Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Διεύρυνση της μετοχικής βάσης της ΠΑΕ Παναθηναικός

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης σε συνέντευξη που έδωσε σχετικά με την πορεία της ομάδας του Πναθηναικού, ανακοίνωσε την απόφαση της οικογενείας του να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναικός ξατά ΟΓΔΟΤΑ εκατομμύρια ευρώ απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε Παναθηναικό (βλέπε κίνηση Βγενόπουλου). Εκδίδοντας και σχετικό δελτίο τύπου βλέπε εδώ.

Φιλαράκια στην συνέντευξή του δήλωσε πως δεν τον ενδιαφέρει το προεδριλίκι αλλά το καλό του Παναθηναικού, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «Στόχος μας είναι ένας πραγματικά ενωμένος Παναθηναϊκός, δυνατός και σταθερός».

Μεγάλη τρίτη σήμερα, Εβδομάς των Παθών



ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ

Αναθεώρηση των προβλέψεων για ρυθμό ανάπτυξης και πλθωρισμό











Στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε η 75η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας όπου παρουσιάστηκε η Έκθεση του Διοικητή για το έτος 2007, το πλήρες κείμενο εδώ .

Ο κ Διοικητής ανέφερε ότι υπάρχει αναθεώρηση επί τα χείρω, τόσο της πρόβλεψης για το ρυθμό ανάπτυξης όσο και της πρόβλεψης για το πληθωρισμό του 2008, περιλαμβάνει η ετήσια έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Νικόλαου Γκαργκάνα

Μεταξύ δε άλλων δήλωσε : «Εκτιμούμε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης το 2008 θα είναι αισθητά χαμηλότερος από το 3,7% και εκτιμούμε ότι θα διαμορφωθεί γύρω στο 3,5%», «Ορισμένοι κίνδυνοι που είχαν επισημανθεί το Φεβρουάριο κυρίως όσον αφορά την εξέλιξη της τιμής του πετρελαίου αλλά και του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος φαίνεται ότι πραγματοποιούνται. Για το λόγο αυτό ο πληθωρισμός θα είναι τελικά υψηλότερος από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί και εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί γύρω στο 4%»,

Φιλαράκια απερχόμενος ο μέχρι σήμερα Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κρούει τον κώδων κινδύνου για την Ελληνική οικονομία και παροτρύνει να δοθεί πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη που στηρίζεται στην αύξηση της παραγωγικότητα. Όλα αυτά δε ειπωθήκαν παρουσία του τσάρου της Ελληνικής Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη.


Κανονικά λειτουργούν τα Δημοτικά Σφαγεία της Λαμίας

Επίσκεψη στα δημοτικά σφαγεία της Λαμίας πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος κ. Κοτρωνιάς και ο Αντιδήμαρχος κ. Κόντος.

Η λειτουργία των σφαγείων είναι διαρκής από τις 8 το πρωί έως και τις 7 το βράδυ και θα λειτουργήσει με αυτό το ρυθμό μέχρι και την Μεγάλη Παρασκευή, για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.

Φιλαράκια από όσα είπε ο Αντιδήμαρχος, η κίνηση φέτος είναι ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με πέρυσι και οι τιμές του Δημοτικού Σφαγείου Λαμίας, είναι οι πλέον ανταγωνιστικές, σε σχέση με τα άλλα δημοτικά σφαγεία.

Παγκόσμια Ημέρα της Γης σήμερα


Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλα τα μέρη του πλανήτη, συμμετέχουν σήμερα σε εκδηλώσεις με στόχο να ληφθούν μέτρα για την μείωση των εκπομπών αερίων, και να καταλήξουν επιτέλους οι κυβερνήσεις σε παγκόσμια συμφωνία για την αντιμετώπιση των κλιματιστικών αλλαγών.

Φιλαράκια θα πρέπει να σταματήσουν κυβερνόντες και αντιπολιτευόμενοι να ρίχνουν τις ευθύνες για το περιβάλλον οι μεν στους δε και να φροντίσουν για την επίλυση των οικολογικών προβλήματων τα οποία αντιμετωπίζει η χώρα.

Ελεύθερα τα διόδια για το Πάσχα

Για τα διόδια Ελευσίνας, Ισθμού, Πίου, Ακτίου Ζευγολατιού και Μαλγάρων Θεσσαλονίκης από τις 8 το βράδυ του Μ. Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα (διόδια τα οποία διαχειρίζεται το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας) η διέλευση των οχημάτων θα είναι ελεύθερη.

Φιλαράκια οι τυχεροί αυτοί θα κάνουν κάποια οικονομία, έστω ελάχιστη.

Κάρτες ελεύθερης διέλευσης για τους κατοίκους της Πελασγίας.

Όπως ανακοίνωσε στο χθεσινοβραδινό Νομαρχιακό Συμβούλιο ο νομάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Χειμάρας, θα εκδοθούν κάρτες ελεύθερης διαβίβασης από τα διόδια, για τις ενδονομαρχιακές μετακινήσεις των κατοίκων της Πελασγίας. Το γεγονός αυτό του το επιβεβαίωσε ο Σουφλιάς σε επικοινωνία μαζί του.

Φιλαράκια όπως είχαμε πει, βλέπε εδώ και παλαιότερα, τελικά και υπό την πίεση και των φορέων του νομού μας, ικανοποιήθηκε το αίτημα των κατοίκων της Πελασγίας.

Στη κορυφή 46 ορόφων










Ο Γάλλος Αλέν Πομπέρ, γνωστός ως «άνθρωπος αράχνη» ανέβηκε σήμερα στην κορυφή του 46 ορόφων ξενοδοχείου Four Seasons στο Χόνγκ Κονγκ.

Ο εν λόγω κύριος θεωρείτε ως ο βασιλιάς της «αναρρίχησης των πόλεων», κατακτώντας στην 12χρονη καριέρα του την κορυφή των 70 υψηλότερων κτιρίων και ουρανοξυστών του κόσμου. Μεταξύ αυτών τον Πύργο του Άιφελ, Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ κλπ.

Φιλαράκια λέτε να τον παρακαλέσουμε μήπως μπορέσει να φτάσει την βενζίνη και το αρνάκι εκεί που έχουν φτάσει;

Πηγή ΑΠΕ


Ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι

Ακριβότερο 10 με 15% θα είναι φέτος το πασχαλινό τραπέζι, με τα αμνοερίφια να υπολογίζονται στα 11 με 12 ευρώ το κιλό. Την ίδια ώρα στα οπωροκηπευτικά οι αυξήσεις από πέρυσι φθάνουν ακόμη και το 20%Σε θέση μάχης παραμένουν, πάντως, οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι σχεδιάζουν να αποκλείσουν πολυκαταστήματα και κρεαταγορές. Ζητούν τιμή πώλησης στα 6 ευρώ, διαμαρτύρονται για τις μαζικές εισαγωγές από τη Βουλγαρία και καταγγέλλουν ότι 900 χιλιάδες αμνοερίφια θα ελληνοποιηθούν και θα πωληθούν ακριβότερα από τα ξένα.

Φιλαράκια τα καύσιμα φταίνε, οι Βουλευτές φταίνε; οι Νομάρχες φταίνε; οι Δήμαρχοι φταίνε; ο Σπηλιωτόπουλος φταίει; ο Κλαδάς φταίει; ο Ζαχόπουλος φταίει; Μάλλον εμείς θα φταίμε που δεν θα έχουμε να πληρώσουμε.