Κυριακή 18 Μαΐου 2008

Μπουρλότο Στυλιανίδη για τα μη κρατικά ΑΕΙ

Ενώ οι προγραμματισμένες πρυτανικές εκλογές αποτελούν τον καταλυτή για την εφαρμογή του νέου νόμου πλαισίου, οι φοιτητικοί σύλλογοι των περισσοτέρων σχολών των συγκεκριμένων ιδρυμάτων έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε καταλήψεις, έρχεται ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης και με δήλωσή του στην Ημερησία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράκαμψης του άρθρου 16 για τα μη κρατικά πανεπιστήμια βάζοντας μπουρλότο και όποιον πάρει ο χάρος.

Φιλαράκια η δήλωση του έχει ως ακολούθως : «Ένα άλλο ενδεχόμενο θεσμικής εξέλιξης είναι αυτό για το οποίο με ρωτάτε, δηλαδή να αποφασίσει το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ότι το κοινοτικό δίκαιο κατισχύει του ελληνικού Συντάγματος. Στην περίπτωση αυτή πιστεύω ότι μπορεί να σταθεί νομικά, πάνω σε αυτή τη βάση, η δημιουργία νεός μη κρατικού, μη κερδοσκοπικού πανεπιστημίου στην Ελλάδα, πάντοτε βεβαίως υπό τις προϋποθέσεις ενός εθνικού νόμου».


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μα γιατι να κανει τετοια εμπρηστικη δηλωση ο υπουργος σε τετοια ευφλεκτη στιγμη?

αν εχει δικιο δεν υπαρχει κανενας λογος να στεναχωριετραι και να ζοριζεται για τις αντιδρασεις των αει...

ομως τον συμφερει να γινουν καταληψεις και να φερει χαος αποδιοργανωση και πανικο στα δημοσια αει "αποδεικνυοντας" ως πιο νοικοκυρεμενα τα δικα τουσχεδια!

θα τσιμπησουν οι φοιτητες το δολωμα?