Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Δίνει το κόμμα στην ... κουμπάρα!

Φιλαράκια σας μεταφέρουμε άρθρο από το Press.gr προς ενημέρωσή σας : Εσωκομματικές προεκτάσεις και υπόγεια αναστάτωση στη ΝΔ από την είδηση ότι ο Κ. Καραμανλής θα βαφτίσει τον εγγονό της Ντ. Μπακογιάννη....

Τον εγγονό της Ντόρας Μπακογιάννη -παιδί του γιού της Κώστα που σκοπεύει να πολιτευθεί στην Ευρυτανία - θα βαφτίσει στο Καρπενήσι στις 31 Μαΐου ο Κώστας Καραμανλής. Η είδηση όμως στα παρασκήνια της ΝΔ δεν έχει μόνο κοινωνικό περιεχόμενο. Απέκτησε αυτόματα και ....πολιτικό.

Οι "καχύποπτοι" υποστηρίζουν ότι αυτή η κουμπαριά εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συμφωνίας του πρωθυπουργού με την υπουργό Εξωτερικών να της "παραδώσει" της ΝΔ (ίσως και την πρωθυπουργία) όταν έρθει η ώρα να αποχωρήσει.

Αυτή την ερμηνεία κάνουν και οι άλλοι δελφίνοι. Και ...τρελαίνονται.

Ποιος είπε ότι δεν έχει ενδιαφέρον το εσωκομματικό παιχνίδι (και) στη ΝΔ;

Οι μεγάλες δίκες με τα μπάνια του λαού…

Οι μεγάλες υποθέσεις, η εκδίκαση των οποίων αναμένεται να επισπευσθεί, είναι αυτές της Siemens, των Ομολόγων, του Ζαχόπουλου, της Cosmote, της ΜΕΒΓΑΛ και της ΔΕΚΑ.

Για τις υποθέσεις αυτές και τη γενική πορεία των ανακρίσεων ο υπουργός κ. Χατζηγάκης ενημέρωσε χθες τον Πρωθυπουργό, εξερχόμενος του πρωθυπουργικού γραφείου μεταξύ άλλων δήλωσε στους δημοσιογράφους τα ακόλουθα :

Για την υπόθεση Siemens, βλέπε παλαιότερη αναφορά μας εδώ, «η εκδίκαση όλων των μεγάλων υποθέσεων θα επιταχυνθεί ώστε, μέσα στο καλοκαίρι, όλες αυτές οι υποθέσεις θα πάρουν το δρόμο τους».

Για την υπόθεση του βιβλίου «Ζιγκ-Ζαγκ στις Νεραντζιές» της Έρσης Σωτηροπούλου, βλέπε παλαιότερη αναφορά μας εδώ, «Είδα ότι είναι μια απόφαση, της οποίας το σκεπτικό είναι επιεικώς απαράδεκτο και έκανα μια αναφορά για να ελεγχθούν τα πράγματα και να τοποθετηθούν στη θέση τους».

Φιλαράκια τέλος σε ερώτηση «Γιατί όλη αυτή η επιτάχυνση; Υπάρχει κάτι που πρέπει να τελειώνετε; Πάμε για εκλογές δηλαδή;» ο κ Χατζηξάκης είπε, «Όχι. Πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να λύσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τις υποθέσεις και να εδραιώσουμε την πεποίθηση στον ελληνικό λαό ότι η Δικαιοσύνη κινείται σωστά, δίκαια και γρήγορα», θα δούμε.