Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Το ραδιόφωνο της Βουλής ετοιμάζει ο Σιούφας

Ραδιόφωνο Βουλής ετοιμάζει ο Σιούφας. Μετά την αναδιάρθρωση που επιχείρησαν οι Δημήτρης Σιούφας και Νίκος Στεφάνου στο κανάλι της Βουλής, πληροφορίες του axiaplus.gr αναφέρουν ότι με άνωθεν εντολή έχει δρομολογηθεί και η δημιουργία του κοινοβουλευτικού ραδιοφώνου. Ήδη, μάλιστα στο υπόγειο της Βουλής έχει βρεθεί ο χώρος που θα φιλοξενηθούν οι εγκαταστάσεις του "Βουλή Ράδιο". Σε ότι αφορά την άδεια ο Σιούφας έχει εξασφαλίσει από τον επί χρόνια φίλο και συνεργάτη του, Θόδωρο Ρουσόπουλο μια θέση στα ερτζιανά.

Φιλαράκια δεν μας φτάνει το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής, το οποίο μόνο συνδρομητικά μπορεί να παρακολουθήσει ο Έλληνας πολίτης, θα έχουμε και το ραδιόφωνο.

Σεισμική πρόβλεψη μέσω ...laptop!

Ευτυχώς υπάρχουν σεισμολόγοι ερευνητές, τους οποίους απασχολεί η πρόβλεψη σεισμών. Σύμφωνα λοιπόν με την σεισμολόγο Elizabeth Cochran, το ευρύτερο κοινό καλείται να βοηθήσει στην παρακολούθηση των σεισμών, χρησιμοποιώντας απλώς τον προσωπικό τους φορητό υπολογιστή. Με αυτό τον τρόπο ο καθένας που έχει προσωπικό υπολογιστή θα μπορεί να συμμετέχει στο πείραμα, αφού προμηθευτεί το ειδικό λογισμικό που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Φιλαράκια η πρόοδος η επιστημονική εξέλιξη τρέχει στην πρόβλεψη των σεισμών και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Κάποτε θα πρέπει τα σεισμολογικά κέντρα να ανακοινώνουν και προβλέψεις.

Ο πρέσβης της Γαλλίας Κριστόφ Φαρνό άνοιξε το δικό του blog!

Το μπλογκ είναι στα ελληνικά και τα γαλλικά και θα δώσει τη δυνατότητα διαδραστικού διαλόγου με τον με τον εκπρόσωπο της γαλλικής διπλωματίας στη χώρα μας.
Η πρώτη του παρέμβαση είναι αφιερωμένη στον κινηματογράφο και στον Ζυλ Ντασσέν.

Το blog το άνοιξε με την ευκαιρία του 9ου Γαλλόφωνου Φεστιβάλ Κινηματογράφου.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Γάλλο πρέσβη στη διεύθυνση εδώ.

Φιλαράκια αξιόλογη πρωτοβουλία, και αξιοσημείωτο είναι το ευχαριστώ το οποίο απευθύνει μέσω του Blog του.

To χρηματιστήριο σήμερα

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Τρίτη (8/4). Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.087,89 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντικές απώλειες σε ποσοστό 1,83%.

Συμβαίνει και αυτό, παραγγελίες ψαριών μέσω Internet

Μια αλιευτική οικογένεια που καθημερινό τους μέλημα, όπως ισχυρίζονται, είναι η διακίνηση των φρεσκότερων και καθαρότερων ψαριών, με εγγυημένη ποιότητα, δέχεται πλέον παραγγελίες και μέσω e-mail.

Έχει δε δική του σελίδα στο internet με διεύθυνση www.psaradiko.gr

Φιλαράκια να δούμε τελικά τι άλλο ευρηματικό έχουμε να συναντήσουμε

Φοιτητικές εκλογές αύριο.

Με το βλέμμα στις αλλαγές που προωθούνται στον χώρο της εκπαίδευσης αλλά και στο Ασφαλιστικό προσέρχονται αύριο στις κάλπες φοιτητές και σπουδαστές για την ανάδειξη εκπροσώπων στις σχολές των πανεπιστημίων και τεχνολογικών ιδρυμάτων. Το πολιτικό κλίμα των τελευταίων μηνών δημιουργεί προσδοκίες στις φοιτητικές παρατάξεις της Αριστερός για σημαντική ενίσχυση των δυνάμεών τους.

Φιλαράκια καλή επιτυχία σε όλες τις παρατάξεις και άμα βγάλουμε άκρη από τα αποτελέσματα εδώ είμαστε να τα σχολιάσουμε.

Πηγή in.gr

Και τώρα ώρα για λίγη ξεκούραση.

Δομημένων ομολόγων συνέχεια..

Λογιστικές απώλειες εκατομμυρίων ευρώ εγγράφουν οι μεγάλες εμπορικές τράπεζες στα χαρτοφυλάκια ομολόγων και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Τράπεζα της Ελλάδας εφαρμόζει διάφορα μοντέλα με στόχο την καταγραφή της εικόνας στα χαρτοφυλάκια ομολόγων, με βάση μία σειρά από παραδοχές (θετικές ή ακραίες), ανάλογα με το κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Φιλαράκια ο θεός βοηθός κάπου εδώ κοντά καπνίζει.

Πηγή Ημερησία

Γκρίσπαν αρχές του 2009 το τέλος της κρίσης στις τιμές κατοικιών.

Σήμερα ο Γκρίνσπαν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο στο Τόκιο, εκτίμησε ότι «Πολύ πριν την αρχή του 2009 τοποθετεί το τέλος της πτώσης στις τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ», επίσης δήλωσε ότι «ο πληθωρισμός θα περιοριστεί κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου επιβράδυνσης της οικονομίας, ενώ θα αυξηθεί με το που η παγκόσμια οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει αν και η ανάκαμψη θα είναι αργή και διστακτική».

Φιλαράκια όταν καίγεται το σπίτι του διπλανού σου, να ετοιμαζόμαστε δυστυχώς και για το δικό μας.

Φλόγα που τρεμοσβήνει σε μια πορεία προς το Γολγοθά.

Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας αναγκάστηκαν να σβήσουν τρεις φορές την Ολυμπιακή δάδα και να τη «φυγαδεύσουν» με ειδικό λεωφορείο, εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων καταδίκης της Κίνας για το Θιβέτ και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ θα συνεδριάσει από αύριο Τετάρτη με βασικό θέμα της συνεδρίασης να είναι αν η λαμπαδηδρομία θα περιοριστεί πλέον στη χώρα που διεξάγονται οι αγώνες και δεν θα ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο, όπως ισχύει τώρα.

Το Υπουργείο Πολιτισμού, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και το Διεθνές Ίδρυμα Ολυμπιακής Εκεχειρίας διοργανώνουν από τις 18 έως τις 21 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Αρχαία Ολυμπία, το «Διεθνές Φόρουμ του Αθλητισμού για την Ειρήνη και την Ολυμπιακή Εκεχειρία

Φιλαράκια, προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί αν η λαμπαδηδρομία για τους Αγώνες του Πεκίνου θα ματαιωθεί.

Για ένα «φιλικό» blog και τον παλιόφιλό του

Αγαπητά φιλαράκια όπως λέει και ένας πολύ παλιότερος bloger βλέπε εδώ :
«Για να δημιουργήσει κάποιος ένα blog χρειάζεται περίπου 45 δευτερόλεπτα.
Για να γίνει γνωστό το δημιουργημά του , χρειάζεται μια πιο σύνθετη διαδικασία.
Στην Ελλάδα τα blogs έχουν ταυτιστεί λανθασμένα με την πολιτική επικαιρότητα και με τον χαφιεδισμό.
Ειδικότερα , αρκετοί δημοσιογράφοι παραδοσιακών μέσων προσπαθούν σε κάθε ευκαιρία να υποβαθμίσουν την αξία των blogs αλλά και των bloggers.
Τις περισσότερες φορές οι επιθέσεις είναι άδικες. Κάποιες φορές όμως έχουν δίκιο.
Τον τελευταίο καιρό έχουν εμφανιστεί στη blogoσφαιρα , πολλά blogs που είναι ξεκάθαρο ότι υπηρετούν και υποστηρίζουν συγκεκριμένα συμφέροντα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αλλά όταν στρέφονται εναντίον άλλων blogs εκτοξεύοντας λάσπη δημιουργείται πρόβλημα».
Τα αναφέρω δε τα παραπάνω γιατί προκληθήκαμε από ένα blog το οποίο και να αντιγράφει ξέρει, και να υποστηρίζει συγκεκριμένα συμφέροντα ξέρει αλλά και να εκτοξεύει λάσπη εναντίον όχι μόνο άλλων blogs αλλά και πολλών άλλων.
Μιλάει δε το blog αυτό για δική μας εξαφάνιση, όταν αυτό έχει πρόβλημα με το e-mail του, το οποίο έχει λάβει από 3 Απρ. 2008 και ώρα 8.19 p.m. και δεν έχει δημοσιεύσει ούτε καν απαντήσει (γιατί άλλωστε). Είναι πιθανόν να μην τους επιτρέπει η εργασία τους να ασχολούνται καθημερινά με το blog τους.
Εδώ σημειώνουμε ότι εμείς ουδέποτε έχουμε ασχοληθεί με πρόσωπα σε καθημερινή βάση λες και ο κύριος σκοπός μας είναι αυτός.
Φιλαράκια αυτά τα ολίγα προς το παρόν με το Lamia news.