Σάββατο 3 Μαΐου 2008

Αγιοποίηση του Αθανασίου Διάκου

Την επανεξέταση της πιθανότητας αγιοποίησης του Αθανασίου Διάκου

επανάφερε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Λαμίας κ. Ρωμαίος Ρουμελιώτης σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ΦΜ-1.

Την αρχική του πρόταση είχαν απορρίψει τόσο η Μητρόπολη Φθιώτιδας όσο και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος λόγω ο Αθανάσιος Διάκος ούτε θαύματα είχε κάνει αλλά είχε βάψει τα χέρια του με αίμα αλλοθρήσκων στις μάχες της Ελληνικής Επανάστασης.

Φιλαράκια δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε τις αντιρρήσεις του κ. Ρουμελιώτη και την αντιδιαστολή με τον Άγιο Κωνσταντίνο ο οποίος και αυτός είχε σκοτώσει πολλούς αλλόθρησκους αλλά καθιερώθηκε όχι μόνο ως άγιος αλλά και ως «ισαπόστολος».


Σε διαθεσιμότητα οι Αστυνομικοί

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν έξι αστυνομικοί μετά την τραγική κατάληξη της καταδίωξης 30χρονου σεσημασμένου τοξικομανή, που απέδρασε από περιπολικό, που τον μετέφερε από τον Άγιο Αθανάσιο στο αστυνομικό τμήμα της Σίνδου.

Ο δράστης πυροβόλησε εν ψυχρώ οδηγό λεωφορείου με το περίστροφο που είχε αποσπάσει από τον αστυνομικό που τον φρουρούσε και τον συνόδευε, χωρίς χειροπέδες.

Συγκεκριμένα, ο δράστης με την απειλή όπλου πήρε το περιπολικό και κατευθύνθηκε στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Βέροιας.

Στη συνέχεια το εγκατέλειψε και επιβιβάστηκε σε άλλο το οποίο εγκατέλειψε και αυτό λίγο αργότερα και μπήκε στο λεωφορείο που οδηγούσε το θύμα.

Προκειμένου να μην παγιδευτεί το εγκατέλειψε επιβιβαζόμενος σε άλλο διερχόμενο ΙΧ υπό την απειλή του όπλου.

Τελικά ο 30χρονος συνελήφθη στο Νέο Κορδελιό, όπου και ανακρίνεται.

Πηγή Σκάϊ

Βόμβες μεθανίου 2000 χωματερές

Περισσότερες απο 2000 ανεξέλεγκτες χωματερές που λειτουργούν στην Ελλάδα είναι έτοιμες να εκραγούν.

Η πρόσφατη πυρκαγιά από μεθάνιο σε αγροτική περιοχή της Νεμέας η οποία έκαιγε περισσότερο απο 10 ώρες έφερε στο προσκήνιο το πρόβλημα των ανεξέλεγκτων χωματερών που λειτουργούν στην πατρίδα μας.

Φιλαράκια το θέμα είναι σοβαρό δεδομένου ότι οι ανεξέλεγκτες χωματερές λειτουργούν σε αντιπυρικές ζώνες δασικών εκτάσεων, σε τουριστικές περιοχές καθώς και κοντά σε βιομηχανικές μονάδες όπου ο κίνδυνος εξάπλωσης πυρκαγιάς είναι μεγάλος.

Πηγή Σκάϊ

Απόγευμα Σαββάτου.



Κάτι παλιό αλλά όχι και τόσο παλιό, από ένα μεγάλο καλλιτέχνη.