Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Προσωρινή απόσυρση του βιβλίου της Έρσης Σωτηροπούλου «Ζιγκ Ζαγκ στις Νεραντζιές»

Με πρωτοβουλία του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης ζήτησε από τον προϊστάμενο της Επιθεώρησης Δικαστών αρεοπαγίτη Δημήτρη Κυριτσάκη, τις απαραίτητες αξιολογήσεις του σκεπτικού της απόφασης και τις δικές του ενέργειες για την προσωρινή απόσυρση του βιβλίου της Έρσης Σωτηροπούλου «Ζιγκ Ζαγκ στις Νεραντζιές» από τις σχολικές βιβλιοθήκες μετά από αίτηση του δικηγόρου Κ. Πλεύρη.

Φιλαράκια στην προσωρινή διαταγή του, ο δικαστής κάνει λόγο για «κείμενα πορνογραφικά και χυδαία που βρίθουν από βωμολοχίες και αισχρές εκφράσεις».



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δε με λες ρε πατριώτη,
είναι το βιβλίο που συνουσιάζεται κάποια με το ψυγείο της;

Και καλά βρε παιδί μου, αυτός ο προβληματισμός της αποξένωσης και του παγώματος των ανθρώπινων σχέσεων, όπου ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι μόνο το σεξ, εννοείται προφανώς, έπρεπε να πάει σε δημοτικά σχολεία;
Στερέψαμε απο άλλη λογοτεχνία;

Δεν θα το παίξω παιδοψυχολόγος, διότι δεν είμαι, αλλά θα σου πω, ότι κάθε βιβλίο που αγόραζα και ακόμα αγοράζω για τη κόρη μου, το διαλέγω ένα ένα. Θέλω να της δίνω ότι καλλίτερο νομίζω. Η ίδια ας πάει να αγοράσει ότι γουστάρει και ότι θέλει, δεν πρόκειται ούτε να το κοιτάξω ούτε να το λοκρίνω, αλλά όταν δίνω ένα βιβλίο θέλω να είναι ενα καλό βιβλίο.
Μήπως το ίδιο δεν κάνουμε για τους φίλους μας; Οταν πας ένα βιβλίο δώρο δεν διαλέγεις ένα καλό βιβλίο;
Δηλαδή τι το ιδιαίτερο είχε το βιβλίο της Σωτηροπούλου για να πάει στις παιδικές βιβλιοθήκες;
Η έχω λάθος πληροφόρηση;
Διότι για το βιβλίο κανείς δεν μιλάει αλλα για την απόφαση του Γαβαλά