Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

ΚΥΠΕΛΟΥΧΟΣ UEFA 2008 H ZENIT ΜΕ ΝΙΚΗ 2-0 ΕΠΙ ΤΗΣ ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ

Ένα σπουδαίο παιχνίδι, από δυο διαφορετικές σχολές ποδοσφαίρου έλαβε χώρα στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ» απόψε το βράδυ. Ζενίτ και Ρέιντζερς αναμετρήθηκαν στον τελικό του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, θέλοντας να γράψουν μια χρυσή σελίδα στην ιστορία τους. Η ρωσική ομάδα είχε εκπληκτική πορεία αποκλείοντας στην πορεία της σπουδαίες ομάδες όπως η Βιγιαρεάλ, η Λεβερκούζεν, η Μαρσέιγ και φυσικά η Μπάγερν Μονάχου, η οποία αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με συντριβή στο «Πετρόφσκι». Η Ρέιντζερς έχει ήδη κατακτήσει το Λιγκ Καπ Σκωτίας, κυνηγάει τη Σέλτικ, έχοντας μάλιστα και λιγότερα παιχνίδια, για να πάρει το πρωτάθλημα, έχει προκριθεί και στο τοπικό κύπελο με αντίπαλο την Κουίν οφ Σάουθ και απόψε διεκδικούσε το φανταστικό τέσσερα στα τέσσερα. Κάτι στο οποίο πρέπει να δώσουμε σημασία είναι πως ο τεχνικός της Γουόλτερ Σμιθ είναι ένας από τους μόλις 14 προπονητές που έχουν καθίσει στον πάγκο της Ρέιντζερς από το 1872!

Φιλαράκια τελικά το κύπελο κατέκτησε η Ζενίτ που κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα της έδρας και με μία ιδιαίτερη προσοχή κατάφερε να νικήσει την Ρέιντζερς με 2-0 και κατέκτησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο επάξια.


Κατάργησαν τη βίζα οι Ρώσοι.

Η Ρωσία επέτρεψε στους Άγγλους φιλάθλους που θα μεταβούν στη Μόσχα για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στις 21 Μαΐου, να εισέλθουν στη χώρα χωρίς βίζα. "Οι φίλαθλοι μπορούν να έλθουν χωρίς βίζα και να μπουν στη Ρωσία αν είναι κάτοχοι εισιτηρίου του αγώνα".

Φιλαράκια περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε εδώ.

Πηγή Supersport

Κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων.

Κύκλωμα που διοχέτευε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων από την Ελλάδα σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης και κυρίως το Βέλγιο και τη Γερμανία, εντοπίστηκε από τη Δίωξη Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής.
Φιλαράκια οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν Βούλγαρο οδηγό νταλίκας με γερμανικές πινακίδες που μετέφερε μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, ενώ εντόπισαν αποθήκη στην περιοχή Πάτημα Σχηματαρίου Βοιωτίας, όπου γινόταν συσκευασία και αποθήκευση. Για περισσότερα δείτε εδώ.

Πηγή Σκάϊ

Από αύριο ο ανεφοδιασμός της Αγοράς με καύσιμα.

Παρά την αντίθετη γνώμη της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών Εθνικών Μεταφορών, οι βυτιοφορείς επέμειναν στην αρχική τους απόφαση να λήξουν την απεργία και ξεκινούν από το πρωί της Πέμπτης τον ανεφοδιασμό της αγοράς. Ενοχλημένη η Ομοσπονδία. Ανοιχτό το ενδεχόμενο μπλόκων

Φιλαράκια για περισσότερα δείτε εδώ.

Πηγή Σκαϊ

Έμβρυο στην κοιλιά δεκάχρονου κοριτσιού.

Ένα παράξενο ιατρικό φαινόμενο παρουσιάστηκε σε ένα δεκάχρονο κορίτσι, το οποίο αρχικά δημιούργησε την εικόνα προχωρημένης κύησης, αλλά στην πραγματικότητα, όπως εξήγησαν οι γιατροί στη Παιδοχειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, επρόκειτο για το δίδυμο αδελφάκι της μικρής, από την κύηση της μητέρας πριν από 10 χρόνια.

Φιλαράκια αυτές είναι οι παραξενιές της φύσης, τελικά η μικρή υποβλήθηκε σε σχετική επέμβαση και της αφαιρέθηκε το έμβρυο μήκους 6 εκατοστών, και τώρα χαίρει άκρας υγείας

Υπαναχώρηση Σουφλιά για το χωροταξικό

Υπαναχώρησε τελικά ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς όσον αφορά τις ρυθμίσεις του εθνικού χωροταξικού σχεδίου, δηλώνοντας ότι είναι ανοιχτός σε προτάσεις και τροποποιήσεις από τα κόμματα και τους φορείς.
Φιλαράκια το επίμαχο νομοσχέδιο για το χωροταξικό δέχθηκε τις έντονες επικρίσεις από επιστημονικούς φορείς, τεχνοκράτες και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Πηγή Σκάϊ

Τέλος πρωταθλήματος 2008

Στα δύο τελευταία παιχνίδια που έγιναν σήμερα η ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό 1-1και του Άρη με τον Πανιώνιο 3-3 έκλεισε και τυπικά το θέμα για τον Παναθηναϊκό, διότι ουσιαστικά είχε τελειώσει από την προηγούμενη αγωνιστική με το 4-1 επί της ΑΕΚ.

Φιλαράκια ευχόμαστε καλή ευρωπαϊκή πορεία στις ομάδες μας στην Ευρώπη και για του χρόνου ευχόμαστε ένα πρωτάθλημα με λιγότερες γκρίνιες και αμφισβητήσεις.

«Φωτιά» στα πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, ανεβαίνει η θερμοκρασία στα αμφιθέατρα, με καθηγητές και φοιτητές στο πόδι, απέναντι στις επίμαχες διατάξεις του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια. Τα τελεσίγραφα της κυβέρνησης που αφορούν τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ και η διεξαγωγή πρυτανικών στα Ιδρύματα, που θα πραγματοποιηθούν προσεχώς με το νέο σύστημα, διαμορφώνουν κλίμα σύγκρουσης που πυροδοτείται και από το αδιάλλακτο πρόσωπο που εμφανίζει εσχάτως ο υπουργός Παιδείας ως προς την προώθηση της «μεταρρύθμισης» στον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Φιλαράκια φωτιά θα πάρουν μ’ όλα αυτά τα πανεπιστήμια από τους φοιτητές αλλά και από τους Πανεπιστημιακούς.

Πηγή Ελευθεροτυπία

Τελικά Αναστολή απεργίας των Ιδιοκτητών Βυτιοφόρων

Αναστέλλεται τελικά η απεργία αλλά χωρίς να πέσει ο αγωνιστικός τους ρυθμός

και θα φροντίσουν να εφοδιαστεί όλη η χώρα. Αυτά δήλωσε εκπρόσωπος των ιδιοκτητών βυτιοφόρων στην Αθήνα ζωντανά στα ΜΜΕ.

Φιλαράκια με το φόβο επίταξης και την απελευθέρωση του επαγγέλματος ανέστειλαν την απεργία τους, οι ιδιοκτήτες όμως βυτιοφόρων της Θεσσαλονίκης οι οποίοι έχουν διαχωρίσει την θέση τους από την Ομοσπονδία θα αποφασίσουν αργά απόψε το βράδυ για τις κινητοποιήσεις τους. Συνεχίζει η απεργία των Φορτηγών.

Το χρηματιστήριο σήμερα

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Τετάρτη και ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 4.276,56 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 0,26%.

Φιλαράκια σήμερα αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 371,24 εκατ. ευρώ.

Τέλος στις τρίχες των Βρετανών δικαστών

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, νέα εμφάνιση θα έχουν από το φθινόπωρο οι Βρετανοί δικαστές, δηλαδή θα πάψουν να φορούν τις «υπέροχες» περούκες τους.

Φιλαράκια πάντως κάτι αναχρονιστικό μένει μια και από το μέτρο θα εξαιρεθούν οι δικαστές που θα εκδικάζουν σοβαρά εγκλήματα, λες και η σοβαρότητα η μη του εγκλήματος εξαρτάτε από την περούκα.

Δεύτερη η Ολυμπιακή

Στην δεύτερη θέση η Ολυμπιακές Αερογραμμές, μετά την Aegean η οποία για πρώτη φορά περνά πρώτη στο εσωτερικό δίκτυο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασαν οι Ενώσεις τεχνικών της Ολυμπιακής.

Φιλαράκια φαίνεται πως η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει καλλίτερα αποτελέσματα από τον κρατισμό.

Πηγή in.gr

Αλυσιδωτά e.mails…S.O.S.

Σταματήστε να προωθείτε αλυσιδωτά e-mails στους φίλους σας. Απλώς σταματήστε, ακόμη κι αν δεν καταλαβαίνετε το γιατί.

Φιλαράκια αν παρόλα αυτά, θέλετε να μάθετε περισσότερα για το θέμα, διαβάστε το παρακάτω κείμενο από το troktiko εδώ. Σας αφορά άμεσα.

Θρίλερ με την απεργία των οδηγών Βυτιοφόρων

Τελικά εδώ είναι Ελλάδα δεν είναι παίξε γέλασε, πριν από λίγο είχε ανακοινωθεί αναστολή της απεργίας των οδηγών βυτιοφόρων, βλέπε εδώ, μάλιστα δε ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Ελλάδος, Δημήτρης Μακρυβέλιος μιλώντας στο Σκάϊ έκανε εκτιμήσεις για τον χρόνο ομαλοποίησης της αγοράς, τελικά νέωτερη ανακοίνωσή τους μιλά για συνέχιση της απεργίας επ’ αόπιστο.

Φιλαράκια το θέμα τελικά η ταλαιπωρεία συνεχίζεται, και η αγορά θα αναστενάξει, και από βενζίνη αλλά και από τα θπόλοιπα αγαθά λόγω της απεργίας και των φορτηγών.

Περί ισότητας δύο φίλων

Η υποχρεωτική στράτευση όλων των αγοριών στα 19 τους χρόνια δεν είναι ένα καλό μέτρο. Εάν, όμως, αποφασιστεί, η ισονομία απαιτεί να αποφασιστεί ομοίως και η υποχρεωτική στράτευση των κοριτσιών. Σε αντίθετη περίπτωση, η ανισότητα εις βάρος των ανδρών διαιωνίζεται.

Φιλαράκια το πρόβλημα είναι πανάρχαιο με την ισότητα των δύο φίλων και μέχρι που φτάνει αυτή, το θέμα είναι πόσο χώρο παραχωρούν οι άνδρες στις γυναίκες και πόσο οι γυναίκες στους άνδρες.

Τελική συμφωνία για τον ΟΤΕ

Έκλεισε η συμφωνία για τη στρατηγική συμμαχία του ΟΤΕ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής, υπό τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη.

Φιλαράκια σιγά μη δεν συμφωνούσαν, πάντως αν θέλετε περισσότερη ενημέρωση για το θέμα δείτε εδώ.

Πηγή ΑΝΤ1

Ανέστειλαν την απεργία τους οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων.

Ουφ επιτέλους βενζίνη στα αυτοκίνητά μας καθώς την αναστολή της απεργίας τους αποφάσισαν κατά τη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης.

Φιλαράκια μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Ελλάδος, Δημήτρης Μακρυβέλιος, εκτίμησε ότι στην Αττική η αγορά αναμένεται να έχει αποκατασταθεί εντός 24ωρου ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα θα χρειαστούν - όπως είπε - δύο με τρεις ημέρες.

Πηγή Σκαϊ

Νέο μέτωπο για τα μέτρα Σουφλιά.


Φιλαράκια τη Δευτέρα που αναφερθήκαμε στα οικολογικά μέτρα του σουφλία, περισσότερα εδώ, είχαμε αναφέρει πως λόγω έχει και ο Αλογοσκούφης για τη συγχρηματοδότησή του.

Δύο μέρες δεν πέρασαν και ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ τους, ο οποίος μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής δήλωσε για το θέμα : «Όταν θα πάρω στα χέρια μου τις επίσημες προτάσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ, θα δούμε. Περιβαλλοντική πολιτική χωρίς τον υπολογισμό οικονομικού κόστους δεν γίνεται» περισσότερα δείτε εδώ.

Πηγή Alpha

Ατύχημα σε Σχολικό Λεωφορείο.

Ατύχημα συνέβη σε σχολικό λεωφορείο των εκπαιδευτηρίων "Αδελφοί Αντωνόπουλοι" όταν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οδηγός έχασε τις αισθήσεις του στο τιμόνι.

Φιλαράκια πέντε παιδιά τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Παίδων «Αγία Σοφία», ενώ ο οδηγός μεταφέρθηκε στο "Σισμανόγλειο" προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις, πάλι καλά δεδομένου ότι το συγκεκριμένο λεωφορείο μετέφερε συνολικά 28 παιδιά.

Παραμένει στο παιχνίδι η Χίλαρι

Η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον κέρδισε την εκλογική αναμέτρηση στην δυτική Βιρτζίνια συγκεντρώνοντας ποσοστό 67% έναντι 26% του αντιπάλου της Μπαράκ Ομπάμα.

Φιλαράκια πάντως μετά από τα αποτελέσματα δήλωσε «Μπορώ να κερδίσω αυτήν την υποψηφιότητα αν αποφασίσετε ότι θα έπρεπε, και μπορώ να οδηγήσω αυτό το κόμμα στη νίκη στις εκλογές», για περισσότερα δείτε εδώ.

Πηγή Καθημερινή

Επιτέλους μια σοβαρή ανακοίνωση από τον Τζωρτζ Μπους…

Χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι σοβαρότερο για τις οικογένειες των Αμερικανών που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο του Ιράκ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε χθες πως η για τελευταία φορά έπαιξε γκολφ την 13η Οκτωβρίου του 2003, και πως δεν θέλει κάποια μητέρα ο γιος της οποίας μπορεί πρόσφατα να σκοτώθηκε να βλέπει τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων να παίζει γκολφ.

Φιλαράκια τώρα που το γνωρίζουν αυτό οι χαροκαμένες μητέρες των χαμένων στρατιωτών παρηγορήθηκαν… Πάντως τη δήλωσή του δημοσιεύσαν οι διαδικτυακές ειδησεογραφικές υπηρεσίες Yahoo! News και Politico.com.

Έξι μονάδες μπροστά η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση, 17,5% ο ΣΥΡΙΖΑ

Εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης Public Issue για το ΣΚΑΪ και την Καθημερινή, το εκλογικό ποσοστό για το κυβερνών κόμμα διαμορφώνεται στο 37%, για το ΠΑΣΟΚ στο 31%, τον ΣΥΡΙΖΑ στο 17,5%, το Κομμουνιστικό κόμμα στο 7% και τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό στο 4,5%

Φιλαράκια ο Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί να έχει ισχυρό προβάδισμα στην καταλληλότητα ως πρωθυπουργός, με ποσοστό 39%. Για πρώτη φορά ο Γιώργος Παπανδρέου κατατάσσεται τρίτος με 13%, μετά τον Αλέξη Τσίπρα, που συγκεντρώνει 17%.

Πηγή ΕΡΤ

Εναλλακτικός τουρισμός

Η εναλλαγή από λίμνες, ποτάμια, ανθισμένα λιβάδια, χιονισμένα τοπία, μοναδικά δάση άφθαστης ομορφιάς, συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικό σε ολόκληρη τη χώρα, παρέχοντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία για τους επισκέπτες της, οι οποίοι μπορούν να ακολουθήσουν όλα τα είδη του σύγχρονου εναλλακτικού τουρισμού?

Φιλαράκια ο λόγος είναι για την ορεινή περιοχή του νομού Τρικάλων και όπως όλοι γνωρίζουμε, αλλά δεν παύει να μας το υπενθυμίζει και ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε προτίμηση.

Πηγή ana-mpa

Συνεχίζει να σοκάρει η Αυστρία.

Ένας 39χρονος άνδρα πήγε αυτοβούλως στην αστυνομία και δήλωσε οτι σκότωσε με τσεκούρι τη γυναίκα του την κόρη του, τους γονείς του και τον πεθερό του, σε τρείς διαφορετικές τοποθεσίες.

Φιλαράκια η αστυνομία δεν γνωρίζει το κίνητρό του, αλλά και εμείς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει πεθερά και τι έγινε μ’ αυτή. Πάντως φαίνεται πως οι αυστριακοί και όλος ο κόσμος τα έχει χάσει με αυτά που συμβαίνουν στη χώρα τους.

Ανεπηρέαστη από το σεισμό η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων

Ενώ όπως και προηγούμενα έχουμε αναφέρει, δείτε εδώ, ήδη οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 12.000, ο Λι Ζανγκζούν διευθυντής του Κέντρου Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων καθησυχάζει το μισό εκατομμύριο ξένους επισκέπτες που θα φτάσουν στο Πεκίνο το διάστημα 8 ως 24 Αυγούστου διαβεβαιώνοντας τους πως θα

είναι ασφαλείς, καθώς το Πεκίνο είναι ασφαλές, η Κίνα είναι ασφαλής

Φιλαράκια οι Κινέζοι δηλώνουν πως η πιθανότητα σεισμών ελήφθη υπόψη όταν χτίστηκαν οι 31 ολυμπιακές, ελπίζουμε να έχει ληφθεί σοβαρότερα υπόψη από ότι στα εισαγόμενα κινέζικα ηλεκτρικά είδη.

Άλλη μια δυσάρεστη πρωτιά της Πατρίδας μας.

Οι Έλληνες είμαστε πρώτοι καπνιστές στον κόσμο σύμφωνα με την έρευνα την οποία διενήργησε εταιρεία έρευνας αγοράς για λογαριασμό του του Economist. Η έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση μας σε τσιγάρα ξεπερνάει τα 3.000 τσιγάρα ανά άτομο για το 2007.

Φιλαράκια φαίνεται πως εμείς δεν καταλαβαίνουμε τίποτα από προειδοποιήσεις για την υγεία μας, από μεγάλη φορολογία, ούτε από απαγορεύσεις του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, περαστικά μας.

Πηγή Economist

Ο Γιώργος Παπανδρέου στην ετήσια συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου στη Γενική συνέλευση του ΣΕΒ ήταν : για την οικονομία «η οικονομία οδεύει ολοταχώς σε μια δομική κρίση», για τον κρατισμό κατηγόρησε την κυβέρνηση για έναν ιδιότυπο κρατισμό με πελατειακές αντιλήψεις πού δημιουργούν «ανασφάλεια, όχι μόνο στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους νέους, αλλά και στους επιχειρηματίες», για τον ΟΤΕ σημείωσε ότι η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος δεν σημαίνει ότι εμποδίζεται η λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού, αλλά «συμφέρουσες συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα για συγκεκριμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες».

Φιλαράκια εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλη την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή ΠΑΣΟΚ

Ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην ετήσια συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.

Φιλαράκια σας παραθέτουμε σημεία ομιλίας του Πρωθυπουργού στην ανοικτή Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ προς ενημέρωσή σας.

[..] Στην Ελλάδα, οι μεταρρυθμίσεις που προωθήσαμε, στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, θωράκισαν, σε σημαντικό βαθμό, την Οικονομία μας, διασφάλισαν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και περιορίζουν τις δυσμενείς επιπτώσεις. Τα έως τώρα αποτελέσματα δικαιώνουν τις επιλογές μας και αποδεικνύουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε, εντατικά, τη μεταρρυθμιστική στρατηγική που χαράξαμε.

Την ίδια, ωστόσο, στιγμή, οι κρίσιμες προκλήσεις του διεθνούς περιβάλλοντος απαιτούν αυξημένη αίσθηση κοινωνικής ευθύνης, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όλα τα συνδικάτα, όλες τις επιχειρήσεις. Υποδεικνύουν σε όλους να αναλάβουμε μια πλατειά κοινωνική δέσμευση. Να αναλάβουμε ξεκάθαρη υποχρέωση για την προστασία του περιβάλλοντος, τη συγκράτηση των τιμών, την απόκρουση νοσηρών φαινομένων. Είναι στόχοι για την επίτευξη των οποίων ο επιχειρηματικός κόσμος μπορεί να αναπτύξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Να προσφέρει, αλλά και να κερδίσει, πολεμώντας τις αρνητικές πρακτικές, που υπονομεύουν την ανάπτυξη, πλήττουν την Κοινωνία και ζημιώνουν όλους τους πολίτες.

Πηγή ΝΔ

424 νέοι γιατροί στα Νοσοκομεία

Εξεδόθει επιτέλους κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Υφυπουργού Οικονομίας Νίκου Λέγκα για την δημιουργία 424 νέων θέσεων για ειδικευόμενους ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Φιλαράκια ας ελπίσουμε ότι ο αριθμός αυτός θα είναι αρκετός για να περιορίσει τις φοβερές ελλείψεις ιατρών σ’ όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Βέβαια το ετήσιος κόστος αυτών των θέσεων θα φτάσει στα 15,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Ελλάδα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έφτασε το πρωί της Τρίτης στην Αθήνα κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Θόδωρος Κασσίμης. Στη συνέχεια είχε συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Θα επισκεφθεί τις μητροπόλεις, της Νέας Ιωνίας, της Νέας Φιλαδέλφειας, την Λάρισα καθώς και το Παρατηρητήριο Πάρνηθας.

Φιλαράκια μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Ιερώνυμου στο φανάρι, δείτε προηγούμενη αναφορά μας εδώ, και την επίσκεψη του Πατριάρχη στην Αθήνα δείχνουν πλέον τις αδελφικές σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, όχι μόνο με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και με τις υπόλοιπες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες. Πηγή Σκαϊ