Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Επιστρέφει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Μετά από 40 ημέρες αποχής λόγω του κατάγματος που είχε υποστεί στον αστράγαλο, κατά την επίσκεψή του στην Καλαμάτα λίγο πρίν από την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στα καθήκοντα του επιστρέφει και πάλι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Φιλαράκια αναμένεται να γίνει η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, την Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος θα μεταβεί στο Φανάρι, για την πρώτη του συνάντηση, μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Προβάδισμα Χίλαρι Κλίντον

Για πρώτη φορά εδώ και τρεις μήνες, η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές Χίλαρι Κλίντον προηγείται του αντιπάλου της Μπάρακ Ομπάμα στην πρόθεση ψήφου Δημοκρατικών και ανεξάρτητων, σύμφωνα με δημοσκόπηση των USA Today/Gallup που έγινε σε εθνικό επίπεδο και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Φιλαράκια πάντως σύμφωνα με δημοσκόπηση του CBS και των Τάιμς της Νέας Υόρκης, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν την Κυριακή, στη δημοσιότητα και η οποία έγινε επίσης σε εθνικό επίπεδο, το 50% των Δημοκρατικών επιθυμούν ο Ομπάμα να είναι ο υποψήφιος του Κόμματός τους το Νοέμβριο, έναντι ποσοστού 38% που θέλει την Κλίντον.

Πηγή ΑΝΤ1

Αύξηση της μέσης τιμής της αμόλυβδης

Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, σύμφωνα με πανελλαδικές μετρήσεις τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης σε περίπου 2.300 πρατήρια, διαμορφώθηκε στις 2 Μαΐου στα 1,171 ευρώ ανά λίτρο σημειώνοντας αύξηση κατά 2,63% σε σχέση με τη μέση τιμή της αμόλυβδης που ήταν 1,141 στις 23 Απριλίου.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι, από τις αρχές του 2004, η διεθνής τιμή της βενζίνης έχει συνολικά αυξηθεί κατά 221,87%, η τιμή της αμόλυβδης έχει συνολικά αυξηθεί κατά 60,19%, ενώ στο ίδιο διάστημα η τιμή του πετρελαίου μπρεντ αυξήθηκε κατά 260,93%.

Επίσης, ενώ η διεθνής τιμή της βενζίνης, από την αρχή του έτους, έχει αυξηθεί κατά 14,45%, η μέση τιμή της αμόλυβδης στη χώρα μας έχει μεταβληθεί κατά 6,74%.

Από τις αρχές του 2007 μέχρι τις αρχές του 2008, η διεθνής τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί κατά 85,72% ενώ, η μέση τιμή της αμόλυβδης στη χώρα μας έχει μεταβληθεί κατά 20,28%.

Φιλαράκια ανεξαρτήτως αν αυτό σας παρηγορεί ή όχι, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, στη χώρα μας η λιανική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης είναι η χαμηλότερη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπολείπεται κατά 18,84% του σχετικού ευρωπαϊκού μέσου.

Πηγή ΑΠΕ

Στο αυτόφωρο οι δύο αστυνομικοί










Μετά τη διαθεσιμότητα στην οποία τέθηκαν οι έξι αστυνομικοί μετά την τραγική κατάληξη της καταδίωξης 30χρονου σεσημασμένου τοξικομανή, που απέδρασε από περιπολικό, που τον μετέφερε από τον Άγιο Αθανάσιο στο αστυνομικό τμήμα της Σίνδου (βλέπε παλαιότερη ανάρτησή μας εδώ).

Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκαν οι δύο αστυνομικοί για το τραγικό περιστατικό στη Θεσσαλονίκη. Οι κατηγορούμενοι που αποτελούσαν το πλήρωμα του περιπολικού από το οποίο ο 30χρονος δράστης αφαίρεσε το περίστροφο και στη συνέχεια δολοφόνησε τον οδηγό του λεωφορείου, αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Φιλαράκια εναντίον τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ελευθέρωση φυλακισμένου από αμέλεια, ενώ ο ένας κατηγορείται και για πλημμελή φύλαξη όπλου. Τα ερωτηματικά για την σημερινή εκπαίδευση των αστυνομικών παραμένουν αναπάντητα παρά τις διαφορετικές θέσεις στο θέμα αυτό των συνδικαλιστών αστυνομικών.

Αλέκος Παπαδόπουλος Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος;

Όπως και σε προηγούμενη ανάρτησή μας (βλέπε εδώ) είχαμε αναφέρει Πρόσωπο – έκπληξη αναζητά ο Κ. Καραμανλής προκειμένου να ιδρύσει ανεξάρτητο υπουργείο Περιβάλλοντος και ο πλέον πιθανός αναφέρεται ο Σταύρος Μπένος από το ΠΑΣΟΚ. Μετά την αποχώρηση του σημερινού Διοικητού της Τράπεζας της Ελλάδος (βλέπε προηγούμενη ανάρτηση εδώ), ο πρωθυπουργός όταν έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Αλέκου Παπαδόπουλου, είπε στους συνομιλητές του ότι τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση όσον αφορά, αφενός, το σοβαρό και αξιόπιστο προφίλ του και, αφετέρου, το έργο που έχει επιτελέσει (σε συνδυασμό με τις θέσεις του) στο χώρο της Οικονομίας.

Φιλαράκια όπως δείχνουν τα πράγματα η προσπάθεια του Μαξίμου για στροφή προς την ευρύτερη αριστερά είναι εμφανής, δεν μένει παρά να δούμε τα αποτελέσματα.

Βαρύ «ανφαίρ» Αλλογοσκούφη.

Ανικανότητα, βλακεία ή… αυτοχειριασμός; Πώς αλήθεια μπορεί να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι σε πληρωμένη 12σέλιδη διαφημιστική καταχώρηση του ελληνικού υπουργείου Οικονομίας στο έγκυρο εβδομαδιαίο αμερικανικό περιοδικό «Newsweek», δύο φορές η γειτονική ΠΓΔΜ αναφέρεται νέτα-σκέτα «Μακεδονία»;

Φιλαράκια ύστερα μας φταίνε οι ξένοι όταν από το βήμα της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι ακούγαμε τον αμερικανό Πρόεδρο να μην κρατά ούτε τα προσχήματα και να ονοματίζει με κάθε ευκαιρία τα Σκόπια «Μακεδονία».

Περισσότερα δείτε εδώ από το Παρόν.

Λίγη μουσική δε βλάπτει.

Στο φως νέα στοιχεία για τη Siemens

Το άνοιγμα λογαριασμού στο Μονακό αποκαλύπτει 21 εμβάσματα προς φυσικά πρόσωπα και εταιρείες σε Ζυρίχη, Λονδίνο, Βρυξέλλες και Κύπρο από τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας πρωτοδικών Παναγιώτης Αθανασίου προτίθεται να ζητήσει δικαστική συνδρομή για το άνοιγμα λογαριασμών.

Φιλαράκια τα αδικήματα που ερευνώνται είναι ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δωροδοκία, εγκληματική οργάνωση και απάτη.

Πηγή ΣΚΑΪ


Το χρηματιστήριο σήμερα.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών τη Δευτέρα. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.279,13 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 0,57%.

Φιλαράκια η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 218,3 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 8,1 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Ημερίδα για το χωροταξικό σχέδιο

Το νέο χωροταξικό σχέδιο θα απασχολήσει την ημερίδα που διοργανώνουν στις 8 το βράδυ της Δευτέρας "Καθημερινή" και ΣΚΑΪ, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.
Στην ημερίδα θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο επίτροπος περιβάλλοντος Σταύρος Δήμας, οι πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιάννης Αλαβάνος και ο αντιπρόεδρος της ελληνικής εταιρείας για την προστασία του περιβάλλοντος Γιάννης Παλαιοκρασσάς.

Φιλαράκια για περισσότερη πληροφόρηση πατήστε εδώ.

Πηγή ΣΚΑΪ


Απίστευτο και όμως αληθινό.

Η Κίνα από τώρα και καθόλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων,
απαγορεύει στους πολίτες και στους επισκέπτες της, τη πρόσβαση σε Blogs,
στο blogspot.com.

Mε αλλά λόγια πολίτες όλων των Εθνών που θα φτάσουν σε λίγο καιρό στο Πεκίνο, με απόφαση της Κινεζικής Κυβέρνησης, δεν θα μπορούν να ενημερώνονται,
ούτε να ανταλλάσουν τις απόψεις, τις γνώμες και τις ιδέες τους, μέσα από τα blogs,του blogger.com

Η είδηση για την απαγόρευση του Blogger στην Κίνα ξεκίνησε από το Twitter,
επιβεβαιώθηκε από δημοσιογράφο στο Πεκίνο και αναδημοσιεύτηκε από το Digital Inspiration.

Φιλαράκια τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν έχουν γράψει ακόμα τίποτα
και τον ρόλο διάδοσης του νέου έχουν αναλάβει τα blogs...

Πηγή ΠΡΕΖΑ TV


Ξυλοκοπούν και εκβιάζουν εξεγερμένους μετανάστες εργάτες στις φράουλες

Με αποχή από τη συγκομιδή της φράουλας ξεκίνησαν να αντιδρούν εδώ και μερικές μέρες, 2000 μετανάστες εργάτες της γης, στη Μανωλάδα Ηλείας, αντιδρώντας στα εξευτελιστικά χαμηλά μεροκάματα των 18 ευρώ που παίρνουν. Η αντιπαράθεση, που αποτελεί μια από τις πρώτες απεργίες μεταναστών, κλιμακώθηκε το Σάββατο 19/4, οπότε και οι εργάτες είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση για να καθορίσουν το πώς θα διεξάγουν τον αγώνα τους. Την ώρα της συγκέντρωσης οι ντόπιοι μεγαλοτσιφλικάδες, οπλισμένοι με ξύλα και καραμπίνες, επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους εργάτες και ξυλοκοπούσαν όποιον έβρισκαν, απαιτώντας από τους εργάτες να επιστρέψουν στη συγκομιδή της φράουλας.
Φιλαράκια η εκμετάλλευση και καταστολή σε βάρος των μεταναστών όμως δεν αφορά μόνο την Ηλεία αλλά και άλλες αγροτικές περιοχές. Στις μητροπόλεις επίσης οι μετανάστες πλέον οργανώνονται και συμμετέχουν ενεργά σε πράξεις αντίστασης και δράσεις, γεγονός το οποίο πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα.

Πηγή Indymedia

Στήριξη Γκιούλ σε Σκόπια

Ο πρόεδρος των Σκοπίων Branko Crvenkovski και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Abdullah Gul είχαν συνάντηση στο πλαίσιο της Σύνοδος Κορυφής των Προέδρων των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης, όπου ο Τούρκος πρόεδρος έγινε δεκτός με τις υψηλότερες κρατικές και στρατιωτικές τιμές.
Ο Γκιουλ συμφώνησε με τον Σκοπιανό πρόεδρο για τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει Μακεδονίας στις προσπάθειες ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και τέλος υπογράμμισε ότι η Τουρκία υποστηρίζει πλήρως την εδαφική της ακεραιότητα, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα του άνοιξε την πρώτη πρεσβεία ακολουθεί την ανεξαρτησία της Μακεδονίας.

Φιλαράκια ο Πρόεδρος Γκιουλ έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Nikola Gruevski, και θα ακολουθήσει μια περιοδεία των πολιτιστικών-ιστορικών μνημείων στο Παλιό Παζάρι Σκόπια. Επιπλέον, θα παραστεί στην τελετή για τον ακρογωνιαίο λίθο για τη νέα κατοικία του Τούρκου πρέσβη στην ΠΓΔΜ, καθώς και το άνοιγμα της Hatuncak Τζαμί

Πηγή Σκοπιανό Π.Ε.

Ρομπότ με προσωπικότητα.

Μια ομάδα ερευνητών, ψυχολόγοι και επιστήμονες πληροφορικής, έχουν ξεκινήσει ένα project, το "Living with Robots and Interactive Companions", με σκοπό τη μελέτη της αλληλεπίδρασης ανθρώπων με ρομπότ.

Εάν τα ρομπότ είχαν προσωπικότητα, εξηγούν οι ερευνητές, οι άνθρωποι θα ήταν λιγότερο διστακτικοί στο να τα εμπιστευτούν και να τα χρησιμοποιήσουν, ώστε να φανούν πιο αποτελεσματικά και χρήσιμα.

Φιλαράκια πανεπιστήμια όπως Yale και το Carnegie Mellon διαθέτουν εργαστήρια ρομποτικής και οι ερευνητές σε αυτά τα εργαστήρια οραματίζονται έναν κόσμο στον οποίο τα ρομπότ θα βοηθούν τους ανθρώπους σε καθημερινά καθήκοντα, θα τους κρατούν συντροφιά ή θα παρέχουν νοσηλεία. Τα ρομπότ χρησιμοποιούνται ήδη στην εκπαίδευση αυτιστικών παιδιών, στη χορήγηση φαρμάκων αλλά και ως προσωπικοί προπονητές.


Επιμνημόσυνη δέηση για τον Αλέκο Παναγούλη

32 χρόνια από το θάνατο του ήρωα της αντιδικτατορικής αντίστασης Αλέκου Παναγούλη συγγενείς, συναγωνιστές και φίλοι συμμετείχαν σε επιμνημόσυνη δέηση στο Α. Νεκροταφείο.

Φιλαράκια σε όσους παρευρέθησαν ζωντάνεψαν οι μνήμες των δοκιμασιών που υπέστη ο αγωνιστής την περίοδο της δικτατορίας αλλά και το σοκ για τον απρόσμενο χαμό του, λίγα χρόνια αργότερα την πρωτομαγιά του 1976.

Γ. Αλογοσκούφης: «Δεν αυξάνεται ο ΦΠΑ- Ισως και στο 5% η συμμετοχή στον ΟΤΕ»

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ λόγω της έντασης των πληθωριστικών πιέσεων, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «σε μία περίοδο που έχει ανέβει ο πληθωρισμός θα ήταν καθαρή τρέλα».

Σε ότι αφορά τη συμμετοχή του δημοσίου στον ΟΤΕ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μειωθεί ακόμη και στο 5%, διότι θεωρεί ότι μέχρι και αυτό το ποσοστό το Δημόσιο διασφαλίζει τα δικαιώματά του.

Φιλαράκια σχετικά με την έξαρση της ακρίβειας, δήλωσε ότι αυτή θα αντιμετωπιστεί με τα 41 μέτρα που έχει εξαγγείλει ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας.

Ψηφίζουν οι δικαστές και οι εισαγγελείς

Το νέο 15μελές διοικητικό συμβούλιο και τη νέα τριμελή εξελεγκτική επιτροπή θα αναδείξουν στις 11 και 18 Μαΐου τα 2.800 μέλη της μεγαλύτερης δικαστικής ένωσης της χώρας, της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Στις 11 Μαΐου θα ψηφίσουν οι δικαστές και οι εισαγγελείς των επαρχιών και της Θεσσαλονίκης, ενώ στις 18 Μαΐου ακολουθούν οι συνάδελφοί τους της Αθήνας και του Πειραιά.

Οι εκλογές στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα διεξαχθούν με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Ωστόσο ήδη έχουν σχηματιστεί τρεις ομάδες και καθεμία από αυτές προβάλλει τους δικούς της υποψηφίους και το δικό της πρόγραμμα. Φιλαράκια για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πηγή ΤΟ ΒΗΜΑ


Προσωρινή απόσυρση του βιβλίου της Έρσης Σωτηροπούλου «Ζιγκ Ζαγκ στις Νεραντζιές»

Με πρωτοβουλία του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης ζήτησε από τον προϊστάμενο της Επιθεώρησης Δικαστών αρεοπαγίτη Δημήτρη Κυριτσάκη, τις απαραίτητες αξιολογήσεις του σκεπτικού της απόφασης και τις δικές του ενέργειες για την προσωρινή απόσυρση του βιβλίου της Έρσης Σωτηροπούλου «Ζιγκ Ζαγκ στις Νεραντζιές» από τις σχολικές βιβλιοθήκες μετά από αίτηση του δικηγόρου Κ. Πλεύρη.

Φιλαράκια στην προσωρινή διαταγή του, ο δικαστής κάνει λόγο για «κείμενα πορνογραφικά και χυδαία που βρίθουν από βωμολοχίες και αισχρές εκφράσεις».



Σε απεργία σήμερα οι ιδιοκτήτες φορτηγών και από την Τρίτη οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων.

Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα κατεβαίνουν σε απεργία διαρκείας οι ιδιοκτήτες φορτηγών, διεκδικώντας μεγαλύτερη αύξηση από το 5% που έδωσε η κυβέρνηση.

Φιλαράκια την Τρίτη στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων υγρών καυσίμων.

Πηγή Σκαϊ

Προτομή για τον Αθανάσιο Διάκο

Συνεχίστηκε χθες ο τριήμερος πανηγυρικός εορτασμός για τα "Διάκεια». Οι εκδηλώσεις χθες επικεντρώθηκαν στον Μητροπολιτικό ναό της Λαμίας και στο Κενοτάφιο του Αθανασίου Διάκου.

Φιλαράκια ο Νικόλαος μητροπολίτης Φθιώτιδος κατά την αναφορά του στον Διάκο και τον επίσκοπο Σάλωνων Ησαΐα ανακοίνωσε την κατασκευή στην ιερά μονή Δαμάστας προτομής και για τους δύο ιερωμένους αγωνιστές του 1821.


Μικραίνει η απόσταση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ΜΑΡΚ η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31,6%, το ΠΑΣΟΚ 29%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,6%, το ΚΚΕ 7,7% και ο ΛΑΟΣ 3,6%.
Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται αυξημένη κατά 8,4 μονάδες η δημοτικότητα του πρωθυπουργού και κατά 0,8% μονάδες η δημοτικότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, λόγω της στάσης τους στο θέμα των Σκοπίων, αλλά και της συνεργασίας Ελλάδας -Ρωσίας.

Επίσης καταγράφεται η μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών για το θέμα της ακρίβειας, ενώ αρνητικές είναι οι τοποθετήσεις στο θέμα της εκχώρησης του ΟΤΕ, καθώς διαφωνεί το 60,9%.

Φιλαράκια η δημοσκόπιση έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας “‘Εθνος της Κυριακής”.

Πηγή apn


Φρένο στην πώληση της ΚΑΕ!

Σύμφωνα με τον e-tipos o Τάκης Παντελούδης έβαλε τέλος στο ενδιαφέρον δύο επιχειρηματιών από τη Θεσσαλονίκη, Με δήλωσή του ξεκαθάρισε ότι «δεν εισέπραξα τις εγγυήσεις που θα εξασφάλιζαν την εύρυθμη λειτουργία και η ιστορία της μεταβίβασης των μετοχών έχει λάβει τέλος». Οι εξελίξεις δρομολογήθηκαν μετά από την έντονη αντίδραση των οργανωμένων οπαδών και του ερασιτέχνη.

Φιλαράκια όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτηση βλέπε εδώ η αρχικά φημολογούμενη συμφωνία με τον Κώστα Ζήτρο δημιουργούσε πολλά ερωτηματικά, παρακολουθούμε και αναμένουμε τις εξελίξεις.