Κυριακή 11 Μαΐου 2008

O Παναθηναϊκός στα προκριματικά του Champions League

Οι πράσινοι παρουσία για πρώτη φορά στο γήπεδο της Λεωφόρου των Βαρδινογιάννη και Βγενόπουλου προς διπλή τέρψη των φιλάθλων του πήρε το διαβατήριο για τα προκριματικά του Champions League νικώντας τον Άρη με 3-1.

Φιλαράκια η ΑΕΚ, μετά την ισοπαλία της στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο 2-2, έμεινε στα κρύα του λουτρού και κατάφερε το παιχνίδι της Τετάρτης να είναι χωρίς βαθμολογική σημασία. Καλά ξεμπερδέματα Νικολαϊδη.

Ασθενοφόρα και Λεωφορεία της ΕΘΕΛ εφοδιάζονται κανονικά.

Έως αυτή την ώρα δεν έχει παρουσιαστεί πρόβλημα στον ανεφοδιασμό με καύσιμα στα ασθενοφόρα και στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, μετά από εντολή του υπουργού Εσωτερικών τα ασθενοφόρα προμηθεύονται βενζίνη από τα πρατήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ειδική μέριμνα υπήρξε από την πλευρά των απεργών οδηγών, οι οποίοι επέτρεψαν, για τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, να εφοδιαστούν με καύσιμα από τα βυτιοφόρα του Οργανισμού.

Φιλαράκια πάλι καλά, διότι ασθενοφόρα και λεωφορεία εξυπηρετούν τον απλό κοσμάκη.


Ικανοποίηση Πατριάρχη και Αρχιεπισκόπου

Όπως και σε προηγούμενη αναφορά μας είχαμε αναφέρει, δείτε εδώ, υπήρξε επτάωρη συνομιλία στο Φανάρι μεταξύ των δύο Προκαθημένων, μετά την οποία και οι δύο πλευρές δήλωσαν την ικανοποίησή τους. Στη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών συμφωνήθηκε μεταξύ άλλων, η ενιαία εκπροσώπηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και η εναρμόνιση του καταστατικού χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος με την Πατριαρχική Πράξη του 1928.

Φιλαράκια μετά τα προβλήματα που είχαν υπάρξει με τον Μακαριστό Χριστόδουλο τώρα τα πράγματα δείχνουν να ομαλοποιούνται.

Πηγή ΑΝΤ1

Ανάσα στην Αγορά

Μια είδηση της τελευταίας στιγμή οι απεργοί ιδιοκτήτες βυτιοφόρων αυτοκινήτων σε μια κίνηση ένδειξη καλής θέλησης θα επιτρέψουν σε 200 βυτιοφόρα ιδιοκτησίας εταιρειών να εφοδιάσουν με καύσιμα τα βενζινάδικα της χώρας για κάποια εξομάλυνση της αγοράς

Φιλαράκια η κίνηση αυτή των ιδιοκτητών βυτιοφόρων γίνεται μετά την ανακοίνωση του υπουργού Χατζηδάκη ότι αύριο Δευτέρα θα κανονίσει ραντεβού μαζί του και με την υπουργό Φάνη-Πετραλιά.

Βενζίνη πάπαλα.

Αν και ουρές έχουν σχηματιστεί έξω από τα ελάχιστα βενζινάδικα που έχουν ακόμη βενζίνη, οι πρατηριούχοι αυτοί εκτός του ότι δίνουν τη βενζίνη με το δελτίο δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αισχροκερδούν. Όλα τα είδη βενζίνης είναι είδος προς εξαφάνιση σε όλη τη χώρα όπως και προηγούμενα είχαμε αναφέρει δείτε εδώ.

Φιλαράκια τη Δευτέρα συνεδριάζουν οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων για την τύχη της απεργίας τους, ενώ προβλήματα στη χώρα παρουσιάζονται από την απεργία των φορτηγών, δείτε εδώ προηγούμενη αναφορά μας. Μην ξεχνάμε όπως έχουμε αναφέρει, δείτε εδώ, τη Δευτέρα απεργούν και τα ταξί σ’ όλη τη χώρα.

Ένα υπέροχο ταργούδι για τη μαμά

Συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και την οικονομική πρόοδο.

Την Τρίτη και στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, συζήτηση διοργανώνουν από κοινού το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής με το Σύλλογο Αποφοίτων της Σχολής Φλέτσερ (Fletcher) του Πανεπιστημίου του Ταφτς (Tufts) της Βοστώνης, με θέμα «Το δίλημμα της Βιώσιμης Ανάπτυξης: Κλιματική Αλλαγή ή Οικονομική Πρόοδος».

Φιλαράκια στη συζήτηση ομιλητές θα είναι ο καθηγητής Dr William Moomaw ο οποίος είναι κάτοχος του Νομπέλ Ειρήνης 2007 και ο καθηγητής Dr Bruce McKenzie Everett πρώην ανώτερο στέλεχος της Exxon. Από συζητήσεις καλά πάμε από περιβάλλον και κλίμα δεν ξέρω πως πάμε.

GP της Κωνσταντινούπολης

Ο Φελίπε Μάσα νικητής στο Ινσταμπούλ Πάρκ της γείτονος Τουρκίας, η σωστή οδήγηση του Μάσα σε συνδυασμό με τη σωστή πολιτική της Ferrari στη χρήση μαλακής γόμας ελαστικών έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Φιλαράκια ο Μάσα νίκησε για 3η σερί χρονιά στο συγκεκριμένο αγωνιστικό χώρο Αφήνοντας στη δεύτερη θέση την McLaren του Λιούις Χάμιλτον, και στην Τρίτη τον ομοσταυλό του Κίμι Ράικονεν, κάνοντας το 1-3 για την Ferrari.

Λίβανος εν μέσω κυβερνώσας πλειοψηφίας και Χεζμπολάχ.

Συνεχίζονται και σήμερα οι μάχες ανάμεσα σε οπαδούς της αντιπολίτευσης και της Κυβέρνησης και σταμάτησαν όταν ο στρατός άρχισε να αναπτύσσεται στην είσοδο της πόλης. Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Λιβάνου περιπολούν στη Βηρυτό, μετά την απόφαση της Χεζμπολάχ να αποσύρει τις δυνάμεις της από την πρωτεύουσα.

Φιλαράκια τελικά μια γυναίκα σκοτώθηκε στο σπίτι της και πολλά άτομα τραυματιστήκαν στις συγκρούσεις αυτές κατά τις οποίες έγινε χρήση βαρέων όπλων, ανάμεσα στους οπαδούς της κυβερνώσας πλειοψηφίας και τους Αλλαουίτες, πιστούς στη Χεζμπολάχ, την οποία υποστηρίζουν η Συρία και το Ιράν.

Πηγή ert.gr

Λύση στο πρόβλημα της βενζίνης

Σας παραθέτουμε μια πρόταση για τη λύση του προβλήματος της βενζίνης από το vavanta

25ος Γύρος της Αθήνας και Μαραθώνια πορεία Ειρήνης

Σήμερα διεξάγονται ο 25ος Γύρος της Αθήνας και η Μαραθώνια πορεία Ειρήνης, η πορεία ειρήνης έχει ξεκινήσει στις 8:30 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα και θα τερματιστεί στις 7:30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος.

Φιλαράκια ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης (ΟΝΑ) διοργανώνουν τον 25ο Γύρου της Αθήνας, η μετακίνηση με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι δωρεάν κατά τις ώρες διεξαγωγής (7.00-14.00) του Γύρου, με την επίδειξη της κάρτας συμμετοχής.

Από τον Ιανουάριο του 1965 η CIA τα γνώριζε όλα

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος (περισσότερα δείτε εδώ) της Κυριακής απόρρητο τηλεγράφημα αποκαλύπτει ότι η CIA είχε προβλέψει και τον διάδοχο του Παπανδρέου από το 1965.

Φιλαράκια το απόρρητο τηλεγράφημα της CIA με ημερομηνία 21 Ιανουαρίου 1965 αποδεικνύει, ότι γνώριζε τις κινήσεις του βασιλιά την ταραγμένη περίοδο του 1965, που οδήγησαν στην αποστασία και στην πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου.

Άνοιξαν οι κάλπες στη Σερβία.

Χωρίς προβλήματα διεξάγονται οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Σερβία. Οι 6,7 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στους εκλογικούς καταλόγους καλούνται να εκλέξουν 250 αντιπροσώπους στη Βουλή μεταξύ 3.137 υποψηφίων από 22 πολιτικούς συνδυασμούς.

Στις εκλογές συμμετέχουν Το εθνικιστικό Ριζοσπαστικό κόμμα Σερβίας (SRS), το οποίο θεωρείται και το φαβορί για τη νίκη, δεύτερος στις δημοσκοπίσεις ο συνδυασμός του προέδρου της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς που υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ο συνασπισμός που ηγείται ο απερχόμενος πρωθυπουργός Βόισλαβ Κοστούνιτσα έρχεται τρίτος στις δημοσκοπήσεις και άλλα τρία κόμματα τα οποία αναμένεται να ξεπεράσουν το 5% ποσοστό που απαιτείται για την είσοδο στη βουλή.

Φιλαράκια το θέμα είναι ότι επικρατεί ηρεμία στην περιοχή και ιδιαίτερα στην περιοχή του Κοσόβου.

Πηγή Καθημερινή

Γιορτή «όλων» των μανάδων του κόσμου

Ένα «ελάχιστο» δείγμα μητρικής αγάπης

Φιλαράκια Χρόνια Πολλά σε όλες τις Μανούλες του κόσμου.

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Φιλαράκια αντιγράψτε τη παρακάτω συνταγή για να έχετε το Φαρμακείου του Θεού στο σπίτι σας
Μια φέτα καρότο μοιάζει πολύ με το ανθρώπινο μάτι - είναι σαν να βλέπουμε την κόρη, την ίριδα και τις ακτινοειδείς ραβδώσεις του ματιού! ΝΑΙ η επιστήμη επιβεβαιώνει ότι τα καρότα προωθούν τη ροή αίματος στο μάτι και ενισχύουν τη λειτουργία του,,,.
Η τομάτα είναι κόκκινη και έχει τέσσερις κοιλότητες ή κοιλίες. Και η καρδιά είναι κόκκινη και έχει και αυτή τέσσερις κοιλίες. Η επιστημονική έρευνα δείχνει ότι η τομάτα είναι καταπληκτική τροφή για την καρδιά και το αίμα.
Τα σταφύλια σχηματίζουν τσαμπί που έχει το σχήμα της καρδιάς. Η κάθε ρόγα μοιάζει με αιμοσφαίριο και έχει αποδειχτεί ότι τα σταφύλια είναι καταπληκτική τροφή προς υποστήριξη και ενίσχυση της λειτουργίας της καρδιάς, που εκτός τούτου εμπλουτίζει και ισχυροποιεί το αίμα.
Το καρύδι μοιάζει με μικροσκοπικό εγκέφαλο με δύο ημισφαίρια και παρεγκεφαλίδες. Ακόμα και οι πτυχώσεις του καρυδιού του προσδίδουν την όψη του νεόφλοιου του εγκεφάλου. Γνωρίζουμε ότι τα καρύδια υποστηρίζουν την ανάπτυξη των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο.
Τα κοινά κόκκινα φασόλια μοιάζουν πολύ με τα ανθρώπινα νεφρά και όντως υποστηρίζουν στο κατακόρυφο τη λειτουργία τους..
Το σέλινο, το μποκ τσόι και το ρεβέντι μοιάζουν με κόκκαλα. Αυτές οι τροφές συντελούν στην ανάπτυξη δυνατών οστών. Τα οστά μας αποτελούνται κατά 23% από νάτριο. Αν δεν παίρνουμε αρκετό νάτριο με την τροφή μας, τότε το σώμα μας το αφαιρεί από τα κόκκαλα, με αποτέλεσμα αυτά να αποδυναμώνονται. Οι παρά πάνω τροφές ενισχύουν επομένως τη σκελετική μας δομή, όπως υποδηλώνει εξάλλου το σχήμα τους .
Η μελιτζάνα, τα αβοκάντο, τα αχλάδια ενισχύουν την υγεία και τη λειτουργία της μήτρας, καθώς και του τραχήλου της μήτρας - ενδιαφέρον δε παρουσιάζει το γεγονός ότι το σχήμα τους θυμίζει πολύ αυτό το γυναικείο όργανο. Σήμερα, η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι η κατανάλωση ενός αβοκάντο την εβδομάδα συντελεί στην εξισορρόπηση των ορμονών μιας γυναίκας και ότι τη βοηθάει να χάσει το βάρος που έχει πάρει μετά από γέννα και ότι την προστατεύει από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει δε το γεγονός ότι το άνθος του αβοκάντο χρειάζεται ακριβώς 9 μήνες για να αναπτυχθεί σε ώριμο φρούτο. Στα πιο πάνω λαχανικά και φρούτα υπάρχουν πάνω από 14.000!!! φωτολυτικές θρεπτικές ουσίες (η σύγχρονη επιστήμη έχει μελετήσει ΜΟΛΙΣ 141 από αυτές).
Τα σύκα είναι γεμάτα σπόρια και αναπτύσσονται ανά δύο. Τα σύκα αυξάνουν την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων και έτσι βοηθούν στην καταπολέμηση της στειρότητας στους άντρες.
Οι γλυκοπατάτα μοιάζει πολύ με το πάγκρεας και ενισχύει τη λειτουργία του παγκρέατος προσφέροντας ανεκτίμητη βοήθεια στους διαβητικούς με το να σταθεροποιεί το γλυκαιμικό δείκτη.
Οι ελιές ενισχύουν την υγεία και τη λειτουργία των ωοθηκών.
Τα γκρέιπφρουτ, τα πορτοκάλια και άλλα εσπεριδοειδή έχουν εκπληκτική ομοιότητα με τους μαστικούς αδένες γυναικών και όντως βοηθούν να παραμένουν τα στήθη των γυναικών υγιή και διευκολύνουν τη ροή του λέμφους εντός του λεμφικού συστήματός των στηθών…
Τα κρεμμύδια έχουν το σχήμα κυττάρου. Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι τα κρεμμύδια βοηθούν τα κύτταρα να απαλλαγούν από τοξίνες. Επίσης, όταν τα κόβουμε, παράγουν δάκρυα, καθαρίζοντας επιθηλιακά κύτταρα του ματιού.

Σεισμός 5,6 της κλίμακας Ρίχτερ στη Νότια Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σεισμός σημειώθηκε στις χθες 10 Μαΐου στις 20:53 στη Νότια Ελλάδα ισχύος 5,6 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.

Φιλαράκια ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη νότια Πελοπόννησο και μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχαν αναφερθεί ζημιές.

Προκλητική δεύτερη κατανομή των ρύπων.

Προκλητική χαρακτηρίζεται η δεύτερη κατανομή ρύπων που έγινε για την ελληνική βιομηχανία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ελληνικού δημοσίου. Κι’ αυτό, γιατί αποκλείσθηκαν από τη διαδικασία ακόμα και λειτουργούσες μονάδες της ΔΕΗ, την ίδια ώρα που κάποιες άλλες, όπως, για παράδειγμα, η Αλουμίνιον της Ελλάδας εξασφάλισαν σημαντικά «αποθέματα».

Φιλαράκια η σημαντική παράμετρος του όλου θέματος, όμως, έχει να κάνει με τη λειτουργία των βιομηχανικών ομίλων, η οποία πλέον στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται παγκοσμίως, εξαρτάται άμεσα από τα δικαιώματα των ρύπων που διαθέτουν και όπως πάντα στην Ελλάδα τα πάντα ρυθμίζονται…

Πηγή Καθημερινή

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης «Ηταν καιρός να ξαναδούμε το ’65…»

Σας παραθέτουμε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον Αλέξη Παπαχελά όπως ακριβώς την αναφέρει η Καθημερινή.

Φιλαράκια τα συμπεράσματα είναι δικά σας…

Εάν σας ενδιαφέρει να διαβάστε την πλήρη συνέντευξη δείτε εδώ.

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος για τη Siemens.

«Μείζον πολιτικό θέμα εγείρεται από την υπόθεση της Siemens» όπως δήλωσε στο βραδινό δελτίο της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος. Πρόσθεσε ότι είναι πολύ σοβαρότερο ότι η διαπλοκή και η μίζα έγιναν καθεστώς στον ΟΤΕ οδηγώντας στη σημερινή μείωση της άξιας του.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος επισήμανε ότι ο υπάρχον νόμος, περί ευθύνης υπουργών, υστερεί, καθώς δεν διαμορφώνει υψηλό αίσθημα πολιτικής ευθύνης και κριτήρια αυστηρής διαφάνειας στη λήψη των αποφάσεων αλλά και γιατί μέσα από ρυθμίσεις περί παραγραφών χάνεται η ουσία.
Φιλαράκια στο δικαστικό μέρος της υπόθεσης, ο αριθμός των ύποπτων που έχει καλέσει ο εισαγγελέας ανέρχεται στους 20.

Πηγή ΣΚΑΪ

Την Ελλάδα βολεύουν οι πρόωρες εκλογές στα Σκόπια

Με αφορμή την έναρξη, την Κυριακή, της προεκλογικής εκστρατείας για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στα Σκόπια που έχουν προγραμματισθεί για την 1η Ιουνίου, σε δηλώσεις προέβη ο πρόεδρος Μπράνκο Τσερβένκοφσκι. Και μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «Δυστυχώς, κάποιοι φόβοι μου, τους οποίους εξέφρασα δημόσια και κατά τη συζήτηση στη Βουλή πριν από τη λήψη της απόφασης για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, επαληθεύθηκαν» και προσέθεσε ότι «η κατάσταση status quo που δημιουργείται δεν συνεισφέρει καθόλου στη διαπραγματευτική διαδικασία και βολεύει απολύτως την Ελλάδα».

Φιλαράκια τέλος ο Τσερβένκοφσκι σχετικά ότι με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών δόθηκε στην Ελλάδα το δικαίωμα να εκμεταλλευθεί τη στιγμή και να επιβραδύνει τις συνομιλίες δήλωσε «Σε κάθε περίπτωση», τόνισε ο κ. Τσερβένκοφσκι, «ο χρόνος τώρα δουλεύει υπέρ τους και με τον τρόπο αυτό δεν εξυπηρετούνται ούτε τα συμφέροντα και οι επιδιώξεις τόσο των ΗΠΑ όσο και άλλων να βρεθεί σύντομα λύση στο ζήτημα της ονομασίας».

Ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια στη Μιανμάρ

Μετά τον εξαναγκασμό της εκ των πραγμάτων, η χούντας της Μιανμάρ αποφάσισε να δεχθεί τη βοήθεια «απ’ όπου κι αν προέρχεται» προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του κυκλώνα Ναργκίς που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στη χώρα. Ήδη δύο πλοία και 11 αεροσκάφη με είδη πρώτης ανάγκης έχουν φθάσει την Παρασκευή στη Μιανμάρ, μία εβδομάδα μετά τον κυκλώνα.

Φιλαράκια το πρωί αναχώρησε το δεύτερο ελληνικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας C-130, για τη Μιανμάρ φορτωμένο με περίπου 7,5 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας που παραχωρήθηκαν από το υπουργείο Υγείας και τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Δείτε προηγούμενες σχετικές αναφορές μας στο θέμα εδώ και εδώ.