Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

Δείτε σε video τα highlights Ισπανία – Πορτογαλία

Μια καλή δόση ελπίζουμε για τους ποδοσφαιρόφιλους.

Στην κορυφή οι Έλληνες εφοπλιστές.

Σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας για τις προοπτικές της ποντοπόρου ναυτιλίας, προκύπτει ότι οι πλοιοκτήτες αντέδρασαν τελικά στη ζήτηση αυξάνοντας σε πρωτόγνωρα ύψη τις παραγγελίες νέων πλοίων. Οι Έλληνες εφοπλιστές πραγματοποιώντας ένα εντυπωσιακό επενδυτικό πρόγραμμα που υπερέβη τα 90 δις ευρώ και κορυφώθηκε την τελευταία διετία, ενίσχυσαν την ηγετική θέση τους στην αγορά.

Φιλαράκια από την μελέτη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας για τις προοπτικές της ποντοπόρου ναυτιλίας, προκύπτει ότι οι πλοιοκτήτες αντέδρασαν τελικά στη ζήτηση αυξάνοντας σε πρωτόγνωρα ύψη τις παραγγελίες νέων πλοίων. Διαβάστε ολόκληρη τη μελέτη της ΕΤΕ για να γνωρίσετε και τις προοπτικές της εμπορικής μας ναυτιλίας εδώ.




Το Χρηματιστήριο Σήμερα

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 3.482,01 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 1,22%.

Φιλαράκια η αξία των συναλλαγών σήμερα διαμορφώθηκε στα 411,7 εκατομμύρια ευρώ

Σφαλιάρα Φώλια στις Τράπεζες.

Καταργούνται με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Χρήστου Φώλια δεκαπέντε όροι στις συναλλαγές των καταναλωτών με τις τράπεζες, που έχουν κριθεί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις καταχρηστικοί.

Μεταξύ άλλων απαγορεύεται στα πιστωτικά ιδρύματα να επιβάλλουν ποινή προεξόφλησης στεγαστικού δανείου, να ζητούν σε περίπτωση καθυστέρησης στην πληρωμή έστω και μιας δόσης ή μέρος κάποιας δόσης του δάνειου όλο το πόσο του δάνειου συν τον τόκο, αλλά και να εισπράττουν προμήθεια σε περίπτωση που ο καταναλωτής κάνει ανάληψη μετρητών από πιστωτική κάρτα.

Φιλαράκια διαβάστε τι ρυθμίζει ακριβώς η υπουργική απόφαση εδώ. Μας ενδιαφέρει όλους.

Καθημερινή

Εξελέγησαν νέοι μητροπολίτες Λευκάδας, Θηβών και Παροναξίας

Σε συνέχεια προηγούμενης αναφοράς μας στο θέμα την οποία μπορείτε να δείτε εδώ εξελέγησαν μητροπολίτες για την Μητρόπολη Λευκάδας, Θηβών και την Μητρόπολη Παροναξίας.

Στη Μητρόπολη Λευκάδος, όπου ο εκλογικός αγώνας ήταν αμφίρροπος επικράτησε τελικά ο αρχιμανδρίτης Θεόφιλος Μανωλάτος (έχει την ευθύνη του Αρχείου της Ιεράς Συνόδου) με 46 ψήφους έναντι 16 του Νικηφόρου Ασπρογέρακα, ηγουμένου της Μονής Φανερωμένης Λευκάδας.

Στη Μητρόπολη Θηβών εξελέγη ο Γεώργιος Μαντζουράνης, ηγούμενος της Μονής Οσίου Λουκά Βοιωτίας.

Στη Μητρόπολη Παροναξίας εξελέγη ο αρχιμανδρίτης Καλλίνικου Δεμενόπουλου, βοηθός γραμματέα της Ιεράς Συνόδου.

Φιλαράκια είναι η πρώτη έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας μετά την εκλογή του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

madata

Δείτε πως περιμένει κάποιος την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων.











Φιλαράκια ο άντρας αυτός κοιμάται σε έναν πάγκο κοντά σε μια φωτογραφία με ένα αθλητικό γήπεδο, σε ένα πεζοδρόμιο του Πεκίνου «περιμένοντας τους Ολυμπιακούς αγώνες» (AP Photo / Greg Baker)

Δείτε σε video 6 λόγους για να μη δείτε Euro 2008

Έχετε βαρεθεί το Euro? Ορίστε 6 όμορφοι λόγοι για κάτι πιο ωραίο και sexy

Φιλαράκια οι πιο όμορφες γυναίκες του Βασιλιά από το The Tudors που πάιζεται κάθε βράδυ στο Mega στις 10μμ.

Δυο πνιγμοί στη Θάλασσα.

Χωρίς τις αισθήσεις της εντοπίστηκε, το απόγευμα της Δευτέρας 56χρονη γυναίκα στη παραλία Καβουριού. Η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Την ίδια ώρα νεκρός ανασυρόταν 78χρονος αλλοδαπός στον αιγιαλό Κυλλήνης. Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε μπροστά από ξενοδοχειακό συγκρότημα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Φιλαράκια προανάκριση διενεργούν και για τις δύο περιπτώσεις οι κατά τόπους λιμενικές αρχές. Η θάλασσα χαρίζει χαρά και υγεία αλλά θέλει και πολλή προσοχή για να αποφεύγονται αυτού του είδους τα ατυχήματα.

madata

Δείτε σε Video διαφήμιση Chanel Coco Mademoiselle από μία κουκλάρα.

Φιλαράκια ελπίζω να το απολαύσατε.

Ανάρτηση Βαθμολογιών : Αυστηρότερες οι βαθμολογίες φέτος

Την Τρίτη, μετά τις 11 το πρωί αναρτήθηκαν σε όλα τα Γενικά Λύκεια της χώρας οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τις εφετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Εν τω μεταξύ, καταγγελίες ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε επιλεκτική διαρροή βαθμολογιών υποψηφίων είδαν το φως της δημοσιότητας. Ερωτηθείς σχετικά με φημολογία ότι κάποιοι υποψήφιοι έχουν μάθει εκ των προτέρων τις βαθμολογίες τους από τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δεν διέψευσε την πληροφορία, δηλώνοντας: «Κοιτάξτε, φέτος έχει γίνει αυστηρότερο στο μέγιστο βαθμό το σύστημα αλλά αντιλαμβάνεστε ότι όταν υπάρχουν 18.000 εξεταστικά κέντρα και εξεταστές - βαθμολογητές ανά την Ελλάδα, πάντοτε έχει δυσκολίες η απόλυτη περιφρούρηση. Η δική μας πρόβλεψη είναι πάντως να υπάρχει αντικειμενικότητα και αυστηρότητα σε αυτό το ζήτημα και το έχουμε αποδείξει. Νομίζω ότι η φετινή χρονιά ήταν καλύτερη από κάθε άλλη φορά όσον αφορά αυτά τα ζητήματα. Αυτό το παραδέχονται και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί».

Για «απαράδεκτη κομματική εκμετάλλευση ακόμη και των αποτελεσμάτων» μίλησε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, κάνοντας λόγο για καταγγελίες ότι «πολιτικά γραφεία βουλευτών, προϊστάμενοι με κομματικές ιδιότητες και στελέχη σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο διαρρέουν την 'πολύτιμη πληροφορία'». Όσον αφορά στα βαθμολογικά στοιχεία, όπως έγραφε Το Βήμα της Κυριακής, προκύπτει πτώση στις ιατρικές αλλά και τις οικονομικές σχολές σε ολόκληρη τη χώρα, με ορατή τη διαφορά σε σχέση με τις περυσινές βάσεις τους στα πανεπιστήμια της επαρχίας. Τα μαθήματα-«καρμανιόλες» ήταν εφέτος τα Μαθηματικά κατεύθυνσης αλλά και η Έκθεση καθώς, όπως απέδειξε η βαθμολόγηση των γραπτών, καθώς οι εξεταζόμενοι μαθητές παρέδωσαν εφέτος μεγάλο αριθμό γραπτών «εκτός θέματος». Σύμφωνα με τα στοιχεία, κάτω από τη βάση έγραψε εφέτος το 45% των υποψηφίων στα Αρχαία κατεύθυνσης, το 73% στα Μαθηματικά τεχνολογικής κατεύθυνσης και το 50% στην Ιστορία κατεύθυνσης.

Αντίθετα, δεν ξεπερνούν το 1% τα γραπτά που βαθμολογήθηκαν με άριστα στο μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας. Αρκετά καλύτερες από πέρυσι ήταν οι βαθμολογίες των υποψηφίων στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Τα ίδια στοιχεία φανερώνουν ότι ο αριθμός των θέσεων που θα μείνουν εφέτος κενές στα περιφερειακά ΤΕΙ της χώρας θα είναι περίπου 7.000.

Φιλαράκια οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, ενώ οι βάσεις θα ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

In.gr


Κτηματολόγιο : Νέα ωράρια στα γραφεία Κτηματογράφησης.

Σύμφωνα με την εταιρεία Κτηματολόγιο Α.Ε νέα ωράρια θα ισχύουν για τα γραφεία κτηματογράφησης σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Το γραφείο του δήμου Αθηναίων στο Μετρό Συντάγματος και του δήμου Πειραιά, στα Ολυμπιακά Ακίνητα Π. Φαλήρου θα λειτουργούν πλέον καθημερινά 08.30 – 15.30 εκτός Τετάρτης και Πέμπτης, οπότε θα λειτουργούν μέχρι τις 20.00. Τέλος το ωράριο λειτουργίας του Κέντρου Εξυπηρέτησης και Ενημέρωσης Κοινού στο μετρό του Συντάγματος είναι Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή 08.00-16.00, Τετάρτη και Πέμπτη 08.00-20.00 και Σάββατο 09.00-14.00. ενώ το Κέντρο Εξυπηρέτησης και Ενημέρωσης Κοινού στο κέντρο του Πειραιά, στην Αγ. Κωνσταντίνου 9, λειτουργεί 08.30-15.00.

Φιλαράκια οι δηλώσεις για τις συγκεκριμένες περιοχές μπορούν να υποβληθούν σε 76 διαφορετικά γραφεία που δέχονται δηλώσεις για την κτηματογράφηση ακινήτων.


Τελικά το θέατρο Λυκαβηττού στο κοινό

Με τις ευθύνες να επιρρίπτονται στο Φεστιβάλ Αθηνών εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων, ανοίγει τελικά το θέατρο του Λυκαβηττού με απόφασή του. Αιτία του κλεισίματος η ασυνενοησία μεταξύ αρμοδίων παραγόντων.

Φιλαράκια όπως αναφέρει ο δήμος Αθηναίων δεν γνώριζε ότι ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών κ. Λούκος, είχε στα χέρια του πραγματογνωμοσύνη που έδειχνε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα ασφάλειας.

Cosmos

Τελικά είμαστε πλούσιοι και δεν το ξέρουμε

Σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat που δόθηκαν χθες Δευτέρα στις Βρυξέλλες, ακούστε το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εθνικό Πποΐον (ΑΕΠ), στην Ελλάδα ανήλθε το 2007 στο 98% του μέσου κοινοτικού όρου, δηλαδή εμείς είμαστε πλούσιοι και δεν το ξέρουμε.

Φιλαράκια λάβετε υπόψη σας ότι στην ομάδα των 27 μελών, κυμάνθηκε από το 38% του μέσου κοινοτικού όρου στη Βουλγαρία και το 41% στη Ρουμανία ως το 276% στο Λουξεμβούργο και το 146% στην Ιρλανδία ενώ στην Τουρκία ήταν στο 42% του μέσου κοινοτικού, στην ΠΓΔΜ στο 29% και στην Αλβανία στο 22%.


Δοκιμάζεται ο Ιερώνυμος

Την Τρίτη πρόκειται να συνεδριάσει η Ιεραρχία της Εκκλησίας με σκοπό την εκλογή νέων μητροπολιτών Θηβών, Λευκάδας και Παροναξίας, καθώς και δύο βοηθούς επισκόπους στις Μητροπόλεις Καλαβρύτων και Ηλείας. Ανάλογα με τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών και τους ψήφους που θα πάρουν ή δεν θα πάρουν οι προτεινόμενοι από τον Αρχιεπίσκοπο θα καταφανούν οι όποιες ισορροπίες, συμμαχίες και ομάδες υπάρχου στην Ιεραρχία της Εκκλησίας.

Φιλαράκια η μεγαλύτερη μάχη θα δοθεί για την μητρόπολη της Παροναξίας όπου δύο κληρικοί, ο βοηθός Επίσκοπος Διαυλείας κ. Δαμασκηνός και ο Αρχιμανδρίτης κ. Καλλίνικος Δεμενόπουλος είναι οι κύριοι διεκδικητές του μητροπολιτικού θρόνου.

Δείτε το Top model Gisele Bundchen

Το Top model Gisele Bundchen θα βρίσκεται για επίδειξη μόδας στο Sao Paolo's της Βραζιλίας.

Φιλαράκια σύμφωνα με το περιοδικό Forbes του Απριλίου το συγκεκριμένο Top model Gisele έχει κερδίσει την προηγούμενη χρονιά, πάνω από 35 εκατομμύρια δολάρια, είπατε τίποτα;

Χαμένοι και οι δυο από τη Siemens, αλλά παραμένει μπροστά η Νέα Δημοκρατία.

Σε δημοσκόπηση της ΜRB για τον Alpha αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 29,9% (από 31,2% τον Μάιο), το ΠΑΣΟΚ 25,1% (από 28%), το ΚΚΕ 7,5% (από 7%), ο ΣΥΡΙΖΑ 15,9% (από 14,1%), ο ΛΑΟΣ 4% (από 4,1%) και οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,3%. Εδώ φαίνεται άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ της ΝΔ αλλά και κέρδη υπέρ της Αριστεράς.

Φιλαράκια επίσης στην ίδια δημοσκόπηση το 56,3% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η οικονομική συνεισφορά της Siemens μπήκε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, ενώ μόλις το 26,3% έχει αντίθετη άποψη. Τέλος το 55,9% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρέπει να συσταθεί εξεταστική επιτροπή, ενώ το 39,7% εκτιμά ότι το θέμα πρέπει να προχωρήσει μόνο η Δικαιοσύνη.

Να χτυπηθεί η αισχροκέρδεια όπου υπάρχει.

Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Παναγιώτης Καμμένος σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων με τα δρομολόγια των πλοίων είπε ότι «υπάρχουν ακόμα κάποιες δυσκολίες στην Κάρπαθο και τη Λήμνο, ωστόσο θα εξεταστούν κι αυτές μέσα στις επόμενες ημέρες»

Φιλαράκια όσο αφορά τις τιμές των εισιτηρίων ο Καμμένος δήλωσε «Πολιτική μας είναι να βοηθήσουμε στη συγκράτηση των τιμών, κάτι που έχει επιτευχθεί στην Κρήτη αλλά και στα Δωδεκάνησα και σε αρκετές γραμμές των Κυκλάδων» και πρόσθεσε «Γραμμή μας είναι να χτυπηθεί η αισχροκέρδεια, όπου υπάρχει», άντε και καλά μας και φτηνά ταξίδια…

Τους Κράξανε οι Δάσκαλοι

Στο συνέδριο της διδασκαλικής ομοσπονδίας ο μεν υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος έγινε αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών και εν τέλει φυγαδεύθηκε η δε Άννα Διαμαντοπούλου, αποδοκιμάστηκε και αυτή από τους συμμετέχοντες δασκάλους.

Φιλαράκια φαίνεται πως οι δάσκαλοι σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους και κύρια δεν πειράξει το ασφαλιστικό τους θα έχουμε μαύρο Σεπτέμβρη στα σχολία.

Τελικά ικανοποίηση στους βαμβακοπαραγωγούς.

Προς την σωστή κατεύθυνση κινείται κατά την εκτίμηση της ΠΑΣΕΓΕΣ η σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών για την αναθεώρηση του τομέα του βάμβακος. Με την διατήρηση των 202 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν στην συνδεδεμένη ενίσχυση, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, μειώνεται η επιλέξιμη έκταση στην χώρα από 3,7 εκατομμύρια στρέμματα σε 2,5 εκατομμύρια στρέμματα και αυξάνεται η συνδεδεμένη ενίσχυση από 54,6 ευρώ ανά στρέμμα σε 80,5 ευρώ ανά στρέμμα. Η αισθητή αύξηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης, σε βαθμό που να καλύπτει το κόστος παραγωγής, είναι η μόνη περίπτωση να διατηρήσουμε την βαμβακοκαλλιέργεια στα σημερινά της επίπεδα, εκτιμά η ΠΑΣΕΓΕΣ και αναφέρει ότι «αν αυτό είχε γίνει το 2004 δεν θα είχαμε χάσει 17 εκατομμύρια ευρώ το 2006 και κοντά στα 45 εκατομμύρια ευρώ το 2007».

Φιλαράκια ωστόσο, η κορυφαία οργάνωση των αγροτών διατηρεί επιφυλάξεις έως ότου ανακοινωθούν οι τελικές ρυθμίσεις, είναι η δημιουργία εθνικού φακέλου, ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ και οι δράσεις που αυτός ο φάκελος θα καλύπτει. Η ΠΑΣΕΓΕΣ ζητά από την κυβέρνηση, η διαχείριση του εθνικού φακέλου, που είναι αρμοδιότητα του Κράτους Μέλους, να καλύπτει δράσεις που θα εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των βαμβακοπαραγωγών και του προϊόντος και δεν θα καλύπτουν ανάγκες της μεταποιητικής βιομηχανίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελικά υπό έλεγχο η φωτιά στην Πέλλα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δύσβατη ορεινή περιοχή, μεταξύ των διαμερισμάτων Καλής και Ανύνδρου, στο δήμο Μενηίδος της Πέλλας.

Φιλαράκια η φωτιά έχει κάψει 1.500 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, ενώ στο σημείο παραμένουν 20 οχήματα και περίπου 80 πυροσβέστες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ