Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Μια έξυπνη αλλά και περίεργη αφιέρωση.

Πραγματικά έξυπνη η δημιουργία, του «φίλου από τα παλιά» του φίλου θέλουμε να πιστεύουμε blog Lamia news, η οποία αφιερώθηκε σε μας χωρίς όμως να μπορώ να καταλάβω την αιτία. Πάντως θέλω να θυμίσω στο φίλο Αεκτζή ότι η ομάδα τους έχει να δει πρωτάθλημα ποδοσφαίρου από to 1994, ήτοι έτη συνεχόμενα 14 (δεκατέσσαρα).
Όσον αφορά του συσχετισμού μου με τον Νομάρχη αναμένουμε εξηγήσεις, προκειμένου να απαντήσουμε.
Φιλαράκια αυτά τα ολίγα για την αφιέρωση.

Ιστορική Νίκη του Γ. Σ. Λαμίας με 3-2 Σέτ

Στον 3ο και καθοριστικό αγώνα της Λαμίας με την ομάδα της Ε.Α.Πατρών οι παίχτες οι οποίοι μας χάρισαν τόσες και τόσες χαρές φέτος απόψε το βράδυ νίκησan την αντίπαλη ομάδα και ανέβασan τον κόσμο της Λαμίας στα ουράνια κατακτώντας για πρώτη φορά την τετράδα και οδηγώντας την ομάδα στην Ευρώπη για δεύτερη συνεχόμενη φορά.
Φιλαράκια ένα Μεγάλο Μπράβο στην ΟΜΑΔΑΡΑ ΜΑΣ

Έχασε το πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ

Τελικά έχασε το πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός μέσα στο ΣΕΦ απο την ομάδα την οποία είχε κερδίσει την Τρίτη μέσα στη Μόσχα και τώρα θα τα παίξει όλα για όλα και παλι μέσα στη Μόσχα. Το σκορ ήταν 71-81
Φιλαράκια όσο ζούμε ελπίζουμε.

Και τώρα ώρα για λίγη ξεκούραση

Νικήτρια επιστρέφει η Ελλάδα, απογοήτευση στην πλευρά των Σκοπίων.

Εσπευσμένη αποχώρηση της Σκοπιανής αντιπροσωπείας από τη Σύνοδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας λόγω της απογοήτευσης από το αποτέλεσμα αυτής. Πάντως οι Σκοπιανοί θεωρούν ότι η Κυβέρνηση τους θα πρέπει να επανεξετάσει το μέλλον των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

Αντιθέτως την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η Αθήνα πέτυχε πλήρως τους στόχους της εξέφρασε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Ο πρωθυπουργός ο οποίος επικοινώνησε αργά σήμερα το απόγευμα και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μίλησε για νίκη της κυβερνητικής εξωτερικής πολιτικής.

Φιλαράκια πίσω είναι τα κοφτερά στο συγκεκριμένο θέμα.

Φορτηγό έπεσε στα διόδια της Τραγάνας.

Φορτηγό εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στο κουβούκλιο των διοδίων, καταστρέφοντας το ολοσχερώς. Από θαύμα γλίτωσε ο υπάλληλος του συγκεκριμένου ταμείου, ο οποίος επρόκειτο να αναλάβει βάρδια λίγη ώρα αργότερα.

Στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από τον οδηγό οφείλεται σύμφωνα με τον διοικητή του πρώτου τμήματος τροχαίας εθνικών οδών το ατύχημα που συνέβη το πρωί στα διόδια της Τραγάνας

Φιλαράκια τελικά δεν ξέρουμε από πού θα μας έρθει.

Το Χρηματιστήριο σήμερα

Με απώλειες έκλεισε τελικά το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, μετά από έξι συνεχείς ανόδους, στη διάρκεια των οποίων κατέγραψε κέρδη κατά 10,68%. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 4.100,18 μονάδες, με πτώση 1,49%. Χαμηλή η αξία των συναλλαγών, στα 369,7 εκατ. ευρώ.

Μια ιστορία όχι τόσο παλιά, αλλά πάντα επίκαιρη δυστυχώς.

Αγαπητέ «φίλε από τα παλιά» του φίλτατου blog Lamia news θα ήθελα να σας υπενθυμίσω σε εσάς ιδιαιτέρως, αλλά και σε όλα τα φιλαράκια ότι υπάρχει μια ιστορία από τα παλιά με την τύχη της πολύπαθης Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας και των πρόσφατων εκλογών της.
Οι άνθρωποι του blog Lamia news δημοσίευσαν διάφορες παρατηρήσεις μου, τους ευχαριστώ γι’ αυτό, σχετικές με την Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας. Στις διάφορες αυτές αναρτήσεις δημοσιεύτηκαν διάφορα σχόλια διαφόρων αναγνωστών. Σε δύο όμως αναφορές μου ουδέν σχόλιο αναρτήθηκε.Προς ενημέρωσή σας τα αναδημοσιεύω προς ενημέρωσή σας
Αρθρο 1ο
“Πρωτίστως ευχαριστώ για την δημοσίευση του προηγούμενου e-mail μου.
Η δημοσίευση του αποδείχνει ότι επιτρέπει η ομάδα σας την ελεύθερη καταγραφή απόψεων.
Η μάχη των εντυπώσεων, στην οποία οδηγεί να ακολουθηθεί, η σημερινή συνέντευξη του κ. Δασκαλόπουλου, από τις δύο ομάδες υποψηφίων για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, δεν είναι η ενδεδειγμένη για την ομαλή και ήρεμη εξέλιξη της πορείας της πολύπαθης Συνεταιριστικής Τράπεζας.
Δεν είναι ενδεδειγμένη διότι όπως όλοι στη Λαμία γνωρίζουν και ιδιαιτέρως ο κ. Δασκαλόπουλος, η πορεία της Τράπεζας και η εξέλιξη των οικονομικών της μεγεθών δεν έχει καμία σχέση με αυτή την οποία σήμερα ανέπτυξε σε συνέντευξή του στα Μ.Μ.Ε.. Θεωρώ δε πως οι συνεχείς αντιπαραθέσεις των δύο πλευρών γύρω από την Τράπεζα μόνο κακό προκαλούν.
Και αναφέρομαι σε αντιπαραθέσεις, διότι θα ήταν παράλογο να μην υπάρξει αντίλογος από την άλλη πλευρά όταν τα τελευταία τρία χρόνια, η πορεία την οποία ακολουθεί η Τράπεζα είναι συνεχώς καθοδική, γεγονός το οποίο έχει σημειώσει πρόσφατα και η Τράπεζα της Ελλάδος τόσο στον ίδιο τον κ. Δασκαλόπουλο, όσο και στο σύνολο των μελών του σημερινού Διοικητικού του Συμβουλίου κατά την πρόσφατη επίσκεψή των, μετά από ιδιαίτερη και έγγραφη πρόσκλησή της.
Είναι γεγονός, σύμφωνα με αδιάψευστες πληροφορίες μας, ότι τα τρία βασικότερα οικονομικά στοιχεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας ακολουθούν σοβαρή καθοδική πορεία. Τα μεγέθη αυτά είναι οι Καταθέσεις οι Χορηγήσεις και το Μετοχικό Κεφάλαιο, Ιδιαίτερα σημαντική είναι η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, επιπρόσθετα δε και η αύξηση των αιτήσεων διαγραφών Συνεταίρων, με ταυτόχρονη μείωση των Συνεταίρων και κατά συνέπεια του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζα.
Τέλος θεωρώ ότι οι συνεχείς προκλήσεις για αντιπαράθεση δεν βοηθούν στην ηρεμία, την οποία ευαγγελίζεται ο κ. Δασκαλόπουλος στην σημερινή του συνέντευξη.”
Αρθρο 2ο
“O Palios Lamiotis δεν έχει εξαφανιστεί, εδώ είναι παρακολουθεί και καταγράφει. Δεν θα ήταν όμως ευγενικό, για την μερίδα εκείνων των βοδιών όπως αναφέρουν, οι ιός και ανώνυμος που σχολίασαν το άρθρο σας σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών, να αναφέρω ότι θα πρέπει οι κύριοι αυτοί να μη ξεχνούν ότι τα βόδια όταν ξυπνούν παραμένουν βόδια.
Επίσης ο κ Δασκαλόπουλος κατά την προεκλογική του αντιπαράθεση ζητούσε μεταξύ άλλων από τον κ. Καρδάκο να του εξηγήσει τι εννοούσε «χωρίς πολιτικές εξαρτήσεις». Είναι πλέον βέβαιο ότι ο κ. Καρδιακός εννοούσε την απροκάλυπτη στρατοπέδευση, στο 9ο από το πρωί ως το βράδυ, της οικογένειας του φερόμενου ως «Φθιωτάρχη», (πατέρα, υιού και συν αυτών), Αντιθέτως η αντίπαλη ομάδα του κ Καρδάκου ότι κατάφερε και δεν ήταν λίγο τελικά, το κατάφερε χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις και μαζικές μετακινήσεις ψηφοφόρων, (βοοειδών όπως οι αναγνώστες σας αναφέρουν) αλλά λειτουργώντας αυτοβούλως.
Σε όλη την προεκλογική περίοδο ο κ. Δασκαλόπουλος κόμπαζε για την προσωπική του επιτυχία, τα κλασικά του ΕΓΩ, στην ανάπτυξη της Συνεταιριστικής Τράπεζας, χθες όμως ο κ. Παπαδημητρίου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον «Έλληνα» παραδέχτηκε ότι η Τράπεζα είναι στη κόψη του ξυραφιού και «δεν πιστεύει» ότι μπορεί η Τράπεζα της Ελλάδος να φέρει επίτροπο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο. Τι είναι τελικά αλήθεια?
Τελικά η ήττα είναι αποκλειστική του Φθιωτάρχη (πατέρα και υιού και συν αυτών), διότι παρά την τόση κινητοποίησή των κατάφεραν οριακή πλειοψηφεία, εις βάρος των άλλων δύο μελών της ομάδας Δασκαλόπουλου (Παπαδημητρίου και Μπλούκα), τους οποίους εγκατέλειψαν και ορθά ο κ. Ρίζος πλήρωσε το πικρό καφεδάκι του κ. Δασκαλόπουλου για λογαριασμό της περιβόητης πολιτικής οικογένειας της Φθιώτιδας.
Αλήθεια μήπως ο κ. Ρίζος θα είναι ο αυριανός πρόεδρος λόγω της δικαστικής εμπλοκής του κ. Δασκαλόπουλου και πιθανότατης απομάκρυνσής του, να ένας ακόμη λόγος που τον κέρασε το πικρό καφεδάκι στου Μαρνάρη.
Ο Palios Lamiotis δεν έχει καμία σχέση με αυτού του είδους τις διαπλοκές και απλά απέχει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη φιλοξενία”

Φιλαράκια αναμένω τα σχόλια επ’ αυτών που αναφέρω παραπάνω και τα οποία παραμένουν πάντα επίκαιρα για τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας, όσον αφορά τα περι Α.Ε.Κ και την φιλία με τον κ. Χειμάρα περιμένω και εγώ την απάντηση του «φίλου από τα παλιά».

Αναβολή πρόσκλησης των Σκοπίων

Σε αναβολή της πρόσκλησης των Σκοπίων για ένταξη στο ΝΑΤΟ οδηγούνται οι ηγέτες της Συμμαχίας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερ. Συγκεκριμένα, οι ηγέτες που πήραν μέρος στο αποψινό δείπνο της Συνόδου Κορυφής, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν είναι δυνατόν να προσκληθούν στην παρούσα φάση τα Σκόπια, επειδή η Ελλάδα δεν μπορεί να συναινέσει στην είσοδο της χώρας αυτής στη Συμμαχία, εάν δεν επιλυθεί πρώτα το θέμα της ονομασίας
Σε δηλώσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος με μία προφανή αναφορά στην ΠΓΔΜ, δήλωσε: "Υπάρχει ένα πρόβλημα με μια συγκεκριμένη χώρα, είμαι όμως αισιόδοξος σε ότι αφορά τη δυνατότητα να το επιλύσουμε".
Φιλαράκια αυτά προς το παρόν για το συγκεκριμένο θέμα και βλέπουμε.