Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Νέες απανωτές γκάφες της ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα ήτα η ημέρα της γκάφας για την Ελληνική Αστυνομία. Ένα περιστατικό στη λεωφόρο Συγκρού και ένα στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης εξέθεσαν το κύρος της αστυνομίας. Στην πρώτη περίπτωση το περιστατικό ήταν για γέλιο και κλάματα, όταν αστυνομικός προσπάθησε να καταδιώξει με τα πόδια ένα 26χρονο χρήστη ναρκωτικών, ενώ αυτός επέβαινε σε ταξί το οποίο είχε κλέψει προηγουμένως στο Νέο Κόσμο από τον ιδιοκτήτη του, και όταν το ταξί ακινητοποιήθηκε επιτέλους στην Καλλιθέα ο 26χρονος πάλι κατάφερε να τους ξεφύγει. Στη δεύτερη περίπτωση δύο αστυνομικοί του τμήματος Κυψέλης κατάφεραν να ελευθερώσουν κατά λάθος κρατούμενο, ο οποίος είχε συλληφθεί με πλαστά έγγραφα.

Φιλαράκια στην πρώτη περίπτωση κατάφεραν με ενισχύσεις να τον συλλάβουν πίσω από τον Ιππόδρομο, στη δεύτερη περίπτωση σε βάρος των δύο αστυνομικών σχηματίστηκε δικογραφία για ελευθέρωση κρατουμένου. Το πρόβλημα είναι τι φταίει, είναι η εκπαίδευση, είναι ο φόβος τους, τέλος πάντων τι φταίει τελικά και πως θα διορθωθεί;

Πανελληνίων εξετάσεων συνέχεια

Μετά τις σημερινές εξετάσεις στο Σάββατο 24 Μαϊου συνεχίζονται οι Πανελλήνιες εξετάσεις με Νεοελληνική Λογοτεχνία και Μαθηματικά.

Φιλαράκια γονείς κουράγιο και μαθητούδια καλό διάβασμα και καλή επιτυχία

Συστάσεις στη Τουρκία

Συστάσεις απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Τουρκία να μην οπισθοχωρήσει στη μεταρρυθμιστική διαδικασία λέγοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει "άλλος ένας χαμένος χρόνος". Μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο, ο υπεύθυνος για τη Διεύρυνση επίτροπος της ΕΕ Όλι Ρεν δήλωσε πως η Επιτροπή ανησυχεί για τον αργό ρυθμό της μεταρρύθμισης στην Τουρκία. Ο Ρεν επίσης δήλωσε πως είναι καιρός να επιλυθεί το αδιέξοδο ανάμεσα στην Τουρκία και την Κύπρο, χώρα μέλος της ΕΕ.

Φιλαράκια από τον Οκτώβριο του 2005, μόνον 6 από τα 35 κεφάλαια των διαπραγματεύσεων έχουν ανοίξει. Πάντως τα οκτώ έχουν παγώσει από το Δεκέμβριο 2006 λόγω της άρνησης της Τουρκίας να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στα πλοία και τα αεροπλάνα της Κύπρου

Πηγή ΕΡΤ

Χιλιάδες τόνοι «βρώμικου» ηλιελαίου







Και ενώ ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ αδυνατεί να δώσει στοιχεία, άλλη πληροφόρηση φαίνεται ότι έχει ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, ο οποίος έξω από τη Βουλή διαβεβαίωνε ότι «υπάρχει πλήρης καταγραφή όλων των ποσοτήτων με τους αριθμούς διασαφήσεων, με τις ημερομηνίες, με τα λιμάνια στα οποία ξεφορτώθηκαν και με τα ονόματα των πλοίων με τα οποία ήρθαν. Δεν υπάρχει τίποτε κρυφό, δεν υπάρχει τίποτε μη καταγεγραμμένο», χωρίς ωστόσο να έχει δώσει μέχρι σήμερα συγκεκριμένες απαντήσεις για το πόσο ύποπτο ουκρανικό ηλιέλαιο έχει φτάσει στα πιάτα των Ελλήνων καταναλωτών. Πάντως ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ διευκρίνισε ότι στις 17 Μαρτίου εισήχθησαν στην Ελλάδα για λογαριασμό της εταιρείας SΟΥΑ Ηelllas 3.060 τόνοι ηλιελαίου. Από την ποσότητα αυτή, οι 2.025 τόνοι διακινήθηκαν προς την εταιρεία εμπορίας λαδιών ΚΟΡΕ στην οποία ήδη έχουν δεσμευτεί οι 25,5 τόνοι και 885 τόνοι διακινήθηκαν προς άλλες εταιρείες. Μάλιστα, ο κ. Ζαμπέλας παραδέχθηκε ότι εισαγωγές επιμολυσμένου ηλιελαίου έγιναν και πριν από το σήμα της Γαλλίας, συγκεκριμένα στις 7 Ιανουαρίου 2008 η εταιρεία Αγροτική είχε εισαγάγει 1.000 τόνους ηλιελαίου.

Φιλαράκια τελειωμό δεν έχουν οι ποσότητες του επιμολυσμένου ηλιελαίου που έχουν πλημμυρίσει την ελληνική αγορά. Ωστόσο οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί- τελωνεία, το Γενικό Χημείο του Κράτους και ο ΕΦΕΤ δεν έχουν συντονιστεί για να απαντήσουν πόσοι τόνοι ύποπτου ουκρανικού ηλιελαίου έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τις αρχές του χρόνου και αν είναι επιμολυσμένο.

Πηγή Τα Νέα


Η Καλομοίρα θα εμφανιστεί 21η στον Τελικό

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τη σειρά με την οποία θα εμφανιστούν στον τελικό της 24ης Μαΐου οι δέκα χώρες που προκρίθηκαν. Η καλομοίρα θα εμφανιστεί 21η κατά σειρά σε σύνολο 25 χωρών, 10 χώρες από τον πρώτο ημιτελικό, 10 χώρες από τον αποψινό ημιτελικό και οι «big four» δηλαδή η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η νικήτρια του περσινού διαγωνισμού Σερβία

Φιλαράκια ευχόμαστε ότι καλλίτερο στην Καλομοίρα μας και με τη νίκη.

Το χρηματιστήριο σήμερα.

Σοβαρή ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.093,72 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντική πτώση σε ποσοστό 1,39%.

Φιλαράκια σήμερα η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 298,77 εκατομμύρια ευρώ.

Internet φτηνότερο λέει η ΕΕΤΤ

Σχετικά με όσα ακούγονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την εξέλιξη των τιμών των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) έδωσε στη δημοσιότητα έρευνά της, σχετική με τον τρόπο λειτουργίας του ανταγωνισμού και στην οποία έρευνα εμφανίζεται μείωση έως και 76% των τιμών πακέτων γρήγορου Internet, σταθερότητα στο κόστος των αστικών κλήσεων και εκτιμά οι το μηνιαίο κόστος ανά σύνδεση θα πέσει μέχρι το τέλος του 2008 στα 17,5 ευρώ και το 2010 στα 14,5 ευρώ.

Φιλαράκια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει τη χώρα μας για περαιτέρω μείωση των τιμών, κυρίως στα τιμολόγια αποστολής- λήψης δεδομένων στο εξωτερικό, τα οποία θεωρούνται ακόμα υψηλά.

Πηγή εεττ

Χωρίζει ο Κάρολος την Καμίλα;

Είχαν αφηνιάσει σήμερα τα πρωϊνάδικα στα κανάλια με το τι γίνεται με τον γάμο του πρίγκιπα Κάρολου και διάδοχου του θρόνου της Αγγλίας, λέγοντας πως έχει παράπονα από τη σύντροφό του γιατί είναι τεμπέλα. Δηλαδή κατά πως λέει και ο γνωστός κωμικός «δεν σκάβ, σκάβ; δεν σκάβ». Επίσης δηλώνει ο Κάρολος πως ο γάμος αυτός είναι η χειρότερη απόφασή του.

Δείτε λοιπόν το γάμο του να τους θυμηθείτε.

Φιλαράκια κρίμα την κυρία που χάθηκε και αυτός θα βρει την άκρη

Eurovision, καλή επιτυχία στην Κύπρο


Με τις ευχές μας για καλή επιτυχία απόψε στη Κύπρο και στην Ευδοκία Καδή.

Φιλαράκια της ευχόμεθα ολόψυχα να προκριθεί στον τελικό και ας μην έχει την υποστήριξή μας σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς.



Χρ. Σταϊκούρας αρνητικός στον λιθάνθρακα.

Την αρνητική του θέση για το ενδεχόμενο εγκατάστασης εργοστασίου παραγωγής ενέργειας με την χρήση λιθάνθρακα στην Λάρυμνα δημοσιοποιεί ο βουλευτής του νομού μας Χρ. Σταικούρας. Αν και όπως σημειώνει ο λιθάνθρακας τις επόμενες δεκαετίες θα αποτελεί μία από τις κύριες πηγές ενέργειας παγκοσμίως , η επιλογή της Λάρυμνας θα είναι εσφαλμένη αφού ήδη η περιοχή δέχεται υψηλό ρυπαντικό φορτίο από τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ.

Φιλαράκια για να κάνει αυτού του είδους τη δήλωση ο συγκεκριμένος βουλευτής, μήπως υπάρχει περίπτωση υπαναχώρησης της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα, γιατί για αντάρτικο δεν το βλέπω.

Πηγή Λαμία Fm1

Ιταλός ευρωβουλευτής «καθάρισε» για τα καπνά

Υπερψηφίστηκε χθες από την ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου έκθεση Ιταλού ευρωβουλευτή σχετική με τη διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος για τις ενισχύσεις στον καπνό και απομένει να επικυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Φιλαράκια δεν υπήρξε ούτε ένας Έλληνα ευρωβουλευτής να προηγηθεί του Ιταλού συναδέλφου τους με ανάλογξ εισήγηση για τα καπνά ένα θέμα τόσο σοβαρό για την αγροτιά μας. Μόνο να κάθονται και να καπνίζουν ξέρουν.

Η σούπα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου

Μετά το πρώτο δελτίο ειδήσεων του zoygla.gr όπως το παρουσιάζει το troktiko, αυτή είναι η εμφάνιση της ιστοσελίδας zoygla.gr και παρακάτω δείτε την λιτή σούπα του Μάκη.

Φιλαράκια ευχαριστημένοι;

Άρειος Πάγος αυστηρότεροι έλεγχοι για το περιβάλλον.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι πρόεδροι του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος αλλά και των Δικηγορικών Συλλόγων Αθήνας και Πειραιά κ.κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, Εμμανουήλ Καλοκαιρινός, Γιάννης Αλαβάνος, Δημήτρης Παξινός και Στέλιος Μανουσάκης, έθεσαν στον κ. Σανιδά όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος.

Φιλαράκια ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γιώργος Σανιδάς δεσμεύτηκε απέναντι στα μέλη της Διεπιστημονικής Επιτροπής για αυστηρούς ελέγχους ακόμη και για εφόδους στις καμένες εκτάσεις της Πάρνηθας όπου υπάρχουν καταγγελίες για ανέγερση πολυτελών κατοικιών

Αναστέλλεται η Λειτουργία της ΠΕΚ

Ο κ. ΑΝΔΡΕΑΣ Βγενόπουλος ανακοίνωσε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου πως θα βάλει 20 εκατομμύρια ευρώ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Δήλωσε επίσης ότι αναστέλλεται η λειτουργία της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης, τα μέλη της οποίας συνολικά συνεισφέρουν 50 εκατομμύρια.
«Η σημερινή μέρα είναι μέρα μεγάλης χαράς και ικανοποίησης για όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού, γιατί βλέπει ότι γίνεται ένα ακόμη βήμα, ώστε το όραμά μας για έναν ενωμένο Παναθηναϊκό προχωράει για να γίνει πραγματικότητα» δήλωσε ο κ. Βγενόπουλος. «Θέλω να συγχαρώ τον κ. Βαρδινογιάννη που, με τις τελευταίες κινήσεις και αποφάσεις, έδειξε ότι η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό είναι πάνω απ' όλα. Το ίδιο ισχύει και για τους Θανάση και Παύλο Γιαννακόπουλο, καθώς δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για ενιαίο Παναθηναϊκό χωρίς αυτούς, πρόσθεσε.

Φιλαράκια η αναστολή εργασιών της ΠΕΚ πιθανώς να οφείλετε στην εξέλιξη των προσωπικών υποθέσεων του κ. Βγενόπουλου, ευχόμεθα όμως η ικανοποιητική οικονομική προσφορά του να αξιοποιηθεί ικανοποιητικά από τους υπολοίπους αν αποχωρήσει τελικά.

Πηγή Ναυτεμπορική

Αύριο δεύτερη ημέρα Πανελληνίων εξετάσεων

Αύριο δεύτερη μέρα Πανελλαδικών Εξετάσεων και οι μαθητές εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα Γενικής Παιδείας: Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά - Στοιχεία Στατιστικής και την Ιστορία.

Φιλαράκια η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, σχετικά με την πρώτη ημέρα των εξετάσεων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «αρκετές από τις λέξεις των οποίων δίνεται η ερμηνεία (π.χ., οι λέξεις εξοβελιστεί, ψεγάδια, παρωχημένες, υπόδικη) δεν μπορούν να θεωρηθούν άγνωστες για μαθητές της Γ΄ Λυκείου», πάντως όπως και να έχει ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά.

Στα παλαιότερα των υποδημάτων μας κόμματα και οργανώσεις

Σύμφωνα με σχετική έρευνα της ΕΣΥΕ για το 2006, σε δείγμα 12.151 μελών νοικοκυριών με ηλικία 16 ετών και άνω, μόνο το 5% συμμετείχε σε δραστηριότητες πολιτικών κομμάτων, εργατικών σωματείων/συνδικάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων (π.χ. δικηγορικός, ιατρικός σύλλογος, Επιμελητήρια κ.λπ.). Επίσης από τη έρευνα προκύπτει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό 29,1% συμμετείχε σε δραστηριότητες θρησκευτικών ή εκκλησιαστικών οργανώσεων, ποσοστό 8,2% συμμετείχε σε δραστηριότητες ψυχαγωγικών ομάδων και τέλος μόνο το 3,2% συμμετείχε σε δραστηριότητες φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Φιλαράκια η προαναφερόμενη έρευνα αποδεικνύει πως λόγω της κατάστασης που επικρατεί, το έχουμε ρίξει στη νηστεία και την προσευχή αφήνοντας αυτού του είδους τις δραστηριότητες στους πλουσίους αφού αυτοί ασχολούνται περισσότερο και σε ποσοστό 90% σύμφωνα με την έρευνα


Η Manchester United κατέκτησε το 53ο Champions League.







Η Manchester United με νίκη 6-5 στα στα Penalty (ο κανονικός αγώνας και η παράταση 1-1), κατέκτησε απόψε το 53ο Κύπελλο Πρωταθλητριών ή Champions League, στον αμφιλεγόμενο αγωνιστικό χώρο του σταδίου «Λουζνίκι» στη Μόσχα.

Σε ένα αγώνα για γερά νεύρα κάτω από βροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια η Manchester United με γκόλ του Ρονάλντο στο 26΄ προηγήθηκε με 1-0 της Chelsea F.C, η οποία κατάφερε να ισοφαρίσει στο 45΄σε 1-1 με τον Λαμπάρτ και με αυτό το σκόρ ο αγώνας έφτασε στην κανονική του διάρκεια. Στην παράταση του αγώνα και μέχρι το ημίχρονό της το αποτέλεσμα παρέμεινε ισόπαλο στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης και 5΄ προ της λήξης αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Ντρογκμπά και η Chelsea έμεινε με 10 παίκτες, τελικά δε και η παράταση έληξε ισόπαλη χωρίς τέρματα και ο αγώνας οδηγήθηκε στα Penalty όπου στα πέντε πρώτα το αποτέλεσμα ήταν 4-4 τελικά η Manchester United νίκησε στα Penalty με 6-5

Φιλαράκια η Manchester United εκτός από αυτό το κύπελο έχει κατακτήσει και άλλα τρία ευρωπαϊκά τρόπαια, το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1968 (4-1 επί της Μπενφίκα), το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1991 (2-1 επί της Μπαρτσελόνα) και το Champions League το 1999 (2-1 επί της Μπάγερν Μονάχου). Ο αγώνας υπήρξε και από πλευρά αγωνιζομένων, όσο και από πλευράς φιλάθλων μια ζωντανή διαφήμιση του ποδοσφαίρου, το οποίο σωστά ονομάζετε Βασιλιά των Spor, συγχαρητήρια σε όλους.