Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Siemens : 1.376 εκατμμύρια ευρώ ψάχνετε και όχι 15.000 και τηλεφωνικά κέντρα

Αυτό που κυκλοφορούσε από καιρό, ότι και τα μεγάλα κόμματα έχουν δεχθεί «δώρα» από τη Siemens, και το παρουσίασαν όλα κανάλια στα κεντρικά δελτία ειδήσεων απόψε με την ευκαιρία της κατάθεσης της γραμματέως στον εισαγγελέα, ως κάτι νέο στην υπόθεση είναι παλιό μάλιστα δε εμείς το έχουμε παρουσιάσει δείτε εδώ από τις 19 Μαίου, και μάλιστα αναφερόμενοι τότε σε πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Φιλαράκια γεγονός είναι ότι το 2% του τζίρου της Siemens Hellas το 2003 κατέληξε στα ταμεία των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων την προεκλογική χρονιά του 2004, ποσό το οποίο ανέρχεται σε 1.376 εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα τότε και συνεχίζουμε και σήμερα είχαμε αναρωτηθεί πως θα το αντιμετωπίσουν οι δύο συνεταίροι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μήπως με τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπισαν το ασυμβίβαστο;

Τρέξτε για εισιτήρια του Euro 2008

Σας παραθέτουμε αυτούσια την σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ευχαριστεί τους Ελληνες φιλάθλους για τη θερμή υποστήριξή τους προς την Εθνική Ομάδα και την έντονη διάθεσή τους να βρεθούν στα γήπεδα της Αυστρίας. Η Ε.Π.Ο. ανταποκρινόμενη στην επιθυμία των φιλάθλων ανακοινώνει ότι εξασφάλισε και θα διαθέσει στο κοινό επιπλέον αριθμό εισιτηρίων των αγώνων της Εθνικής με τη Σουηδία (10/6/2008) και την Ισπανία (18/6/2008).
Η διάθεση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4/6/2008 στο 1ο όροφο της Λεωφ. Συγγρού 137 (ώρες 10:00-16:00) Κάθε φίλαθλος δικαιούται τρία (3) εισιτήρια, καταθέτοντας στον υπεύθυνο διάθεσης φωτοτυπία της ταυτότητάς του.»

Φιλαράκια όσοι ενδιαφέρεστε τρέξτε να προλάβετε, μην ξεχάσετε εκτός της φωτοτυπία ταυτότητας να εξασφαλίσετε και αεροπορικά εισιτήρια.

ΜΠΕΖΟΣ FOREVER!!!

Το χρηματιστήριο σήμερα.

Ο γενικός δείκτης τιμών σήμερα έκλεισε στις 4.177,18 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,58%.

Φιλαράκια η αξία των συναλλαγών σήμερα ανήλθε στο ποσό των 232,05εκ. ευρώ.

Δεν φαντάζεστε τι τρώμε.

Στους εκτεταμένους ελέγχους σε νοσοκομεία, super-markets, κρεοπωλεία, εστιατόρια, ψητοπωλεία και αρτοποιεία που πραγματοποίησαν κλιμάκια των Διευθύνσεων Προστασίας του Καταναλωτή, Δημόσιας Υγείας και Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Αθηνών, κατά το διάστημα των τελευταίων δυο μηνών. Συνολικά, κατατέθηκαν 40 μηνυτήριες αναφορές στον εισαγγελέα, με την πλειονότητα των περιπτώσεων να αφορά στη μη τήρηση των υγειονομικών διατάξεων και στη δημιουργία ανθυγιεινών καταστάσεων, ενώ κατασχέθηκαν περίπου 700 κιλά τρόφιμα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Επίσης, μετά από εκτεταμένους ελέγχους, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος επέβαλε πρόστιμα, συνολικού ποσού 21.600 ευρώ, για παραβίαση των περιβαλλοντικών όρων.

Φιλαράκια δείτε εδώ τη λίστα με τους παραβάτες και το είδος των παραβάσεων για να καταλάβετε πως σήμερα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τι τρώμε και αυτά αφορούν τη Νομαρχία Αθηνών φανταστείτε τι γίνεται στην υπόλοιπη χώρα.

Πηγή Καθημερινή


Περί νομιμότητας του γάμου των Gay.

Σας δημοσιεύουμε e-mail το οποίο λάβαμε από το e-Lawyer σχετικά με προηγούμενη αναφορά μας στο θέμα, δείτε εδώ.

«Στην πραγματικότητα η ποινική δίωξη του δημάρχου είναι η οδός προς τη δική αναγνώριση της νομιμότητας του γάμου. Ο γάμος ομόφυλων δεν απαγορεύεται από κανέναν νόμο και, ως γνωστόν, στην δημοκρατία ό,τι δεν απαγορεύεται επιτρέπεται. Οποτε αναμένεται να κηρυχθεί αθώος ο δήμαρχος γιατι προφανώς δεν παρενέβη κανένα "καθήκον", αφού τίποτα δεν τον εμπόδιζε να παντρέψει τους δύο πολίτες».

Φιλαράκια εμείς δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα με την νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ Gay, θεωρούμε ότι οι επιλογές του καθενός είναι προσωπικό θέμα.


Ένα σκίτσο για τους σημερινούς γάμους

















Το σκίτσο είναι δανεικό από το ΣΙΓΑΝΑ κα ΤΑΠΕΙΝΑ

Δείτε τη μόδα του καλοκαιριού

Δείτε τη μόδα του καλοκαιριού όπως παρουσιάστηκε από τη Νόνη Δούνια στο The Mall Fashion Show.

Φιλαράκια ελπίζω να ενημερωθήκατε.

Η Όλγα Φαρμάκη στο Nitro Ιουνίου 2008

Δείτε τη φωτογράφηση της Όλγας Φαρμάκη για το Nitro Ιουνίου 2008.

Φιλαράκια τα συμπεράσματα δικάσας.

Εξωπραγματική προσφορά για τον ΟΛΠ

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Βουλγαράκης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την εξωπραγματική προσφορά που έκανε η κινεζική εταιρία COSCO, η οποία είναι επτά φορές πάνω από την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία του Οργανισμού και ανέρχεται στο ποσό των 4,35 δις ευρώ.

Φιλαράκια ο κ. Βουλγαράκης θεωρεί ότι η παραχώρηση του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ, είναι ένα άριστο βήμα προκείμενου ο Πειραιάς να καταστεί στρατηγικό κέντρο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το Ράλλυ Ακρόπολις στη Λαμία.

Φιλαράκια σας μεταφέρουμε τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΛΠΑ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΛΑΜΙΑ FM-1.

«Είμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο γεγονός το Ραλλυ Ακρόπολις να επανέλθει στη Λάμια και μάλιστα μόνιμα! Αυτό προκύπτει αφ ενός μετά τη συνάντηση του Νομάρχη Φθιώτιδας Θανάση Χειμάρα το πρωί με τον πρόεδρο της ΕΛΠΑ Βασ.Δεσποτοπουλο και αφετέρου από τις αποκλειστικές δηλώσεις του προέδρου της ΕΛΠΑ στο κεντρικό δελτίο του FM-1 ,ταυτόχρονα με τον βουλευτή του Νομού μας Ηλία Καλιώρα οτι "έχετε πάρα πολλές πιθανότητες το επόμενο Ραλλυ να γίνει στη Φθιώτιδα"».

Video : 19 χρόνια μετά τα γεγονότα στην πλατεία Τιεν Αμεν

Έχουν περάσει 19 χρόνια από τότε που περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι χύνεται στους δρόμους για να διατρανώσουν την οργή τους κατά της διαφθοράς, της ευνοιοκρατίας, της οικονομικής κακοδιαχείρισης και πενιχρών προοπτικών απασχόλησης για τους αποφοίτους κολεγίου δείτε το ακόλουθο video.


Φιλαράκια σήμερα οι συνθήκες για τους Κινέζους φοιτητές είναι ποιο πιο ευνοϊκές, και τα πατριωτικά αισθήματα να επικρατούν.

Η ακρίβεια, ακρίβεια και η ΝΔ πρώτη

Σύμφωνα με την μηνιαία δημοσκόπηση της GPO, τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες θεωρεί ότι είναι αυτή που προκαλεί τις μεγαλύτερες αρνητικές επιπτώσεις στα κόμματα.

Φιλαράκια το γεγονός είναι πως στην ίδια έκθεση η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα στην προτίμηση των πολιτών, αυξάνοντας μάλιστα και το ποσοστό της κατά 0,4%, φτάνοντας το 30,8%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 27,3% (από 27,5%), το ΚΚΕ με 7,1% (από 7%), ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,9% (από 13,7%) ο ΛΑΟΣ και πάλι στο 5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,1% (από 1%). Ας είναι καλά η αύξηση του ΑΕΠ, που λέγαμε προηγουμένως

Αυξήθηκε 3,6% το ΑΕΠ

Αύξηση 3,6% σημείωσε το α' τρίμηνο του 2008 το ΑΕΠ, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2007, ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος.
Εξάλλου, οι επενδύσεις κατά τη σύγκριση του α' τριμήνου 2008 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2007, μειώθηκαν κατά 0,8%.
Η μείωση αυτή των επενδύσεων επιβράδυνε κατά 1,4 ποσοστιαίες μονάδες, την αύξηση της τελικής ζήτησης της οικονομίας.
Σε ό, τι αφορά τις εξαγωγές και τις εισαγωγές η ΕΣΥΕ παραχώρησε τα εξής στοιχεία:
-Εξαγωγές: κατά το α' τρίμηνο του 2008 οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 4,1%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2007.
-Εισαγωγές: κατά το α' τρίμηνο του 2008 οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 7,8%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2007.
Τέλος, η τελική κατανάλωση το α' τρίμηνο του 2008 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2007, σημείωσε αύξηση κατά 2,3%.

Φιλαράκια αφού αυξήθηκε το ΑΕΠ σημαίνει ότι έχουμε γίνει και πλουσιότεροι, άμα θέλουμε το πιστεύουμε, Το γιατί το λέμε θα το δείτε σελίγο.

ΑΠΕ


Κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Δρυμωνάκος.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στη κολύμβηση Γιάννης Δρυμωνάκος, ο οποίος βρέθηκε θετικός στη χρήση απαγορευμένης ουσίας, ίδιας με αυτήν που εντοπίστηκε στους αθλητές της Άρσης Βαρών κατέθεσε σήμερα υπόμνημα στον εισαγγελέα.

Φιλαράκια ο Δρυμωνάκος, υποστήριξε πως ποτέ δεν έλαβε ούτε διανοήθηκε να λάβει απαγορευμένες ουσίες.

Gay δυστυχώς «Παράνομοι οι γάμοι ομοφύλων»

Οι νεότερες εξελίξεις επί του θέματος των σημερινών γάμων στην Τήλο παίρνει δυσάρεστες εξελίξεις για τους Gay. Ο blogoφάγος υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης επανέλαβε σήμερα ότι οι σχετικοί γάμοι είναι ανυπόστατοι και ότι «δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο, το οποίο να επιτρέπει την τέλεση ομόφυλων γάμων στην Ελλάδα», και χαρακτήρισε την πράξη του δημάρχου της Τήλου πραξικοπηματική.

Φιλαράκια σύμφωνα με πληροφορίες του City 99,5, ο εισαγγελέας Ρόδου κ. Γιώργος Οικονόμου προχώρησε στην διενέργεια δικογραφίας με σκοπό να διερευνήσει εάν στοιχειοθετείτε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για τον δήμαρχο της Τήλου, τον οποίο κάλεσε στη Ρόδο για να καταθέσει, μετά την απόφαση του κ. Σανιδάς ο οποίος ζήτησε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών να κινηθεί η ποινική διαδικασία κατά του δημάρχου Τήλου.


Διεθνής συνάντηση Τουριστικών Πρακτόρων στη Λαμία.

Αντιπροσωπείες με Τουριστικούς Πράκτορες από τις αδελφοποιημένες πόλεις ΚΙΟΤΖΑ (GIOZZA) της Ιταλίας , ΖΕΣΟΥΦ (RZESZOW ) της Πολωνίας καθώς και από τις πόλεις του Δικτύου Βαλκανικών και Μεσογειακών Πόλεων ΜΠΛΑΓΚΟΕΒΓΡΑΝΤ(BLAGOEVGRAND) της Βουλγαρίας , ΚΟΡΥΤΣΑ (CORCA) της Αλβανίας και ΙΑΣΙΟ (IASIO) της Ρουμανίας , του οποίου ιδρυτικό μέλος είναι η Λαμία, ανταποκρινόμενες στην πρόσκληση του Δημάρχου Λαμιέων Γιώργου Κοτρωνιά θα επισκεφθούν την πόλη μας από 4 έως 9 Ιουνίου προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνάντηση εργασίας για να γνωρίσουν την περιοχή μας και να συζητήσουν για τις δυνατότητες συνεργασίας σε Τουριστικό επίπεδο.

Φιλαράκια οι αντιπροσωπείες, κατά την διάρκεια της παραμονής τους στη Λαμία θα πραγματοποιήσουν σειρά επισκέψεων και επαφών, το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Πανελλαδικές εξετάσεις : Τα θέματα


Δείτε εδώ τα θέματα και τις λύσει εδώ, στο μάθημα των «Αρχών Οικονομικής Θεωρίας».

Φιλαράκια τα υπόλοιπα τα είπαμε προηγουμένως εδώ.

«Ποσειδώνια» 2008

Εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα η 21η Διεθνή Ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια», στο εκθεσιακό κέντρο στο πρώην ανατολικό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος είπε πως : «Στόχος είναι να προσελκύσουμε ιδιωτικά κεφάλαια και σύγχρονη τεχνογνωσία. Στόχος είναι να γίνουν τα λιμάνια μας κέντρο μεταφόρτωσης στη Ν.Α. Ευρώπη. Να γίνει η Ελλάδα γέφυρα Ανατολής και Δύσης, σύγχρονο διαμετακομιστικό κέντρο, κόμβος διεθνούς εμπορίου».

Φιλαράκια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι από τη ναυτιλία το συνάλλαγμα που εισρέει στη χώρα μας αυξάνεται συνεχώς, και από τα 14 δισ. ευρώ, το 2006, έφτασε στα 17 δισ. ευρώ, το 2007, και κατ’ αυτόν τον τρόπο γεφυρώνετε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου.



Συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ

Συνεδριάζει σήμερα στα γραφεία της Ένωσης στην Αθήνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ υπό την προεδρία του Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος θα ενημερώσει για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Φιλαράκια στη συνεδρίαση θα διαμορφωθεί η τελική εισήγηση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ προς το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Ιουνίου.

Όχι ένας δύο, οι πολιτικοί γάμοι Gay.

Σήμερα το πρωί έγιναν οι δύο πρώτοι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών στο νησί της Τήλου. Ο Δήμαρχος σύμφωνα με γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου, πραγματοποίησε τη τελετή με μάρτυρες μέλη των Ομοφυλοφιλικών Οργανώσεων, όπως επίσης και εκπρόσωπος του ραδιοσταθμού Στο Κόκκινο.

Φιλαράκια ο ΣΥΝ χαιρετίζει και δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλάι του δημάρχου Τήλου και εμείς τους ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτο.

Πηγή in.gr

Πανελλαδικές εξετάσεις πάπαλα

Τελευταίο μάθημα σήμερα των «Αρχών Οικονομικής Θεωρίας», και πάπαλα οι εξετάσεις, μένουν οι ενδοσχολικές για αποφοίτους ΤΕΕ στις 12 Ιουνίου καθώς και οι εξετάσεις ειδικών μαθημάτων από 20-27 Ιουνίου.

Φιλαράκια ευχόμαστε καλά αποτελέσματα, το υπουργείο υπολογίζει να ανακοινώσει τις βαθμολογίες μέχρι τα τέλη του μήνα το αργότερο, ώστε να γίνει και η κατάθεση του μηχανογραφικού. Μην ξεχνάτε όπως και να έχει το αποτέλεσμα πως η εισαγωγή σε ανώτατες σχολές δεν είναι η μοναδική λύση του προβλήματος της εξέλιξης του καθενός. Τέλος καλό καλοκαίρι και καλή σταδιοδρομία στον αγώνα της ζωής.

Ούτε φωτιά στα μπατζάκια μας.

Φέτος για την δασοπυρόσβεση θα διατεθούν 14 ελικόπτερα και 42 πυροσβεστικά αεροπλάνα διαφόρων τύπων συγχρόνως έχουν συγκροτηθεί 16 αερομεταφερόμενα εξειδικευμένα πυροσβεστικά τμήματα, ενώ υπάρχουν οι υποδομές με την εντατικοποίηση της εκπαίδευσης, τη βελτιστοποίηση της οργάνωσης, τη μέγιστη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων, τη πρόληψη και η φύλαξη δασικών περιοχών.

Φιλαράκια όλα αυτά δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης, κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ούτε φωτιά στα μπατζάκια μας δεν θα προλάβουμε να βάλουμε, μακάρι αλλά όπως και προηγούμενα είχαμε αναφέρει δείτε εδώ, στο τέλος του καλοκαιριού ξυρίζουν τον γαμπρό.

Νίκησε αλλά και απέτυχε ο Γκρούεφσκι

Νίκησε ο Γκρούεφσκι σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα στις εκλογές της Κυριακής, αλλά δυστυχώς γι’ αυτόν και την χώρα του τα Σκόπια, δεν κατάφερε να αποδείξει η ΠΓΔΜ τέλος πάντων, ότι είναι μια σύγχρονη Δημοκρατία. Αντιθέτως τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό έχουν δημιουργηθεί αμφιβολίες ως προς το εάν η χώρα είναι έτοιμη να ενταχθεί σε διεθνείς οργανισμούς.

Φιλαράκια η βία και η νοθεία είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα για τα οποία θα μείνουν στην ιστορία αυτές οι εκλογές στην γείτονα. Τώρα βέβαια ο Γκρούεφσκι δηλώνει πως δεν θα σχηματίσει κυβέρνηση μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκλογές στα 22 εκλογικά τμήματα στα οποία έγιναν ταραχές.

Σώζει προ το παρόν, η εξεταστική περίοδος.

Λόγω του ότι τελειώνουν τα μαθήματα και αρχίζει η εξεταστική περίοδος, αν και η ένταση δεν έχει υποχωρήσει στα πανεπιστήμια, λόγω της επιμονής της κυβέρνησης στην εφαρμογή του νόμου περί ιδιωτικών, και με υπόδειξη της ΠΟΣΔΕΠ πιθανότατα αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις για την επόμενη ακαδημαϊκή περίοδο.

Φιλαράκια πάντως οι της ΠΟΣΔΕΠ δηλώνουν ετοιμότητα για αντίδραση σε οποιαδήποτε «πρόκληση».

Πωλείται ο ΠΑΣ Γιάννενα.

Την απόφασή του να πουλήσει το πακέτο των μετοχών του ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε ο Αλέξης Κούγιας. Ο ιδιοκτήτης του 89% του μετοχικού κεφαλαίου της ομάδας της Ηπείρου ζητάει 3 εκατ. ευρώ, προκειμένου να παραχωρήσει το ποσοστό που έχει στην κατοχή του.

Φιλαράκια την πλήρη ανακοίνωσή του για την πώληση της ιστορικής ΠΑΕ της Ηπείρου μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

Unilever και Δωδώνη ΑΕ μειώνουν τις τιμές.


Μείωση των τιμών τους ανακοίνωσαν οι εταιρείες Unilever και Δωδώνη ΑΕ, η μεν πρώτη μειώνει τις τιμές ως εξής : Ελαιόλαδα και μαργαρίνες Άλτις 4%, Γάλα Becel pro-activ 10%, Σκόνες πλυντηρίου Skip 4%, Τσάι Lipton κίτρινο κλασικό 5%, Υγρά πιάτων Svelto 6%, Σαπούνια και αφρόλουτρα λουξ 3%. Και η δεύτερη μειώνει κατά 4% τις τιμές χονδρικής στο φρέσκο γάλα.

Φιλαράκια οι μειώσεις αυτές έρχονται μετά από αυτές που έχουν ήδη ανακοινώσει η Nestle και τη ΔΕΛΤΑ, έχουμε αναφερθεί προηγούμενα δείτε εδώ, αλλά το τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν οι εκπτώσεις αυτές και αυτό το έχουμε αναφέρει εδώ.