Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Euro 2008 : Ολλανδία – Ρουμανία 2-0

Παιχνίδι με κύριο ενδιαφερόμενο από το αποτέλεσμα την Ρουμανία, διότι η Ολλανδία έχει ήδη προκριθεί. Το σκορ άνοιξε για τους Ολλανδούς ο Huntelaar στο 54΄ κάνοντας το 1-0 και τα τέρματα διπλασίασε στο 87΄ο Van Persie.

Φιλαράκια οι Ρουμάνοι θα είχαν σίγουρη την πρόκριση μόνο με νίκη, οι Ολλανδοί όμως δεν είχαν καμία πρόθεση να μην κάνουν το 3 στα 3, όπως και οι Κροάτες και τώρα περιμένουν το δεύτερο του Δ΄ ομίλου στην επόμενη φάση το Σάββατο.

Euro 2008 : Γαλλία – Ιταλία 0-2

Αγώνας ζωής και θανάτου και για τις δύο ομάδες αφού και Γαλλία και Ιταλία είχαν από 1 βαθμό, με συνέπεια να ενδιαφέρει και τους δύο μόνο η Νίκη. Η Ιταλία προηγήθηκε με εύστοχο χτύπημα πέναλτυ του Pirlo στο 25΄, ενώ στο ίδιο λεπτό η Γάλλοι έμειναν με 10 παίχτες λόγω αποβολής του Abidal. H Ιταλία διπλασίασε τα τέρματά της στο 62΄ με τον De Rossi.

Φιλαράκια η Ιταλία με τη νίκη της αυτή έφτασε τους 4 βαθμούς και προκρίθηκε μαζί με του Ολλανδούς στον επόμενο γύρο, αφήνοντας έξω τους Γάλλους και τους Ρουμάνους. Οι Ιταλοί στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσουν τους Ισπανούς, την Κυριακή.

τα ΒLOG κόκαλα ΔΕΝ έχουν ΑΛΛΑ κόκαλα ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ, Όχι στην φίμωση

Με λίγα λόγια δείτε τι σημαίνει Blog

Φιλαράκια ελπίζουμε όλοι να συμφωνείτε.

Καταγγελία κατοίκων για καθυστέρηση Πυροσβεστικού οχήματος.

Φιλαράκια σας μεταφέρουμε είδηση από τον ΛΑΜΙΑ FM1, η οποία φορά την οργάνωση για την πρόληψη των πυρκαγιών.

Αναστάτωση προκλήθηκε στο δ/δ Γραμμένης του δήμου Μακρακωμης όταν στις 11 το πρωί της Κυριακής ξέσπασε φωτιά με αποτέλεσμα να κάψει 3 στρέμματα αγροτικής έκτασης και 2 στρέμματα ελαιοκαλλιεργεια. Στο σημείο έσπευσε δύναμη της Π.Υ. ωστόσο έντονα παράπονα εξέφρασαν οι κάτοικοι της περιοχής για την δυνατότητα κάλυψης του περιστατικού από την πυροσβεστική αφού το κλιμάκιο της Μακρακωμης έχει αποδυναμωθεί από πυροσβέστες με αποτέλεσμα όπως οι ίδιοι κατήγγειλαν να μην μπορεί, αν και υπήρχε, να κινηθεί ταυτόχρονα δεύτερο πυροσβεστικό όχημα. Χρειάστηκε να περάσει περισσότερο από μια ώρα από την έναρξη της πυρκαγιάς για να συνδράμει δεύτερο και στην συνέχεια τρίτο πυροσβεστικό όχημα από την Λαμία. Από την ένταση των ανέμων η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και απείλησε κατοικίες ωστόσο την τελευταία στιγμή αποφευχθήκανε τα χειρότερα. Θυμίζουμε ότι η ευρύτερη περιοχή Γραμμένη – Ασβέστης έχει πληγεί το περσινό καλοκαίρι από πυρκαγιές όπου στο δ/δ Ασβεστίου είχαν καεί και σπίτια.

ΛΑΜΙΑ FM1


Μεγάλη η προσέλευση στα Κτηματολόγια.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των πολιτών στα γραφεία κτηματογράφησης σήμερα, πρώτη μέρα της υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας ακινήτων. Οι περισσότεροι ζητούσαν πληροφορίες και έντυπα, ενώ αρκετοί ήταν και εκείνοι που υπέβαλαν τις δηλώσεις τους.

Φιλαράκια μικροουρές σχηματίστηκαν στο κεντρικό γραφείο Κτηματογράφησης του δήμου Αθηναίων, που λειτουργεί στο σταθμό του μετρό στην πλατεία Συντάγματος. Ο πρόεδρος της «Κτηματολόγιο ΑΕ» Χρήστος Γούλας, που κατέθεσε συμβολικά στην πλατεία Συντάγματος τη δική του δήλωση για το ακίνητό του, δήλωσε ότι ''υπήρξε σήμερα μια προσέλευση που δεν περιμέναμε. Είναι η πρώτη μέρα λειτουργίας, τα πράγματα θα βελτιωθούν.

Καθημερινή


Το χρηματιστήριο σήμερα.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 3.699,00 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 1,08%.

Φιλαράκια η αξία των συναλλαγών σήμερα διαμορφώθηκε στα 417,5 εκατομμύρια ευρώ

Τα Βίαια Βυζοσκάμπιλα!!!!

Φιλαράκια δείτε μια γυναίκα χρήσιμη για το σπίτι.

1 νεκρός και 5 τραυματίες σε Μοτοσυγκέντρωση στη Θάσο

Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες εκ των οποίων τρεις αρκετά σοβαρά, είναι επίσημος - τραγικός - απολογισμός της 27ης ετήσιας Μοτοσυγκέντρωσης που διοργάνωσε στη Θάσο η Μοτοσικλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΜΟΤΟΕ) το τριήμερο από 11 μέχρι και 16 Ιουνίου 2008 στο δασύλλιο του Πρίνου.

Φιλαράκια τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων μετείχαν τις τελευταίες ημέρες σε εκδηλώσεις στο πλαίσιο της διοργάνωσης, όπου υπολογίζεται ότι συμμετείχαν 4.500 μοτοσυκλετιστές.

apn

Δηλώσεις Σλοβένου υπουργού για το ζήτημα της ονομασίας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη των εργασιών του Συμβουλίου στο Λουξεμβούργο, ο προεδρεύων του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, Σλοβένος υπουργός Εξωτερικών Ντιμίτρι Ρούπελ αναφέρθηκε στην ανάγκη ρύθμισης του ζητήματος της οριστικής ονομασίας της ΠΓΔΜ μέσω της επίτευξης συμβιβαστικής συμφωνίας με την Ελλάδα.

Φιλαράκια σε ερώτημα σχετικά με την ευρωπαϊκή πορεία της ΠΓΔΜ ο Σλοβένος υπουργός σημείωσε επίσης ότι τα επεισόδια στη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας δίδουν κάποια αρνητικά μηνύματα, ενώ αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας δήλωσε ότι το ευκταίο είναι να υπάρξει συμφωνία το ταχύτερο δυνατό.

Χάλασε ο κόσμος, χορήγηση ενισχύσεων σε σεισμοπαθείς των νομών Αχαϊας και Ηλείας.

Μπορεί να σα φαίνεται παράξενο, αλλά σε 3.077 ανήλθαν οι σεισμοπαθείς των νομών Αχαΐας και Ηλείας, οι οποίοι έλαβαν μέχρι σήμερα στις 2.00 το μεσημέρι, το επίδομα των 3.000 ευρώ από τα καταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Φιλαράκια να σημειωθεί ότι από αυτούς μόνο 38 δικαιούχοι έλαβαν και το επίδομα των 10.000 ευρώ. Ποιος θα μπορούσε να μας ενημερώσει επίσημα πόσοι όμως είναι συνολικά οι δικαιούχοι επιδόματος, για να γνωρίζουμε πόσοι δεν το έχουν πάρει ακόμη.

Καμικάζι, ελεγκτές της ακρίβειας.

Τη συγκρότηση σώματος ελεγκτών της αγοράς προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας ύστερα από τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής με κύριο θέμα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. «Προχωρούμε στη σύσταση της υπηρεσίας εποπτείας της αγοράς, η οποία θα εποπτεύεται από ειδική γραμματεία και θα έχει ελεγκτικές, κοστολογικές και τιμοληπτικές αρμοδιότητες, ώστε ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουμε την πραγματική κατάσταση στην αγορά, να παρεμβαίνουμε εκεί που πρέπει και να επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις, όπου δεν υπάρχει συμμόρφωση με τη νομοθεσία», δήλωσε ο κ. Φώλιας.

Φιλαράκια για το θέμα των νέων αυξήσεων στη ΔΕΗ που έχει ζητήσει ο Αθανασόπουλος, ο υπουργός ανέφερε: «Tο ακούσαμε, έχει όμως, ήδη, σχολιαστεί», δηλαδή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.


Δείτε ότι ποτέ δεν έχετε δει σε web κάμερα Video Dance.

Φιλαράκια θεωρώ πως ήταν καλό για την άνοδο θερμοκρασίας που επικρατεί σήμερα.

Δείτε την προσγείωση του Discovery.

Το Discovery κάνει μια άψογη προσγείωση για την ολοκλήρωση 123ης αποστολής της NASA. Δείτε το σχετικό video.

Φιλαράκια μόνο 10 πτήσεις απομένουν μέχρι να συνταξιοδοτήσει η NASA το συγκεκριμένο σκάφος στο τέλος του 2010.

Εξαρθρώθηκε συμμορία Αλβανών

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής συνέλλαβαν δυο Αλβανούς 20 και 22 ετών, ενώ αναζητείται και ένας 28χρονος ομοεθνής τους οι οποίοι είχαν διαπράξει συνολικά οκτώ ληστείες σε τράπεζες, μία σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και ένα σε υποκατάστημα του ΙΚΑ αποκομίζοντας λεία συνολικά 140.000 ευρώ.

Φιλαράκια οι μεγαλύτερες ληστείες των Αλβανών είχαν γίνει στο υποκατάστημα της τράπεζας Κύπρου στο Νέο Ηράκλειο, με λεία 35.000 ευρώ και στο υποκατάστημα του ΙΚΑ, επίσης στο Νέο Ηράκλειο, με λεία 30.000 ευρώ. Επίσης είχαν αρπάξει και το περίστροφο του διευθυντή του ΙΚΑ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων. Τελικά οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα βόμβα Πάγκαλου.

Νέα βόμβα από τον Θ. Πάγκαλο. Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στον ΕΤ, ο πρώην υπουργός και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι δεν υπάρχουν πια περιθώρια για αυτοδυναμία και προαναγγέλλει το τέλος του ΠΑΣΟΚ ως μόνου εκπροσώπου της προοδευτικής παράταξης: «Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο μεγάλες παρατάξεις. Η συντηρητική και η προοδευτική. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα κόμματα είναι κατ’ ανάγκη σχηματισμοί οι οποίοι προορίζονται να ζήσουν όσο θα κρατήσει και η ιστορική περίοδος, επομένως ότι μια παράταξη θα εκφράζεται πάντα από το ίδιο κόμμα και μόνο απ’ αυτό», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Φιλαράκια με σίγουρη τη μη ύπαρξη αυτοδυναμίας από τις επόμενες εκλογές πολλά έχουν να δούμε και να ακούσουμε, δεδομένου ότι όλοι θα ψάχνουν να βρουν με ποιόν θα συγκυβερνήσουν.

Τελικά είναι ή δεν είναι επικίνδυνα τα κινητά;

Στο συμπέρασμα ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι ασφαλή και δεν ενέχουν κινδύνους για εμφάνιση καρκίνου στους χρήστες τους, κατέληξε η μεγαλύτερη υπηρεσία ραδιενέργειας της Γερμανίας. Η μελέτη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας από τη Ραδιενέργεια δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα κινητά και τα ασύρματα τηλέφωνα ή οι βάσεις και οι φορτιστές τους, όταν βρίσκονται δίπλα στο κρεβάτι, μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του εγκεφάλου, πονοκεφάλους ή διαταραχές του ύπνου στους ενήλικες. Ωστόσο, οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι θα ήθελαν να ερευνήσουν το θέμα περαιτέρω, ώστε να είναι απολύτως βέβαιο ότι τα μικρά παιδιά, που εκτίθενται σε τέτοια ηλεκτρομαγνητικά πεδία, δεν θα εμφανίσουν προβλήματα υγείας στην ενήλικη ζωή τους. Το αποτέλεσμα δεκαετούς έρευνας, πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα ο γερμανός υπουργός Περιβάλλοντος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Φιλαράκια εδώ όμως υπάρχουν και αντίθετες απόψεις όπως «Με εκπλήσσει αυτή η ανακοίνωση και πριν τη σχολιάσω θα ήθελα να δω ποιοι την έκαναν», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής κ. Μαργαρίτης. «Δεν μπορεί να έχει επιστημονική βάση η έρευνα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι επικίνδυνη η χρήση του κινητού» τόνισε κ. Μαργαρίτης και σημείωσε ότι πολλές έρευνες είναι κατευθυνόμενες. Επίσης «Για την ανάπτυξη του καρκίνου τέτοιας υφής χρειάζονται πολλά χρόνια, 17 με 20, και η χρήση των κινητών δεν έχει ξεπεράσει αυτό το όριο για να δούμε αποτελέσματα. Συμφωνούμε με το αποτέλεσμα της έρευνας, αλλά πρέπει να περιμένουμε», ανέφερε ο Στέφανος Τσιτομενέας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Τελικά που βρίσκεται η αλήθεια; Ποιος υπεύθυνα και κατηγορηματικά θα μας το πεί;


Μενεγάκη Best Of «Από τον πρωινό καφέ»

Όμηροι σε καθεδρικό ναό στο Περού

Χιλιάδες εξοργισμένοι κάτοικοι της Μοκέγκουα, στο νότιο Περού, κρατούν ομήρους ένα στρατηγό και 65 αστυνομικούς μέσα στον καθεδρικό ναό της πόλης τους μετά τις βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν την Δευτέρα με τις δυνάμεις ασφαλείας. Οι κάτοικοι της πόλης Μοκέγκουα, που απέχει 1200 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Λίμα, διαδήλωσαν την Δευτέρα ζητώντας οικονομικά ανταλλάγματα από μια γειτονική εταιρεία εξόρυξης μετάλλων.

Φιλαράκια η Βερόνικα Παρέδες, η εκπρόσωπος της υπηρεσίας του Συνήγορου του Πολίτη δήλωσε ότι 65 αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και ο στρατηγός Αλμπέρτο Χορδάν, παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στον καθεδρικό ναό. Όπως είπε, οι όμηροι δεν μπορούν να βγουν από την εκκλησία καθώς απ έξω βρίσκεται ένα τεράστιο πλήθος «πολύ εξοργισμένο».

ΑΝΤ1


Ανθρώπινα δικαιώματα στους Χιμπατζήδες.

Η διαιώνιση της ιδέας ότι τα ζώα δεν έχουν δικαίωμα στη ζωή παρά μόνο για να εξυπηρετούν τους δικούς μας σκοπούς, είναι από τους βασικούς παράγοντες για τη στέρηση των δικαιωμάτων τους. Ωστόσο όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης, όμως μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η ύπαρξη;

Φιλαράκια O Matthew, ένας 26χρονος χιμπατζής, πρόκειται να παρευρεθεί σε δικαστήριο της Ευρώπης για να διεκδικήσει τα δικαιώματα του και να ταξινομηθεί ως άνθρωπος...Πέρα από τις νομικές προκλήσεις, οι ανθρωπολόγοι αναφέρουν ότι οι χιμπατζήδες δεν είναι άνθρωποι, παρότι δεν υπάρχει ένας ξεκάθαρος ορισμός του τι σημαίνει να είναι κανείς άνθρωπος, υποστηρίζοντας ότι ένας τέτοιος ισχυρισμός θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα τεράστιο δικαστικό δράμα. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Pathfinder


Κυκλάδες ορατός ο εφιάλτης της λειψυδρίας

Έντονο πρόβλημα λειψυδρίας αντιμετωπίζουν τα άνυδρα νησιά των Κυκλάδων όπως οι Αμοργός, Κουφονήσια, Κίμωλος, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Φολέγανδρος, Τήνος, Σίκινος, Θηρασιά, Δονούσα και Μήλος. Τα νησιά αυτά υδροδοτούνται από πλοία- υδροφόρες, τα οποία μισθώνει γι’ αυτό το σκοπό το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Το νερό των Κυκλάδων προέρχεται από την ΕΥΔΑΠ και χρεώνεται συνολικά με 6,64 ευρώ ανά κ.μ. πλέον ΦΠΑ. Το συνολικό ποσό που πληρώνει κάθε χρόνο το κράτος για τη μεταφορά πόσιμου νερού στις Κυκλάδες είναι τεράστιο, καθώς ανέρχεται στα 5.802.509 ευρώ για 697.117 κ.μ. νερού.

Φιλαράκια από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών από πέρυσι χρηματοδοτεί με 24 εκατ. ευρώ διετές πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στο Νότιο Αιγαίο. Παράλληλα, κατασκευάστηκε στην Ηρακλειά η «Υδριάδα», η οποία είναι η πρώτη πλωτή οικολογική και αποδοτική μονάδα αφαλάτωσης που χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια.

e-tipos


Αιμοδοσία η ανάγκη του καλοκαιριού.

Κάθε χρόνο η χώρα μας χρειάζεται 620.000 μονάδες αίματος για να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών, ενώ κατά την περίοδο του καλοκαιριού παρουσιάζεται έλλειψη. Το αίμα σε ποσοστό 50% - 55% (δηλαδή 300.000 έως 310.000 μονάδες) προσφέρεται από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του αρρώστου. Σε ποσοστό 38% έως το 40% (220.000 έως 240.00 μονάδες) από τους εθελοντές αιμοδότες και το υπόλοιπο 10% έως 12% από τις Ένοπλες Δυνάμεις και εισαγωγή από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό.

Φιλαράκια σήμερα οι εθελοντές αιμοδότες στην Ελλάδα είναι περίπου 100.000 άτομα. Από αυτούς το 95% είναι οι οργανωμένοι εθελοντές αιμοδότες και μόνο το 5% είναι οι μεμονωμένοι εθελοντές αιμοδότες που από μόνοι τους πηγαίνουν και προσφέρουν αίμα. Είναι αυτονόητο σε όλους μας ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι ανάγκη την οποία μπορεί χωρίς να το ευχόμαστε να την αντιμετωπίσουμε όλοι μας.


«Καπέλο» συνολικά 0,5% στα δάνεια

«Καπέλο» συνολικά 0,5% στα δάνεια είναι έτοιμες να βάλουν οι τράπεζες σύμφωνα με τραπεζικούς παράγοντες αμέσως μετά την επικείμενη αύξηση των επιτοκίων του ευρώ στο 4,25% από 4% που είναι σήμερα.

Φιλαράκια σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Marfin Popular Bank, κ. Ευθύμιο Μπουλούτα, οι περισσότερες τράπεζες εξαιτίας της αύξησης του euribor εξαμήνου στο 5,2% αναμένεται να βάλουν "καπέλο" επιπλέον 0,25% στο περιθώριο κέρδους που έχουν ειδικά στα στεγαστικά δάνεια.

Ολυμπιακός : Αναμονή Ισπανικού αίματος.

Η έλευση του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό έχει στρέψει αναπόφευκτα το βλέμμα της διοίκησης στην ισπανική αγορά για την αναζήτηση παικτών προκειμένου να ενισχύσουν το ρόστερ, και όπως όλα δείχνουν οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις θα έχουν άρωμα από την... Ιβηρική χερσόνησο.

Φιλαράκια όπως αναφέρει σήμερα δημοσίευμα της εφημερίδας "Εξέδρα", ένας παίκτης που κοιτάζει εδώ και καιρό ο Βαλβέρδε είναι ο Ινίγκο Ντιάζ ντε Θέριο, παίκτης που έχει «ξεπεταχτεί» μέσα από τις πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποίησε -ειδικά- τη φετινή σαιζόν στη Σεγούντα Ντιβισιόν με τη φανέλα της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Κτηματολόγιο : Έναρξη σήμερα των δηλώσεων.

Μην ξεχνάτε ότι σήμερα αρχίζει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ακινήτων στο Κτηματολόγιο.

Φιλαράκια μπορείτε να δείτε προηγούμενη αναφορά μας εδώ και εδώ.

Έρχεται νέο πακέτο φόρων

Εναλλακτικές πηγές αύξησης των φορολογικών εσόδων αναζητεί το υπουργείο Οικονομικών. Οι υπερεκτιμήσεις στις οποίες στηρίχθηκε ο φετινός προϋπολογισμός και η διεθνής κρίση οδηγούν τα δημόσια οικονομικά σε εκτροχιασμό. Εν όψει της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού οι υπηρεσίες σκιαγραφούν τα μέτρα που θα ληφθούν το 2009, για να υποστηριχθούν τα δημόσια έσοδα.

Φιλαράκια προκειμένου να καλύψουν τη στέρηση εσόδων κυρίως από ΦΠΑ αναμένονται αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών ακινήτων, της φορολογίας καυσίμων, τσιγάρων και τελών κυκλοφορίας.

Θα συγκυβερνήσω δηλώνει ο Καρατζαφέρης

Ρόλο ρυθμιστή θεωρεί ότι θα παίξει το κόμμα του στις επόμενες εκλογές ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ., Γιώργος Καρατζαφέρης και διατυπώνει την πεποίθηση ότι θα συγκυβερνήσει με το πρώτο κόμμα. Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "η ΝΙΚΗ", ο κ. Καρατζαφέρης διαβλέπει για το ΛΑΟΣ, "κυβερνητική δυναμική" και θέτει εαυτόν στη διάθεση του πρώτου κόμματος.
Φιλαράκια ο πρόεδρος του Συναγερμού και ισχυρίζεται ότι «βλέπει»" τη δυναμική του κόμματός του παντού και δηλώνει ότι «Εγώ θα συζητήσω και θα συνεργαστώ με το πρώτο κόμμα, ακόμη κι αν είναι το ΠΑΣΟΚ, σε βάση αρχών και θέσεων, γιατί πρόκειται για την Ελλάδα. Αν είναι η ΝΔ, με τη ΝΔ. Ο ΛΑΟΣ θα είναι ο ρυθμιστής».

Τσίπρας : «Κρίση στο πολιτικό σύστημα».

Το Αγρίνιο επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α.Τσίπρας. Το μεσημέρι θα επισκεφθεί το νοσοκομείο Αγρινίου και θα έχει συνάντηση με τους εργαζόμενους.Μια ώρα αργότερα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Το απόγευμα θα επισκεφθεί το Καινούριο και το βράδυ θα μιλήσει στο Αγρίνιο,στην πλατεία Δημοκρατίας. «O ΣΥΝ έχει αυτόνομη πορεία και δεν ετεροπροσδιορίζεται» τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Φιλαράκια αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι "εδώ και αρκετό καιρό δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε. Έχουμε μία αυτόνομη πορεία και δεν μας αφορούν οι εξελίξεις στα άλλα κόμματα. Αυτό που μας αφορά είναι ο πόθος των πολιτών, της νεολαίας, των εργαζόμενων να αλλάξουν τα πράγματα στον τόπο. Αυτή η θέληση είναι ο οδηγός μας, αυτό προσπαθούμε και θα προσπαθούμε". Τέλος απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι: "υπάρχει πράγματι μια κρίση στο πολιτικό σύστημα" και πρόσθεσε: "Περνάει κρίση ο δικομματισμός. Ο δικομματισμός, θα έλεγε κανείς, βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης. Καλούμε, λοιπόν, όλους και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους να βάλουν ένα χεράκι για να καταρρεύσει ακόμα πιο γρήγορα, προκειμένου να δούμε μια άσπρη μέρα στον τόπο".

ΑΠΕ


Κ.Κ.Ε. : Πορεία κατά της ευρωσυνθήκης

Συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στη Βουλή και στα γραφεία της ΕΕ, θα πραγματοποιήσει σήμερα το ΚΚΕ κατά της ευρωσύνθηκης. «Η εργατική τάξη, η μικρομεσαία αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία πρέπει θαρραλέα να απορρίψουν τα ιδεολογήματα των κομμάτων που υπηρετούν το κεφάλαιο. Για να σταματήσει η επιδείνωση της ζωής τους χρειάζεται αντιπαράθεση με την ΕΕ που είναι ένωση του κεφαλαίου και δεν αλλάζει. Χρειάζεται πάλη για αποδέσμευση και ανατροπή. Έτσι μόνο θα οικοδομηθεί μια Ευρώπη των λαών, η Ευρώπη του σοσιαλισμού», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.
Φιλαράκια για το ίδιο θέμα η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε «Μετά το ιρλανδικό “όχι” δημιουργούνται προϋποθέσεις εφόσον γίνουν ή γίνονταν δημοψηφίσματα, σε όλη την ΕΕ το "όχι" να είναι πλειοψηφικό σε μερικές χώρες, και πάντως πάρα πολύ ισχυρό, ισχυρότερο από ποτέ»

ΑΠΕ


ΠΑΣΟΚ: Με τη διαμάχη τι γίνεται παιδιά;

Κλιμάκια βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιούν αυτή την εβδομάδα εκστρατεία ενημέρωσης σε διάφορες περιοχές της χώρας για την ακρίβεια, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Φιλαράκια για την εσωτερική διαμάχη με τη διαγραφή του Σημίτη δεν μας λένε τι γίνεται, που έχει διχαστεί το ΠΑΣΟΚ, κόμμα και οπαδοί στη μέση.

Ολυμπιακή : Λύση μέχρι τέλος του χρόνου.

Συνεργασία με τον υπουργό Μεταφορών είχε το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι συζήτησε με τον κ. Καραμανλή για τις αστικές συγκοινωνίες και τις πράσινες μεταφορές, καθώς και για ζητήματα τηλεπικοινωνιών και για την Ολυμπιακή.

Φιλαράκια σε ό,τι αφορά την Ολυμπιακή ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι οποίες, όπως είπε, είναι τεχνικές και εξαιρετικά δύσκολες και γι' αυτό διαρκούν μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, ο υπουργός Μεταφορών πρόσθεσε ότι τα χρονοδιαγράμματα της κυβέρνησης είναι γνωστά συμπληρώνοντας: «θέλουμε να καταλήξουμε σε λύση μέχρι το τέλος του χρόνου και επιμένουμε σε ότι έχουμε πει. Θέλουμε να κρατήσουμε το όνομα, το σήμα της εταιρείας, αλλά θέλουμε να απαλλαγούμε και από τα χρέη».
ΑΠΕ

Δημοψήφισμα ή όχι

Συζητείται το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την επικύρωση της συνθήκης της Λισαβόνας. Υπενθυμίζεται ότι η Συνθήκη της Λισαβόνας επικυρώθηκε από τη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, με την ψήφο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ.
Φιλαράκια στο μεταξύ, μετά το πέρας της διαδικασίας, οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ (πλην του πρώην πρωθυπουργού Κ.Σημίτη), του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ κατέθεσαν επίσημη πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Η Ιρλανδία είναι το μόνο κράτος-μέλος της ΕΕ που έχει προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την επικύρωση της Συνθήκης.

ΑΠΕ