Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

Κάμψη της καταναλωτικής ζήτησης στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία ανακοινώθηκαν το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ διαμορφώθηκε στα 58,2 δισ. δολ. από 61,7 δισ. δολ. το Φεβρουάριο, επίδοση σαφώς καλύτερη από την μέση εκτίμηση της αγοράς για έλλειμμα 61,3 δισ. δολ. Οι εξαγωγές διαμορφώθηκαν στα 148,5 δισ. δολ. υποχωρώντας ελαφρώς το Μάρτιο. Ωστόσο, η επίδοση αυτή ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη όλων των εποχών για τις ΗΠΑ.

Φιλαράκια όλα τα παραπάνω και ειδικότερα η μείωση των εισαγωγών αποτελεί ένδειξη για κάμψη της κατανάλωσης λόγω μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών όπως είχαμε αναφέρει και παλαιότερα είχαμε αναφέρει.

Το βαρέλι τραβά την ανηφόρα.

Σε εποχές κάμψης της ανάπτυξης των οικονομιών, τα κερδοσκοπικά κεφάλαια καταφεύγουν συνήθως στα μετρητά προκείμενου σε αντίστροφη πορεία των οικονομιών να υπάρχουν διαθέσιμα για τοποθετήσεις σε μετοχές. Σήμερα με την κάμψη ανάπτυξης που υπάρχει διεθνώς οι επενδυτές καταφεύγουν στην αγορά εμπορευμάτων, με αυτόν τον τρόπο στέλνουν την τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου στα 126 δολ./βαρέλι και νομιμοποιώντας τις προβλέψεις αρκετών αναλυτών για υπέρβαση και του ορίου των 150 δολ. μέσα στους επόμενους μήνες.

Φιλαράκια οι κυριότεροι παράγοντες που ευνοούν την περαιτέρω άνοδο του πετρελαίου είναι, η μείωση της παραγωγής λόγω συρρίκνωσης των περιθωρίων κέρδους των διυλιστηρίων, η παραγωγή αργού πετρελαίου της Royal Dutch Shell στη Νιγηρία έχει διακοπεί προσωρινά λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, τέλος η απειλή ενός νέου εμφυλίου πολέμου στο Λίβανο και επέκτασης της κρίσης στις γειτονικές χώρες, όπως το Ισραήλ και η Συρία, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι διεθνείς διαβουλεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν με αβέβαιο αποτέλεσμα.

Το χρηματιστήριο σήμερα

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Παρασκευή. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.205,90 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 1,43%.

Φιλαράκια η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 849,3 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 588 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Χρήσιμες οδηγίες για γονείς

Χρήσιμες Οδηγίες για γονείς, περί κατοχής κινητών από παιδιά ο λόγος.

  • Επιλέξτε καρτοκινητό τηλέφωνο για το παιδί σας. Αποφύγετε τα σταθερά συμβόλαια.
  • Ζητήστε από το παιδί να σας δείξει αποθηκεμένες εικόνες και βίντεο. Σε ειδικές περιπτώσεις επιβάλλεται οι γονείς να βλέπουν τα στοιχεία, χωρίς τη συγκατάθεση του παιδιού.
  • Προτείνεται στο παιδί σας να του αγοράσετε καινούργια κάρτα κινητού, σε περίπτωση που ο αριθμός του τηλεφώνου του έχει πέσει σε λάθος χέρια.
  • Εξηγήστε του ότι το διαδίκτυο δεν αποτελεί χώρο στον οποίο αναιρούνται οι νόμοι.
  • Ενεργοποιήστε τις ρυθμίσεις για την προστασία των νέων.
  • Κοιτάξτε μαζί με το παιδί σας τα cookies. Σελίδες με ύποπτη ονομασία μπορείτε να τις επισκεφθείτε μαζί.

Φιλαράκια καλό είναι να τηρούμε τις προαναφερόμενες οδηγίες προκειμένου να προστατεύσουμε όσο το δυνατό περισσότερο τα παιδιά μας

Πηγή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Mήνυμα του Δημάρχου μας για την Ημέρα της Ευρώπης.

Σας παραθέτουμε αυτούσιο το μήνυμα του Δημάρχου μας για την Ημέρα της Ευρώπης.

«Από τις στάχτες των περασμένων πολέμων ως αντίδοτο στις πληγές που είχαν ανοίξει στους λαούς της Ευρώπης οι αιματηρές συγκρούσεις, γεννήθηκε η ένωση των χωρών και των λαών της. Οι ιδέες που αποτέλεσαν τη βάση για την δημιουργία της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης διατυπώθηκαν από τον Robert Schuman στις 9 Μαΐου 1950. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, στη συνάντηση κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. στο Μιλάνο, το 1985, αποφασίστηκε να εορτάζεται την 9η Μαΐου η ΄΄Ημέρα της Ευρώπης΄΄.

Ως πολίτες των κρατών της Ευρώπης, κληρονόμοι μιας μακράς και επώδυνης ιστορίας και θεματοφύλακες ενός μεγάλου πολιτισμού, έχουμε στόχο να διασφαλίσουμε για μας και τα παιδιά μας τα αγαθά της ειρήνης και της δημοκρατίας, του σεβασμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου, της παιδείας και της παράδοσης, της κοινωνικής και οικονομικής προόδου, της αλληλεγγύης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Λαμιέων στην προσπάθεια να συμβάλει στον τομέα παροχής πληροφοριών για την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, λειτουργεί ένα από τα 19 σημεία του δικτύου πληροφόρησης EUROPE DIRECT που λειτουργούν στην Ελλάδα, και είναι η πύλη στην Ευρώπη για όλη την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, όπου κάθε Ευρωπαίος πολίτης μπορεί να ενημερωθεί για την Κοινότητα και όσα συμβαίνουν στον Ευρωπαϊκό χώρο.

H Ενωμένη Ευρώπη δεν είναι απλώς ένα όραμα, αλλά μια πραγματικότητα που βιώνουμε κάθε μέρα. Ένας αγώνας ,που πρέπει κάθε μέρα να κερδίζουμε και να κατακτούμε για να γίνει αυτό που οραματίστηκαν οι ιδρυτές της: Ευρώπη των πολιτών, του δικαίου και της ειρήνης. Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης ας έρθουμε πιο κοντά στα Ευρωπαϊκά θέματα για να κατανοήσουμε τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που μας περιμένουν».

Φιλαράκια πράγματι πρέπει να αποδεχθούμε την πρόσκλησή του και να έρθουμε πιο κοντά στα Ευρωπαϊκά θέματα τώρα όσο για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις είναι προσωπικό θέμα του καθενός.

Πηγή Δήμος Λαμίας

Ευεργετικέ ιδιότητες της μπίρας

Γενικά η μπίρα παράγεται σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές και κάθε ζυθοποιός είναι σε θέση να παρασκευάσει μπίρα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ωστόσο διακρίνουμε δύο κύρια είδη μπίρας, ανάλογα με το είδος της ζύμης ή μαγιάς που χρησιμοποιείται και ειδικότερα τους ζυμομύκητες που επιλέγονται για την παρασκευή της. Η μπίρα τύπου επεξεργασίας Ale που στα ελληνικά καλείται μπίρα αφροζύμης, και η μπίρα τύπου επεξεργασίας Lager που στα ελληνικά καλείται μπίρα βυθοζύμης. Στην κατηγορία των βυθοζυμοτών ανήκει και το είδος Pils, το οποίο διαφέρει όμως από τις Lager ως προς την περιεκτικότητα σε λυκίσκο.

Φιλαράκια όλα τα παραπάνω λίγο πολύ είναι γνωστά σύμφωνα όμως με δηλώσεις του κλινικού διαιτολόγου-διατροφολόγου Χαράλαμπου Γεωργάκη στο «Εθνος», κατέστησε γνωστό πως μια λογική κατανάλωση που δεν θα ξεπερνά τα 600ml η διαφορετικά ένα μεγάλο μπουκάλι ή τα δύο μεταλλικά κουτιά, έχει ευεργετικές ιδιότητες. Δηλαδή βοηθά η μπίρα, στη μείωση της συχνότητας εμφάνισης εμφράγματος του μυοκαρδίου, προσφέρει αγγειοπροστατευτική δράση, τέλος η μπίρα μπορεί να βοηθήσει ακόμη και προληπτικά στον σακχαρώδη διαβήτη.

Πηγή Εθνος

Παύση δικαστικών λειτουργών

Η ολομέλεια του Αρείου Πάγου, έπαυσε οριστικά δύο δικαστές για διαφορετικούς λόγους, τον στρατιωτικό δικαστή, Μακάριο Ελευθεριάδη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και την Εφέτη Αθηνών, Δήμητρα Τσαπρούνη λόγω μεγάλων καθυστερήσεων και εκκρεμοτήτων στις υποθέσεις.

Φιλαράκια μήπως και στα δικαστήρια Λαμίας καθυστερούν σοβαρές δικαστικές αποφάσεις;

Ακατάλληλα Τρόφιμα στο Πολεμικό Ναυτικό

Ποσότητες από ακατάλληλα νωπά κρέατα προμήθευσε εταιρεία με συνέπεια ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ.Κώστας Τασούλας, με απόφασή του να επιβάλει οικονομικές κηρώσεις εις βάρος της εταιρείας.

Φιλαράκια δόθηκε εντολή να καταπέσει εις βάρος του προμηθευτή εγγυητική επιστολή ύψους 196,000 ευρώ, να επιβληθεί πρόστιμο (το ανώτατο προβλεπόμενο) 3,000 ευρώ και να αποκλεισθεί για τουλάχιστον 5 χρόνια ο προμηθευτής αυτός από τους πίνακες προμηθευτών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Φυλακές Κορυδαλλού : τι γίνεται με τους ανήλικους;

Υπάρχει καταγγελία από την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα Κρατουμένων, η οποία ζητά την κατάργηση των φυλακών ανηλίκων και τη δημιουργία εναλλακτικών θεσμών ένταξης εφήβων στο κοινωνικό σύνολο.

Φιλαράκια το γεγονός είναι ότι, πριν μερικές ημέρες, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας ένας μικρός ο οποίος ζεί με άλλους τέσσερις κρατούμενους στο ίδιο κελί 22 ώρες από τις 24 χωρίς προαυλισμό.

Δήμαρχος Καμένων Βούρλων "να ονομαστεί σταθμός Θερμοπυλών "

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του ραδιοφωνικού σταθμού του FM1, ο δήμαρχος Καμένων Βούρλων μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο έργο της ΕΡΓΟΣΕ το οποίο θεωρεί πως μαζί με άλλα έργα υποδομής θα ισοσταθμίσει τις απώλειες από την δημιουργία της νέας εθνικής οδού. Συγκεκριμένα θεωρεί πως η δημιουργία διπλής σιδηροδρομικής, θα παρέχει τη δυνατότητα στα τρένα ανάπτυξης ταχυτήτων κοντά στα 200χλμ την ώρα, με αποτέλεσμα η διαδρομή Αθήνα Σταθμός Μώλου να διαρκεί μόνο μια ώρα.

Φιλαράκια βέβαια ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε και σε προβλήματα για τα οποία πρέπει να βρεθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις, όπως ο εγκλωβισμός του Μώλου ανάμεσα στους δύο συγκοινωνιακούς άξονες, η σωστή εναπόθεση υλικών από τα έργα τα οποία γίνονται, η σύνταξη του νέου χωροταξικού και άλλα, πρόταση του είναι ο νέος σιδηροδρομικός σταθμός που πρόκειται να κατασκευαστεί στο Μώλο να ονομαστεί σταθμός Θερμοπυλών για καθαρά ιστορικούς λόγους. Για το θέμα των οικονομικών του Δήμου δήλωσε ότι την Τρίτη καταθέτει το πόρισμα στις Δικαστικές αρχές.

Ανεξέλεγκτες Μεταγγίσεις Αίματος

Από το Μάρτιο του 2006 το υπουργείο Υγείας είχε δεσμευτεί ότι σε δύο μήνες θα εφαρμοστεί μοριακός έλεγχος σε όλη την ποσότητα αίματος που διακινείται στη χώρα. Και ενώ έχουν περάσει δύο μήνες και… δύο χρόνια αλλά ο διαγωνισμός για το μοριακό έλεγχο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Φιλαράκια αποτέλεσμα είναι μεγάλες ποσότητες αίματος εξακολουθούν να ελέγχονται μόνο με συμβατικές -λιγότερο αξιόπιστες- μεθόδους και ο κίνδυνος μόλυνσης ασθενών με AIDS, ηπατίτιδες και άλλα σοβαρά νοσήματα είναι καθημερινός.

Πηγή e-tipos

Επίσκεψη του ΚΚΕ στην Κούβα

Είναι γνωστή η σχέση του ΚΚΕ με την Κούβα έτσι με την ευκαιρία της επίσκεψης της Αλέκας Παπαρήγα εκεί παρουσίασε το πρόφραμμα εκδηλώσεων και δράσεων για τον εορτασμό των 90 χρόνων του ΚΚΕ.

Φιλαράκια το πλήρες κείμενο της συνέντευξης τύπου της Αλέκας Παπαρήγα μπορείτε να τη δείτε εδώ

Πηγή ΚΚΕ

Εκβιάζονται οι ορυζοπαραγωγοί από τα Σούπερ Μάρκετ.

Επερώτηση κατέθεσε στη βουλή η Aμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Θεσσαλονίκης προς τους κκ. Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ανάπτυξης στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η παγκόσμια διατροφική κρίση ως προς τα βασικά είδη διατροφής, όπως το ρύζι, και η πιθανής έλλειψή του στη χώρα μας τροφοδότησε την πάγια τακτική των σούπερ μάρκετ να κερδοσκοπούν σε κάθε περίπτωση που παρατηρείται φυσική ή τεχνητή έλλειψη ενός προϊόντος.

Φιλαράκια πάντως σύμφωνα με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η τιμή του ρυζιού στο χωράφι κυμαίνεται από 35 έως 40 λεπτά το κιλό, ενώ οι καταναλωτές το αγοράζουν από 3 έως 4 ευρώ το κιλό, όταν στις χώρες της ΕΕ η λιανική τιμή του προϊόντος κυμαίνεται από 2 έως 2,50 ευρώ το κιλό

Πηγή ΣΥΡΙΖΑ

Καραμανλής : Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Από την ομιλία του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σας παραθέτουμε την κατάληξή της.

«Αυτό είναι το όραμά μας: να καταστήσουμε την Ελλάδα επιχειρηματικό και ενεργειακό κόμβο, χρηματοοικονομικό και διαμετακομιστικό κέντρο, ηγετικό εταίρο στην Ν.Α. Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν σαφή πολιτική μας επιλογή. Η Ελλάδα αλλάζει ακολουθώντας ένα σαφές όραμα και ένα στοχευμένο σχέδιο, με πυξίδα τις ευρωπαϊκές μας προτεραιότητες και ενστερνιζόμενη τις κοινές μας αξίες.

Καταλήγοντας, θα ήθελα να απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου στον απερχόμενο Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Νίκο Γκαργκάνα. Καθ’όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, υπηρέτησε την Τράπεζα με μεγάλη αφοσίωση και αποτελεσματικότητα. Συνέβαλε δε καθοριστικά στην ανάδειξη του ρόλου της κεντρικής μας τράπεζας ως ανεξάρτητης επιβλέπουσας αρχής, στο πλαίσιο της Ευρωζώνης.»

Φιλαράκια την πλήρη ομιλία του μπορείτε να δείτε εδώ.

Πηγή ΝΔ

Νέα κυβέρνηση στην Ιταλία

Η τέταρτη κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι,ορκίσθηκε ενώπιον του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζώρτζιο Ναπολιτάνο. Δώδεκα οι υπουργοί με χαρτυφυλάκειο,άλλοι εννέα άνευ χαρτοφυλακειου,χωρίς, δηλαδή, να διαθέτουν δικό τους προϋπολογισμό. Οι υποσχέσεις του "Καβαλιέρε" τηρήθηκαν, σε ό,τι αφορά την παρουσία των γυναικών με τέσσερις εκπρόσωπους του ευγενούς φύλου στο υπουργικό συμβούλιο.

Φιλαράκια Πάντως ο Σίλβιο Μπελρουσκόνι,όπως είχε υποσχεθεί, επανέλαβε «ότι τα πρώτα μέτρα της νέας κυβέρνησης θα είναι η απάλειψη του φόρου μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας και της φορολόγησης των υπερωριών».-

Πηγή ΝΕΤ

Ρεκόρ ακρίβειας στην αγορά

Στο 4,4% καρφωμένος και τον μήνα Απρίλιο παραμένει ο πληθωρισμός στην χώρα μας, ενώ η ελληνική αγορά καταγράφει ρεκόρ ακρίβειας, όπως δείχνει έρευνα του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών.

Φιλαράκια ωστόσο ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γ.Βλάχος, κάλεσε μέσω του ΑΝΤ1, τις καταναλωτικές οργανώσεις να πάρουν επιτέλους πρωτοβουλίες, αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, δηλαδή φέξε μου και γλίστρησα.

Πηγή ΑΝ1




Αμετάβλητα παραμένουν τα επιτόκια του Ευρώ.

Η επιμονή των πληθωριστικών πιέσεων στην Ευρωζώνη και οι προοπτικές για διατήρησής τους για αρκετούς μήνες ακόμα, οδήγησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που συνεδρίασε χθες στην Αθήνα, να μη μεταβάλει τα βασικά επιτόκια. Αναλυτικότερα, ο κ. Τρισέ είπε ότι ήταν ομόφωνη η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΚΤ για τη διατήρηση των επιτοκίων στα επίπεδα του 4% για το ελάχιστο επιτόκιο προσφοράς για τις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης, στο 5% για τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και στο 3% της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων.

Φιλαράκια δανειολήπτες για την παραπέρα πορεία των επιτοκίων, τα οποία επιρέαζουν τις δόσεις των δανείων μας, ο κ. Τρισέ είπε ότι οι ρυθμοί πληθωρισμού έχουν αυξηθεί σημαντικά από το φθινόπωρο, κυρίως λόγω των αυξήσεων των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων και οι ρυθμοί πληθωρισμού αναμένεται να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για μάλλον παρατεταμένη χρονική περίοδο και στη συνέχεια θα μειωθούν σταδιακά.

Πηγή Ναυτεμπορική

Ένα φανταστικό ανέκδοτο

Πεθαίνει ο Λένιν

Θεός: Τι να τον κάνουμε αυτόν? Έκανε και καλά, έκανε και κακά.

Διάβολος: Τον μοιραζόμαστε? Άστον να ρθει σε μένα πρώτα.

Θεός: Οκ.

Μια βδομάδα μετά:

Θεός: Ρε συ Διάβολε τι νέα, καιρό έχω να σε ακούσω.

Διάβολος: #$@#$@#$@#%^&&%^*^%*#@^#% ρε #$@$@#%@$^#&$%^$* ΠΑΡΤΟΝ ΑΥΤΟΝ ΑΠΟ ΔΩ ΠΕΡΑ!

Θεός: Γιατί κάνεις έτσι, τι συμβαίνει?

Διάβολος: ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΑΝΕΙ. Συνδικάτα κάνανε, απεργίες, ζητάνε λιγότερη φωτιά, κάτω το μαστίγιο, ο προλετάριος δαίμονας, ΠΑΡΤΟΝ ΕΙΠΑ.
Θεός: Καλά οκ, πως κάνεις έτσι.

Μια βδομάδα μετά. Δυο βδομάδες μετά. Τρεις μήνες μετά.

Διάβολος: Ρε φίλε Θεέ, τι έγινε τόσον καιρό, που χάθηκες?

Θεός: Πρώτον δεν είμαστε φίλοι αλλά σύντροφοι και δεύτερον δεν υπάρχει Θεός.

Φιλαράκια δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ γέλαγα κανένα μισάωρο!!!!

Πηγή 46days… για δυο παπούτσια πράσσινα

Ένοχοι αλλά και ελεύθεροι οι δύο αστυνομικοί.

Ένοχοι κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο και οι δύο αστυνομικοί που κατηγορούνταν για την απόδραση του 33χρονου τοξικομανούς και κατέληξε στο τραγικό συμβάν της δολοφονίας του οδηγού αστικού λεωφορείου της Θεσσαλονίκης το περασμένο Σάββατο στη Σίνδο.

Ο οδηγός του περιπολικού καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών και τεσσάρων μηνών, εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα, και ο συνάδελφός του σε φυλάκιση οκτώ μηνών με αναστολή.

Φιλαράκια και οι δύο καταδικάστηκαν ο ένας με εξαγοράσιμη ποινή και ο άλλος με αναστολή, σίγουρα θα χάσουν και τη δουλειά τους, αλλά θέτουμε ένα ερώτημα αν είχαν πυροβολήσει και σκοτώσει τον δράστη πάλι ένοχοι δεν θα είχαν κριθεί; Τελικά μήπως λέμε είναι περίπλοκα τα πράγματα με την αστυνόμευση.


Δύσκολο το έργο του ΟΗΕ στην Μιανμάρ

Καθώς ανεβαίνει ραγδαία ο αριθμός των θυμάτων από τον κυκλώνα Ναργκίς στην Μιανμάρ, ο αρχηγός των ανθρωπιστικών υπηρεσιών του ΟΗΕ εκφράζει την εκτίμηση ότι 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επηρεαστεί.

Φιλαράκια προκειμένου να αρθούν οι δυσκολίες από το καθεστώς, όπως υπογράμμισε ο Χολμς, ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν είναι σε συνομιλίες με τον στρατηγό Θαν Σουέ. Η χούντα της Μιανμάρ θέτει μεγάλα προσκόμματα στην άφιξη ανθρωπιστικής βοήθειας και ο λόγος είναι πως φοβάται την ύπαρξη της σε περίπτωση επισκέψεων μεγάλων ομάδων ξένων στην χώρα της χωρίς να υπολογίζει τα θύματα και αυτούς που έχουν ανάγκη άμεσης βοηθείας. Μπορείτε να δείτε πλήρες άρθρο εδώ, προηγούμενες δε αναφορές μας στο θέμα μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ.