Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Βουλευτές κηφήνες τέλος.

Ψηφίστηκε απόψε στη βουλή το νομοσχέδιο, το οποίο επιτρέπει στους Βουλευτές μας να μην κάθονται, αλλά να εργάζονται συγχρόνως με την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων τους.

Φιλαράκια επιτέλους δεν θα μπορούμε να αποκαλούμε τους βουλευτές μας άνεργους διότι τώρα θα μπορούν ανενόχλητοι να ασκούν τα επαγγέλματά τους παράλληλα με τη βουλευτική τους ιδιότητα.

Cash is the King. Το μετρητό είναι βασιλιάς.

Προσέξτε τις μεταβολές στις καταθέσεις, που ανακοινώθηκαν για τον Μάρτιο 2008, οι Προθεσμιακές καταθέσεις αυξήθηκαν σε σχέση με το Μάρτιο του 2007, ενώ μειώθηκαν οι καταθέσεις του Ταμιευτηρίου, συγχρόνως αν έχετε παρατηρήσει έχει πέσει και η ημερήσια αξία συναλλαγών στο Χρηματιστήριο.

Φιλαράκια όπως και παλαιότερα έχουμε αναφέρει σε περιόδους κάμψης της ανάπτυξης, οι επενδυτές κατευθύνουν τα κεφάλαιά τους σε μορφές καταθετικές, η διατήρηση σταθερών επιτοκίων από την ΕΚΤ αυτό προσπαθεί να πολεμήσει, το πρόβλημα είναι ο πληθωρισμός και η εξέλιξή του χαλάει την συνταγή.

Βγενόπουλος στη βουλή.

«Το μόνο που ζητούσα ήταν να έχω μειοψηφική παρουσία στο ΔΣ του ΟΤΕ», αυτό ανέφερε σχετικά με το τι είχε προτείνει στις δύο συναντήσεις του με τους υπουργούς Οικονομίας και Μεταφορών όσον αφορά την πρόταση συμμαχίας του κράτους και της Marfin Investment Group, στον ΟΤΕ, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα της κυβέρνησης σε θέματα ασφάλειας.

Φιλαράκια πάντως επιθετικότατα σε ότι αφορά τις μετοχές είπε ότι η εταιρία του αγόρασε από το χρηματιστήριο τις ελεύθερες μετοχές του ΟΤΕ τηρώντας τη διαδικασία που προβλέπεται και σε αυτό δεν έχει άδικο. Τελικά περιμένουμε να μάθουμε τι συμπέρασμα έβγαλαν τα παληκάρια της βουλής.

ΣΚΑΙ

Το χρηματιστήριο σήμερα.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.003,79 μονάδες, παρουσιάζοντας μικρή πτώση σε ποσοστό 0,45%.

Φιλαράκια η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 319,14 εκατομμύρια ευρώ.

Η αστυνομία ερευνά τους Πρωθυπουργούς στο Ισραήλ.

Και στο Ισραήλ τα παίρνουν οι πολιτικοί, αλλά εκεί δεν τους ξεσκεπάζουν οι Τριανταφυλλόπουλοι αλλά η αστυνομία, όπως στην περίπτωση του Πρωθυπουργού Εχούντ Ολμέρτ.

Φιλαράκια είναι η πέμπτη υπόθεση διαφθοράς αφότου ο Ολμέρτ έγινε πρωθυπουργός και το σκάνδαλο ξέσπασε όταν η αστυνομία τον εξέτασε για πρώτη φορά ως ύποπτο για την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών σε φακέλους, αλλά και ακούστε ακούστε, διότι δεν το είχε αναφέρει στις αρμόδιες αρχές, απαιτήσεις που τις έχουν οι αστυνομίες σε μερικά κράτη.

Ψωμί, παιδεία, υγεία.

Τρείς επίκαιρες ερωτήσεις απευθυνόμενες προς τον Πρωθυπουργό κατέθεσαν οι κ. Παπανδρέου, σχετικά με την κυβερνητική πολιτική απαξίωσης, όπως αναφέρει, του ΕΣΥ, ο κ. Αλαβάνος σχετικά με την διασταλτική ερμηνεία του άρθρου 16, και ο κ. Καρατζαφέρης για την ακρίβεια.

Φιλαράκια καλές οι ερωτήσεις καλές και οι απαντήσεις αυτοί το μισθότους θέλουν όλοι να δικαιολογήσουν στην πραγματικότητα όμως τι γίνεται με την υπόθεση, ψωμί, παιδία και υγεία;

Σταρ Ελλάς 2008 η Διονυσία Κούκιου.

Στη χθεσινοβραδινή φανφάρα του ΑΝΤ1 για τον 19ο Διαγωνισμό Ομορφιάς, η Κούκιου στέφθηκε Σταρ Ελλάς 2008, τον τίτλο της Μις Ελλάς 2008 κατέκτησε η Αγγελική Καλαϊτζή ενώ Μις Γιανγκ 2008 αναδείχθηκε η Ευγενία Καραχάλιου.

Φιλαράκια η φανφάρα ήταν φαντασμαγορική, παρουσιάστρια ήταν για μια ακόμη χρονιά η Τατιάνα Στεφανίδου, ενώ ευχάριστη ήταν η παρουσία του συγκροτήματος των Goin' Through, των συντελεστών του μιούζικαλ Mamma Mia, καθώς και της Πέγκυ Ζήνα.

Βενζινάδικα και στα σούπερ μάρκετ.

Προκειμένου να αρθούν οι σοβαρές στρεβλώσεις στον κλάδο των πετρελαιοειδών, η Επιτροπή Ανταγωνισμού προτείνει την απελευθέρωση του ωραρίου στα βενζινάδικα, ταμειακές μηχανές, αλλά και την πώληση βενζίνης στα σούπερ μάρκετ.

Φιλαράκια είναι γεγονός πως η ύπαρξη πρατηρίων σε ορισμένα τουλάχιστον σούπερ μάρκετ στερεί την αγορά από ένα αποτελεσματικό παράγοντα πίεσης των τιμών προς τα κάτω.

Φοιτητές θα τα οικονομήσετε.

Η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, παρουσίασε σήμερα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με τίτλο «Μία αρχή μία ευκαιρία».

Φιλαράκια πρόγραμμα απευθύνεται σε τουλάχιστον 40.000 νέους οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, και οι παροχές προς αυτούς που θα συμμετέχουν θα είναι κατώτατος μισθός, επίσης θα μετράει σαν προϋπηρεσία, ενώ παράλληλα θα είναι και πλήρως ασφαλισμένοι.

Ευλογίες του Αρχιεπισκόπου στον Παπανδρέου

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέθεσε τα προβλήματα της εκκλησίας, σε συνάντηση είχε το πρωί με το πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στο γραφείο του στη Βουλή. Οι δύο τους μίλησαν για πολλά θέματα όπως αυτά που απασχολούν την εκκλησία αλλά και σε θέματα σχετικά με την πολιτεία.

Φιλαράκια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο ότι «ο λόγος σας είναι θαρραλέος αλλά και νηφάλιος», και ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως «η εκκλησία είναι για να ενώνει».

Τι ήθελε ο Βγενόπουλος από την Κατσέλη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ο επιχειρηματίας κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, επικοινώνησε σήμερα, τηλεφωνικά, με την πολιτική εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, για να γνωστοποιήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη θέση του σχετικά με τον ρόλο του στην πώληση του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom.

Φιλαράκια βέβαια σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ η Λουκά Κατσέλη έκανε σαφές στον επιχειρηματία ότι στην σημερινή ακρόαση στη βουλή θα έχει τη δυνατότητα να εκθέσει τις απόψεις του και να απαντήσει όπως εκείνος νομίζει, αλλά το θέμα είναι ότι ενώ ο Βγενόπουλος ξέρει ότι πρέπει να απαντήσει στους βουλευτές όλων των κομμάτων, γιατί επικοινώνησε μόνο με την κ. Κατσέλη, ή επικοινώνησε και με τα άλλα κόμματα αλλά δεν υπήρξαν ανακοινώσεις, εμείς απλά ρωτάμε.

Πηγή ΠΑΣΟΚ


Έλληνες νομπελίστες στον Κ. Καραμανλή.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους ελληνικής καταγωγής επιστήμονες, οι οποίοι συμβραβεύτηκαν με το Nobel Ειρήνης για το 2007 -που απονεμήθηκε στον πρώην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Al Gore και τον Πρόεδρο της IPCC Rajendra Pachauri- για τη συμβολή τους στο έργο της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.

Φιλαράκια διαβάστε εδώ τη δήλωσε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βραβευθέντες επιστήμονες.

Απαγόρευση διαφημίσεων δύο Τραπεζών

Σύμφωνα με ανακοίνωση απαγορεύθηκαν οι διαφημίσεις καταναλωτικών δανείων, της Εθνικής Τράπεζας και της Γενικής, λόγω παράβασης του νόμου περί προστασίας του καταναλωτή και της νομοθεσίας για την καταναλωτική πίστη.

Φιλαράκια την απόφαση αυτή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών την πέτυχε η ΕΚΠΟΙΖΩ, με δύο συλλογικές αγωγές που είχε καταθέσει κατά των δύο Τραπεζών. Το θέμα είναι πως οι τράπεζες συνεχίζουν να παραπλανούν δανειολήπτες αλλά κα καταθέτες με τα ψιλά γράμματα στις αναφορές τους στα προϊόντα τους.

Στοπ στη ρίψη αποβλήτων στον Ασωπό

Με την από 3.7.2007 απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και ΥΠΕΧΩΔΕ με την οποία καθορίστηκε έκταση περίπου 2.016 στρεμμάτων στα όρια των Δήμων Τανάγρας και Οινοφύτων Βοιωτίας ως Βιομηχανική Περιοχής (ΒΙΠΕ). Με την μελέτη αυτή προβλέπεται ότι η διάθεση των αποβλήτων και λυμάτων του ΒΙΠΕ Τανάγρας θα γίνεται στον Ασωπό ποταμό με τελικό αποδέκτη τη θαλάσσια περιοχή του Νοτίου Ευβοϊκού κοντά στο Χαλκούτσι.

Φιλαράκια το Συμβούλιο της Επικρατείας όμως με την υπ' αριθμ. 1543/2008 απόφασή του ακύρωσε μερικώς την παραπάνω υπουργική απόφαση ως παράνομη, γιατί δεν εξετάζονται οι επιπτώσεις από την λειτουργία της ΒΙΠΕ στα νερά του Ασωπού.

Πηγή in.gr

Euro 2008 και αντιντόπινγκ κοντρόλ.

Οι παίκτες που θα συμμετάσχουν στο Euro 2008 θα υπόκεινται σε ενδελεχείς ελέγχους, ικανούς να εντοπίσουν ορμόνες που βοηθούν σε εντυπωσιακή βελτίωση των επιδόσεων και ουσίες όπως η ερυθροποιητίνη.

Η ιστορία του αθλήματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με ποδοσφαιριστές διεθνούς φήμης και εγνωσμένης αξίας που, θέλοντας να διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού, πήραν αναβολικά και παράνομες ουσίες για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, δήτε εδώ την ιστορία.

Πηγή Καθημερινή

Στην Ελληνική βουλή ο Σαρκοζί.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, θα απευθύνει ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων την Παρασκευή, 6 Ιουνίου. Σχετικό αίτημα ενέκρινε το σώμα, μετά από σχετική πρόταση του προέδρου της Βουλής, Δ. Σιούφα.

Φιλαράκια ίσως είναι επιθυμία του Γάλλου προέδρου, λόγω των ιδιαίτερων δεσμών του με την Ελλάδα είτε επικοινωνιακό τρικ εκ μέρους της κυβέρνησης. Πάντως ο Γάλλος Πρόεδρος θα είναι ο δεύτερος ηγέτης (μετά τον κ. Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη), ο οποίος θα περάσει το κατώφλι του ελληνικού Κοινοβουλίου.

«Άστραψε και βρόντηξε» ο εισαγγελέας Εφετών

Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή όλων των κατηγορουμένων, ενώ απευθυνόμενος προς τα μέλη του δικαστηρίου είπε: «Η υπόθεση που έχετε μπροστά σας είναι η «κορυφή του παγόβουνου» και για την ακρίβεια το 1/10 από την υπόθεση που είναι γνωστή ως παραδικαστικό κύκλωμα».

Φιλαράκια «Άστραψε και βρόντηξε» ο εισαγγελέας Εφετών κ. Ιωάννης Αγγελής αγορεύοντας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η πρώτη μεγάλη υπόθεση του αποκαλούμενου παραδικαστικού κυκλώματος. Κατηγορούμενοι οι, οι πρώην δικαστές Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια και Ευάγγελος Καλούσης, οι δικηγόροι κ. Γιώργος Νικολακόπουλος και Σάκης Κεχαγιόγλου, οι επιχειρηματίες Σωτήρης Κρητικός, Ευστράτιος Βαλυράκης και Αντώνης Γεωργίου, ο καπετάνιος της θαλαμηγού «SEA Y», (ιδιοκτησίας Σ. Κρητικού) Βάιος Ευαγγελόπουλος και ο αρχιτέκτονας Θωμάς Αμαργιανός (σύζυγος της κ. Μπουρμπούλια).

Πηγή Πρώτο Θέμα


Για να μην πούμε το νερό νεράκι.

Το ραδιόφωνο, η τηλεόραση, η ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ και η εφημερίδα "Καθημερινή", παραχωρούν -από τη Δευτέρα 26 Μαΐου- βήμα για δημόσιο διάλογο σε πολίτες και αρμοδίους, για το θέμα της εξοικονόμησης νερού.

Φιλαράκια ο στόχος τώρα είναι να δεσμευτούν στην πράξη φορείς, πολίτες και αγρότες απέναντι στις υποχρεώσεις τους.