Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Πάνω από 2000 πτυχία μαϊμούδες.

Τα τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια «Σχολές Ευρώπη» και «Τομή» της Άρτας χορηγούσαν έναντι αμοιβής πάνω από 2.000 πτυχία μαϊμούδες σε σπουδαστές που δεν είχαν φοιτήσει ποτέ, κατά την περίοδο από το 1999 έως και το 2005.

Φιλαράκια αυτό προκύπτει από το πόρισμα του διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευση, που είχε αναλάβει την ένορκη διοικητική εξέταση.

Πηγή Σκάϊ

Το χρηματιστήριο σήμερα

Ο Γενικού Δείκτη Τιμών έκλεισε στις 4.252,51 μονάδες, εμφανίζοντας μείωση κατά 0,56%, ενώ ο κλάδος των Τηλεπικοινωνιών κατέγραψε σημαντικές απώλειες της τάξης του 8%.

Φιλαράκια η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε περίπου στα τρία δισεκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων περίπου τα 2,5 δισ. ευρώ οφείλονται στην μεταβίβαση των μετοχών του ΟΤΕ, που κατείχε η MIG, προς την Ντόϊτσε Τέλεκομ.

Για ποιόν χτυπά η Κουδούνα, η Μπουρμπούλια... «στοχοποιήθηκε»!

Η πρώην δικαστής Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια στην απολογία της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων υποστήριξε πως ουδέποτε έλαβε χρήματα από κανέναν ότι δεν υπήρξε ανέντιμη και πως στοχοποιήθηκε σκόπιμα για επικοινωνιακούς λόγους από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, που ήθελε να ισχυροποιηθεί στη θέση της, και ότι έφυγε για το Παρίσι από φόβο όταν εκδόθηκε σε βάρος της ένταλμα σύλληψης χωρίς να έχει προηγουμένως κληθεί σε απολογία, ενώ όπως ανέφερε, βρέθηκε κατηγορούμενη γιατί ήταν ανακρίτρια στην υπόθεση του Χρηματιστήριου και έδωσε αφορμή με μια εξωσυζυγική σχέση με ακατάλληλο άνθρωπο, στον ακατάλληλο χρόνο.

Φιλαράκια αφού η Μπουρμπούλια «στοχοποιήθηκε» όπως λέει και δεν ουδέποτε έλαβε χρήματα από κανέναν, ποιος ήθελε να ισχυροποιήσει την θέση του στο τότε υπουργείο δικαιοσύνης; Τέλος πάντων η δίκη συνεχίζεται και θα δούμε.


Κοινή ανακοίνωση Ολυμπιακού και Άρη.

Σας παραθέτουμε την κοινή ανακοίνωση των δύο ομάδων ενόψει του μεγάλου αγώνα του ερχόμενου Σαββάτου :
«Το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί ο Τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στις ομάδες μας. Πρόκειται για έναν αγώνα - γιορτή που ολοκληρώνει τη φετινή ποδοσφαιρική περίοδο.
Οι φίλαθλοι των ομάδων μας φέτος, έδειξαν υποδειγματική συμπεριφορά, στήριξαν τις ομάδες τους με τον καλύτερο τρόπο και δεν δημιούργησαν το παραμικρό επεισόδιο.
Οι διοικήσεις των δύο συλλόγων σε συνεργασία με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επιθυμούν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να συμβάλλουν, ώστε ο τελικός να διεξαχθεί με απόλυτη επιτυχία και το ίδιο ζητούν και είναι σίγουροι ότι θα πράξουν και οι φίλαθλοι οι οποίοι θα βρεθούν το Σάββατο στο γήπεδο.
Στόχος όλων μας είναι να χαρεί τόσο ο κόσμος που θα βρίσκεται στις εξέδρες του Καυτανζογλείου, όσο και οι φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουν από τη τηλεόραση έναν όμορφο αγώνα, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να προσφέρουν θέαμα αντάξιο της αξίας τους και στο τέλος το ποδόσφαιρο να είναι ο σίγουρος νικητής».
Φιλαράκια όπως αντιλαμβάνεστε και οι δύο ομάδες κάνουν λόγο για τελικό «γιορτή», μια γιορτή την οποία ελπίζουμε να χαρούμε όλοι.

«Αμέρικαν μπάρ» έκαναν την Αθήνα

Τρεις νεκροί είναι ο απολογισμός δολοφονικής επίθεσης στη διασταύρωση των οδών Αλκιβιάδου και Παιωνίου, στον Άγιο Παντελεήμονα, χθές το βράδυ. Άγνωστοι, που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, πυροβόλησαν εναντίον τριών αλλοδαπών έξω από καφενείο, με συνέπεια να τους τραυματίσουν θανάσιμα. Στον τόπο του εγκλήματος αξιωματικοί της ασφάλειας Αττικής, εξετάζουν μάρτυρες προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης.
Φιλαράκια θυμάστε τον αξέχαστο Παπαγιαννόπουλο «Αμέρικαν μπάρ το έχουμε κάνει εδώ;».

Ο ΟΤΕ ισχύρος εταίρος της Ντόιτσε Τέλεκομ

Ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρίας Ρενέ Όμπερμαν, ανοίγοντας τη συνέλευση των μετόχων του γερμανικού κολοσσού, στην Κολωνία χαρακτήρισε τον ΟΤΕ ισχυρό εταίρο της Ντόιτσε Τέλεκομ στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Παράλληλα ο κ. Όμπερμαν τόνισε ότι με τη συνδρομή των εργαζομένων ο ΟΤΕ έχει χτίσει μία ισχυρή θέση στην ελληνική εγχώρια αγορά τα τελευταία χρόνια, καθώς και στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Φιλαράκια από την άλλη πλευρά και για ότι αφορά το πορτοφόλι μας, σε ερώτηση εάν οι πολίτες θα επωφεληθούν από τα τιμολόγια του Οργανισμού, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε πως είναι βέβαιο ότι ο ανταγωνισμός ωφελεί. Και εμείς λέμε ο Θεός και η ψυχή τους.

Και τα φορτηγά στην κυκλοφορία.

Αναστολή της απεργίας τους αποφάσισαν πριν από λίγο οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, κι έτσι σύντομα επιστρέφουν στους δρόμους. Όπως δήλωσαν σχετικά, οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων λαμβάνουν υπόψη τις κοινωνικές ανάγκες, παραμένουν ωστόσο σε αγωνιστική εγρήγορση. Δεσμεύτηκαν δε, ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να καλυφθούν σύντομα οι αυξημένες ανάγκες της αγοράς σε καύσιμα, μετά τις τεράστιες ελλείψεις των προηγούμενων ημερών.

Φιλαράκια είχε προηγηθεί παραίτησή που υπέβαλε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών, Βασίλης Σαχινίδης, διαμαρτυρόμενος για τον τρόπο που διεξήχθη η ψηφοφορία για τη συνέχιση της κινητοποίησης.


Σύλληψη του δολοφόνου με μαχαίρι της Όξφορντ Στριτ.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές συνελήφθησαν δύο νεαροί για τη δολοφονία με μαχαίρι 22χρονου σε καυγά με ομάδα νεαρών έξω από τα MC Donald's στην Όξφορντ Στριτ.

Φιλαράκια ο18χρονος δολοφόνος σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τη Δικαιοσύνη, καθώς εκκρεμούν σε βάρος του κατηγορίες για τον βιασμό μιας 16χρονης, στην οποία στη συνέχεια προκάλεσε εγκαύματα, τέλος σύμφωνα με τις αρχές, το δεύτερο συλληφθέντα, ένα 19χρονο που πήρε μέρος στη συμπλοκή, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μέχρι τη διεξαγωγή περαιτέρω έρευνας.

Εντείνει την επιχείρηση διάσωσης η Κίνα, οι νεκροί ίσως ξεπεράσουν τους 50.000

Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 20.000 νεκρούς, αλλά οι Αρχές εκτιμούν ότι ο τελικός αριθμός μπορεί να ξεπεράσει τους 50.000. Οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στα ερείπια εξανεμίζονται, πάντως σαν από θαύμα ένα 11χρονο κοριτσάκι ανασύρθηκε την Πέμπτη ζωντανό έπειτα από 68 ώρες κάτω από τα συντρίμμια.

Φιλαράκια ο μεγαλύτερος αριθμός νεκρών προέρχεται από σχολεία τα οποία λειτουργούσαν την ώρα του σεισμού και κρατικά ΜΜΕ, όπως η China Daily, σημειώνουν ότι η έκταση της καταστροφής εγείρει «ορισμένα άβολα ερωτήματα για την δομική ποιότητα των σχολικών κτηρίων».

ΑΠΕ

Το Euro 2008 στόχος της Αλ Κάιντα

Το δίκτυο της Αλ Κάιντα απειλεί να οργανώσει επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Euro 2008 τον επόμενο μήνα στην Αυστρία και την Ελβετία, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της ελβετικής αστυνομίας σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα La Liberte. «Το Euro 2008 αποτελεί στόχο στον οποίο έχει αναφερθεί το ισλαμικό τρομοκρατικό δίκτυο. Παρακολουθούμε από πολύ κοντά την κατάσταση», δήλωσε ο Γιουργκ Μπίλερ, στέλεχος της υπηρεσίας ανάλυσης και πρόληψης της ελβετικής ομοσπονδιακής αστυνομίας και πρόσθεσε «Έχουμε προετοιμασθεί για κάθε ενδεχόμενο».

Φιλαράκια ο αξιωματούχος αναφερόταν στις απειλές για επιθέσεις που έχουν διατυπωθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε ισλαμικές ιστοσελίδες στο Ιντερνετ, όπως είχε συμβεί και με την ευκαιρία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στη Γερμανία το 2006.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Με 442 εκατ. παίρνουν οι Γερμανοί το μάνατζμεντ του Ο.Τ.Ε.

Σαςπαραθέτουμε αντιδράσεις :

Γ. Παπανδρέου
Η πώληση θα τους κοστίσει ακριβά, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο και κάλεσε τα στελέχη να βγουν μπροστά και να εξηγήσουν τις διαφορές με τη ΝΔ, «Περιμένω τον πρωθυπουργό στη Βουλή»! Με αυτήν τη φράση αντέδρασε ο Γ. Παπανδρέου όταν ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων του ελληνικού Δημοσίου με την Ντόιτσε Τέλεκομ για τον ΟΤΕ. «Ολοκληρώθηκε το έγκλημα με καθυστέρηση δεκαπέντε ετών», προσέθεσε συνεργάτης του, έχοντας στο μυαλό του την προηγούμενη προσπάθεια πώλησης του Οργανισμού από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
ΣΥΡΙΖΑ
Εθνικό έγκλημα η συμφωνία Ξεπούλημα του ΟΤΕ, χαρακτήρισε τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Ντόιτσε Τέλεκομ ο ΣΥΝ, σημειώνοντας ότι αποτελεί ένα μεγάλο οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό έγκλημα, με ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες για την ανάπτυξη, για τους πολίτες, για τους εργαζομένους και την εθνική άμυνα.
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
Γίναμε επαρχία της Γερμανίας, ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας την ολοκλήρωση της πώλησης του ΟΤΕ. Σε σχετική ερώτηση ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε: «Τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν αποφασίσει να καταστήσουν την Ελλάδα επαρχία της Γερμανίας. Το μεν ένα έδωσε το αεροδρόμιό μας στους Γερμανούς, το γνωστό γερμανικό αεροδρόμιο των Σπάτων, και η άλλη κυβέρνηση, το άλλο κόμμα, έδωσε τις επικοινωνίες». «Νομίζω», κατέληξε, «ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να τα δει αυτά, να τα αξιολογήσει και να αποφασίσει δεόντως την ημέρα που πρέπει».

Φιλαράκια τα συμπεράσματα για τον καθένα μας.


Τα φρουτάκια είναι προ των πυλών;

Το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) ανακοίνωσε ότι στις 10 Μαρτίου 2008, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την επιβολή ημερήσιου προστίμου στην Ελλάδα, διότι δεν συμμορφώθηκε με την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου 2006 του ΔΕΚ, σύμφωνα με την οποία, η απαγόρευση όλων των ηλεκτρονικών παιγνίων σε κάθε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, εκτός των καζίνων, στην Ελλάδα είναι αντίθετη προς την κοινοτική νομοθεσία.

Φιλαράκια το πιο πιθανό είναι να ξαναρθεί η χρυσή εποχή με τα φρουτάκια και αλίμονο στην τσέπη μας, μην ξεχνάτε τις υποθέσεις οι οποίες στο παρελθόν είχαν συγκλονίσει κυβερνήσεις, ονόματα κλπ, βέρε που είσαι Πάτρα και όχι μόνο.

Ούτε φράγκο σήμερα στην αγορά

Σε μποϋκοτάζ κατά της ακρίβειας έχουν καλέσει σήμερα η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος (ΙΝΚΑ) και άλλες καταναλωτικές Ενώσεις, ζητώντας από τους καταναλωτές να μην δώσουν ούτε ένα ευρώ στην αγορά και να αντισταθούν με αυτό τον τρόπο στη νοθεία των προϊόντων και στην κερδοσκοπία.

Φιλαράκια στελέχη του Ινστιτούτου Καταναλωτών μοιράζουν από το πρωί φυλλάδια στην πλατεία Συντάγματος και σε κεντρικά σημεία πολλών επαρχιακών πόλεων, ενώ παράλληλα ενημερώνουν τους καταναλωτές για την αναγκαιότητα της σημερινής αντίδρασης.

105 Μηχανόβιοι στη Θεσσαλονίκη.

«Όταν ένας νομός διοικείται από έναν μηχανόβιο τότε όλοι οι δρόμοι θα λειτουργούν πιο σωστά! Άρα χρειαζόμαστε περισσότερους μηχανόβιους στην πολιτική» απάντησε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Ομίλου «EuroΒiker», απευθυνόμενος στο Νομάρχη Π. Ψωμιάδη, κατά την άφιξη των 105 μοτοσικλετιστών στους κήπους της Νομαρχίας. Η υποδοχή έγινε στις 3 χθες το μεσημέρι στον αύλειο χώρο της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.
Φιλαράκια Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί από αυτούς καθυστέρησαν να αφιχθούν λόγω προβλημάτων που αντιμετώπισαν στον ανεφοδιασμό τους με καύσιμα, λόγω της απεργίας των βυτιοφορέων.

Πηγή ΕΤ3

Ενδοκυβερνητική κόντρα για το μολυσμένο ηλιέλαιο.

Η υπόθεση του μολυσμένου ηλιελαίου οδηγεί και σε ενδοκυβερνητική κόντρα, καθώς στο υπουργείο Ανάπτυξης θεωρούν ότι υπήρξε ολιγωρία από τα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης: το Γενικό Χημείο (που υπάγεται στο υπ. Οικονομίας) δεν ενημέρωσε στις 23 Απριλίου, όταν εκδόθηκε το πρώτο σήμα από την Κομισιόν για το ουκρανικό λάδι, ότι είχαν εισαχθεί στη χώρα μας ηλιέλαια από την ίδια χώρα και μάλιστα είχε εγκρίνει την εισαγωγή τους. Το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης επίσης δεν κινητοποιήθηκε, παρά το γεγονός ότι λαμβάνει τα σήματα «αλέρτ» από την Κομισιόν. Για τα ζητήματα αυτά, όπως και για την πορεία των ανακλήσεων αναμένεται να ενημερωθεί σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χ. Φώλια και τον υφυπουργό κ. Βλάχο.

Φιλαράκια πάντως ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε χθες ότι ανακαλείται και το «Ηλιέλαιο Στεφανούρη», 1, 2 και 5lt με ημερομηνίες λήξεως το Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2010 και 04/2010. Η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος απέσυρε επίσης, χωρίς να ενημερώσει τον ΕΦΕΤ, προληπτικά όλα τα ηλιέλαια ιδιωτικής ετικέτας, δηλαδή τα σήματα Ηλιέλαιο ΑΒ (3 & 5 lt), Ηλιέλαιο DEMO (1, 2, 5 & 10 lt), Ηλιέλαιο VIVO (1, 2, 5 & 10 lt), Ηλιέλαιο VEGOLA (3 & 5 lt).Ο ΕΦΕΤ διευκρινίζει εξάλλου ότι η μαγιονέζα Κραφτ που έχει αποσυρθεί από προχθές είναι η Kraft Regular.

Πηγή e-tipos


Παμβοιωτικό συλλαλητήριο για τον Λιθάνθρακα.

Φιλαράκια δημοσιεύουμε πρόσκληση, που λάβαμε από την Συμπαράταξη των γειτόνων μας Βιωτών, για το περιβάλλον προς ενημέρωσή σας. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ εάν θέλετε. Υπάρχει και ανάλογη προηγούμενη αναφορά μας εδώ.

«Η Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον, είναι δίκτυο τοπικών κινήσεων και ομάδων πολιτών που ανησυχούν και κινητοποιούνται για την προστασία των περιοχών τους.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας και τους πολίτες από τις γειτονικές περιοχές της Εύβοιας, της Φθιώτιδας, της Φωκίδας, της Αττικής, της Κορίνθου, της Αχαΐας, να βάλουμε φρένο στην ξέφρενη ανάπτυξη ενεργειακών μονάδων και την περιβαλλοντική υποβάθμιση που απειλεί τις περιοχές μας.
Όλοι στο Παμβοιωτικό συλλαλητήριο, Παρασκευή 16 Μαΐου και ώρα 7 μ.μ., στη Λιβαδειά».