Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

Ξεσπάνε το ένα μετά το άλλο τα πύρινα μέτωπα

Ξεσπάνε το ένα μετά το άλλο τα πύρινα μέτωπα σε ολόκληρη τη χώρα, με την πυροσβεστική υπηρεσία και τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε συναγερμό. Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή του Ζευγολατιού στο νομό Κορινθίας πιθανότατα από τον σκουπιδότοπο στην περιοχή. Επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος, που δίνουν μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, με το έργο τους να δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους. εξέλιξη βρίσκονται και πυρκαγιές, η μία σε χορτολιβαδικές εκτάσεις στις Μικροθήβες στη Μαγνησία και η άλλη στη Στέρνα Αργολίδας.

Φιλαράκια για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς στις περιοχές: Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς (συμπεριλαμβανομένης και Ν. Κυθήρων), Βοιωτίας, Ευβοίας, Λέσβου, Χίου, Σάμου (συμπεριλαμβανομένης και Ν. Ικαρίας), Κυκλάδων, Ρεθύμνου, Χανίων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Κορινθίας, Αργολίδας και Λακωνίας κάνει λόγο και σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

ΑΝΤ1


Με την έναρξη του πετρελαίου Θέρμανσης οι αποφάσεις του ΟΠΕΚ

Είναι γεγονός πως οι μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγές χώρες στον κόσμο παραδέχονται πως οι τιμές του αργού που βρίσκονται κοντά στα 140 δολάρια το βαρέλι, είναι πολύ υψηλές. Αυτό τους κάνει να αλλάξουν διάθεση και να αυξήσουν την παραγωγή τους.

Φιλαράκια πάντως στην διάσκεψη με τη συμμετοχή 36 πετρελαιοεξαγωγικών και καταναλωτριών χωρών, 7 διεθνών οργανισμών και 22 πετρελαϊκών εταιρειών για να συζητηθεί η αιφνίδια άνοδος των τιμών του πετρελαίου φάνηκε πως είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν τη συζήτηση αυτή σε συνάντηση που θα έχουν στο Λονδίνο αυτόν τον Οκτώβριο σηματοδοτώντας μια αλλαγή διάθεσης των χωρών του ΟΠΕΚ.

ΣΚΑΙ

Δείτε σε Video το Όχι στη Ξενοφοβία και το Ρατσισμό.

Φιλαράκια αυτή τη θέση υποστηρίζουμε και εμείς δηλαδή λέμε Όχι στη Ξενοφοβία και Όχι στο Ρατσισμό.

Δείτε σε video Truck Crash (Σύγκρουση φορτηγών)

Φιλαράκια η προσεκτική οδήγηση τελικά σώζει ζωές.

Δείτε πώς γίνονται τα crash tests

Δείτε πρώτα πως γίνονται τα crash tests, ιχ οχημάτων.

Φιλαράκια ελπίζω να ήταν ενημερωτικό.

F1 ράλι Γαλλίας επικράτηση των Ferrari

Από την έναρξη του αγώνα η επικράτηση των δύο Ferrari ήταν σταθερή, μόνο μεταξύ τους εναλλαγή λόγω προβλήματος στην εξάτμιση στου Ραϊκόνεν. Τελικά νικητής υπήρξε ο Μάσσα με δεύτερο το Ραϊκόνεν

Φιλαράκια μεγάλη ήταν η μάχη την οποία κέρδισε ο Τρούλι. Τλικά ο αγώνας έγινε σε στεγνή πίστα.

Δείτε σε video ένα περίεργο τρόπο να παίξετε κιθάρα.



Φιλαράκια ελπίζω να σας εντυπωσίασε.

Δείτε Καταστροφές στις Φιλιππίνες, πάνω από 800 οι νεκροί.

Ο καταστροφικός τυφώνας Fengshen, έχει σκοτώσει τουλάχιστον 155 άτομα, αλλά σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις από τον Ερυθρό σταυρό των Φιλιππίνων υπάρχουν φόβοι πως οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 800 μετά την ανατροπή πορθμείου λόγω της θαλασσοταραχής. Φιλαράκια δείτε σχετική ανταπόκριση από τους Reuters :

Πυρκαγιές σε Πόρτο Γερμενό και Αλιβέρι

Φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό στη θέση Ψάθα. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στο Αλιβέρι στη θέση Βέλος.

Φιλαράκια η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών είναι και τη Κυριακή πολύ υψηλός σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα. Έκκληση απευθύνει στους πολίτες να αποφύγουν υπαίθριες εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

madata

300 Εθνοπατέρες και λοιποί, από 5.700 ευρώ σε 9.000 ευρώ οι μηνιαίες αποδοχές τους.

Προκειμένου να ικανοποιηθούν οι μηνιαίες αποδοχές των δικαστών λόγο των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στην υπόθεση Siemens, είναι «αναγκασμένα» τα κακόμοιρα τα παιδιά οι Εθνοπατέρες να αυξήσουν τις αποδοχές τους και τις συντάξεις τους.

Φιλαράκια η ιστορία με τις συντάξεις των δικαστικών, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα και τους μισθούς και τις συντάξεις των βουλευτών, με την τροπή την οποία παίρνει η υπόθεση Siemens πρέπει να τελειώσει για το καλό όλων τους, έλα όμως που θα παρασύρουν και εκείνες των εν ενεργεία βουλευτών οι οποίες, με τη σειρά τους, επηρεάζουν αναλόγως τις συντάξεις των πρώην βουλευτών. Υπάρχει λοιπόν περίπτωση κάποιος από αυτούς να μην υπερψηφίσει;

Πηγή In.gr

Άρχισαν οι προετοιμασίες για τα χειρότερα, Σιούφα τροποποιήσεις.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, πέντε είναι οι τροποποιήσεις που προωθεί ο πρόεδρος της Βουλής. Συγκεκριμένα:

Πρώτον, με ασαφή επίκληση της «αρχής της πλειοψηφίας», η Νέα Δημοκρατία αποκτά πλέον πλειοψηφία σε όλες τις διαρκείς επιτροπές, καθώς και στα τρία τμήματα θερινών διακοπών. Παρακάμπτεται έτσι ο «σκόπελος» της ισχνής αυτοδυναμίας που διαθέτει στην παρούσα κοινοβουλευτική σύνθεση και της τυχόν ισχνότερης που μπορεί να διαθέτει στο μέλλον.

Δεύτερον, συμπτύσσονται οι εργασίες της Βουλής σε ένα τριήμερο (Τρίτη - Πέμπτη) με κατάργηση των συνεδριάσεων της Δευτέρας και της Παρασκευής. Πρόκειται για μέτρο που εκ πρώτης δείχνει να ευνοεί τους εξ επαρχίας προερχόμενους βουλευτές που θα έχουν περισσότερο χρόνο παραμονής στις περιφέρειες αλλά και για να ασκούν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες μετά την πρόσφατη κατάργηση του ασυμβιβάστου, στην ουσία όμως εξυπηρετεί τις ανάγκες της κυβέρνησης να περνά με συνοπτικό τρόπο τα νομοθετήματά της.

Τρίτον, επεκτείνεται σε όσους βουλευτές δηλώνουν ασθενείς η δυνατότητα «επιστολικής ψήφου», για να πάψει το... θρίλερ της ενδεχόμενης καταψήφισης νομοσχεδίων ή άλλων επιθυμιών της κυβέρνησης που ζουν οι επιτελείς της «γαλάζιας» ΚΟ κάθε φορά που η αντιπολίτευση καταφεύγει στην άσκηση του δικαιώματός της να προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία.

Τέταρτον, προσαρμόζονται οι χρόνοι αγόρευσης των πολιτικών αρχηγών «στο μέτρο των επικοινωνιακών αναγκών του πρωθυπουργού». Προς την κατεύθυνση αυτή διπλασιάζεται ο χρόνος των αγορεύσεων στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», στην οποία ο Κ. Καραμανλής πλεονεκτεί, αφού έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, ενώ οι ερωτώντες αρχηγοί της αντιπολίτευσης θα πέρνουν τον λόγο ανάμεσα στις δύο πρωθυπουργικές αγορεύσεις, με τη δευτερολογία, στην οποία συνηθέστατα επιλέγει να επιτεθεί στην αντιπολίτευση, να μένει ασχολίαστη.

Πέμπτον, εξομοιώνεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με όλα τα μικρότερα κόμματα μέσω της πρόβλεψης για αύξηση των θέσεων των αντιπροέδρων της Βουλής από πέντε σε επτά. Με επιχείρημα, αυτή τη φορά, την «αντιπροσωπευτικότητα», οι δύο επιπλέον θέσεις δίδονται σε βουλευτές του τέταρτου και του πέμπτου κόμματος και εν προκειμένω στον ΣΥΡΙΖΑ και στον ΛΑΟΣ, που αποκτούν έτσι ίσα δικαιώματα με το ΠΑΣΟΚ, αφού θα διαθέτουν από δύο εκπροσώπους στη Διάσκεψη των Προέδρων, το διακομματικό όργανο που καθορίζει τα της τρέχουσας κοινοβουλευτικής λειτουργίας και επιλέγει τα μέλη των ανεξάρτητων αρχών.

Φιλαράκια οι εσπευσμένες αυτές αλλαγές στον Κανονισμό του Κοινοβουλίου που προωθεί εν μέσω θέρους ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας σημαίνουν κατά την άποψή μας προετοιμασία για τα επερχόμενα τα οποία προβλέπει η κυβέρνηση και όπως δηλώνουν έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη «Πρόκειται για ένα κοστούμι κομμένο και ραμμένο απολύτως στα μέτρα της 'γαλάζιας' οριακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφείας και στις επιδιώξεις του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή»

In.gr


Βόμβα Βενιζέλου για τους Πασοκτζήδες της Siemens

Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ότι «το θέμα της Siemens αφορά πλέον την καρδιά της δημοκρατίας», καθώς «έχει απλωθεί ένα ζοφερό τεκμήριο ενοχής των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών προσώπων». Και πρόσθεσε «Δυστυχώς, ούτως ή άλλως πλήττεται βαριά η ηθική υπόσταση των κομμάτων. Στα θέματα αυτά δεν χωρούν συμψηφισμοί» προσθέτει ο κ. Βενιζέλος και διατυπώνει την πρότασή του για σύσταση εσωτερικής εξεταστικής επιτροπής στο ΠΑΣΟΚ «Εφόσον η κυβέρνηση δεν δέχθηκε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, είναι αναγκαίο το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει αμέσως στη δική του εσωτερική «εξεταστική επιτροπή» ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης διαφάνεια, διαχρονικά, στη διαχείριση των οικονομικών του κόμματος. Δεν αρκεί η αναστολή της κομματικής ιδιότητας των εμπλεκομένων προσώπων. Πρέπει να πείσουμε ότι είμαστε θωρακισμένοι θεσμικά ως κόμμα. Ότι ό,τι λέμε το εννοούμε»

Φιλαράκια δεν του φτάνει η αναστολή της κομματικής ιδιότητας των εμπλεκομένων προσώπων στην υπόθεση Siemens το πάει και πιο βαθειά το μαχαίρι, λέτε να υπολογίζει και σε άλλους εμπλεκόμενους των οποίων η εμπλοκή θα βοηθούσε να οδηγήσει σε ευρύτερη μορφή εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ. Το ωραιότερο του Βενιζέλου είναι ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία να γεφυρωθεί το ρήγμα Παπανδρέου-Σημίτη. Τι έχουμε ακόμη να δούμε.

in.gr

Βοηθάει τώρα η λύση στο Σκοπιανό το «Βόρεια Μακεδονία»;

Την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» προτείνει, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, ο ειδικός μεσολαβητής του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς σε έγγραφο εργασίας το οποίο υπέβαλε στους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν η πρόταση αυτή προβλέπει μία και μοναδική ονομασία, όπως αποδέχεται η Αθήνα, ή αν κινείται στο πλαίσιο της γνωστής θέσης της διπλής ονομασίας, δηλαδή η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» να ισχύει μόνο για τις διμερείς σχέσεις. Σχoλιάζοντας τις παραπάνω πληροφορίες, διπλωματικές πηγές στην Αθήνα αναφέρουν ότι θα μπορούσε να αποτελέσει αφετηρία διαπραγματεύσεων μόνον υπό την προϋπόθεση ότι το «Βόρεια Μακεδονία» θα είναι η μία και μοναδική ονομασία της ΠΓΔΜ.

Φιλαράκια μήπως το όνομα των Σκοπίων στη συγκεκριμένη στιγμή δώσει το άλωθι για την υπόθεση Siemens που καίει και τα δύο κόμματα εξουσίας;

in gr

Δείτε το video The X Files: I Want To Believe

Ένα πολύ όμορφο video το οποίο δημιουργήθηκε και έγινε upload από την user Chelle στην ιστοσελίδα XFU. Το video έχει σχέση με την νέα ταινία The X Files: I Want To Believe. Παρακάτω ακολουθεί και το video της Chelle, απολαύστε το …

The Alternative Blog

Euro 2008 : Ολλανδια – Ρωσία 1-3

Οι Ρώσοι από την αρχή του παιχνιδιού διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων με το πρώτο ημίχρονο να λήγει ισόπαλο χωρίς τέρματα. Οι Ρώσοι άνοιξαν το σκορ με γκόλ του Pavlyuchenko στο 56΄. Σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου οι Ρώσοι είχαν την πρωτοβουλία αλλά η τεχνική του τερματοφύλακα και αρχηγου της Ολλανδίας Van der Sar σταματούσε τους Ρώσους στο να επιτύχουν και άλλο τέρμα, μετά από λάθος του πετυχημένου μέχρι εκείνη τη στιγμή Ολλανδού τερματοφύλακα, τελικά οι Ολλανδοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Van Nistelrooy στο 86΄. Το παιχνίδι στην κανονική του διάρκεια έληξε ισόπαλο 1-1 και έτσι οδηγήθηκε στην παράταση. Το πρώτο ημίχρονο έληξε και αυτό ισόπαλο, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης και συγκεκριμένα στο 112΄ ο Torbinski πέτυχε το 1-2 και στο 116΄ ο Arshavin πέτυχε το 1-3 για την Ρωσία και την έστειλαν με τα τέρματα αυτά στον ημιτελικό.

Φιλαράκια η ομάδα της Ρωσίας μετά την αποψινή νίκη της θα περιμένει τον αυριανό νικητή του αγώνα μεταξύ της Ισπανίας και της Ιταλίας στον επόμενο ημιτελικό που θα γίνει την Πέμπτη.