Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

Και μη ξεχνάμε Μεγάλη Πέμπτη σήμερα

«Κανείς δεν είναι τέλειος...»

Φιλαράκια σας μεταφέρουμε ένα άρθρο από το Pathfinder αντιγραφή για να κατανοήσουμε όλοι καλυτέρα ότι «κανείς δεν είναι τέλειος»

Η ανθρώπινη εξέλιξη, η διαδικασία της αλλαγής και ανάπτυξης, κατά την οποία οι άνθρωποι εμφανίζονται ως ξεχωριστά είδη απασχολεί του επιστήμονες από τις απαρχές του πολιτισμού μας. Ωστόσο μια νέα έκθεση δίνει καινούργιο νόημα στην έκφραση «κανείς δεν είναι τέλειος...»

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι θα πρέπει να ευχαριστούμε την εξέλιξη όχι μόνο για την επιβίωση μας αλλά και για τους πονοκεφάλους μας και οποιεσδήποτε δυσκολίες αντιμετωπίζουμε ως ανθρώπινα όντα.

Η αξιοθαύμαστη αλλά παρόλα αυτά ατελής διαδικασία που έχει οδηγήσει τον άνθρωπο σε αυτό που είναι σήμερα και αυτό που πρόκειται να γίνει, είναι το θέμα της έκθεσης "Surviving: The Body of Evidence," στο μουσείο Αρχαιολογίας και Ανθρωπολογίας Penn.

Φιλαράκια για περισσότερα δείτε εδώ.


Το Χρηματιστήριο σήμερα

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν τελικά στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Μ.Πέμπτη. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.061,24 μονάδες, παρουσιάζοντας οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,15%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 297,8 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 102,4 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Παγκόσμια διάσκεψης κορυφής στη Σιγκαμπούρη για το περιβάλλον.

Περισσότεροι από 500 Κυβερνήσεις, Διευθύνοντες σύμβουλοι και υψηλόβαθμα στελέχη από κορυφαίες διεθνείς εταιρείες από 30 χώρες τη B4E, η Global Business Διάσκεψη Κορυφής για το Περιβάλλον, η εκδήλωση φιλοξενήθηκε από κοινού από το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) και το Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Suntec Singapore International Convention & Exhibition Centre από τις 22 έως τις 23 Απριλίου 2008.

Φιλαράκια η διάσκεψη αυτή σκοπό είχε να υπογραμμίσει τις πιο επείγουσες περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος των επιχειρήσεων και να συζητήσουν για βραχυπρόθεσμες λύσεις για την άμβλυνση και την προσαρμογή στην αλλαγή του κλίματος.

Καίει η Αμόλυβδη τους εκδρομείς του Πάσχα

Στο 31ο χιλιόμετρο Αθηνών Λαμίας η αμόλυβδη πωλείται προς 1,29 ευρώ το λίτρο. Οι εκδρομείς του Πάσχα με το που βγαίνουν από την πρωτεύουσα γεύονται την «αλμυρή» γεύση των ολιγοήμερων διακοπών. Το πιο ακριβό Πάσχα καλούμαστε να πληρώσουν φέτος στα καύσιμα, καθώς η αμόλυβδη καταγράφει και νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Φιλαράκια μέσα σε 6 ημέρες ο μέσος όρος στην τιμή της βενζίνης σκαρφάλωσε στα 1,141 ευρώ το λίτρο, σημειώνοντας αύξηση κατά 0,88%.

Που θα κάνουν Πάσχα οι πολιτικοί.

Ο κ. Παπούλιας, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, την Κυριακή του Πάσχα θα γιορτάσει το Πάσχα κοντά στους στρατευμένους στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στο φυλάκιο Σαγιάδας και στο στρατόπεδο Φιλιατών Θεσπρωτίας.

Για τα Ιωάννινα αναχωρεί και ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής με την οικογένειά του, όπου θα γιορτάσει το Πάσχα στο χωριό Δολό Πωγωνίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου θα παραμείνει στην Αθήνα, μετά το ατύχημα που είχε την περασμένη Κυριακή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας θα περάσει τις μέρες του Πάσχα οικογενειακώς, μάλλον στο εξωτερικό, ενώ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος θα επισκεφθεί την ιδιαίτερη πατρίδα του την Τήνο.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης θα γιορτάσει την Ανάσταση στο Λιτόχωρο Πιερίας, όπου το μεσημέρι του Πάσχα στις 12:30 θα επισκεφθεί την XXIV Ταξιαρχία Τεθωρακισμένων.

Φιλαράκια εμείς πάντως Πάσχα θ κάνουμε με τους δικούς μας.

Εκτός στόχων ο προϋπολογισμός
























Σημαντική απόκλιση από τους στόχους του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης εμφανίζει ο κρατικός προϋπολογισμός στο πρώτο δίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, βάσει των οποίων προκύπτει υστέρηση εσόδων 205,38 εκατ. ευρώ και υπέρβαση δαπανών 248 εκατ. ευρώ.

Πλεόνασμα 522 εκατομμύρια ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πρώτο δίμηνο του 2008 έναντι ελλείμματος 43 εκατομμυρίων ευρώ το αντίστοιχο δίμηνο του 2007, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Φιλαράκια άλλοι λένε ότι τα στοιχεία είναι πραγματικά και άλλοι συγκυριακά, ποιος μπορεί να ξέρει την Πραγματική Εικόνα της οικονομίας, εμείς το μόνο που γνωρίζουμε είναι η εικόνα της τσέπης μας.

Επίσκεψη του Μ. Λιάπη στο Χρ. Ζαχόπουλο.

Επίσκεψη στο Χρήστο Ζαχόπουλο πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης ο υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης, προκειμένου, όπως δήλωσε, να δώσει ευχές σε έναν παλιό συνεργάτη του.

Φιλαράκια η συνάντηση έγινε λίγο μετά τη μία στον Ευαγγελισμό, διήρκεσε μισή ώρα και ήταν σε καλό κλίμα, όπως είπε ο κ. Λιάπης, ενώ, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Ζαχόπουλος πρόκειται να πάρει εξιτήριο σε ένα περίπου μήνα.

Πασχαλινό Τραπέζι τι πρέπει να προσέχουμε.

Φιλαράκια ερχόμενο το Πάσχα καλό θα ήταν να ενημερωθούμε, ως καταναλωτές έγκαιρα, από το ενημερωτικό Φυλλάδιο του ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) με τίτλο «Απλές συμβουλές για το Πασχαλινό τραπέζι εδώ

Με την ευκαιρία, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους.

Σταυρός του Μαρτυρίου η Εθνική.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Φθιώτιδας κ. Δημήτρη Πατίτσα, «όσοι κινηθούν στην εθνική Αθηνών - Λαμίας, μέχρι τις Θερμοπύλες, δεν θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα».
Οι δυσκολίες θα ξεκινήσουν από το 195ο χιλιόμετρο και για τα επόμενα 4,5 χλμ. καθώς «εκεί είναι το σημείο που τελειώνει η νέα εθνική και τα οχήματα εισέρχονται πάλι στην παλιά».

Αυτό σημαίνει μία λωρίδα κυκλοφορίας και μία βοηθητική. Σε περίπτωση κυκλοφοριακού χάους οι τροχονόμοι θα εκτρέπουν την κυκλοφορία σε εναλλακτικό δρομολόγιο. Από το ύψος του Κάστρου Βοιωτίας, τον Ορχομενό, την Τιθορέα, την Αμφίκλεια, τον Μπράλο και τη Λαμία και μετά πάλι πίσω στη νέα εθνική. Από το 200ό χλμ. μέχρι την Αλαμάνα, αλλά και από το 208ο χλμ. στο ύψος της Ανθήλης και μέχρι το 211ο χλμ. η κυκλοφορία θα διεξάγεται σε μια λωρίδα, λόγω έργων.

Φιλαράκια πάντως στο 210ο χλμ. η κίνηση θα εκτονώνεται, καθώς αρκετοί θα κινούνται προς Δομοκό και οι υπόλοιποι προς τη συμπρωτεύουσα.


Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Νάκος στη Λαμία

Στη Λαμία βρίσκεται σήμερα ο Υφυπουργός κ. Νάκος, Θα επισκεφθεί την περιφέρεια και θα έχει συνάντηση με όλους τους Νομάρχες της Περιφέρειας.

Φιλαράκια θα εξετασθούν τα τρέχοντα θέματα θα ανταλλάξουν ευχές και ο καθένας θα πάρει το δρόμο του.