Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

Λαμία, συγκεντρώσεις χωρίς κόσμο και παλμό.

Ελάχιστη ήταν η παρουσία των εργαζομένων της Φθιώτιδας στις συγκεντρώσεις του Ε.Κ.Φθιώτιδας και του ΠΑΕΜΕ με αποτέλεσμα και οι δύο συγκεντρώσεις μα μην έχουν παλμό.

Φιλαράκια ωραία μέρα είχε χτες και οι εξοχές και οι ταβέρνες καλύτερες.

Με στόχο την έξαρση της ακρίβειας από το 2004

Με στόχο την μάχη στη βουλή με την ευκαιρία επερωτήσης του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια ο κ. Παπανδρέου είχε πρόσφατες συναντήσεις με τους Θ. Πάγκαλο, Γ. Ραγκούση, και Ν. Αθανασάκη στο σπίτι του στο Καστρί.

Μεταξύ άλλων στην επερώτηση αναφέρονται ότι : «οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με την πιο επιθετική ακρίβεια της Ευρώπης. Το κόστος διαβίωσης μιας τετραμελούς οικογένειας έχει αυξηθεί κατά 1.000 ευρώ από το 2004. Είναι αντιμέτωποι με την υπερχρέωση. Η Ελλάδα είναι η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό καταναλωτικών δανείων, σε ποσοστό του ΑΕΠ, ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ και χιλιάδες οικογένειες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δόσεις των στεγαστικών δανείων».

Φιλαράκια η Νέα Δημοκρατία έριξε το ΠΑΣΟΚ από την εξουσία με σύνθημα την καταπολέμηση της ακρίβειας, πάντως μονό εμείς γνωρίζουμε τα αποτελέσματα της ακρίβειας.

Τέλος εποχής Γκαργκάνα για την Τράπεζα Ελλάδος.

Ο κ. Γκαργκάνας διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος από την εποχή κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, πρόκειται να αποχωρήσει από την θέση του, καθ’ ότι λήγει η σύμβασή του.

Σήμερα θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στον Κ. Καραμανλή

Για την θέση του αναμένεται να τοποθετηθεί ο κ. Προβόπουλος πρώην υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος την περίοδο 1990-1993.

Φιλαράκια το πρόσωπο το οποίο θα αντικαταστήσει τον διοικητή της Τ.Ε. θα εξαρτηθεί και από τον πιθανολογούμενο μετασχηματισμό της Κυβέρνησης και τις πιθανές καραμπόλες που θα προκύψουν.


Δεν έγινε για πρώτη φορά η πορεία της ΓΣΕΕ

Αντιγραφή από ΑΝΤΙ

Ένταση επικράτησε στην κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στο Πεδίον του Άρεως, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά από την μεταπολίτευση, αν δεν κάνουμε λάθος, πορεία της ΓΣΕΕ. Περίπου 200 αντιεξουσιαστές πέταγαν αβγά και μπουκάλια με νερό στην εξέδρα των ομιλητών, φωνάζοντας συνθήματα όπως «αλήτες – λέρες – εργατοπατέρες», «λευτεριά στη ΓΣΕΕ», «ΓΣΕΕ με τους εργάτες όχι με τους γραφειοκράτες» κ.α. Στον χώρο είχαν επίσης συγκεντρωθεί μέλη αριστερών οργανώσεων, που επίσης φώναζαν συνθήματα κατά των ηγεσιών των συνδικάτων.Όταν συνδικαλιστές επιχείρησαν να παρέμβουν, οι νεαροί κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος τους, αλλά μετά την επέμβαση των ψυχραιμότερων τα επεισόδια δεν πήραν έκταση. Οι συνδικαλιστές αποφάσισαν τελικά να μην γίνει η προγραμματισμένη πορεία προς τη Βουλή υπό τον φόβο επεισοδίων.Κάποια στιγμή θα γινόταν κι’ αυτό. Η απαξίωση του συνδικαλισμού είναι έκδηλη πλέον. Παρά την ευκαιρία που είχαν με το ασφαλιστικό, η ηγεσία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δεν κατάφερε να ξανακερδίσει, ένα κομμάτι τουλάχιστον, από την χαμένη τιμή του συνδικαλισμού. Οι αποδοκιμασίες ήταν λοιπόν αναμενόμενες.
Αλλά δεν μπορούμε παρά να παρατηρήσουμε: Τόσος φόβος πια από τους “επαγγελματίες” των διαδηλώσεων, για μερικά αυγά - άντε και τις μολότοφ που είχαν κάποιοι κρυμμένες στα σακίδια τους- που αποφάσισαν να μην κάνουν πορεία; Πολύ “αγωνιστικοί” οι συνδικαλιστές. Λες και πρώτη φορά θα έκαναν διαδήλωση, ενώ μερικές εκατοντάδες μέτρα παρακάτω θα έπεφταν δακρυγόνα και μολότοφ. Μα αυτά έχουν γίνει πια … παράδοση σε κάθε διαδήλωση. Εάν ήθελαν να βάλουν στη γωνία τους “μαντηλάκηδες” δεν θα ήταν δα και τόσο δύσκολο. Αλλά γιατί να το κάνουν, θα μου πείτε.