Ρανγκούν, την παλιά πρωτεύουσα και την πολυπληθέστερη πόλη της χώρας.
Περίπου 1.000.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι και μια έκταση 5.000 τετρ.χλμ στο Δέλτα του Ιραγουάντι είναι καλυμμένη από νερά μετά το πέρασμα του καταστροφικού κυκλώνα στη Μιανμάρ, που στοίχισε την ζωή σε σχεδόν 22.500 ανθρώπους, δήλωσε εκπρόσωπος υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ.
Ας σημειωθεί ότι λόγω του πολύχρονου στρατιωτικού καθεστώτος της Μιανμάρ ο ΟΗΕ δεν έχει ανεπτυγμένο δίκτυο στο εσωτερικό της χώρας.
Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ, πίεσε σήμερα τη χούντα της Μιανμάρ να αποδεχτεί τη διεθνή βοήθεια.
"Πιέζω την κυβέρνηση της Μιανμάρ να επιτρέψει στις οργανώσεις αρωγής να φθάσουν σε αυτούς που έχουν ανάγκη", αναφέρει ο Ζέλικ, σε ανακοίνωση του.
"Εκφράζουμε την συμπάθεια μας στα χιλιάδες θύματα αυτής της φοβερής τραγωδίας", πρόσθεσε.
Φιλαράκια μετά τον κυκλώνα, η χούντα της Μιανμάρ αποδέχτηκε τις προτάσεις για ξένη βοήθεια έθεσε όμως τους όρους της: οι ειδικοί για την παροχή βοήθειας θα πρέπει να διαπραγματευτούν με τις αρχές, δήλωσε ο Μαούνγκ Μαούνγκ Σούε, υπουργός Κοινωνικής Προστασίας.