Τρίτη 29 Απριλίου 2008

Ο Ηρακλής πρωταθλητής για 4η φορά στο βόλεϊ

Τελικά η Λαμία κατέκτησε την 4η θέση αφού έχασε στου Ρέντη με 3-1 σέτ από τον Ολυμπιακό τα σέτ 25-23, 19-25, 25-14, και 25-21, σε μια αξιοπρεπή εμφάνιση.

Ο Ηρακλής νίκησε και στο τρίτο παιχνίδι τον Παναθηναϊκό με 3-1 σέτ (26-24, 25-27, 22-25, 21-25) και κατέκτησε το 4ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Φιλαράκια μακάρι και του χρόνου η Λαμία να έχει ανάλογη επιτυχία και γιατί όχι.

Μονόδρομος αύριο η νίκη της Λαμίας


Η βαθμολογία των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα της Γ εθνικής είναι για μεν τη Λαμία 28β και για δε την Αναγέννηση Άρτας 28β επίσης, σε ισάριθμους αγώνες.

Φιλαράκια με δεδομένο ότι έχουν διαφορά 3β από τις ευρισκόμενες ομάδες στην επικίνδυνη ζώνη, το Πολύκαστρο και Προσοτσάνη, αντιλαμβανόμενα ότι η νίκη για την ομάδα μας αποτελεί μονόδρομο, εμείς ευχόμαστε με τη νίκη.

Επαφές προγραμματίζει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Αρχίζουν από αύριο οι συναντήσεις του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τους υποψήφιους επενδυτές. Πρώτα θα συναντηθεί με τον Ανδρέα Βγενόπουλο και με τον Νίκο Πατέρα. Η κατάσταση ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει καθώς ο Τζίγγερ ήταν φειδωλός στη συνέντευξη Τύπου για τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Το πρόβλημα είναι η διάθεση των μετοχών και όχι μόνο, έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτηση βλέπε εδώ σ’ αυτά, αλλά και ο αριθμός των μετοχών που θα μπορεί να αγοράσει ο κάθε ενδιαφερόμενος. Οι υποψήφιοι είναι πάρα πολλοί και κάθε μέρα ακούγονται και νέα ονόματα Κροίσων. Φήμες θέλουν τον Τζίγγερ να αρνείται να παραχωρήσει έστω και μια μετοχή στους Γιαννακόπουλους.
Φιλαράκια το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Τζίγγερ έκανε μεγάλη μαγκιά γιατί χωρίς να βάλει ούτε ένα ευρώ διπλασίασε την αξία της ομάδας και παρέμεινε απόλυτος κυρίαρχος, το ερώτημ είναι ποιο αποτέλεσμα θα υπάρξει για την ιστορική ομάδα του Παναθηναϊκού.

Κάτι ωραίο, από παλιά ομορφιά

Συμφωνία υπεγράφη στη Μόσχα

Συμφωνία υπεγράφη πριν από λίγες ώρες στη Μόσχα για την κατασκευή και λειτουργία του νέου αγωγού φυσικού αερίου South Stream. Η συμφωνία υπεγράφη στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στη Μόσχα.

Φιλαράκια επιπλέον μίλησαν εκτός από την στρατηγική σχέση Ελλάδας - Ρωσίας και στη σημασία της μεταξύ τους ενεργειακής συνεργασίας, οι δυο ηγέτες συζήτησαν επίσης για την κατάσταση στο Κόσσοβο αλλά και για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Πηγή ΕΡΤ

Το χρηματιστήριο σήμερα

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Τρίτη. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.121,96 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο 1,50%.

Φιλαράκια η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 386,5 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 40,47 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Υπουργείο Εσωτερικών : Ανάλυση τροχαίων ατυχημάτων.

Σε ανάλυση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων που συνέβησαν κατά την πρόσφατη περίοδο των εορτών του Πάσχα από 24/42008 έως 28/4/008 προέβη το Υπουργείο Εσωτερικών και τα ανακοίνωσε με δελτίου τύπου.

Τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (18, σε σύνολο 20), συνέβησαν στο δευτερεύον Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο, καθώς και σε αστικές περιοχές. Αντιθέτως, στο βασικό Εθνικό οδικό άξονα της χώρας (Π.Α.Θ.Ε.) ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων παρουσιάζει, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο, αισθητή μείωση. Ειδικότερα, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης συνέβησαν δυο (2) τροχαία ατυχήματα ενώ στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών κανένα.

Φιλαράκια στην προσπάθεια για την περαιτέρω δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και των συνεπειών τους, η Ελληνική Αστυνομία καλεί τους πολίτες – οδηγούς να τηρούν πάντοτε τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ., να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων και να επιδεικνύουν την προσοχή και επιμέλεια που απαιτείται, όχι μόνον στις εθνικές οδούς αλλά σε οποιαδήποτε σημείο του οδικού δικτύου της χώρας.

Η. Καλλιώρας : ο Θανάσης Γιαννόπουλος για Υπερνομάρχης.

Σε συνέντευξη του Ηλία Καλλιώρα στο Λαμία Fm 1 στον Έλληνα, μεταξύ άλλων δήλωσε πως : Θέση του, για το θέμα της Υπερνονμαρχίας, είναι πως αν θεωρηθεί το θέμα πολιτικό από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι υποχρεωμένος να υπακούσει στις επιλογές του Πρωθυπουργού. Πρότασή του δε είναι να προταθεί ο Βουλευτής κ Θ. Γιαννόπουλος για την Υπερνομαρχία Στερεάς Ελλάδας.

Φιλαράκια την πρότασή του αιτιολόγησε το ως εξής : Με δεδομένο ότι η Υπερνομαρχία Στερεάς Ελλάδας θα υπάρξει ισχυρότερη και από το Υπουργείο Βόρειας Ελλάδας, λόγω του ότι ο Υπερνομάρχης θα έχει μια εκλογική προτίμηση 270.000 ψηφοφόρων και θα χειρίζεται τεράστια κονδύλια, έτσι ο αιρετός πλέον Υπερνομάρχης θα είναι ο «Πρωθυπουργός της Στερεάς Ελλάδας», επομένως λόγω της πείρας που έχει από την θητεία του ως Υφυπουργός από τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου τον κρίνει ως τον πλέον κατάλληλο, χωρίς να θέλει να υποτιμήσει τον Χειμάρα, τον Κοτρωνιά τον νομάρχη Ευρυτανίας τους οποίους θεωρεί όλους φίλους του.

Κρίσιμο 48ωρο για την υπόθεση του ΟΤΕ

Σήμερα ξεκινάει με στόχο να κλείσει η συμφωνία Δημοσίου – Deutsche Telekom. Οι σύμβουλοι αποκρατικοποίησης των δύο πλευρών έχουν σήμερα την πρώτη -μετά Πάσχα- συνάντηση, προκειμένου να αμβλυνθούν οι διαφορές και να καταλήξουν στο κοινά αποδεκτό κείμενο της συμφωνίας μετόχων.

Φιλαράκια από το αποτέλεσμα της συνάντησης των συμβούλων αποκρατικοποίησης θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και το επόμενο ραντεβού των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργου Αλογοσκούφη, και Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κωστή Χατζηδάκη, με τον αντιπρόεδρο της Deutsche Telekom, κ. Karl-Gerhard Eick, το οποίο προγραμματίζεται για την Τετάρτη.

Πηγή e-tipos

Εκδήλωση με θέμα «Από τον Ανένδοτο στη Δικτατορία» από το Ίδρυμα Μητσοτάκη

Tο Ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση από 6/5 έως και 8/5, με τίτλο «Από τον Ανένδοτο στη Δικτατορία», και όπως περιγράφει το δελτίο Τύπου στο Συμπόσιο: «Θα παρουσιαστούν σφαιρικά τα ζητήματα που αφορούν στη "σύντομη" και πολυτάραχη δεκαετία του ’60, τοποθετώντας την στο πολιτικό και οικονομικό - κοινωνικό πλαίσιο της περίπλοκης και τόσο κρίσιμης αυτής περιόδου της ιστορίας μας, η οποία οδήγησε την Ελλάδα στη Δικτατορία του 1967».

Φιλαράκια σκοπός βέβαια του Ιδρύματος μπορεί να είναι η συστηματική μελέτη και έρευνα της ζωής και του έργου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ως πνευματικού ανθρώπου και πολιτικού άνδρα. Γενικότερα και αντικείμενο του Ιδρύματος να αποτελεί η μελέτη και έρευνα της μεταπολεμικής ελληνικής πολιτικής ιστορίας και τα γεγονότα της, στα οποία είχε συμμετοχή ο Έλληνας πολιτικός, αλλά ο απόγευμα από τις 17.30 και για δυο ώρες θα υπάρξει στρογγυλή τράπεζα και να δούμε τι θα ακουστεί για την Αποστασία και τον ρόλο του Μητσοτάκη.


Πιθανό άνοιγμα Καραμανλή προς την «κεντροαριστερά».


Πρόωπο – έκπληξη αναζητά ο Κ. Καραμανλής προκειμένου να ιδρύσει ανεξάρτητο υπουργείο Περιβάλοντος. Με δεδομένη δε αυτή την πρόθεση του, ένα από τα πρόσωπα που έχει πάρα πολλές πιθανότητες να επιλεγεί είναι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Μπένος, που έχει διακριθεί για τις οικολογικές του ευαισθησίες.

Ο Σταύρος Μπένος έχει εκλεγεί βουλευτής Μεσσηνίας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 1990, του 1993, του 1996, του 2000 και βουλευτής Β' Αθηνών στις εκλογές του 2004.

Φιλαράκια αν ο κ. Μπένος πει το «ναι», θα είναι μια σημαντική πολιτική κίνηση που θα συμβολίζει και το άνοιγμα Καραμανλή προς την «κεντροαριστερά».

Πηγή Press-GR

Με δυσπιστία σε κυβέρνηση της ΝΔ με ΠΑΣΟΚ

Από πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας «Alco», για λογαριασμό του περιοδικού Fantomas, και η οποία διεξήχθει στις 20-21 Απριλίου προκύπτει πως η μεγάλη πλειοψηφία δεν βλέπει με καλό μάτι το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας της Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις εκλογές, η δε πλειοψηφία εκείνων που ψήφισαν τη Ν.Δ. το 2007 προτιμούν την προσφυγή σε νέες εκλογές.

Φιλαράκια συγκεκριμένα στο ερώτημα για το ενδεχόμενο συνεργασίας Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, υπέρ τάσσεται το 29,7% (με το 33,5% να προέρχεται από ψηφοφόρους της Ν.Δ. και το 27,6% από ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ) και κατά τάσσεται το 63,2% (με 60,2% να προέρχεται από τη Ν.Δ. και το 65,7% να προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ).

Πηγή Ναυτεμπορική

«Ακρόπολις» Η ομορφιά και η Ιστορία που διαρκεί

Η Ακρόπολη συνεχίζει να κεντρίζει τις εντυπώσεις ολόκληρου του πλανήτη με την ομορφιά του και την ιστορία του, αν και δεν κατάφερε να επιλεγεί στα 7 Νέα Θαύματα του Κόσμου. Σε ψηφοφορία δε που διενέργησε το δημοφιλές site www.AskMen.com, για τα 10 μέρη με την ωραιότερη θέα, ανέδειξε πρώτη την Ακρόπολή ανάμεσα σε τοπία από όλο τον κόσμο.

Φιλαράκια ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος δεδοένου ότι στη σχετική ψηφοφορία δεύτερο τοπίο αναδείχτηκαν τα βουνά Lipu στην Κίνα, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωνουν η ακτή Lanikai στην Χαβάι, ο πύργος του Άιφελ στην Γαλλία και το φαράγκι του Γκράντ Κάνιον στην Αριζόνα.


Με ενεργειακή συφωνία η συνάντηση Πούτιν-Καραμανλή

Ενεργειακή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου (South Stream) υπογράφεται την σήμερα Τρίτη 29 Απριλίου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στη Μόσχα.

Οι διαπραγματεύσεις για την συμφωνία ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας και το μεσημέρι σήμερα, θα υπογραφεί στο Κρεμλίνο, ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρήστο Φώλια και στον Ρώσο ομόλογό του κ. Βίκτωρ Χριστένκο.

Φιλαράκια για περισσότερα εδώ.

Πηγή ΕΡΤ