Σάββατο 31 Μαΐου 2008

Εθνική Βόλλεϊ μία νίκη από το Euro 2009

Μία νίκη με την εθνική ομάδα της Σουηδίας θέλει στον αυριανό τελευταίο αγώνα στην Γλυφάδα, η Εθνική μας ομάδα Βόλλεϊ, μετά την αποψινή της νίκη επί της Μεγάλης Βρεταννία με 3-0 σετ (25-9, 25-12, 25-24).

Φιλαράκια όπως δήλωσε μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Αλέκος Λεώνης «Είμαστε πολύ κοντά στην πρόκριση και αύριο περνάμε με οποιοδήποτε σκορ και αν νικήσουμε», αυτό και εμείς ελπίζουμε και ευχόμαστε.

Πάγκαλος επιμένει σε συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

Σε συνένετυξη του στην αυριανή Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο Πάγκαλος μεταξύ άλλων αναφέρει «Με βάση τις δημοσκοπήσεις, αυτό που θα συμβεί μετά τις εκλογές θα είναι η μη ύπαρξη αυτοδυναμίας. Άρα, εκ νέου προσφυγή στις κάλπες. Τότε ο Κ. Καραμανλής, ενισχυμένος με το δώρο του εκλογικού νόμου, θα κυβερνήσει για άλλα τέσσερα χρόνια».

Φιλαράκια ο Θεόδωρος στην ίδια συνέντευξη παραδέχεται ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ αποκλείεται να είναι πρώτο κόμμα, αλλά επιμένει : «Μήπως μπορούμε να προετοιμαστούμε από τώρα ώστε να επιτύχουμε μια προεκλογική συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ;». Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξή του.

Αιμοδοσία εις μνήμη Αμαλίας

Φιλαράκια ο αγώνας για την υγεία, την υγεία χωρίς φακελάκια πρέπει να είναι συνεχής, ελάχιστο δείγμα συμμετοχής ειλικρινούς είναι η συμμετοχή μας στην αιμοδοσία αύριο 1η Ιουνίου, εις μνήμη της bloger Αμαλίας.

Βαλκάνια περιοχή σταθερότητας

Δόθηκε στη δημοσιότητα από το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC), η έκθεση δείτε εδώ, η οποία αναφέρει πως η περιοχή των Βαλκανίων είναι, περιέργως, μία από τις ασφαλέστερες στην Ευρώπη.

Φιλαράκια η έκθεση πως η περιοχή είναι από τις ασφαλέστερες μετά τη δεκαετή αναταραχή που ακολούθησε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας αλλά αναφέρει πως πάντα «υφίσταται επικίνδυνη διαπλοκή επιχειρήσεων, πολιτικής και οργανωμένου εγκλήματος».

Deutsche Telekom, Φώς στο σκάνδαλο

Σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα Tagespiegel, ο γενικός διευθυντής της Deutsche Telekom Ρενέ Όμπερμαν ζήτησε από την Γερμανική δικαιοσύνη την πλήρη διαλεύκανση στου σκανδάλου της Deutsche Telekom.

Φιλαράκια το θέμα είναι η παρακολούθηση τηλεφωνικών επικοινωνιών και υποκλοπή τραπεζικών δεδομένων των μελών του εποπτικού συμβουλίου και δημοσιογράφων, πάντως ο κ. Όμπερμαν, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στην γερμανική δικαιοσύνη, ελπίζουμε καια εμείς να δούμε, τι θα δούμε.

Εθνική Τράπεζα, Off τη Δευτέρα

Απεργία 24ωρη και Πανελλαδική έχει προκηρύξει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής για την Δευτέρα. Παράλληλα την ίδια μέρα θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ προκειμένου να καθορίσει τη στρατηγική της, σε ότι αφορά τις εξελίξεις που αφορούν την συλλογική σύμβαση εργασίας.

Φιλαράκια νέος κύκλος προβλημάτων αναμένεται να ακολουθήσει και στον χώρο των Τραπεζών.

Minoan Lines: Πάγωμα των τιμών

Η ναυτιλιακή εταιρία της Κρήτης Minoan Lines, ανακοίνωσε το πάγωμα των εισιτηρίων της από και προς Κρήτη, επιπλέον δε 30% έκπτωση στις καμπίνες και στα αυτοκίνητα, ενώ 20%, έκπτωση θα υπάρχει στα VIP καθίσματα και στις θέσεις καταστρώματος, ενώ σε 50% έκπτωση στα δίκυκλα.

Φιλαράκια λέτε τελικά να γλιτώσουμε το wind serf όπως είχαμε αναφέρει εδώ, δεδομένου ότι προ ημερών, δείτε εδώ και εδώ και η Blue Star Ferries είχε ανακοινώσει πάγωμα τιμών στους ναύλους των πλοίων της, δείτε εδώ.

Θέλουν να κλείσουν τα Blogs

Σύμφωνα με πληροφορίες του troktiko και του ΠΡΕΖΑ TV η κυβέρνηση προσανατολίζεται να καταθέσει το επίμαχο νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα blogs, προς ενημέρωση όλων μας αναδημοσιεύουμε σχετικό άρθρο του ΠΡΕΖΑ TV :

Συμφωνά με δηλώσεις του Σωτήρη Χατζηγάκη στην Άννα Παναγιωταρέα που αναδημοσιεύει το troktiko, μέσα στον Ιούνιο του 2008, θα κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων το επίμαχο νομοθετικό πλαίσιο, αναφορικά με τα blogs, την ανωνυμία και την άρση του απορρήτου, η όποια παρόλες τις δυσκολίες που θα βρει από τη Google, θα γίνεται με πιο άμεσες και συνοπτικές διαδικασίες...
Πιο συγκεκριμένα, μέρος του σχεδίου που έχει βγει στο φως της δημοσιότητας
και έχει προκαλέσει αντιδράσεις, αναφέρει... Πρώτον, οι διαχειριστές των blogs
ενημερωτικού χαρακτήρα θα έχουν την ευθύνη να αναγράφουν στην κεντρική ιστοσελίδα τον κατά νόμο υπεύθυνο του blog. Δεύτερον, το νομοσχέδιο επιφυλάσσει
στα αδικήματα που τελούνται μέσω των blogs προβλέψεις ανάλογες με αυτές του νόμου περί Τύπου. Τρίτον, διευκολύνεται η πρόσβαση των διωκτικών αρχών
στα ηλεκτρονικά ίχνη ώστε να αποκαλύπτεται με πιο γρήγορες διαδικασίες ο υπεύθυνος μιας συκοφαντικής ή εκβιαστικής δημοσίευσης τέταρτον, το ΕΣΡ αποκτά δικαίωμα παρέμβασης σε περίπτωση που οι χρησιμοποιούμενες φωτογραφίες ή το audio και video υλικό που αναρτάται σε κάποιο blog δημιουργούν ζητήματα που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του.
Η φίμωση, η λογοκρισία και ο έλεγχος – φιλτράρισμα στη διάδοση των ιδεών - απόψεων, δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση στοιχείο Δημοκρατικού Πολιτεύματος...
Κάποιοι εντεταλμένοι δημοσιοκάφροι, απο το "Κοσμο του Επενδυτη", το "Πρωτο Θέμα", το "Extra 3" και άλλα ΜΜΕ, κατάφεραν σε αμέριστη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, να δημιουργήσουν πρόσφορο έδαφος στην Ελληνική Κυβέρνηση, για τη δημιουργία τέτοιων νομοθετικών ρυθμίσεων λογοκρισίας...
Οι απάντηση των Ελλήνων bloggers αυτή τη φορά δεν θα δοθεί μέσα από ομαδικά post... αλλά στους δρόμους και μάλιστα... έξω από τη Βουλή των Ελλήνων...
ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ»

Ο Αβραμόπουλος στον πρύτανη του ΑΠΘ

Στο ΑΧΕΠΑ βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Δ. Αβραμόπουλος, προκειμένου να επισκεφθεί τον πρύτανη του ΑΠΘ Αναστάσιο Μάνθο και τους δύο ιδιωτικούς υπαλλήλους φύλαξης του πανεπιστημίου, οι οποίοι νοσηλεύονται ακόμη.

Φιλαράκια σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι μοναδικά σε όλο τον πολιτισμένο και δημοκρατικό κόσμο. Τις ευθύνες θα τις μοιραστούμε όλοι. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι σύσσωμη η κοινωνία και ο πολιτικός κόσμος καταδίκασαν αυτές τις βάρβαρες και αποτρόπαιες πράξεις».

Ραγδαίες εξελίξεις στο Internet

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι δυο κυριότεροι ανταγωνιστές στην παροχή νέων browser για υπολογιστές, δηλαδή η Microsoft, η οποία έχει ήδη κυκλοφορήσει τη δοκιμαστική έκδοση του νέου Internet Explorer και ελπίζει ότι η ολοκληρωμένη έκδοση του του Internet Explorer 8 θα κυκλοφορήσει κατά πάσα πιθανότητα μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και η Mozilla, η οποία τον Ιούνιο θα δώσει στη διάθεση των χρηστών το νέο Firefox 3.0.

Φιλαράκια όπως βλέπετε από την εικόνα της Net Applications, ο Internet Explorer κατέχει το 74,83% της αγοράς και ο Firefox το 17,76% της αγοράς, το Safari με 5,81% της αγοράς της Apple το οποίο και αυτό προσπαθεί να μπεί δυναμικά στο παιχνίδι.


Βγενόπουλος, ποιος σα είπε ότι θέλω να πολιτευτώ.

Με την ακόλουθη ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Βγενόπουλος χαρακτηρίζει τα σχετικά δημοσιεύματα ως «αστειότητες» και λέει τα ακόλουθα : ««Έχω ήδη πει ότι τα περί αναμίξεώς μου στην πολιτική τώρα ή στο μέλλον είναι αστειότητες. Μοναδική μου φιλοδοξία είναι να συνεχίζω να εργάζομαι σκληρά προς όφελος των μετόχων και των εργαζομένων του Ομίλου της MIG, συμβάλλοντας έτσι και στην ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας. Αναγκαστήκαμε να αμυνθούμε απέναντι στην πιο σκληρή συκοφαντική επίθεση που έχει υποστεί ποτέ επιχείρηση στην Ελλάδα. Ελπίζουμε να αποδείξαμε ότι η επιχειρηθείσα ανάμειξή μας σε πολιτικές αντιδικίες στερείται ουσίας και σοβαρότητας».

Φιλαράκια καλά τα λέει ο Mr MIG το θέμα είναι πως και μετά την επίθεσή του στη βουλή πολλά στόματα έχουν πάψει να μιλάνε, αν και ο κοσμάκης περιμένει εξηγήσεις από κάθε πλευρά.