Κυριακή 4 Μαΐου 2008

Έγινε η απονομή του κυπέλου του πρωταθλήματος στον Ολυμπιακό.

Απόψε στο στάδιο Καραϊσκάκη και παρουσία 32.000 φιλάθλων έγινε η απονομή του ενδέκατου πρωταθλήματος της περιόδου 2007-2008 .

Φιλαράκια η ατμόσφαιρα ήταν φαντασμαγορική με χιλιάδες βεγγαλικά και με ένα διαρκές παραλήρημα από το σύνολο των φιλάθλων.


Διαδοχολογία στο ΣΥΡΙΖΑ

Τα πράγματα με τον επόμενο αρχηγό της επόμενης Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζουν να παρουσιάζουν δυσκολίες. Το κύριο θέμα είναι «τι θα κάνει ο Αλέκος Αλαβάνος», δεδομένου ότι τον θέλουν είτε να αποχωρεί είτε να θέτει εκ νέου υποψηφιότητα ως βουλευτής. Άλλοι πάλι λένε πως δεν έχει αλλάξει τίποτα και ότι ο κ Αλαβάνος κάποια στιγμή «άγνωστο ποια» προτίθεται να αποχωρήσει.

Φιλαράκια υπάρχει η πιθανότητα όπως λένε τα κέντρα να στρέψουν τον Αλέξη Τσίπρα εναντίον του Αλέκου Αλαβάνου και τούμπαλιν, στη λογική ότι αν είναι και οι δύο βουλευτές θα δημιουργηθεί θέμα για την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με λίγα λόγια και στο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται της δημοκρατίας.


Οι «Εκδόσεις Ζήτρος» πιθανός νέος ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο επικεφαλής των «Εκδόσεις Ζήτρος» δήλωσε, μέσω του εκπροσώπου του δικηγόρου κ. Γ. Καχριμάνη, ότι η ομάδα είναι κομμάτι πολιτιστικής έκφρασης, τομέας στον οποίο δραστηριοποιείται ο κ. Ζήτρος και θέλει να βοηθήσει, με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ έφτασε σε σημείο κατάντιας.

Το θέμα είναι πως τα ερωτηματικά που εγείρονται, όπως τα μεταφέρουν απλοί φίλοι του ΠΑΟΚ, αλλά και παράγοντες του Α.Σ. και «επώνυμοι», για την πώληση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ είναι αρκετά.

Φιλαράκια ο σημερινός ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ κ. Τάκης Παντελούδης δηλώνει πως δεν έχει να πει τίποτα για τον ΠΑΟΚ και πως είναι δικαιώμά του.

Παλιά καλή ελληνική μουσική δημιουργία


Για να θυμηθούμε μια πρόσφατα χαμένη Ελληνική ομορφιά

Αύριο το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Το ετήσιο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή θα τελεσθεί αύριο το πρωί στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Φιλαράκια όπως και να έχει το θέμα, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επέτυχε την είσοδο της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (σημερινή μετεξέλιξη της τότε ΕΟΚ), για να συζητάμε σήμερα για κοινοτικά πλαίσια, βέτο και λοιπά δικαιώματά μας.

Οι σκοπιανοί ηγέτες για την ευρωατλαντική πορεία της χώρας

Ο Πρόεδρος των Σκοπίων, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, και ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρούεφσκι στη 15η Σύνοδος των Αρχηγών Κρατών της Κεντροευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας (C.E.I), η οποία διεξήχθει στην πόλη Οχρίδα των Σκοπίων, αναφέρθηκαν στην ευρωατλαντική πορεία της χώρας τους και στην εκκρεμότητα της ονομασίας.

Φιλαράκια ο κ. Τσερβένκοφσκι επεσήμανε ότι στο ευρωπαϊκό σπίτι υπάρχει χώρος για όλους όσοι είναι έτοιμοι να μοιρασθούν τις κοινές δημοκρατικές αξίες και ευθύνες, η δε συμμετοχή στη συγκεκριμένη Σύνοδο θα αποτελέσει ισχυρό και σαφές μήνυμα προς τους πολίτες των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης ότι η διαδικασία της ενοποίησης της Ευρώπης συνεχίζεται. Παράλληλα, ο πρόεδρος των Σκοπίων υπογράμμισε ότι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, δικαίως τα Σκόπια ανέμεναν να λάβουν πρόσκληση για ένταξη και δίκαια, επίσης, αναμένουν ως τα τέλη του 2008 να λάβουν ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεών της με την ΕΕ.

Οι 100 πιο ισχυροί άνθρωποι του κόσμου.

Για Πέμπτη φορά το περιοδικό ΆΤΙΜΕ δημοσίευσε τη λίστα με τους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο. Φιλαράκια σας στην μεταφέρουμε όπως την δημοσίευσε η Καθημερινή σε συνεργασία με το ΤΙΜΕ προς ενημέρωσή σας.

Οι κατηγορίες είναι οι ακόλουθες : Ηγέτες και Επαναστάτες, Ήρωες και Πρωτοπόροι, Επιστήμονες και διανοητές, Καλλιτέχνες και διασκεδαστές και Κατασκευαστές και κολοσσοί

Πηγή kathimerini.

Προς ομαλοποίηση οι πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπλοϊας

Η διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών δρομολόγησε μεγαλύτερα αεροσκάφη, τύπου Μπόινγκ, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος και έτσι εκτελέστηκαν όλες οι πτήσεις, πλην της πρωινής για Πάρο, ενώ για αύριο Κυριακή, 4 Μαΐου, η διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών αποφάσισε τη δρομολόγηση αεροσκαφών Μπόινγκ 737-400 και συγχωνεύσεις πτήσεων

Φιλαράκια με τον τρόπο αυτό αναμένεται ομαλοποιηθεί η κατάσταση με της πτήσεις της ολυμπιακής ταλαιπωρίας, η οποία διαταράχθηκαν εξαιτίας της «λευκής απεργίας» που πραγματοποιούν οι πιλότοι των ελικοφόρων σκαφών.

Ελληνικό χωριό θα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014.


Ποντιακό χωριό με Ελληνικές ρίζες θα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014. Πρόκειται για το χωριό «Κράσναγια Πολιάνα» (Κόκκινο Ξέφωτο) που θα αποτελεί τη βάση των αγώνων στο θέρετρο Σότσι στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας.

Το χωριό «Κράσναγια Πολιάνα» επονομάζεται «ελληνικό» γιατί ιδρύθηκε το 1878 από τους δύο Πόντιους Έλληνες τον Μουράτ Ξανθόπουλο και τον Θεόδωρο Αθαναϊλοβ.

Φιλαράκια όπως αναφέρει στο ΑΠΕ ο Γεώργιος Αναστασιάδης γνωστός φωτογράφος της πόλης Σότσι : «Στην περιοχή μπορεί να μην είμαστε παρά πολλοί Έλληνες, αλλά τα έργα μας και η παρουσία μας είναι αισθητή» - λέει ο κ. Αναστασιάδης, και υπενθυμίζει ότι φέτος τον Μάρτιο στο κέντρο του Σότσι εγκαινιάστηκε με πρωτοβουλία ομογενών και του Δήμου της πόλης Μνημείο του Χρυσόμαλλου Δέρατος των Αργοναυτών. Η πρωτοβουλία για την κατασκευή του μνημείου ανήκει στην ελληνική κοινότητα του Σότσι. «Η Ελλάδα, το Σότσι και η Ολυμπιάδα συνδέονται άρρηκτα» τονίζει.