Κυριακή 18 Μαΐου 2008

Η ΕΡΤ κοντά στους υποψήφιους για ΑΕΙ

Οι απαντήσεις των θεμάτων θα δίδονται σε ειδικό δελτίο ειδήσεων στις 15:00 σε συνεργασία με τις ενώσεις των καθηγητών. Επίσης οι απαντήσεις δα δίνονται μέσω ειδικής ιστοσελίδας στη διεύθυνση : http://exams.ert.gr.

Φιλαράκια η συμμετοχή της κρατικής ΕΡΤ στην αγωνία των υποψηφίων είναι μια κίνηση την οποία επικροτούμε.

Εθνικός Ολυμπιακός Βόλου - Α.Σ. Λαμία 2-0

Στο Δημοτικό Στάδιο του Αλμυρού έγινε ο αγώνας ανάμεσα στον Εθνικό Ολυμπιακό Βόλου και την Λαμία για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ εθνικής κατηγορίας.

Φιλαράκια οι αρκετοί Λαμιώτες που παρακολούθησαν τον αγώνα στο στάδιο του Αλμυρού αποδοκίμασαν τους ποδοσφαιριστές της Λαμίας για την άσχημη απόδοσή τους.

Πηγή forza ΛΑΜΙΑ

Η προτίμηση έρχεται από το Λιανοκλάδι.

Αν και αργά σας προβάλουμε την προτίμηση στου κοντοχωριανού blog Λιανοκλάδι για το διαγωνισμό της Γιουροβίζιον 2008.


Εμείς λόγω Λαμίας συμφωνούμε μαζί του.

Το ράλι των πρώτων υλών στο κόκκινο.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας πλέον όπως εξελίσσονται τα πράγματα, δεν είναι η επαπειλούμενη κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος λόγω των κερδοσκοπικών υπερβολών που έλαβαν χώρα στην αμερικανική αγορά ακινήτων, αλλά το ράλι των πρώτων υλών.

Φιλαράκια το ράλι του πετρελαίου που έχει παρασύρει τις τιμές όλων των καταναλωτικών προϊόντων, καθιστώντας τα απλησίαστα για τα φτωχά βαλάντια, θα είναι η αιτία μιας ευρείας έλλειψης βασικών εμπορευμάτων με όλα τα επακόλουθα.

Μπουρλότο Στυλιανίδη για τα μη κρατικά ΑΕΙ

Ενώ οι προγραμματισμένες πρυτανικές εκλογές αποτελούν τον καταλυτή για την εφαρμογή του νέου νόμου πλαισίου, οι φοιτητικοί σύλλογοι των περισσοτέρων σχολών των συγκεκριμένων ιδρυμάτων έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε καταλήψεις, έρχεται ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης και με δήλωσή του στην Ημερησία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράκαμψης του άρθρου 16 για τα μη κρατικά πανεπιστήμια βάζοντας μπουρλότο και όποιον πάρει ο χάρος.

Φιλαράκια η δήλωση του έχει ως ακολούθως : «Ένα άλλο ενδεχόμενο θεσμικής εξέλιξης είναι αυτό για το οποίο με ρωτάτε, δηλαδή να αποφασίσει το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ότι το κοινοτικό δίκαιο κατισχύει του ελληνικού Συντάγματος. Στην περίπτωση αυτή πιστεύω ότι μπορεί να σταθεί νομικά, πάνω σε αυτή τη βάση, η δημιουργία νεός μη κρατικού, μη κερδοσκοπικού πανεπιστημίου στην Ελλάδα, πάντοτε βεβαίως υπό τις προϋποθέσεις ενός εθνικού νόμου».


Αυξήσεις στα Ταξί και Λεωφορεία.

Όπως σας είχαμε αναφέρει στις 28 Απριλίου, δείτε εδώ, από αύριο 19 Μαϊου έχουν εφαρμογή οι αυξήσεις από 5% έως και 20%, στα εισιτήρια των υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ καθώς και στα κόμιστρα των ταξί, των φορτηγών και βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά τη Μεγάλη Πέμπτη το υπουργείο Μεταφορών.

Φιλαράκια για την περιοχή της Φθιώτιδας από 75 λεπτά που κοστίζει το εισιτήριο σήμερα, θα πάει στα 90 λεπτά (αύξηση 20%).

Κουτιά εράνου για τους σεισμοπαθείς στην Κίνα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Πεκίνου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (BOCOG), προσέφερε βοήθεια, 714.000 δολαρίων σε τοπικό νόμισμα μέσω του Ερυθρού Σταυρού, ενώ στο κεντρικό κτήριο των Ολυμπιακών αγών έχουν τοποθετηθεί κουτιά για την συλλογή οικονομικής βοήθειας προς τις σεισμόπληκτες περιοχές στη νοτιοδυτική Κίνα της επαρχίας Sichuan.

Φιλαράκια οι ανάγκες σε βοήθεια προς τις σεισμόπληκτες περιοχές στη νοτιοδυτική Κίνα, είναι τεράστιες, και το πρόβλημα της Κίνας επίσης αν λάβουμε υπόψη ότι αναγκάστηκε να δεχθεί βοήθεια και από άλλες χώρες.

Πηγή BOCOG

Σκουπίδια και στην Ιταλία.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το πρώτο του υπουργικό συμβούλιο θα το πραγματοποιήσει συμβολικά στη Νάπολι, γιατί στους κατοίκους της πόλης αυτής έχει δώσει την υπόσχεση ότι θα τους απαλλάξει από τα σκουπίδια. Είναι γεγονός πως στους δρόμους της πόλης έχουν συσσωρευθεί περισσότεροι από 5.000 τόνοι σκουπιδιών και άλλοι 45.000 στη ευρύτερη περιοχή της Καμπανίας.

Φιλαράκια αιτία της κατάστασης αυτής θεωρούν οι Ιταλοί της περιοχής, τη διείσδυση της μαφίας στην αγορά της ανακύκλωσής τους, βλέπετε λοιπόν τι αιτίες μπορεί να παίξουν ρόλο στο πρόβλημα δυσλειτουργίας των κέντρων διαχείρισης των απορριμμάτων.

Δύο πονηρές αλεπούδες ίσως έχουν αποδείξεις για τις μίζες .

Δύο «αλεπούδες», πρώην υψηλόβαθμοι παράγοντες της Siemens στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν κληθεί από τον εισαγγελέα κ. Π. Αθανασίου και θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες ως ύποπτοι είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν αποδείξεις για μίζες, οι οποίες κατευθύνθηκαν σε τέσσερις πολιτικούς - δύο του ΠΑΣΟΚ και δύο της ΝΔ.

Φιλαράκια οι δύο πονηρές αλεπούδες δείχνουν διάθεση συνεργασίας προς τις αρχές, διαμηνύοντας ότι θα μιλήσουν για την εμπλοκή Ελλήνων πολιτικών κυρίως σε υποθέσεις προμηθειών του ΟΤΕ, ελπίζοντας ότι θα τους εξασφαλίσει την ελάφρυνση των κατηγοριών που θα αντιμετωπίσουν.

Πηγή Βήμα

Τη στάση Μητσοτάκη επικρίνει ο Ι. Βαρβιτσιώτης

Σε σημερινή συνέντευξή του στο «Βήμα», ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Ι. Βαρβιτσιώτης επικρίνει τον επίτιμο πρόεδρο για την Αποστασία, του αποδίδει προσωπικές φιλοδοξίες και διαπιστώνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός ίσως φύλαγε απωθημένα έναντι του Κωνσταντίνου Καραμανλή, υπερασπίζεται δε τον Καραμανλή και θεωρεί ότι είναι ανεξήγητη η στάση του κ. Μητσοτάκη να αφήσει αιχμές για τον ιδρυτή της ΝΔ.

Φιλαράκια μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του ευρωβουλευτή στο «Βήμα» εδώ.

Αχ κακομοίρα Καλομοίρα

Η φετινή Eurovision γιορτάζει φέτος τα 53 χρόνια της, φοράει διάφορα φτιασίδια τα οποία την πάνε όλο και πιο μακριά από την έννοια τραγούδι, αφού οι περισσότερες συμμετοχές στόχο έχουν τα οπτικά εφέ και την υπερπαραγωγή.

Φιλαράκια η EBU αποφάσισε να κάνει φέτος αλλαγές εξ αιτίας των πολλών συμμετοχών 43 χώρες, και οι χώρες έχουν χωριστεί σε δύο ημιτελικούς με μια περίπλοκη λογική, με αποτέλεσμα η Καλομοίρα να βρίσκεται σε δύσκολη θέση με τη νέα μορφή ομάδων ψηφοφορίας. Οι μεταδόσεις θα γίνουν στις 20, 22 και 24 Μαΐου, στις 22.00 από τη ΝΕΤ, και θα παρουσιαστούν από τις αδελφές Μαγγίρα. Εδώ μπορείτε αν θέλετε να δείτε το τραγούδι της Καλομοίρας στην οποία ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Πηγή e-tipos


Ελλάς - Ευρωπαϊκή Επιτροπή - «φρουτάκια»

Η δεύτερη καταδίκη της Ελλάδας, για την υπόθεση απαγόρευσης των ηλεκτρονικών τεχνικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών «φρουτάκια», σημαίνει την επιβολή προστίμου ύψους 31.798 € ανά ημέρα, το οποίο η χώρα μας θα κληθεί να το πληρώσει αναδρομικά από 17 Οκτωβρίου 2007. Η απόφαση αυτή έχει ληφθεί από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο, κρίνοντας ότι δεν μπορεί να επιβληθεί μια καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας προϊόντων ή αγαθών.

Φιλαράκια για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση κατέθεσε σχέδιο νόμου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή χωρίς να γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση στη χώρα μας. Θέλοντας δε να αποτρέψει νέα κρούσματα με «φρουτάκια», η κυβέρνηση θεσμοθετεί και πάλι απαγορεύσεις, οι οποίες θα δούμε αν θα εγκριθούν κι’ αυτές. Εμείς σε προηγούμενη αναφορά μας είχαμε προβλέψει, δείτε εδώ, την επιστροφή των ηλεκτρονικών εκτός καζίνο.

Πηγή e-tipos

STOP στο κάπνισμα από 1η Ιανουαρίου 2010.

Νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο έχει ήδη περάσει από την Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής προβλέπει την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους από την 1η Ιανουαρίου 2010.

Φιλαράκια σύμφωνα με δημοσίευμα στο Το Βήμα της Κυριακής, η απαγόρευση θα έχει ισχύ σε όλους τους σκεπασμένους δημόσιους χώρους όπως οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, τα εστιατόρια και τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης.

Αμφισβήτηση για τον «Καποδίστρια 2»

Δυσκολίες αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο Προκόπης Παυλόπουλος, στην εφαρμογή της Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπως την έχει προγραμματίσει. Η δραματική μείωση των 54 σήμερα Νομαρχιών σε λιγότερες από 20 νέες αυτοδιοικητικές μονάδες, βρίσκει αντίθετους, πολλούς νομάρχες, ιδιαίτερα μικρών νομαρχιών, αλλά και πολλούς δημάρχους και κοινοτάρχες, τους περισσότερο για προσωπικούς λόγους τον καθένα.

Φιλαράκια με όλα αυτά έχει σχηματιστεί αντάρτικο νομαρχών, δημάρχων και προέδρων κοινοτήτων απέναντι στις θέσεις της κυβέρνησης, ενώ η ΕΝΑΕ τάσσεται υπέρ της μείωσης του αριθμού των ΟΤΑ.