Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Gay και Δήμαρχος δεν καταθέτουν τα όπλα.

Ο δήμαρχος Τήλου, Αναστάσιος Αλιφέρης, δηλώνει πρόθυμος να προχωρήσει εάν διασφαλιστεί ότι η πράξη είναι έγκυρη και ποντάροντας στη δήλωση της καθηγήτριας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Θεοφανώ Παπαζήση, η οποία είχε δηλώσει στα Νέα ότι «η διάταξη του Αστικού Κώδικα η οποία προβλέπει τις προϋποθέσεις για την τέλεση γάμου δεν αναφέρεται στη διαφορά του φύλου. Με την έννοια αυτή η ισχύουσα νομοθεσία που δεν απαγορεύει ρητά την τέλεση γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου επιτρέπει κατά αντιδιαστολή τους γάμους αυτούς». Έτσι για το θέμα στο οποίο έχουμε αναφερθεί εδώ και εδώ αναμένεται να ξεκινήσει νομική διαμάχη.

Φιλαράκια πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι η ευρωπαϊκή σύμβαση του Άμστερνταμ απαιτεί από τις χώρες να απαλείψουν από τη νομοθεσία τους κάθε διάκριση, μεταξύ άλλων «και λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού». Θετική στάση έχει κρατήσει για το θέμα και ο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Περικλής Κοροβέσης


Καμπανάκι για οικονομική κρίση

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Βασίλης Θωμαϊδης έκρουσε για ακόμη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου για μία επερχόμενη οικονομική ύφεση που είναι ικανή, όπως είπε, να συμπαρασύρει και την ελληνική οικονομία μιλώντας σήμερα στην 33 τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδας (ΣΕΒΕ).

Φιλαράκια στην εκδήλωση ήταν παρόν και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος στην ομιλία του επεσήμανε ότι υπάρχει ανάγκη επαναπροσδιορισμού της επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας, και κάλεσε πολίτες, επιχειρήσεις και κράτος για ενεργό δράση και επανεξέταση του τρόπου που βλέπουμε τα πράγματα όλοι.

Αθώα περιστερά δηλώνει ο Κεφαλογιάννης

Με σημερινή του δήλωση ο Γιάννης Κεφαλογιάννης δηλώνει μεταξύ άλλων πως θεωρεί ουσιαστικά αστήρικτες της κατηγορίες και πως θα καταρρεύσουν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, αλλά και πως οι υπαίτιοι της σκευωρίας αυτής θα κληθούν να λογοδοτήσουν.

Φιλαράκια καλή η ανακοίνωση αλλά, δημιουργείτε ένα ερώτημα, αφού δηλώνει αθώος όπως λέει, γιατί απέφευγε να παρουσιαστεί στις επανειλημμένες κλήσεις, σε σημείο να του θυροκολληθεί η κλήση του, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη αναφορά μας, δείτε εδώ.

Αυτό είναι σχέση, μέσω κομπιούτερ.

Δείτε πως θα εξελίσσονται οι σχέσεις μας μέσω κομπιούτερ.

Και ύστερα ψάχνουν αν φταίει το επερχόμενο Euro 2008, για την προτίμηση του σε σχέση με το Sex.

Το χρηματιστήριο σήμερα.

Ο Γενικός Δείκτης σήμερα έκλεισε στις 4.176,51 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 2,07%.

Φιλαράκια οι συναλλαγές σήμερα ανήλθαν στο ποσό των 714,58 εκατομμύρια ευρώ.

Τα νέα κεφάλια στην Τράπεζα Ελλάδος.


Μετά την αποχώρηση του νυν διοικητού κ. Γκαργκάνα στις 14 Ιουνίου, το γενικό συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδας πρότεινε σήμερα για την θέση του, τον Γιώργο Προβόπουλο, πρώην υποδιοικητή της Τ.Ε. το 1990.

Φιλαράκια για την θέση του υποδιοικητή Νίκου Παλαιοκρασά προτάθηκε η Ελένη Λουρή, που διατελεί σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του πρωθυπουργού, λέτε να υπάρξει αντίρρηση του πρωθυπουργού επί των προτάσεων.

Γενετικό σύστημα ηλικίας 380 εκατομμυρίων ετών

Ένα εξαιρετικά καλοδιατηρημένο απολίθωμα βρέθηκε στην περιοχή Γκόγκο βορειοδυτική Αυστραλία, το οποίο περιέχει το σχέδιο του ομφάλιου λώρου και κύστης. Δείτε εδώ σχετικά.

Φιλαράκια όπως αναφέρουν οι επιστήμονες «Είναι μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στην παλαιοντολογία και σίγουρα η πιο σημαντική στην Αυστραλία»,

Η σημερινή μαζική πορεία των φοιτητών





























Φιλαράκια είδατε μερικές φωτογραφίες και ένα άρθρο από το ΠΡΖΕΖΑ ΤV, τώρα διβάστε και το σχετικό άρθρο προς ενημέρωσή σας

«Την ώρα που κυβέρνηση και παρακράτος, στήνουν τα δικά τους πολιτικά παιχνίδια,
πάνω στις πλάτες του φοιτητικού κινήματος, με βανδαλισμούς και δολοφονικές επιθέσεις σε φυλακές σχολών, αλλά και στους ιδίους τους φοιτητές που αντιστέκονται... οι πραγματικοί φοιτητές, αυτοί που το μονό τους συμφέρον
είναι η μόρφωση και τίποτε άλλο, έδωσαν ξανά σήμερα το δικό τους παρόν στους δρόμους, εναντία στην εφαρμογή του νομού πλαισίου
και της ίδρυσης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων... Διότι κύριε Στυλιανιδη,τη δημοκρατία,
δεν μπορεί να την επιβάλει μια κυβέρνηση, την οποία έχει καταψηφίσει το 60% ενός λαού...»

Γάμος Gay στην Τήλο πάπαλα.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γιώργος Σανιδάς σε εγκύκλιό του που απέστειλε προς τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου, ερμηνεύοντας το σύνταγμα, αναφέρει «Με το άρθρο 21 του Συντάγματος προστατεύεται η οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του έθνους καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία. Εξ άλλου ως γάμος νοείται η νόμιμη ένωση και συμβίωση ζευγαριού, ήτοι η σύσταση οικογένειας μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, ενώ εξ άλλου ο θεσμός του γάμου αποτελεί το θεμέλιο της κοινωνίας αφού οδηγεί στην αέναη ύπαρξή της. Μητρότητα και παιδική ηλικία τα οποία προστατεύονται επίσης από το Σύνταγμα είναι νοητά μόνο με την ύπαρξη γάμου υπό την ανωτέρω μορφή ήτοι μεταξύ ετερόφυλών. Γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων, υπό την έννοια που προστατεύεται από το Σύνταγμα και επιτρέπεται η τέλεσή του, υπό τη διάταξη του άρθρου 1367 ΑΚ (και με δήλωση προς το δήμαρχο) δεν είναι νοητός ούτε επιτρεπτός».

Φιλαράκια ο Δήμαρχος προκειμένου να μην έχει νομικές συνέπειες αποκλείεται να πραγματοποιήσει τον πολυσυζητημένο γάμο για τον οποίο σχετικά σας είχαμε ενημερώσει εδώ.


Στο σκαμνί ο Γιάννης Κεφαλογιάννης

Τελικά θυροκολλήθηκε κλήση στο σπίτι του στο Ρέθυμνο, με την οποία καλείται να δικαστεί για τα δύο προαναφερθέντα αδικήματα στις 22 Σεπτεμβρίου 2008, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου. Οι κατηγορίες για την ποινική δίωξη, η οποία ασκήθηκε από την Εισαγγελία Ρεθύμνου, είναι της απόπειρας υπόθαλψης εγκληματία και της πρόκλησης σε τέλεση αδικήματος.

Φιλαράκια αιτία της θυροκόλλησης, του έσχατου αυτού μέτρου ενός δικαστικού επιμελητή, είναι πως από τον εισαγγελέα που επιλήφθηκε της υποθέσεως εκλήθη τρις σε απολογία για την υπόθεση, αλλά ουδέποτε εμφανίστηκε.

Έβαλαν Γκαζάκια τη νύχτα, όχι για να βλέπουν

Νύχτα εμπρηστικών επιθέσεων ήταν η χθεσινή, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από αγνώστους. Το κοινό σε όλες τις περιπτώσεις ήταν πως χρησιμοποιήθηκαν αυτοσχέδιοι μηχανισμοί αποτελούμενοι από γκαζάκια.

Φιλαράκια στην Αθήνα έβαλαν μπουρλότο σε μία έκθεση αυτοκινήτων στο Καλαμάκι, σε μία αντιπροσωπεία αυτοκινήτων (Ford) στα Πετράλωνα, στα γραφεία Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ στην Ηλιούπολη, σε ένα αυτοκίνητο των ΕΛΤΑ στο Περιστέρι και σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών. Στη Θεσσαλονίκη σε δύο καταστήματα των τραπεζών ένα της Millennium και ένα της Eurobank.

Πανεπιστήμια, από την αρχή σήμερα

Με ένταση στα Πανεπιστήμια θα συνεχιστεί και η σημερινή ημέρα, αφού έχουμε νέο φοιτητικό συλλαλητήριο, με κύριο αίτημα τη μη εφαρμογή του νόμου-πλαισίου στα πανεπιστήμια. Κουκουλοφόροι έδρασαν και χθες στη Νομική Σχολή στην Αθήνα, οι οποίοι κρατώντας στα χέρια τους καδρόνια και πέτρες τα έκανα γυαλιά καρφιά.

Φιλαράκια ελπίζουμε σήμερα να επικρατήσει σύνεση και να μην έχουμε αυτού του είδους τις εξελίξεις, οι οποίες θέλω να πιστεύω πως καταδικάζονται από όλους, συγχρόνως δε χάνεται το νόημα του όποιου αγώνα.

Επιφυλάξεις για την Τουριστική Περίοδο.

Συνέντευξη τύπου έδωσε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αρης Σπηλιωτόπουλος, με αφορμή ότι θα δώσει σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου για την αναθεώρηση του πλαισίου λειτουργίας των ταξιδιωτικών γραφείων, μετά και τη νομοθετική επίλυση του πάγιου προβλήματος της λειτουργικής τακτοποίησης των ξενοδοχείων με παραβάσεις, καθώς και σε ρυθμίσεις που δίνουν λύσεις στα ζητήματα των κολυμβητικών δεξαμενών, των κάμπινγκ κ.α.

Φιλαράκια σε ότι αφορά την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης φέτος ο υπουργός επεσήμανε ότι «η παρούσα κατάσταση δεν θέλει μιζέρια ούτε πανηγυρισμούς», δηλαδή σκούρα τα πράγματα.

20 χρόνια με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Δύο συναυλίες «απρόβλεπτες» όπως αναφέρει θα γίνουν αιτία για το ροκ πάρτυ που θα στηθεί στο Λυκαβηττό την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Ιουνίου.
Φιλαράκια θα παρουσιάσει τα έργα του, από τον πρώτο του προσωπικό δίσκο μέχρι και σήμερα.

Βόμβα από τον υπουργό δικαιοσύνης, περνάει σε 15 ημέρες νόμο για τα blogs

Φιλαράκια αναδημοσιεύουμε ένα άρθρο του troktiko το οποίο και προσυπογράφουμε προς ενημέρωσή σας.

"Η βλακεία είναι ανίκητη. Και την ανοησία κάποιων blog θα την πληρώσουν όλα τα υπόλοιπα. Επιτέλους τέλος για τα συκοφαντικά και υβριστικά blog αφού ο υπουργός δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης δήλωσε πριν από λίγο στην Άννα Παναγιωταρέα ότι σε 2 εβδομάδες θα περάσει νόμος για το blogs που θα έχουν πλέον ταυτότητα και όνομα. Αλλιώς θα τα ...κλείνουν. Λίγο φασιστικό αλλά δεν πειράζει. Όταν τα blog ξεπερνάνε τα όρια τότε δυστυχώς μπαίνουν στην μέση οι νόμοι. Δεν ευθύνονται τα blog αλλά το είχαμε πει πολλές
φορές ότι έτσι...
...όπως πάμε θα έχουμε άλλα προβλήματα και θα μας πάρει όλους η μπάλα. Το ποιοι έχουν την ευθύνη το γνωρίζουν. Το troktiko θα είναι πάντως εδώ όσοι νόμοι και αν περάσουν. Έχουμε τους δικούς μας νόμους στο υπόνομο. Στο κάτω κάτω όποιος θίγεται μπορεί να απαντήσει".


Gay θα κάνουν τον γάμο τους στην Τήλο.

Τα μέλη της Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας (ΟΛΚΕ), που ανέλυαν το «παραθυράκι» στον νόμο 1250 που ψηφίστηκε το 1982 και ρυθμίζει τα του πολιτικού γάμου στην Ελλάδα έψαχναν από καιρό τον τρόπο διενέργειας πολιτικού γάμου στην Ελλάδα.

Φιλαράκια τελικά ο Δήμαρχος Τήλου, Τάσος Αλιφέρης αποδέχτηκε το αίτημα δύο ομοφυλόφιλων ζευγαριών να τελέσει τους γάμους τους, το αγγελτήριο γάμου των δύο ομοφυλοφίλων έχει ήδη δημοσιευθεί την περασμένη Κυριακή στην εφημερίδα «Εποχή» και τώρα με ενδιαφέρον όμως αναμένεται και η αντίδραση της Εκκλησίας, η οποία έχει ταχθεί εναντίον της τέλεσης αυτών των γάμων.

Πηγή Τα Νέα

Το δημοψήφισμα τους έλειπε στη Μιανμάρ

Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε ότι ενέκρινε το νέο Σύνταγμα της χώρας το οποίο υπερψηφίστηκε με μεγάλο ποσοστό σε δημοψήφισμα αλλά θα έχει ισχύ το 2010. Η χούντα ανακοίνωσε πως η συμμετοχή έφτασε το 98% και οι θετικές ψήφοι το 92,48%, χωρίς όμως να επιτρέψει την παρουσία διεθνών παρατηρητών.

Φιλαράκια παρακολουθήστε ένα video για δούμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε αυτό το δημοψήφισμα.

Μεγαθήριο στο Παρίσι

Στο ευρύτερο πρόγραμμα ανανέωσης της Λα Ντεφάνε, το οποίο άρχισε το 2006, περιλαμβάνεται και η κατασκευή ενός πολυωρόφου κτηρίου έτσι μετά από διαγωνισμό ο 62χρονος Γάλλος αρχιτέκτονας Ζαν Νουβέλ ανέλαβε την κατασκευή του.

Φιλαράκια ο ουρανοξύστης, μακέτα του οποίου βλέπετε στη φωτογραφία θα έχει ύψος 301 μέτρα και συνολική επιφάνεια 140.000 τετραγωνικών μέτρων, θα περιλαμβάνει δε γραφεία, διαμερίσματα, δημόσιους χώρους, ξενοδοχείο, καταστήματα και εστιατόρια. Το έργο (περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ) προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2015.

Με καρχαρίες 19 ώρες.

Η περιπέτειά ενός ζευγαριού Αμερικανών δυτών, ξεκίνησε όταν μαζί με άλλους 4 δύτες νοίκιασαν ένα πλοίο προκειμένου να εξερευνήσουν τις ομορφιές της ακτής του Βόρειου Κουίνσλαντ. Έπεσαν στη θάλασσα και άρχισαν να απομακρύνονται από τους υπόλοιπους. Ένα ισχυρό ρεύμα τούς απομάκρυνε ξαφνικά.

Φιλαράκια ο 38χρονος Ντικ Νίλι και η 40χρονη φίλη του Άλισον Ντάλτον θεωρείτε θαύμα το γεγονός ότι επέζησαν για 19 ώρες ενώ κολυμπούσαν σε μια περιοχή με δηλητηριώδεις μέδουσες, θαλάσσια φίδια και καρχαρίες ενώ είχαν να αντιμετωπίσουν αφυδάτωση και τροπική καταιγίδα. Οι δύο δύτες αναμένεται να εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από την πώληση της περιπέτειάς τους σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.