Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Το φρέσκο γάλα ΔΕΛΤΑ, τώρα φθηνότερο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας Vivartia, απόφασισε να προχωρήσει από τη Δευτέρα 2 Ιουνίου σε μείωση της τιμής του φρέσκου γάλακτος ΔΕΛΤΑ κατά 3%.

Φιλαράκια η ανακοίνωση της Vivartia, λέει τα ακόλουθα : «Σήμερα παρατηρείται μείωση της τιμής πρώτης ύλης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η οποία λογικά πρέπει να επηρεάσει και την τιμή της ελληνικής πρώτης ύλης. Με δεδομένη την ανωτέρω συγκυρία και την ελπίδα διατήρησης της τάσης αυτής, θέλοντας να συμπαρασταθούμε στον Ελληνα καταναλωτή και να τον ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη του, μειώνουμε την τιμή του Φρέσκου Γάλακτος ΔΕΛΤΑ κατά 3%»

Εισαγωγή Ραδιενεργού φορτίου από τα Σκόπια

Φορτηγό, το οποίο μετέφερε σίδερα με ραδιενεργό υλικό, άφησαν να περάσει υπάλληλοι του Τελωνείου Ευζώνων. Για την υπόθεση αυτή επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών διέταξε ο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Γιώργος Μπόμπολης. Ενώ το υπουργείο οικονομικών έχει ήδη διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Φιλαράκια, το φορτηγό επέστρεψε στους Ευζώνους την ίδια μέρα, παρότι είχε φτάσει έως τη Βιομηχανική Περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ δείγμα από το επικίνδυνο φορτίο εστάλη για εργαστηριακές αναλύσεις στον «Δημόκριτο».

Το ΚΚΕ καταγγέλλει το στημένο σκηνικό των επεισοδίων

Φιλαράκια σας μεταφέρουμε σημερινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, τα συμπεράσματα δικάσας.

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το στημένο σκηνικό επεισοδίων που από κοινού διαμόρφωσαν επιστρατευμένοι τραμπούκοι για λογαριασμό της ΔΑΠ και ο περιφερόμενος θίασος με την κάλυψη των ΕΑΑΚ στο πανεπιστήμιο Πειραιά. Οι σκηνοθετημένες συγκρούσεις για την κάλπη λειτουργούν υπέρ των σχεδίων της κυβέρνησης και του καθηγητικού κατεστημένου που επιδιώκουν την εφαρμογή του νόμου πλαίσιο που οδηγεί στην πλήρη προσαρμογή των ΑΕΙ – ΤΕΙ στις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Τους δίνουν προσχήματα να συκοφαντήσουν τις μαζικές διαδικασίες και αντιστάσεις των φοιτητών που αντιπαλεύουν την εμπορευματοποίηση – ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων. Να προωθήσουν τα σχέδιά τους κατά του ακαδημαϊκού ασύλου.

Το ΚΚΕ προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει αξιοποιώντας αυτά τα επεισόδια στην κλιμάκωση του αυταρχισμού και στην παραβίαση του ακαδημαϊκού ασύλου.

Το ΚΚΕ καλεί τους φοιτητές, σπουδαστές, τις δυνάμεις του λαϊκού κινήματος σε επαγρύπνηση. Καλεί τους εργαζόμενους να στηρίξουν την πάλη και τις μορφές αγώνα που αποφασίζουν συλλογικά οι φοιτητές και οι σπουδαστές, στην κατεύθυνση της αντιπαράθεσης για την ανατροπή του αντιδραστικού νόμου – πλαίσιο που επιδιώκει να εφαρμόσει η κυβέρνηση με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ. Καλεί φοιτητές και καθηγητές να απέχουν μαζικά από τις πρυτανικές εκλογές και να κλιμακώσουν την πάλη τους για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ.»

Πηγή ΚΚΕ

Ντόμινο αυξήσεων

Αυξήσεις στα τιμολόγιά της μέσα στο καλοκαίρι εισηγείται η ΕΥΔΑΠ, ενώ νέες αυξήσεις θα ζητήσει και η ΔΕΗ από το Σεπτέμβριο, εκτός του 7% που θα ισχύσει από τον Ιούλιο. Επιπλέον, ακριβότερα από 2 έως 25 ευρώ θα είναι από τις 2 Ιουνίου τα εισιτήρια των Ολυμπιακών Αερογραμμών

Φιλαράκια οι αυξήσεις των τιμολογίων των ΔΕΚΟ είναι αφορμή ώστε όλες οι επιχειρήσεις να αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων τους, εις βάρος της τσέπης των καταναλωτών και άντε τα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο για την συγκράτηση των τιμών δείτε εδώ, να δούμε τι αποτελέσματα θα έχουν.

Το χρηματιστήριο σήμερα

Ο γενικός Δείκτης σήμερα ενισχύθηκε κατά 2,16%, κλείνοντας στις 4.090,09 μονάδες.

Φιλαράκια η σημερινή αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 331,2 εκατ. ευρώ.

Εγκεφαλικό στη Θεσσαλονίκη, Βόμβες στον Πειραιά

Δεν έφταναν τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, αναφερθήκαμε εδώ και εδώ, χαμός έγινε και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, κατά τη διαδικασία εκλογής πρύτανη, ομάδες κυρίως από το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, από το πρωί προσπαθούσαν να εμποδίσουν τη διαδικασία εκλογής πρύτανη.

Φιλαράκια αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη ο πρύτανης Αναστάσιος Μάνθος, υποβάλλεται σε κλινικό έλεγχο, στον Πειραιά σε οδομαχίες και πετροπόλεμο μεταξύ των φοιτητικών ομάδων, ένα αυτοκίνητο κάηκε από μολότοφ.

Μέτρα για την ακρίβεια.

Ο υπουργός Χρήστος Φώλιας, προανήγγειλε τα νέα μέτρα τα οποία θα λάβει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της ακρίβειας στην αγορά. Είχε προηγηθεί συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, για τα θέματα της ενέργειας και της ακρίβειας.

Φιλαράκια αύριο όμως θα ανακοινωθούν επίσημα τα μέτρα αυτά ενώ η δυσαρέσκεια των πολιτών για την ξέφρενη κούρσα των τιμών σε βασικά καταναλωτικά αγαθά έχει φθάσει στο έπακρο, δεδομένου ότι καθημερινά βλέπουν την αγοραστική τους δύναμη να εξαντλείται.

Ζέστη καιρός για FREDDOCCINO


Φιλαράκια η πόλη φεύγει λόγω ζέστης καιρός να πάρετε και εσείς ένα FREDDOCCINO στην παραλία.

Η ΝΑSA στον Άρη

Παρακολουθήστε την άφιξη της αποστολής της NASA στον βόρειο πόλο του Άρη

Φιλαράκια χαμόγελα στη NASA από τις εικόνες που στέλνει από τον Αρη στη Γη ο ρομποτικός γεωλόγος «Φοίνικας».

Κλείσιμο της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Τελικά μετά τα επεισόδια τα οποία είχαμε αναφέρει προηγουμένως εδώ, η Κοσμητεία της Σχολής, αποφάσισε σε έκτακτη σύσκεψη το κλείσιμο της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, χωρίς να προσδιοριστεί μέχρι πότε.

Φιλαράκια εκδηλώσει φοιτητών, όπως αυτές που προκάλεσαν την απόφαση της Κοσμητείας, δεν βοηθούν την πρόοδο του φοιτητικού κινήματος στην χώρα μας.

Πωλείται Βρέφος, τιμή 10.000$

Στην ιστοσελίδα δωρεάν δημοσίευσης αγγελιών Craigslist.com, ένα ζευγάρι από το Βανκούβερ του Καναδά έβαλαν αγγελία πώλησης του μόλις επτά ημερών βρέφους των, έναντι του ποσού των 10.000 δολαρίων έγραψαν δε μάλιστα πως «το κοριτσάκι είναι υγιές και χαριτωμένο, αλλά δεν μπορούμε να το κρατήσουμε, ψάχνουμε ένα καλό σπίτι, επικοινωνήστε το συντομότερο δυνατόν».

Φιλαράκια ότι υπάρχει ανέχεια σ’ όλο τον κόσμο είναι γεγονός αλλά όλα έχουν τα όρια τους, πάντως η αστυνομία άσκησε εναντίον τους διώξεις για εμπορία ανθρώπων.

ΑΠΕ

Διεθνής Αμνηστία, επικριτική για την Ελλάδα.

Φιλαράκια οι κυριότερες παρατηρήσεις σε έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδιαίτερα στην Ελλάδα είναι οι ακόλουθες :
«Μετανάστες έπεσαν θύματα κακομεταχείρισης, ενώ πολλοί από τους αναζητούντες άσυλο, μεταξύ των οποίων και παιδιά, υποχρεώθηκαν σε αυθαίρετη και μακρόχρονη κράτηση από τις αρχές.
«Αυξήθηκαν οι καταγγελίες περί κακομεταχείρισης κρατουμένων από την αστυνομία, ενώ καταγράφηκαν και δεκάδες θάνατοι κρατουμένων, την ώρα που οι συνθήκες στα σωφρονιστικά καταστήματα είναι απογοητευτικές.
«Η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει παρά ελάχιστες γυναίκες και κορίτσια ως θύματα σωματεμπορίας, με αποτέλεσμα πολλά θύματα να μην μπορούν να λάβουν την ειδική προστασία και βοήθεια που δικαιούνται.
«Συνεχίζεται η δίωξη αντιρρησιών συνείδησης, καθώς και οι διώξεις κατά αθίγγανων.
«Σημειώνεται πάντως ότι υιοθετήθηκε ο νέος νόμος περί αντιμετώπισης της οικιακής βίας.
Φιλαράκια για άλλη μια φορά είμαστε έκθετοι στα μάτια της διεθνούς κοινότητας.
Πηγή Καθημερινή

Χαμός στο Αριστοτέλειο

Επεισόδια σημειώθηκαν στην αίθουσα της Συγκλήτου, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όταν περίπου 200 φοιτητές εισήλθαν στην αίθουσα, φωνάζοντας συνθήματα και αξιώνοντας τη διακοπή της συνεδρίασης. Κατά τη διάρκεια των διαπληκτισμών ανάμεσα στους Συγκλητικούς και τους φοιτητές, ο πρύτανης να χάσει τις αισθήσεις του και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Φιλαράκια η σημερινή εικόνα σε αρκετά πανεπιστημιακά ιδρύματα χαρακτηρίζεται από ένταση και την απεργία των καθηγητών υπάρχει δε το ενδεχόμενο τριήμερου κλεισίματος του Αριστοτέλειου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το επεισόδιο.


Τρέλα το προϊόν του μέλλοντος.

Φιλαράκια ανακαλύφθηκε το προϊόν που θα κατακτήσει τις αγορές, αν δεν τις έχει κατακτήσει ήδη. Στο video που ακολουθεί δείτε και το σχετικό πρότζεκτ του προϊόντος. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί διαφήμιση.

Αχτύπητος στα νούμερα ο Λάκης

Φιλαράκια σύμφωνα με άρθρο του troktiko. 64% έφτασε χθες ο Λαζόπουλος που αποδεικνύει ότι εκτός από τους ανθρώπους συνεχίζει να "χτυπάει" εξίσου καλά και τα νούμερα!! Τελευταία εκμπομπή την άλλη Τρίτη και στον alpha θέλουν να συνεχίσει το αλ τσαντίρι και τη νέα σαιζόν έστω για μία φορά το 15νθήμερο ή μία φορά το μήνα τουλάχιστον.

Σκούπα στα αυθαίρετα

Λόγω του ότι είδος υπό... εξαφάνιση εξακολουθούν να αποτελούν οι ελεύθερες παραλίες, η Εισαγγελία Αθηνών, βάζοντας στο στόχαστρο δεκάδες παράνομες κατασκευές και αυθαίρετες περιφράξεις που εμποδίζουν την πρόσβαση των πολιτών στο παραλιακό μέτωπο, αρχίζει επιχείρηση απελευθέρωσης των παραλιών.

Φιλαράκια σύμφωνα με τα «Νέα» το μεγαλύτερο μέρος της ακτογραμμής από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο είναι απαγορευμένο για τους πολίτες. Το θέμα είναι πως δεν είναι κατειλημμένες μόνο οι παραλίες της Αττικής αλλά και ολόκληρης της Ελλάδος σε σημεία τα οποία είναι κατάλληλα για μπάνιο.


Καλπάζουν οι τιμές, ασυγκράτητος ο πληθωρισμός

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα Τα Νέα ασταμάτητος είναι ο καλπασμός των τιμών, με τον πληθωρισμό να σπάει ρεκόρ δεκαετίας αυτό τον μήνα, ξεπερνώντας πιθανότατα ακόμη και το 4,6% από 4,4% τον Απρίλιο, όπως εκτιμά ο γενικός γραμματέας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας κ. Μ. Κοντοπυράκης.

Φιλαράκια σίγουρα, ο δείκτης θα είναι υψηλότερα από τον προηγούμενο μήνα και πιθανόν να είναι πάνω από 4,6%, δήλωσε απαντώντας σε ερώτησή, αν και πρόσθεσε τουλάχιστον ότι δεν θα ξεπεράσει το 5%!


Υψηλές Θερμοκρασίες.

Φιλαράκια μέρα με την μέρα οι θερμοκρασίες της ατμόσφαιρας, της παιδείας, της υγείας, της ακρίβειας πάνε στα ύψη και είναι δικαιολογημένη λίγη σύγχυση γι’ αυτό τώρα που πάμε για μπάνια προσέξτε που κάθεστε.

Μωρό στην κατάψυξη.

Δεν φτάνει που ένα ζευγάρι είχε ένα χρόνο στην κατάψυξη το μωρό τους, κάλεσαν και την αστυνομία να δηλώσουν πως βρήκαν στην κατάψυξη ένα μωρό. Φαίνεται πως τους έπιανε χώρο. Το περιστατικό συνέβη στο Χιούστον της Αμερικής.

Φιλαράκια κατά την άποψη των αστυνομικών το ζευγάρι φαινόταν να είχε τύψεις αλλά δεν αποκάλυψαν το λόγω της φρικαλεότητάς τους.

Πηγή zougla

Τσίπρα συμφωνείς; Όχι είπε ο Αλαβάνος.

Σχετικά με την πρόταση Πάγκαλου την οποία σας είχαμε αναφέρει εδώ, για συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ χθες ο Αλαβάνος άστραψε και βρόντηξε δηλώνοντας ότι «η κοινή κάθοδος ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα σήμαινε την κάθοδο στον Άδη για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Φιλαράκια αιτιολόγησε βέβαια την σκέψη του και ίσως έχει και δίκιο, αλλά τι γίνεται ρε παιδιά στο ΣΥΡΙΖΑ με δυο κεφάλια κάτω από ένα καπέλο δεν γίνεται δουλειά.

Αδιαλλαξίας Σκοπίων συνέχεια

Σχετικά με το ατόπημα του αυτοαποκαλούμενου Αρχιεπίσκοπου της Μακεδονικής Εκκλησίας, διαβάστε σχετικό εδώ, και την αντιμετώπιση από την κυβέρνηση, χθες ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, δήλωσε ότι «Οι Ελληνες πολιτικοί πάντα επιχειρούν να βρουν άλλοθι, για να ξεκινήσουν μια διένεξη μαζί μας, παρόλο που οι ίδιοι δεν πιστεύουν αυτά που δηλώνουν. Πιστεύουν ότι η Μακεδονία απειλεί τα ελληνικά εδάφη τόσο όσο οι Γάλλοι πολίτες πιστεύουν ότι η χώρα τους απειλείται από το Λουξεμβούργο. Μοιάζει με το παραμύθι με το λύκο και το πρόβατο»

Φιλαράκια φαίνεται πως οι γείτονες Σκοπιανοί δεν βάζουν μιλώντας, πάντως ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Γ. Κουμουτσάκος, και αναφερόμενος στα μηνύματα από τα Σκόπια είπε ότι «δείχνουν ότι τελικά είναι το μόνο κράτος στα Βαλκάνια και την Ευρώπη που εμφανίζεται να υιοθετεί μια ακραία εθνικιστική λογική ως επίσημη πολιτική», και «Δεν μπαίνουμε σε σχολιασμό δηλώσεων που γίνονται εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας».


Οι πιστωτικές κάρτες στη διατίμηση.

O γενικός γραμματέας Καταναλωτή κ. Γ. Οικονόμου, μιλώντας χθές σε ημερίδα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως «ετοιμάζεται και την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί υπουργική απόφαση που θα επιβάλει την απόσυρση από τις τραπεζικές συμβάσεις και άρα από τις τραπεζικές συναλλαγές όρων που έχουν κριθεί καταχρηστικοί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις»

Φιλαράκια όπως επεσήμανε ανάμεσα στις αποφάσεις είναι και η απόφαση 1219/2001 του Αρείου Πάγου με την οποία κρίθηκε ότι τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών δεν μπορεί να υπερβαίνουν το ανώτατο εξωτραπεζικό επιτόκιο που ισχύει κάθε φορά, το οποίο σήμερα είναι 10%. Η απόφαση αυτή έχει χαρακτηριστεί αμετάκλητη αλλά δεν έχει μεχρι σήμερα εφαρμοστεί, λέτε να εφαρμοστούν τώρα όλες μαζί; Θα δούμε.


Δεν έχει Συγγράμματα λέει το υπουργείο.

Αντιδράσεις προκαλεί το τελεσίγραφο του υπουργείου προς τα Πανεπιστήμια ή εφαρμόζετε τον νέο νόμο αλλιώς δεν πληρώνω τα συγγράμματα. Το αίτημα βέβαια των Πανεπιστημίων ήταν παράταση ενός χρόνου λόγω αδυναμίας τους να εφαρμόσουν τον νέο νόμο.

Φιλαράκια μην ξεχνάμε την επιμονή του υπουργείου στην επιστροφή των βιβλίων με τη λήξη της σχολικής χρονιάς των οποίων η τύχη θα είναι για μεν τα φθαρμένα η ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση αυτών που είναι σε καλή κατάσταση. Και ο χαμός συνεχίζεται.

Αληθινοί πριν Αλέκτωρ λαλήσει τρεις.

Καλά μου φιλαράκια στις 17 Μαΐου, μπορείτε να διαβάσετε εδώ, είχε υπάρξει συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού και των αρμόδιων του ΥΠΑΝ, Φώλια και Βλάχου, στην οποία τους ζήτησε τη στενή συνεργασία με του αρμόδιους του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφη, και Αν. Μπέζα, και εμείς τότε είχαμε αναρωτηθεί γιατί δεν τους καλεί και τους τέσσερις μαζί προκειμένου αργότερα ο καθένας να μην λέει τα δικάτου.

Φιλαράκια σήμερα έχει βουήξει ο τόπος ότι έχει προκύψει όχι απλά διαφωνία μεταξύ τους, αλλά «Εμφύλιος πόλεμος», για την εφαρμογή της υποχρεωτικής αναγραφής στα τιμολόγια των εκπτώσεων που κάνουν οι βιομήχανοι στα σούπερ μάρκετ. Τώρα τι να πούμε εμείς τι να πείτε και σεις.


Airbus vs Boeing

Tην οικονομική αρωγή των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ζητεί η Airbus, η οποία χρειάζεται 11,6 δισεκατομμύρια ευρώ για τις δαπάνες ανάπτυξης του μοντέλου της Α350. Μια τέτοια πιθανότητα, όμως, θα ανοίξει και πάλι τη συζήτηση για τις κρατικές ενισχύσεις προς τη συγκεκριμένη αεροναυπηγική, καθώς και προς την βασική της ανταγωνίστρια στις ΗΠΑ, τη γνωστή Boeing.

Φιλαράκια περισσότερα με αυτό το θέμα διαβάστε εδώ, άποψή μας πάντως είναι ότι ενώ η ευρωπαϊκή κοινότητα καταδικάζει την Ελλάδα για τις επιδοτήσεις προς τον κρατικό της αερομεταφορέα η ίδια είναι έτοιμη να επιδοτήσει την Airbus.

Πηγή Καθημερινή


Ηρωίνη στις Φυλακές Δομοκού.

Άλλη μία υπόθεση ναρκωτικών παρουσιάστηκε στις Φυλακές Δομοκού, όταν ένας 46χρονος κρατούμενος προσπάθησε να εισάγει στην φυλακή 21,4 γραμμάρια ηρωίνης με τη βοήθεια αγνώστου.

Φιλαράκια ως αποστολέας του φακέλου που περιείχε την ηρωίνη φέρεται ένας δικηγόρος των Αθηνών ο οποίος όμως είναι νεκρός. Άντε να βρούνε άκρη.

Πηγή Star Κεντρικής Ελλάδας.

Τεχνολογικό Πάρκο στην Λαμία

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του δήμου για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί συνάντηση, μεταξύ εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων και εκπροσώπων του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών που αφορά την δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου στην Λαμία.

Φιλαράκια σκοπός της συνάντησης είναι η αρχική συζήτηση για την εκπόνηση της απαραίτητης ανάλυσης SWOT εκ μέρους του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ 42η ΠΕΛ





Την καθιερωμένη επίσκεψη του Δημάρχου Λαμιέων στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας θα πραγματοποίησε την Τετάρτη 28 Μαΐου και ώρα 18:30μμ, Ο Δήμαρχος Λαμιέων κ.Γ.Κοτρωνιάς μαζί με Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, συναντήθηκαν και θα αντάλλαξαν απόψεις με εκθέτες που συμμετέχουν στην 42η ΠΕΛ

Φιλαράκια η στήριξη των εκθετών στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας είναι αναγκαία όχι μόνο για την διατήρηση του θεσμού αλλά και για την ανάπτυξή του.

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-1 στο μπάσκετ.

Ισοφάρισε απόψε ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ σε 1-1 κερδίζοντας στο ΣΕΦ με 71-55, στον πρώτο αγώνα δείτε εδώ ο Ολυμπιακός είχε χάσει με 83-79, τώρα σειρά έχει ο αγώνας την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ.

Φιλαράκια στο άλλο παιχνίδι το Μαρούσι έκανε το 2-0 απέναντι στον Πανιώνιο στο κλειστό του Αγ Θωμά νικώντας τον με 76-65, σημαντικό βήμα για να πάρει το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα.

Πανελλήνιες, νέος πονοκέφαλος για την κυβέρνηση (Στυλιανίδη).

Βουτιά αναμένεται να πάρουν φέτος οι βάσεις στις πανελλήνιες εξετάσεις, αιτία η δυσκολία των θεμάτων. Σε μαθήματα όπως τα Μαθηματικά και η Βιολογία τα θέματα θεωρούνται πολύ δύσκολα με αποτέλεσμα να προεξοφλείται η αποτυχία μεγάλου αριθμού μαθητών.

Φιλαράκια συγκεκριμένα για το μάθημα της Βιολογίας της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, η Ένωση Βιοεπιστημόνων, για τη διατύπωση του τέταρτου ζητήματος, εξέδωσε ανακοίνωση μιλώντας για «ατόπημα», με την οποία καλεί την κεντρική επιτροπή των εξετάσεων να δώσει οδηγίες στους βαθμολογητές, ώστε να μην αδικηθούν οι μαθητές, το δε υπουργείο απάντησε «Εφόσον υπάρξει πρόβλημα στη βαθμολόγηση, θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

Σώστε την Οίτη

Φιλαράκια αναδημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή για την Οίτη.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΑΜΙΑΣ
Θα επιτρέψουμε το έγκλημα σε βάρος της Οίτης;
27.5.2008
Το θέμα των Μεταλλείων της Οίτης βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Όσοι έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους και έχουν ασχοληθεί με το θέμα στο παρελθόν, το καταλαβαίνουν αυτό. Η γραπτή απάντηση που πήραμε από το ΥΠΕΧΩΔΕ σε ερώτησή μας, σχετικά με την κατάσταση που βρίσκεται η υπόθεση των Μεταλλείων, μας ανησυχεί ιδιαίτερα.
Τα μηνύματα είναι πολλά. Η πρόθεση της εταιρείας για εξόρυξη και μέσα στο οροπέδιο της Λούκας Κομποτάδων, ένα από τα ομορφότερα οροπέδια της Οίτης, γνωστό σε όλη την Ελλάδα, πολλαπλασιάζει τις ανησυχίες μας. Η Λούκα είναι στα όρια της περιφερειακής ζώνης του Εθνικού Δρυμού της Οίτης, πάνω από το χωριό Κομποτάδες. Είναι ένα τοπίο ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, ανάμεσα σε δυο κορυφές περιστοιχισμένο με έλατα, όπου υπάρχουν δύο κρυστάλλινες πηγές. Στο παρελθόν έχει συζητηθεί και συζητιέται η σκέψη για την κατασκευή ορειβατικού καταφυγίου από τον ΕΟΣ Λαμίας, θέση που περιέχεται και στη Μελέτη του ΕΘΙΑΓΕ για την προστασία του Εθνικού Δρυμού.
Οι κάτοικοι του ΔΔ Κουμαριτσίου, της Κοινότητας Παύλιανης και του Δήμου Γοργοποτάμου πρέπει να ανησυχήσουν ιδιαίτερα, τη στιγμή που για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εκμετάλλευσης στη θέση «Καραβάκι – Χάνι Παπαμίχου» έχει ήδη συνταχθεί Α.Ε.Π.Ο (Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων) και προωθείται σχέδιο!!!!
Δεν αρκούν όμως οι ανησυχίες. Το θέμα είναι τι κάνουμε συγκεκριμένα. Τι θα κάνουν οι κάτοικοι της περιοχής της Οίτης, οι φίλοι της Οίτης, οι φορείς, ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού, οι δήμοι, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, όλοι εμείς. Θα επιτρέψουμε το έγκλημα σε βάρος της Οίτης;