Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

Euro 2008 Γερμανία - Πολωνία 2-0

H ιστορία στο Euro 2008 για άλλη μία φορά επαναλαμβάνεται, οι ομάδες της Γερμανίας και της Πολωνίας έχουν συναντηθεί 14 φορές, τις 10 έχει κερδίσει η Γερμανία και καμία η Πολωνία και 4 αγώνες ήρθαν ισόπαλοι με τέρματα υπέρ της πρώτης 25-7. Έτσι και απόψε η ιστορία για άλλη μία φορά επαναλαμβάνεται και η Γερμανία νίκησε με σκορ 2-0 την Πολωνία. O Podolski πέτυχε το 1-0 στο 20΄ και το 2-0 στο 72΄ με δύο υπέροχα γκολ σε εκτέλεση.

Φιλαράκια μετά την αποψινή νίκη της Γερμανίας επί της Πολωνίας και μαζί με την Κροατία αποκτούν σοβαρό πλεονέκτημα για την συνέχεια του Euro 2008

Formula 1 : Πρώτη νίκη για Κουμπίτσα και BMW

Πρώτη νίκη για τον ίδιο, πρώτη νίκη για την ομάδα του, πρώτη νίκη για πολωνό οδηγό στην Formula 1, τα ρεκόρ που έσπασε ο Κουμπίτσα που οδηγεί και το πρωτάθλημα των οδηγών. Ο Στην δεύτερη θέση ο Χάιντφιλντ ολοκλήρωσε το ονειρικό 1-2 για την BMW. Εκτός οι Ραϊκόνεν και Χάμιλτον αφού ο τελευταίος έπεσε πάνω στον πρώτο στο φανάρι του pit lane!
Φιλαράκια αξίζει να σημειωθεί πως η νίκη για τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα ήρθε στην πίστα που παραλίγο να χάσει τη ζωή του ένα χρόνο πριν μετά από ένα τρομακτικό ατύχημα .

News24 7

Euro 2008 Αυστρία – Κροατία 0-1

Σε μεταξύ τους αγώνες οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί τρεις φορές, τις δύο έχει κερδίσει η Κροατία και μία η Αυστρία με τέρματα υπέρ της πρώτης 5-3. Η ιστορία για άλλη μία φορά επαναλαμβάνεται και η Κροατία νίκησε με σκορ 0-1 μέσα στην Αυστρία και παρά την βοήθεια που αυτοί είχαν από τους οπαδούς τους. Το 0-1 πέτυχε με πέναλτυ στο 4΄ ο Modric

Φιλαράκια η συνέχεια και για τις δύο ομάδες είναι δύσκολη διότι έχουν να αντιμετωπίσουν Πολωνία και Γερμανία αλλά το πλεονέκτημα θα έχει η Κροατία μετά την αποψινή νίκη της.

SIEMENS : χαμός με τα μαύρα ταμεία.

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τα μαύρα ταμεία της SIEMENS. Πολιτικοί, οφ σορ εταιρείες, θυγατρικές εταιρίες που εξοπλίζουν βουλευτικά γραφεία, οικόπεδα, μικρά και μεγάλα δώρα, αλλά και πολιτικό παρασκήνιο, συνθέτουν το παζλ της διαπλοκής. Η πρώην σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη φέρεται να αγόρασε οικόπεδο στην Τήνο, την ίδια περίοδο και στην ίδια περιοχή που αγόρασαν και δύο κορυφαία στελέχη της SIEMENS, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται πάντως την εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής.

Φιλαράκια σύμφωνα, εξάλλου, με την εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», και το ίδρυμα Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είχε προμηθευτεί ηλεκτρονικό εξοπλισμό από τη SIEMENS, αξίας 500 χιλιάδων ευρώ.

ΑΝΤ1

Φονικός τελικά ο σεισμός στην Ανδραβίδα.

Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες, εκ των οποίων οι πέντε σοβαρά, είναι ο τραγικός απολογισμός από τον σεισμό των 6,5 Ρίχτερ που συγκλόνισε τη χώρα στις 15.25 το μεσημέρι της Κυριακής και είχε επίκεντρο της Ανδραβίδα στην Αχαΐα.

Φιλαράκια εξαιτίας του ισχυρού σεισμού προκλήθηκαν τρεις μικρές πυρκαγιές, οι οποίες ωστόσο δεν προκαλούν ανησυχία.

Δύο οι νεκροί από τον σεισμό των 6,5 ρίχτερ

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου δύο είναι οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό ένας αυτός ο οποίος είχε αναφερθεί αρχικά και ο νεκρό λέγεται Ανδρέας Μπακούλιας και άλλος ένας του οποίου ο θάνατος οφείλεται σε τραυματισμό και εν συνεχεία σε καρδιακό αποτέλεσμα.

Φιλαράκια όπως δήλωσε ο υπουργός όλες οι κατά τόπους κρατικές υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή και στην διάθεση του όποιου έχει την ανάγκη.

Ένας νεκρός από τον Ισχυρός σεισμό

Έχει επιβεβαιωθεί ένας νεκρός από κατάρρευση οικίας στην κάτω Αχαϊά ενώ υπάρχουν και 10 τραυματίες, υπάρχουν εγκλωβισμένοι στο Βαρθολομιό, ενώ απεγκλωβίστηκε ένα κοριτσάκι. Ζημιές έχουν αναφερθεί και στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.

Φιλαράκια ένα C 130 με βοήθεια έχει ξεκινήσει για την περιοχή, ενώ ομάδες της ΕΜΑΚ ακόμη και από την Λαμία σπεύδουν για βοήθεια. Οι σεισμολόγοι μιλούν για μεγάλη ακολουθία μετασεισμών λόγο του μικρού εστιακού βάθους και συνιστούν την προσοχή στους κατοίκους.

Ο Ισχυρός σεισμός 6,5 ρίχτερ και επίκεντρο τη βορειοδυτική Αχαΐα

Αναφερόμενοι στον σεισμό που καταγράφηκε προηγουμένως, τα Αστεροσκοπεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης, δίνουν την ένταση του 6,5 τις κλίμακας ρίχτερ και το επίκεντρο τη δυτική Αχαΐα, το βάθος το Αμερικάνικο ινστιτούτο το δίνει στα 10 χλμ.

Φιλαράκια μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν αναφερθεί ζημιές στην Πάτρα στην κάτω Αχαΐα και η Πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής δέχεται δεκάδες τηλεφωνήματα από τις μέχρι στιγμής ενδείξεις υπάρχουν μεγάλες ζημιές στις ευρύτερες περιοχές της Πάτρας και του Πύργου .


Ισχυρός σεισμός Νότια της Πάτρας

Αναφερόμενοι στον σεισμό που καταγράφηκε προηγουμένως, αμερικάνικο ινστιτούτο αστεροσκοπείο, δίνει την ένταση του 6,2 τις κλίμακας ρίχτερ και το επίκεντρο νότια της Πάτρας.

Φιλαράκια μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση από το αστεροσκοπείο Αθηνών.

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν λίγο. Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Λαμία, στη Ηλεία, στην Αθήνα, στην Τρίπολη.

Φιλαράκια σε λίγο θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Κίνα : από καταστροφή σε καταστροφή.

Οι πλέον καταιγιστικές βροχές των τελευταίων 50 χρόνων έπληξαν την νότια Κίνα. Έχουν πλήξει τμήματα της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ για δύο ημέρες, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν φοιτητή και προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες, δείτε το σχετικό video.

Φιλαράκια μέχρι και τώρα οι Κινέζοι στρατιώτες στην επαρχία Sichuan κάνουν χρήση εκρηκτικών υλών για την επέκταση καναλιών αποστράγγισης βοηθώντας δώδεκα κατολισθήσεις, που έχουν δημιουργηθεί από τα φράγματα που προκλήθηκαν από τον καταστροφικού σεισμό του περασμένου μήνα.

ΚΚΕ για την υπόθεση της Siemens

"Ας μην προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους τα κόμματα της δικομματικής εναλλαγής. Και η υπόθεση της Siemens φανερώνει ότι το εύρος και το βάθος της σήψης, της διαφθοράς και της διαπλοκής γύρω από το μονοπωλιακό κεφάλαιο είναι τεράστια. Η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή πρέπει να προχωρήσει άμεσα για να εξαντληθούν όποια περιθώρια υπάρχουν για την διαλεύκανση της υπόθεσης, τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του".

Φιλαράκια εάν θέλεις ένα θέμα να το θάψεις παρέπεμψε το σε μια επιτροπή και αυτό θα βρει το δρόμο του.

Στο Πέραμα η Αλ.Παπαρήγα

Τη έκθεση εικαστικών τεχνών και φωτογραφίας, με θέμα «Ζώνη Περάματος: Άνθρωποι, χρώμα και σίδερο», που πραγματοποιείται μέσα στον εργασιακό χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, στο Πέραμα, θα επισκεφθεί το βράδυ η κ.Αλέκα Παπαρήγα.

Φιλαράκια καλά είναι τα εικαστικά αλλά με το περιβάλλον και τις συνθήκες εργασίας στη Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, στο Πέραμα τι γίνεται;

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Δεξιά πρέπει να πέσει γρήγορα

Μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΠΑΣΠ, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα με την οργανωτική της ανασυγκρότηση, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου «Η Δεξιά πρέπει να πέσει γρήγορα γιατί αν αφήσουμε την Ελλάδα στην ανομία, τότε θα συνεχιστεί ο καταστροφικός της κατήφορος και θα επικρατήσει το σλόγκαν "ο καθένας για τον εαυτό του και όποιος αρπάξει"».

Φιλαράκια επίσης μεταξύ άλλων είπε «ότι το σημερινό μοντέλο δημοσίου πανεπιστημίου έχει κλείσει τον κύκλο του, τονίζοντας ότι η "απάντηση δεν είναι το σοκ των ιδιωτικών", αλλά η "πλήρης αυτονομία του πανεπιστημίου που θα είναι υπόλογο στην κοινωνία με λογοδοσία και αξιολόγηση"», τέλος ανέφερε πως ένας δείκτης αξιολόγησης των ΑΕΙ θα μπορούσε να είναι το ποσοστό «των αποφοίτων ενός πανεπιστημίου που βρίσκουν δουλειά ένα χρόνο μετά την αποφοίτησή τους».

Σην Αυστρία και ο πρωθυπουργός, «για τον Σάββα».

Στη Βιέννη θα βρίσκεται αύριο ο πρωθυπουργός, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Αυστριακό καγκελάριο Άλφρεντ Γκουζενμπάουρερκαι τον αντικαγκελάριο Βιλχελμ Μόλτερερ. Ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί, επίσης, με τον πρόεδρο του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος (OVP) Βόλφγκανγκ Σιουσελ.

Φιλαράκια το βράδυ της Τρίτης, ο πρωθυπουργός θα παρακολουθήσει στο Σάλτσμπουργκ τον πρώτο αγώνα της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου με αντίπαλο τη Σουηδία, για το Euro 2008, λέτε να ψάχνει και αυτός για τον Σάββα της Πορτογαλίας.

Τσίπρας : Ανησυχία για τα Βαλκάνια

Ανησυχία για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια μετά τη μονομερή ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου, αλλά και για τα σχέδια βαλκανικών χωρών να δημιουργήσουν νέα πυρηνικά εργοστάσια, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη Βαλκανική Διάσκεψη που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη με διοργανωτές το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) και τον ΣΥΝ. Μεταξύ δε άλλων είπε «Η Βαλκανική αποτελεί περιοχή «υψηλού κινδύνου» για την υπόθεση της ειρήνης", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και σημείωσε πως "το γεγονός ότι η Βαλκανική αναδεικνύεται σε κρίσιμο ενεργειακό σταυροδρόμι δημιουργεί δυνατότητες, αλλά και κινδύνους μετατροπής της σε πεδίο νέων διεθνών ανταγωνισμών».

Φιλαράκια στη Διάσκεψη με θέμα «Εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια: Προτάσεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς», που ολοκληρώνεται σήμερα, μετέχουν αντιπροσωπείες κομμάτων από σχεδόν όλες τις Βαλκανικές χώρες (Αλβανία, Βουλγαρία, Κροατία, Μολδαβία, Ρουμανία, Σερβία, ΠΓΔΜ, Ελλάδα, Τουρκία). Επίσης η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί από το ΑΚΕΛ και δύο Τουρκοκυπριακά κόμματα, Νέα Κύπρος και Ενωμένη Κύπρος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

SAVAS CAFE VIENUA

Φιλαράκια στην Αυστρία, εσείς μήπως εντοπίσατε το Σάββα;

H Ρία Αντωνίου στον Θέμο!

Φιλαράκια τα συμπεράσματα δικάσας.

Τα παιδιά τους τα πούλησαν

Τρεις συνέλλαβε η αστυνομία για την υπόθεση των δύο αδελφών Αϊχάν 8 ετών και Αμέτ Τσερίμπαση, 7 ετών, τα οποία είχαν εξαφανιστεί. Πρόκειται για τους πραγματικούς γονείς των παιδιών και ενός άντρα, ενώ αναζητείται και μια ακόμη γυναίκα.

Φιλαράκια οι συλληφθέντες γονείς ομολόγησαν πως τα δύο αγοράκια τα έδωσαν σε συγγενή τους (ο τρίτος που έχει συλληφθεί), καθώς και στη γυναίκα του η οποία αναζητείται προκειμένου να υιοθετηθούν.